21 Nisan 2012, Cumartesi 10:21:46

THY PART TİME EKİBE SARILDI

Türk Hava Yolları, uzun süre önce terkettiği part time kabin memuru alımına yoğun yaz sezonu öncesi yeniden başladı. Sözleşme ne kadar süre ile olacak, ne kadar ücret alacaklar?
  • Gönül isterki işe başlayacak tüm arkadaşlarım kadrolu olsun. Demekki günün koşulları bunu gösteriyor.Dışarıdan bakıp eksik yada yetersiz bulduğunuz kabin memurlarının yanında, ilk uçuşunuzda nekadar yetersiz ve eksik olduğunuzu siz farkedeceksiniz. Bu iş düşündüğünüz kadar kolay değil. Sadece İngilizce bilmenin, lisans mezunu olmanın yeteceği bir iş değil. Unutmayın o kabinde herkesin bir bulunma nedeni var. Bunu uçan bilir. Önce yapacağınız yada yaptığınız işin mensuplarına, saygı ve sevgi duymalısınız.Yoksa bu işi değil 6 ay 6gün bile yapamazsınız. Uçuculuğa gönül vermiş herkesi seviyorum. Allah ülkemdeki herkesin gelirini arttırsın inşallah. Bu sayede bu işe sadece gönül verenler bizimle çalışmak ister. Yeni k/m arkadaşlarım HOŞGELDİNİZ
  • Oncelikle gecen yil elenen biri olarak yazmak istiyorum herseyini birakip isten izin alamayipta istifa edip butun umudunu bu ise baglayip elenen o kadar insana aciyorum cunku mulakatlarda neyin ne oldugunu goruyorsunuz.dilin var boyum var 2diplomam var ve elendim neden referans yok cunku ama orda boydan elensin kilodan elensin dili olmasi bi bakmissin bi telefonla hostes olmus :) maden alacaginiz kisiler belli neden binlerce insanin hakkina giriyorsunuz.etrafimda burada calisan cok kisi var ve ne dilleri var ne boylari 2 kelimeyi bir araya getiremiyorlar ama hemen hemen hepsi karadenizli bilmem anlatabildinmi:) bence referansi guclu olanlara dolgun maas digerlerine part time maasi olsun alsana fikir emine hanim boylelikle herkesinde olursun
  • Arkadaşım "7500 kişide en iyi buldukları 200ne dönüldü, bu sebeple bunların yl mezunu, 2 yabancı dil biliyo olmaları anormal değil" cümlemden, her yl mezununun 2 yabancı dil bildiğini düşündüğüm gibi sonuca varıyosan, vahh senle çalışan THY'nin haline. Merak etme bu kadar donanımlılar gelip bu şartlara seni işinden etmez, bence daha fazla yazma, boş teneke misali çok ses yapıyosun
  • İst Üni Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri mezunları dururken. Hemde senin akademi binanda 1 sene emek verip eğitim alan o insanlara verdiğin sözler daha dururken gidip elenen insanlardan yaptığın bu gayri resmi ilansız alımlarda kazananların yok biz bu maaşa iş yapmayız derlerken bu çocuklar senin şirketinde para almadan afedersiniz eşek gibi ekstradan gelip çalıştıkları halde sen hiç bir açıklama yapmadan bu insanları 7 ay bekletip o kadar bilinçle yetişmiş altı ustu toplasan 20 kişi bile etmeyecek bu insanları görmezden gelerek (malesef sizi alamıyoruz sebep? cevap yok ) nasıl senın sırtın yere gelicek? apronda deve deil deve sürüsü kessen yine bu günahtan arınamazsınız! Hakları haram olsun size bu okuyanların!(lütfen yayınlayın)
  • lisans meznuyla yüksek lisans mezunu olanları karıştırıyo olmayasn gencen seneden bahsedıyorsan 2 yıllık bitiren gelen okulu bitirmeden gelen,ingilizceden bir haber bi sürü km olan arkadaslar mevcut kusura bakmada o senin dedğin durum gazoz agacı .. ayrıca kaldıki senin eğitim sevyen ne yada akademik olaylardan nekdar anladğın aşikar sonra demek yüksek lisans yapanların 2 dil bilmesi çok normal :) (ki bu solediğin sey kişinin aldığı eğitime göre değisir )
