19 Haziran 2012, Salı 11:27:21

THY UÇAĞI ARIZA YAPTI (GÜNCELLENDİ)

Türkiye saati ile 00:50'de İstanbul-Osaka seferini yapmak üzere kalkan THY'ye ait TK 46 sefer sayılı yolcu uçağı, kalkıştan 4 saat sonra İslamabad yakınlarında teknik bir arıza nedeniyle tekrar İstanbul'a döndü.
  • Yazılan yorumlarda en çok tekniğe bu kadar yüklenilmesine üzülüyorum,insanların farklı şekilde bıyıklarının olması veya inanç sistemleri neden bu kadar önemli onu bir türlü kafam almıyor,biz yıllardır müslüman olduğumuz için burada hiç bir aşağılamaya maruz kalmadık,Türkiye'de insanlar müslüman kimliklerini biraz belli edince neden Fransa'da bile görmeyecekleri bakışları,aşağılanmayı görüyorlar? İnsanların müslümanlıklarını gizlice namaz kılarak saklamak zorunda kalmaları ya da bıyıklarını kesmek zorunda kalmaları Türkiye gibi bir yerde çok saçma geliyor, zaten bunu hiç bir Fransız dostuma anlatamadım. Ne giydiğiniz ne içtiğiniz ve nasıl yaşadığınızla değil işinizi nasıl yaptığınızla ilgilenilir burada,tüma Avrupa'da ve özellikle Amerka'da.THY buradan görüldüğü kadar inanılmaz hızlı büyüyor ve bu büyümeye herkesin destek olması gerektiğini düşünüyorum.
  • Kızgınlığın belli ama şu pozisyonda ettiğin laflar pek hoş değil eğer çıkmasaydın o uçağın içinde olma şansında olabilirdi. Ne demek uçakları ile canları yansın o uçakta senin arkadaşım dediğin insanlar görevli olacaklar, bu lafını pek yakıştıramadım.
  • arkadaşım ilkokul mezunyetinin varsa uçuş menzili nasıl hesaplanır sana anlıyacağın dilden anlatırım gönüllü olarak, tabi kapasiteni biraz zorlayabilir ama ben pes etmem kullanmadığın uzuvların işlev görene kadar sabırla anlatırım kardeşim.
  • ancak bu kadar cahil olunur diyorum. pes doğrusu netal yorgunluğu sadece küçük uçaklarda olurmuş fazla iniş kalkış yaptıkları için. Bunları maintanance guideline'lardan değil de sigara molasındaki çok bilen abilerinizden öğrendiğiniz belli oluyor. Ama size tavsiye havacılıık böyle bir camia değildir, bir gün sizde öğrenirsiniz.
  • bır saat boyunca 1 numaralı motora bakılmıs ve ucak oyle gonderılmis. Ama elektronık ekıpman bu bademlere benzemez 2 saat sonra arızayı gostermıs. tecrubelı kaptanım da risk almadan gerı donmus. Bunlar boyledır, sağına soluna bakarlar, cezemezlerse Allah buyuktur deyıp gonderırler ucagı. Sonrada buyuk ucakta metal yorgunlugu olmaz dıye cahıl cahıl yorumlar yaparlar. Ucaga bınen yolculara uzuluyorum sadece.
  • bende işten cıkarılanlar arasındayım bu ahhhhhlarla bu sırket ucak da dusurur...hersey basına gelır.....bızım canımız cok yandı onların canıda ucaklarıyla yansın umarım....akp yalakası thy den ayrıldıgıma cok uzulddum ama herseyde bır hayır vardır dıorum ... o lanet olası yerden kurtuldum....hergun bugun kartım okumuor ısten mı cıkarıldım dıerek gıtmektense orda olmam daha ıyı dıyorum...
  • Gercekten 4 saat geri gidecegine, Osaka'ya devam etseymis. Hic bilmem ama galiba nedeni Osaka'ya gidip orada bu isi kisa zamanda halledemeyip mahsur kalmak olabilir. Tamamda kardesim senin yedek ucagin yok mu? Senin nasil yedek ekibin olmaz. Yav futbol macinda bile yedek oyuncu var. Iki kaleci gelip yedekte oole bekliyor. Ucak geri donmeye baslamis, o dort saat icinde sen Istanbul'da nasil yeni bir ekip bulup getiremezsin? Yedek ekip, ucak masrafli dersen, bu yaptigin daha mi az masrafli?
  • Metal yorgunluğundan bahseden cahil arkadaş, baya bir ukalasın ancak aynı zamanda da çok cahilsin. 332 nin menzili 333 den daha uzun. Aynı zamanda bu mevsimde FRA full çekiyor. 333 daha çok yolcu alıyor. OK?? daha fazla kapak ister misin?
  • İslamabada kadar gitmişken Osaka'ya devam etselermiş..
  • 1 no.lu motor arızası dedi kaptan. parametreler düzensiz ve inişli çıkışlıymış. zaten uçak kapı kapatmadan önce teknik 45 dakika 1 no.lı motorla uğraşmıştı.

Uçakta, Grand Prix Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda mücadele eden A Milli Kadın Voleybol Milli Takımı bulunuyordu.

