28 Ekim 2010, Perşembe 14:00:47

THY PİLOTUNUN AFFEDİLMEZ HATASI(GÜNCELLENDİ)

Belçika’da bir uçağın motorunu piste vurmasından birkaç gün önce İstanbul’dan kalkan bir THY uçağının da piste kuyruk sürttüğü ortaya çıktı. Ancak, bu olayda inanılmaz bir skandal vardı. İşte ayrıntılar...
  • *Çıkıp şu göklere, *Yaslanmalı namertlere! *Selâm olsun, *Seni yokluklarla, *Bu vatana yetiştiren, *O, cefakâr, Anadolu insanı, *Ana ve babana! *Selâm olsun, yürekli eşine ve ailene! * Selâm olsun sana ve *Sana sahip çıkan Türk Milleti'ne! *Sen, sahipsiz değilsin!... **Tüm dürüst, iyiniyetli ve vatansever insanlara saygı ve selamlarımla. Kardelen.
  • 1) Bu ülkeye; gerek asker, gerekse sivil olarak hizmet etmiş, devletimizin ve milletimizin yetiştirdiği, Özdamar gibi nitelikli insanlarımız bu kadar kolay laf ve dedikodularla harcanamaz! Böyle bir lüksümüz yok. 2) Hatalar yapılabilir ve araştırılabilir. Ancak; "ayrımcılık" yapılamaz! Defalarca olmuş, teknik sorunlara dayalı benzer olaylarda da, soruşturmalar açılmamıştır. 3)Süleyman Özdamar Kaptan; "meyveli, iyi bir ağaç" ki, kendisini bu kadar taşlıyorlar! Saygılarımla.Çeliktaş Saygılarımla
  • 1:Özdamar resmen öğretmen pilottur. Öğretmenlikten alındığına dair hiç bir tebligat ve resmi belge yoktur. Her ay öğretmen uçuşu verilmiş ama ayak oyunuyla değiştirilmiştir. 2." Tam kalkışta önümde kuş sürüsü gördüm ve içine girmeyeyim derken burnu fazla kaldırmışım ki kuyruğu sürttüm ve geriye döndüm" demiş. ( Bkz. Sefa İnan'ın makalesi) 3.Bu konuda raporu görmek gerek. Siz raporu okuyanlardan mısınız?
  • özdamar kaptanın öğretmenliği 5-6 ay önce alındı olay esnasında öğretmen değil sadece ex öğretmen bu bir ikinciside raporunda kuş çarptı diyor teknik bakmış bununla ilgili emare yok üçüncüsü raporunda yanındaki yetkisiz pilotla ilgili biseyden de bahsetmemiş yani doğruları saklamış yani airpot habere verdiği demecin doğrularla alakası yok.Ayrıca 200 kpt 400 pılot yetistirmiş bu arkadaşlarımızda emeği çoktur ama tek basına değil
  • Basın ve yayın yoluyla kişilik haklarının ihlali , yalan-yanlış haber yaymak , maddi ve manevi tazminat davasıyla sonuçlanabilir. Kimliğinizi bildirmeseniz de mahkeme emriyle size rahatlıkla ulaşılabilir.
  • SIKMAYIN CANINIZI..BU NE DEDİKLERİNİ BİLMEZ İNSANLARA EN İYİ CEVAP ŞU OLUR KAPTANIM, Sevenin de sövenin de ah edenin de Gelenin de gidenin de dönmeyenin de Canı sağolsun Güçlü oldum suçlu oldum Dost uğruna yoldaş oldum Hem soruldum hem sürüldüm ben Ama hepinizin canı sağolsun BELKİ BİRDAHA KONUŞMADAN, YAZMADAN ÖNCE 2 KERE DÜŞÜNÜRLER.
  • Bildiğim kadarıyla Özdamar Kaptanın görev yaptığı dönemde hiç işten atılan olmamıştır. Eğer var ise çıksın söylesin kim olduğunu biz de bilelim.
  • Diğerlerini bilmem ama, senin atılman çok isabetli olmuş, seni zavallı adam...
  • Yıllar önce Bilim ve Teknik Dergisi'nde yer alan bir makalede, kavga eden iki erkek köpekten biri geri çekildiğinde kavganın bittiğini; iki dişinin kavgasında ise, geri çekilmeye rağmen kavganın bitmediğini ve ölümle sonuçlandığını okumuştum. Bu durum içgüdülere bağlanıyordu. Özdamar Kaptan istifa etmiştir. Parçalamaya çalışmak insanlık dışıdır.
  • Türk Pilotları ve THY için bir kriz durumu söz konusudur. Ancak THY ve TALPA bu kriz ortamında sessiz kalmaktadır.THY ve toplumsal alanda meslek üyelerini temsil etme ve kamuoyu oluşturma konusunda yükümlülükleri bulunan meslek kuruluşu TALPA, bu krizi yönetmeli, linç kampanyasını sonlandıracak girişimlerde bulunmalı, tüm mensularının prestij ve güç kaybına yol açacak bilgi kirliliğini önlemelidir
Türk Hava Yolları’nın üzerinden son günlerde kara bulutlar eksik olmuyor. Birkaç gün önce Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Zevantem Havaalanı’nda Airbus 340 tipi uçağın, sol motorunu piste sürtmesinden sonra bir başka tehlikenin daha ucuz atlatıldığı ortaya çıktı.