  • geri dönüş yapılanlardan biri olarak yazıorum son yazan arkadaslardan birine tamamen katılıyorum. dolgun maaş için yapılacak bir iş bu sartlarda zaten direk motivasyon düşer. TGS deki olay gibi olur. ki biz geçen yıl saçma sapan olaylardan elenen insanlarız. ingilizcemizle 3 günlük sabrımızla sona kadar gitmişken elendık. ama ilk gün kilodan elenen bayanı 3. gün psikolojidede görmüştük. yazıkk! avrupanın en ii havayollarından biri olan thy ye hiç yakışmadı. emine lim hanımın tuzu kuru tabii o ancak boşandığı kocasına beleş uçak biletı vermeyi bilir. hosteslerın verdiği emek önemli deil cunku onlar hizmet eder yolcunu gazını alır kalanlarda parsayı toplar. her olayı dinle bağdaştıran badem bıyıklılara hak yemek yakışmıyorrr
  • Torpilli olsalar zaten geçen sene girerlerdi, iyi bulduklarına geri dönüş yapmışlar, bu sebeple 7500 kişi içinden çağrılan 200 kişiden biçoğunun yl mezunu, 2 yabancı dil bilmesi anormal değil. "Civcivler yesin, sevsinler" gibi cümlelerinden asıl senin Türkçe'yi nasıl konuştuğun belli. Burada asıl sorunlu olan THY'nin politikasıdır. Bu kadar donanımlı insanlara bile bu maaşlar öneriliyorsa mevcut çalışanlar bence akıbetleri için endişelense iyi olur. Sebepsiz yere işten çıkarmalar var deniyordu, yerlerine bu şekilde istihdama yönelinecek belli. Çağrılanlardan bir çoğunun da bu şartları kabul edeceğini sanmıyorum zaten, aynı işi yaparken yanındaki arkadaşın 3500 alacak sen 1500e mahkum olacaksın. Bu şartlara ancak lise mezunu işsizler
  • güldürmeyin beni hepsi yüksek lisans mezunuymus lisansi gectikde yüksek lisans ufak atta civcivler yesin anti parantez bu sekılde girenlerin sayısı cok az onlarn hakkınıda yemeyelim ne 2 dili türkceyi cogu konusamıyor bile yuzde 50 den cogu torpille girmiyorsa hiç bisey bilmiyorm şimdi bazılarnız sallar sen olamamıssn disardan sallama diye bende aynı yerde calsıyorm ve görüyorm saygılar
  • Yavrucugum sana laf eden yok hemen çemkirme yok iki dil bilen falan filan.kalite düşecek derken sizlerden değil planlamadan ve işin kalitesinden söz ediliyor.sen uçmamışsın bilmiyorsun.izmire git bakalım.45 dakikalık ucuşun 10 dakikasi iniş 10 dakikası kalkış bağlanmak zorunsası.kaldı mı 25 dakika.bu 25 dakikada 150 küsür yolcuya servise çıkıcaksın hepsine tek tek ne yemek istedigini soracaksın,ne içmek istediğini soracaksın.öyle kumanya dağıtır gibi dagıtmak yok.sonra servis biticek çöp servisine çıkicaksın o bitince kabin okeyine çıkıcaksın.bak ben anlatırken yoruldum sıksan yetişmez boyle olunca kalite düşer daha bir çok ornek verebilirim sana şimdi anladın umarım..
  • Geri dönüş yapılan arkadaşım, hizmet kalitesi düşer diyenler haklı.Çünkü hiç kimse hostesliği kariyer olsun diye yapmıyor.Tek motivasyonu dolgun maaşı.Herkes parası için katlanıyor o zorluklara, başka birşey için değil.İşin sevilecek pek bir tarafı yok zaten.Tek sevilen yanı parası ama onu da hosteslerin elinde alırlarsa, motivasyon iyice sıfır olur.Motivasyonu düşük olan çalışan da işine gerekli ehemmiyeti göstermez.Basit mantık.İstediğin kadar yüksek lisans yap, master yap.Daha bile kötü. Çünkü insan o zaman,bunun için mi o kadar okudum diyor. Tecrübeyle sabit.. O kabine ayak bastığın zaman ne demek istediğimi anlayacaksın..
Türk Hava Yolları, yoğun yaz sezonu öncesinde kabin ekibi sıkıntısı yaşamamak için süreli çalıştıracağı kabin memurluğu alımı yapacağını duyurdu.