Arıza yapan uçak bakıma alınırken, bir kısmı otele yerleştirilen yolcuların saat 13:00'te yeniden Osaka'ya gitmek üzere havalanacakları öğrenildi.

Bu arada Airporthaber'in edindiği bilgiye göre arıza yapan uçağın arızasının giderildiği ancak bu kez de kabin ekibi bulunamadığı bildirildi.

 

THY UÇAĞI ARIZA YAPTI (GÜNCELLENDİ)

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

:)) ~ 12 yıl önce
Yazılan yorumlarda en çok tekniğe bu kadar yüklenilmesine üzülüyorum,insanların farklı şekilde bıyıklarının olması veya inanç sistemleri neden bu kadar önemli onu bir türlü kafam almıyor,biz yıllardır müslüman olduğumuz için burada hiç bir aşağılamaya maruz kalmadık,Türkiye'de insanlar müslüman kimliklerini biraz belli edince neden Fransa'da bile görmeyecekleri bakışları,aşağılanmayı görüyorlar? İnsanların müslümanlıklarını gizlice namaz kılarak saklamak zorunda kalmaları ya da bıyıklarını kesmek zorunda kalmaları Türkiye gibi bir yerde çok saçma geliyor, zaten bunu hiç bir Fransız dostuma anlatamadım. Ne giydiğiniz ne içtiğiniz ve nasıl yaşadığınızla değil işinizi nasıl yaptığınızla ilgilenilir burada,tüma Avrupa'da ve özellikle Amerka'da.THY buradan görüldüğü kadar inanılmaz hızlı büyüyor ve bu büyümeye herkesin destek olması gerektiğini düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BURCU... Kardeşime.. ~ 12 yıl önce
Kızgınlığın belli ama şu pozisyonda ettiğin laflar pek hoş değil eğer çıkmasaydın o uçağın içinde olma şansında olabilirdi. Ne demek uçakları ile canları yansın o uçakta senin arkadaşım dediğin insanlar görevli olacaklar, bu lafını pek yakıştıramadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
333 menizli ~ 12 yıl önce
arkadaşım ilkokul mezunyetinin varsa uçuş menzili nasıl hesaplanır sana anlıyacağın dilden anlatırım gönüllü olarak, tabi kapasiteni biraz zorlayabilir ama ben pes etmem kullanmadığın uzuvların işlev görene kadar sabırla anlatırım kardeşim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
metalci ~ 12 yıl önce
ancak bu kadar cahil olunur diyorum. pes doğrusu netal yorgunluğu sadece küçük uçaklarda olurmuş fazla iniş kalkış yaptıkları için. Bunları maintanance guideline'lardan değil de sigara molasındaki çok bilen abilerinizden öğrendiğiniz belli oluyor. Ama size tavsiye havacılıık böyle bir camia değildir, bir gün sizde öğrenirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alın size thy ~ 12 yıl önce
bır saat boyunca 1 numaralı motora bakılmıs ve ucak oyle gonderılmis. Ama elektronık ekıpman bu bademlere benzemez 2 saat sonra arızayı gostermıs. tecrubelı kaptanım da risk almadan gerı donmus. Bunlar boyledır, sağına soluna bakarlar, cezemezlerse Allah buyuktur deyıp gonderırler ucagı. Sonrada buyuk ucakta metal yorgunlugu olmaz dıye cahıl cahıl yorumlar yaparlar. Ucaga bınen yolculara uzuluyorum sadece.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
burcu ~ 12 yıl önce
bende işten cıkarılanlar arasındayım bu ahhhhhlarla bu sırket ucak da dusurur...hersey basına gelır.....bızım canımız cok yandı onların canıda ucaklarıyla yansın umarım....akp yalakası thy den ayrıldıgıma cok uzulddum ama herseyde bır hayır vardır dıorum ... o lanet olası yerden kurtuldum....hergun bugun kartım okumuor ısten mı cıkarıldım dıerek gıtmektense orda olmam daha ıyı dıyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben de bir yorum yapiim ~ 12 yıl önce
Gercekten 4 saat geri gidecegine, Osaka'ya devam etseymis. Hic bilmem ama galiba nedeni Osaka'ya gidip orada bu isi kisa zamanda halledemeyip mahsur kalmak olabilir. Tamamda kardesim senin yedek ucagin yok mu? Senin nasil yedek ekibin olmaz. Yav futbol macinda bile yedek oyuncu var. Iki kaleci gelip yedekte oole bekliyor. Ucak geri donmeye baslamis, o dort saat icinde sen Istanbul'da nasil yeni bir ekip bulup getiremezsin? Yedek ekip, ucak masrafli dersen, bu yaptigin daha mi az masrafli?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Metalciye ~ 12 yıl önce
Metal yorgunluğundan bahseden cahil arkadaş, baya bir ukalasın ancak aynı zamanda da çok cahilsin. 332 nin menzili 333 den daha uzun. Aynı zamanda bu mevsimde FRA full çekiyor. 333 daha çok yolcu alıyor. OK?? daha fazla kapak ister misin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İslamabada kadar gitmişken Osaka'ya devam etselermiş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
1 no.lu motor arızası dedi kaptan. parametreler düzensiz ve inişli çıkışlıymış. zaten uçak kapı kapatmadan önce teknik 45 dakika 1 no.lı motorla uğraşmıştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000