Bir pilotun işgüzarlığı yüzünden onlarca yolcu büyük tehlike yaşadı ve belki de facianın eşiğinden döndü.

Skandal olarak nitelenebilecek olay birkaç hafta önce yaşandı. Türk Hava Yolları’na ait Boeing 737-800 tipi uçak, kalkış için Atatürk Havalimanı’nda son hazırlıklarını yaptı. Uçağın kaptan pilotu THY’nin deneyimli yöneticilerinden Boeing TİP Müdürü Süleyman Özdamar’dı. Uçak kalkış için hazırlanırken uçağın kaptan pilotu Özdamar, ‘Jump Seat’ olarak bilinen koltukta oturan bir öğrenci pilotu sağ koltuğa davet etti. Henüz simülatör eğitimi almayan sivil kıyafetli öğrenci, kaptan pilotun bu teklifini geri çevirmedi ve ikinci pilot koltuğuna oturdu.

Kalkış için hazırlıklarını tamamlayan THY’nin Boeing 737-800 tipi uçağı, pistten teker kestiği anda kıç tarafını zemine sürttü. Havacılıkta ‘tail strike’ olarak bilinen kuyruk vurması olayından sonra uçağın kaptan pilotu Süleyman Özdamar, Atatürk Havalimanı’na geri dönme kararı aldı.

Uçak, kısa süre sonra Atatürk Havalimanı’na inişini gerçekleştirdi. Kuyruk vuran uçak bakım için Teknik A.Ş hangarına alındı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Türk Hava Yolları, ilginç bir detaya ulaştı. Kalkış sırasında ikinci pilotun yerinde uçuş deneyimi olmayan sivil kıyafetli öğrenci pilotun olduğunun anlaşılması üzerine büyük şok yaşandı. Aynı zamanda THY’de yöneticilik koltuğunda oturan Süleyman Özdamar hakkında şirket tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonucu Disiplin Kurulu’na sevkedilmesi beklenen Özdamar, kurula çıkmayı beklemeden görevinden istifa etti. Türk Hava Yolları, yaklaşık üç hafta önce yaşanan bu olayı sır gibi saklıyordu.

Jump Seat: Uçağın dolu olduğu uçuşlarda mürettebat için bulundurulan, genellikle katlanılabilir fazladan koltuk

ÖZDAMAR AIRPORTHABER'E KONUŞTU:

Kuyruk vurma olayından sonra THY'den istifa eden Kaptan Pilot Süleyman Özdamar, Airporthaber'e konuştu. Kalkış sırasında kokpitin sağ koltuğuna öğrenci pilotu oturtan Özdamar, " O öğrenci pilot, simülatör eğitimini Almanya'da tamamlamış, boş uçak eğitimini de bitirmişti. Yolcu uçağı ile eğitim aşamasında Uçuş İşletme Başkanlığı ve ekip tahsisin bilgisi dahilinde o uçuşa yazıldı. Zaten onların izni ve bilgisi olmadan uçuşa kimse yazılamaz. Öğrencinin sağ koltukta oturma yetkisi var. Ben öğretmen pilotum ve kuralları çok iyi biliyorum" dedi.
Öğrencinin sivil kıyafetli olup olmadığı şeklindeki soruyu ise Özdamar, " Evet öğrenci sivil kıyafetliydi ancak bunda sakıncalı bir durum yok" diye konuştu.
Türk Hava Yolları'nın 4 yıl önceki büyüme döneminde 200 kaptan pilot ve 400 ikinci pilotunu kendisinin yetiştirdiğini aktaran Özdamar, " Kuyruk vurma olayından sonra kurula çıkarılacağım söylendi. Ancak kurula çıkarma süresi 4 ayı bulduğu için ben beklemek istemedim. Şirketten bana hiç bir şey söylenmedi. Ben de olaydan 17 gün sonra istifa ettim" dedi.

