27 Aralık 2011, Salı 15:40:18

THY TEKNİK'E EASA KUŞATMASI

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş’de incelemelerde bulunan Avrupa Havacılık Emniyeti Teşkilatı EASA, bir dizi yaptırımı şart koştu. Bundan böyle Teknik A.Ş’deki tüm yazışmalar İngilizce olacak...
  • Niye rapor yazarken ingilizce yazılınca ek külfet olacak? Kalitecilik oynamayı bırakırsak herşey düzelir. Kendin yaz kendin oyna. EASA yerse. (SHGM yiyor). Artık EASA yemiyorum değince. 'KAN KUSTURUOR' oluyor. Ne güzel. Hayırlı olsun.
  • Hala şu bas parayı al lisansı olayını savunanlar var kardeşim ya..Batmış,kendini kaybetmiş yunanın şirketinden EASA lisansı alıyorsun,,ne bir denetleme var,ne birşey,, sınavlar çakma,,bas parayı al lisansı.gelmiş birde savunuyorsun.gerisini bana anlatma..Herşeyin farkındayız..Adam türkçe yapılan modul sınavlarını geçemeyip yunana umut bağlamış,,birde ingilizce anlatılan dersleri anlayıp,sınavları geçecek öylemi..Yapma kardeşim,,yemezler,, EASA lisans kursları bitmeli..bu bizim kendimize attığımız bir çelmedir..ilerde anlarsınız..
  • bu işi seven havacılığa aşık olanları eğitimini alanları dışarda bırakıp torpillileri belediyecileri toplayıp teknisyen yapan zihniyet herşeye müstahak. benim kendi arkadaşlarım şuan hala THY bünyesinde teknisyenler 3 kelime ingilizce bilmeyen adam girdi ingilizcesi mükemmel olan bizzat THY nin sınavlarından 100 puan alan bir arkadaş hala dışarda... yazıklar olsun..
  • Bedel ödenecekse ödenecek.
  • Bir de şu ingilizceyi bilmeyip de bütün modul sınavlarını veren arkadaşları da bir şekilde teste tabi tutsalar çok güzel olur. Kaliteyi düşüren herkesin sektörden temizlenmesi gelecekte herkes adına iyi bir gelişme olacaktır. Aksi takdirde olacakları akla getirmek bile çok kötü. easa yakalamışken biraz daha bastır lütfen.
  • Badem ingilizcesi geçerli değil mi ?
  • ohhh iyi yapmis..bir de torpillilere de el atsa ne guzel olurdu!!! en tepeden baslayarak tabii....
  • 1995 de JAA geldiğinde THY ve SHGM Ingilizce yazışmaya karşı çıkmıştı. Sonunda uymak zorunda kaldılar. Şimdi SHGM EASA ile anlaşarak yetki aldı ise, yazışma dili de mutlaka ortak dil olan önce Ingilizce, sonra Türkçe olacaktır. Almanlar, Fransızlar, Ispanyollar neden uçak üretip kitaplarını Ingilizce yazıyorlar sanıyorsunuz? Havacılık dili Ingilizcedir ve bu bizde çıkarılan yasa, talimat be yönetmeliklerde de yazar. Bu dili yeterince bilmeyenleri idareci konumlarına getirmemek gerekir.
  • tabi tabi bizde yedik..tel örğüde tüyü bitmemiş yetim muhabbeti yapıp sonrada yetimi..............bilim ve tekniği ne kadar takip ettiğiniz belli oluyor...shyo mezunu okadar işsiz gençlerin hakkını yerken hiçte üzüldüğünüzü zannetmiyorum..gidin evinizde torun bakın hala o yaşta ne işiniz var uçak altında...
  • Belediyecilerde eminim süper ingilizce vardır yazışmaları problem olmaz.
Türk Hava Yolları Teknik A.Ş’deki iç denetimlerin eksik yapılması üzerine harekete geçen EASA, bir süredir Teknik A.Ş’ye yönelik incelemelerini sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde özel görevli ekiple Teknik A.Ş’de incelemelerde bulunan EASA, bir dizi bulguya rastladı. Özellikle Ankara’daki hangarda EASA’yı rahatsız eden bulgulara rastlanması Teknik A.Ş’de rahatsızlık yarattı.

EASA’nın denetimlerini aralıksız sürdürmesi kurum içerisinde gerginlik yaratırken EASA’nın anlamsız dayatmaları ise dikkat çekti.
 
EASA’DAN İNGİLİZCE DAYATMASI
 
EASA’nin üzerinde en çok durduğu konulardan biri her alanda ingilizce kullanılmasıydı. EASA denetmenleri, Teknik A.Ş’deki bütün yazışmaların ve raporlamaların İngilizce yapılmasını şart koştu. 
 