Uzun süre önce kabinde kaliteyi arttırmak amacıyla part time sistemi terkeden Türk Hava Yolları'nın, bu adımının 5 yıldızlı havayolu olma yolunda şirkete ne gibi etki edeceği tartışılırken, daha önceki alım sürecinde elenen adaylara 6 ay süreli part time iş teklifinde bulunuldu. 

Bu süreçte başarılı olan adayların alacakları ücretin 1600 - 1700 TL olacağı, 6 ayın ardından başarılı olan adayların ikinci 6 aylık süreçte süresiz sözleşmeli olarak istihdam edileceği de belirtildi.

İşte o mesaj;

 "Değerli Adayımız,

Ortaklığımızda kabin memuru olarak çalışmanıza ilişkin yapılan değerlendirmede süreçleri başarıyla tamamladınız, sizi tebrik ediyoruz.

Görev süreniz ilk etapta 6 ay olacaktır. Bu kapsamda öncelikle yaklaşık 2 aylık bir eğitim sürecinden geçeceksiniz. Eğitimi başarı ile tamamlamanız halinde Ortaklığımızda ‘part time statüde’ istihdam edileceksiniz.

Ücretiniz, uçuş saati başına brüt 25.- TL olacaktır. Şirketimizde kabin memurları ortalama aylık 80 saat uçmaktadır, sizin de aylık ortalama 80 saat uçuş gerçekleştirmeniz halinde yaklaşık 1.600.-1.700.- TL net ücret almanız söz konusu olacaktır.

Performansınıza bağlı olarak Ortaklıkça uygun görülmeniz halinde ikinci bir 6 aylık dönem görev yapmanız ve bu ikinci çalışma dönemini de başarıyla tamamlamanız halinde (müteakiben) belirsiz süreli (sürekli) hizmet akdi ile çalışmanız sözkonusu olabilecektir.

Eğitiminize başlamak üzere, aşağıda belirtilen belgelerle beraber 24 Nisan 2012 Salı günü saat 09:00’da Florya’daki THY Uçuş Eğitim Bşk.lığı’nda hazır bulunmanız gerekmektedir."

©AirportHaber.com ÖZEL
THY PART TİME EKİBE SARILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (79)