©AirportHaber.com Özel Haber
THY PİLOTUNUN AFFEDİLMEZ HATASI(GÜNCELLENDİ)

Yorumlar Tüm Yorumlar (168)

Misafir ~ 13 yıl önce
*Çıkıp şu göklere, *Yaslanmalı namertlere! *Selâm olsun, *Seni yokluklarla, *Bu vatana yetiştiren, *O, cefakâr, Anadolu insanı, *Ana ve babana! *Selâm olsun, yürekli eşine ve ailene! * Selâm olsun sana ve *Sana sahip çıkan Türk Milleti'ne! *Sen, sahipsiz değilsin!... **Tüm dürüst, iyiniyetli ve vatansever insanlara saygı ve selamlarımla. Kardelen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1) Bu ülkeye; gerek asker, gerekse sivil olarak hizmet etmiş, devletimizin ve milletimizin yetiştirdiği, Özdamar gibi nitelikli insanlarımız bu kadar kolay laf ve dedikodularla harcanamaz! Böyle bir lüksümüz yok. 2) Hatalar yapılabilir ve araştırılabilir. Ancak; "ayrımcılık" yapılamaz! Defalarca olmuş, teknik sorunlara dayalı benzer olaylarda da, soruşturmalar açılmamıştır. 3)Süleyman Özdamar Kaptan; "meyveli, iyi bir ağaç" ki, kendisini bu kadar taşlıyorlar! Saygılarımla.Çeliktaş Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1:Özdamar resmen öğretmen pilottur. Öğretmenlikten alındığına dair hiç bir tebligat ve resmi belge yoktur. Her ay öğretmen uçuşu verilmiş ama ayak oyunuyla değiştirilmiştir. 2." Tam kalkışta önümde kuş sürüsü gördüm ve içine girmeyeyim derken burnu fazla kaldırmışım ki kuyruğu sürttüm ve geriye döndüm" demiş. ( Bkz. Sefa İnan'ın makalesi) 3.Bu konuda raporu görmek gerek. Siz raporu okuyanlardan mısınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
özdamar kaptanın öğretmenliği 5-6 ay önce alındı olay esnasında öğretmen değil sadece ex öğretmen bu bir ikinciside raporunda kuş çarptı diyor teknik bakmış bununla ilgili emare yok üçüncüsü raporunda yanındaki yetkisiz pilotla ilgili biseyden de bahsetmemiş yani doğruları saklamış yani airpot habere verdiği demecin doğrularla alakası yok.Ayrıca 200 kpt 400 pılot yetistirmiş bu arkadaşlarımızda emeği çoktur ama tek basına değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Basın ve yayın yoluyla kişilik haklarının ihlali , yalan-yanlış haber yaymak , maddi ve manevi tazminat davasıyla sonuçlanabilir. Kimliğinizi bildirmeseniz de mahkeme emriyle size rahatlıkla ulaşılabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SIKMAYIN CANINIZI..BU NE DEDİKLERİNİ BİLMEZ İNSANLARA EN İYİ CEVAP ŞU OLUR KAPTANIM, Sevenin de sövenin de ah edenin de Gelenin de gidenin de dönmeyenin de Canı sağolsun Güçlü oldum suçlu oldum Dost uğruna yoldaş oldum Hem soruldum hem sürüldüm ben Ama hepinizin canı sağolsun BELKİ BİRDAHA KONUŞMADAN, YAZMADAN ÖNCE 2 KERE DÜŞÜNÜRLER.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bildiğim kadarıyla Özdamar Kaptanın görev yaptığı dönemde hiç işten atılan olmamıştır. Eğer var ise çıksın söylesin kim olduğunu biz de bilelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Diğerlerini bilmem ama, senin atılman çok isabetli olmuş, seni zavallı adam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yıllar önce Bilim ve Teknik Dergisi'nde yer alan bir makalede, kavga eden iki erkek köpekten biri geri çekildiğinde kavganın bittiğini; iki dişinin kavgasında ise, geri çekilmeye rağmen kavganın bitmediğini ve ölümle sonuçlandığını okumuştum. Bu durum içgüdülere bağlanıyordu. Özdamar Kaptan istifa etmiştir. Parçalamaya çalışmak insanlık dışıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türk Pilotları ve THY için bir kriz durumu söz konusudur. Ancak THY ve TALPA bu kriz ortamında sessiz kalmaktadır.THY ve toplumsal alanda meslek üyelerini temsil etme ve kamuoyu oluşturma konusunda yükümlülükleri bulunan meslek kuruluşu TALPA, bu krizi yönetmeli, linç kampanyasını sonlandıracak girişimlerde bulunmalı, tüm mensularının prestij ve güç kaybına yol açacak bilgi kirliliğini önlemelidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000