Teknik A.Ş yetkililerinin İspanya örneğini sunması da EASA’yı ikna etmeye yetmedi. EASA yetkilileri AB üyesi olduğu için İspanya’nın yazışmaları kendi dilinde yapmasında sakınca olmadığını ancak Türkiye’nin sadece İngilizce kullanabileceğini vurguladı. 

Bu arada EASA’nın bir diğer yaptırımı da Teknik A.Ş’nin yurtdışı bakımları ile ilgiliydi. EASA, Teknik A.Ş’nin yurtdışında bakım yapma yetkisinin de bulunmadığını bildirdi.

Öte yandan bu İngilizce raporlama şartı sadece THY Teknik A.Ş’ye getirilmedi. EASA yetkisi olan tüm bakım kuruluşları ve havayolu şirketleri de aynı şarta tabii tutuldu. Şirketler Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yazışmalarında ve raporlamalarında Türkçe, EASA için ise İngilizce rapor düzenlemek zorunda kalacak. Bu durum EASA yetkisi bulunan şirketlere ek külfet getirecek.

 ©AirportHaber Özel

THY TEKNİK'E EASA KUŞATMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

Misafir ~ 12 yıl önce
Niye rapor yazarken ingilizce yazılınca ek külfet olacak? Kalitecilik oynamayı bırakırsak herşey düzelir. Kendin yaz kendin oyna. EASA yerse. (SHGM yiyor). Artık EASA yemiyorum değince. 'KAN KUSTURUOR' oluyor. Ne güzel. Hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hala şu bas parayı al lisansı olayını savunanlar var kardeşim ya..Batmış,kendini kaybetmiş yunanın şirketinden EASA lisansı alıyorsun,,ne bir denetleme var,ne birşey,, sınavlar çakma,,bas parayı al lisansı.gelmiş birde savunuyorsun.gerisini bana anlatma..Herşeyin farkındayız..Adam türkçe yapılan modul sınavlarını geçemeyip yunana umut bağlamış,,birde ingilizce anlatılan dersleri anlayıp,sınavları geçecek öylemi..Yapma kardeşim,,yemezler,, EASA lisans kursları bitmeli..bu bizim kendimize attığımız bir çelmedir..ilerde anlarsınız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu işi seven havacılığa aşık olanları eğitimini alanları dışarda bırakıp torpillileri belediyecileri toplayıp teknisyen yapan zihniyet herşeye müstahak. benim kendi arkadaşlarım şuan hala THY bünyesinde teknisyenler 3 kelime ingilizce bilmeyen adam girdi ingilizcesi mükemmel olan bizzat THY nin sınavlarından 100 puan alan bir arkadaş hala dışarda... yazıklar olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bedel ödenecekse ödenecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bir de şu ingilizceyi bilmeyip de bütün modul sınavlarını veren arkadaşları da bir şekilde teste tabi tutsalar çok güzel olur. Kaliteyi düşüren herkesin sektörden temizlenmesi gelecekte herkes adına iyi bir gelişme olacaktır. Aksi takdirde olacakları akla getirmek bile çok kötü. easa yakalamışken biraz daha bastır lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Badem ingilizcesi geçerli değil mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ohhh iyi yapmis..bir de torpillilere de el atsa ne guzel olurdu!!! en tepeden baslayarak tabii....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
1995 de JAA geldiğinde THY ve SHGM Ingilizce yazışmaya karşı çıkmıştı. Sonunda uymak zorunda kaldılar. Şimdi SHGM EASA ile anlaşarak yetki aldı ise, yazışma dili de mutlaka ortak dil olan önce Ingilizce, sonra Türkçe olacaktır. Almanlar, Fransızlar, Ispanyollar neden uçak üretip kitaplarını Ingilizce yazıyorlar sanıyorsunuz? Havacılık dili Ingilizcedir ve bu bizde çıkarılan yasa, talimat be yönetmeliklerde de yazar. Bu dili yeterince bilmeyenleri idareci konumlarına getirmemek gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
tabi tabi bizde yedik..tel örğüde tüyü bitmemiş yetim muhabbeti yapıp sonrada yetimi..............bilim ve tekniği ne kadar takip ettiğiniz belli oluyor...shyo mezunu okadar işsiz gençlerin hakkını yerken hiçte üzüldüğünüzü zannetmiyorum..gidin evinizde torun bakın hala o yaşta ne işiniz var uçak altında...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Belediyecilerde eminim süper ingilizce vardır yazışmaları problem olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000