Misafir ~ 12 yıl önce
Gönül isterki işe başlayacak tüm arkadaşlarım kadrolu olsun. Demekki günün koşulları bunu gösteriyor.Dışarıdan bakıp eksik yada yetersiz bulduğunuz kabin memurlarının yanında, ilk uçuşunuzda nekadar yetersiz ve eksik olduğunuzu siz farkedeceksiniz. Bu iş düşündüğünüz kadar kolay değil. Sadece İngilizce bilmenin, lisans mezunu olmanın yeteceği bir iş değil. Unutmayın o kabinde herkesin bir bulunma nedeni var. Bunu uçan bilir. Önce yapacağınız yada yaptığınız işin mensuplarına, saygı ve sevgi duymalısınız.Yoksa bu işi değil 6 ay 6gün bile yapamazsınız. Uçuculuğa gönül vermiş herkesi seviyorum. Allah ülkemdeki herkesin gelirini arttırsın inşallah. Bu sayede bu işe sadece gönül verenler bizimle çalışmak ister. Yeni k/m arkadaşlarım HOŞGELDİNİZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Oncelikle gecen yil elenen biri olarak yazmak istiyorum herseyini birakip isten izin alamayipta istifa edip butun umudunu bu ise baglayip elenen o kadar insana aciyorum cunku mulakatlarda neyin ne oldugunu goruyorsunuz.dilin var boyum var 2diplomam var ve elendim neden referans yok cunku ama orda boydan elensin kilodan elensin dili olmasi bi bakmissin bi telefonla hostes olmus :) maden alacaginiz kisiler belli neden binlerce insanin hakkina giriyorsunuz.etrafimda burada calisan cok kisi var ve ne dilleri var ne boylari 2 kelimeyi bir araya getiremiyorlar ama hemen hemen hepsi karadenizli bilmem anlatabildinmi:) bence referansi guclu olanlara dolgun maas digerlerine part time maasi olsun alsana fikir emine hanim boylelikle herkesinde olursun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaşım "7500 kişide en iyi buldukları 200ne dönüldü, bu sebeple bunların yl mezunu, 2 yabancı dil biliyo olmaları anormal değil" cümlemden, her yl mezununun 2 yabancı dil bildiğini düşündüğüm gibi sonuca varıyosan, vahh senle çalışan THY'nin haline. Merak etme bu kadar donanımlılar gelip bu şartlara seni işinden etmez, bence daha fazla yazma, boş teneke misali çok ses yapıyosun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İst Üni Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri mezunları dururken. Hemde senin akademi binanda 1 sene emek verip eğitim alan o insanlara verdiğin sözler daha dururken gidip elenen insanlardan yaptığın bu gayri resmi ilansız alımlarda kazananların yok biz bu maaşa iş yapmayız derlerken bu çocuklar senin şirketinde para almadan afedersiniz eşek gibi ekstradan gelip çalıştıkları halde sen hiç bir açıklama yapmadan bu insanları 7 ay bekletip o kadar bilinçle yetişmiş altı ustu toplasan 20 kişi bile etmeyecek bu insanları görmezden gelerek (malesef sizi alamıyoruz sebep? cevap yok ) nasıl senın sırtın yere gelicek? apronda deve deil deve sürüsü kessen yine bu günahtan arınamazsınız! Hakları haram olsun size bu okuyanların!(lütfen yayınlayın)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
lisans meznuyla yüksek lisans mezunu olanları karıştırıyo olmayasn gencen seneden bahsedıyorsan 2 yıllık bitiren gelen okulu bitirmeden gelen,ingilizceden bir haber bi sürü km olan arkadaslar mevcut kusura bakmada o senin dedğin durum gazoz agacı .. ayrıca kaldıki senin eğitim sevyen ne yada akademik olaylardan nekdar anladğın aşikar sonra demek yüksek lisans yapanların 2 dil bilmesi çok normal :) (ki bu solediğin sey kişinin aldığı eğitime göre değisir )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
geri dönüş yapılanlardan biri olarak yazıorum son yazan arkadaslardan birine tamamen katılıyorum. dolgun maaş için yapılacak bir iş bu sartlarda zaten direk motivasyon düşer. TGS deki olay gibi olur. ki biz geçen yıl saçma sapan olaylardan elenen insanlarız. ingilizcemizle 3 günlük sabrımızla sona kadar gitmişken elendık. ama ilk gün kilodan elenen bayanı 3. gün psikolojidede görmüştük. yazıkk! avrupanın en ii havayollarından biri olan thy ye hiç yakışmadı. emine lim hanımın tuzu kuru tabii o ancak boşandığı kocasına beleş uçak biletı vermeyi bilir. hosteslerın verdiği emek önemli deil cunku onlar hizmet eder yolcunu gazını alır kalanlarda parsayı toplar. her olayı dinle bağdaştıran badem bıyıklılara hak yemek yakışmıyorrr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Torpilli olsalar zaten geçen sene girerlerdi, iyi bulduklarına geri dönüş yapmışlar, bu sebeple 7500 kişi içinden çağrılan 200 kişiden biçoğunun yl mezunu, 2 yabancı dil bilmesi anormal değil. "Civcivler yesin, sevsinler" gibi cümlelerinden asıl senin Türkçe'yi nasıl konuştuğun belli. Burada asıl sorunlu olan THY'nin politikasıdır. Bu kadar donanımlı insanlara bile bu maaşlar öneriliyorsa mevcut çalışanlar bence akıbetleri için endişelense iyi olur. Sebepsiz yere işten çıkarmalar var deniyordu, yerlerine bu şekilde istihdama yönelinecek belli. Çağrılanlardan bir çoğunun da bu şartları kabul edeceğini sanmıyorum zaten, aynı işi yaparken yanındaki arkadaşın 3500 alacak sen 1500e mahkum olacaksın. Bu şartlara ancak lise mezunu işsizler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
güldürmeyin beni hepsi yüksek lisans mezunuymus lisansi gectikde yüksek lisans ufak atta civcivler yesin anti parantez bu sekılde girenlerin sayısı cok az onlarn hakkınıda yemeyelim ne 2 dili türkceyi cogu konusamıyor bile yuzde 50 den cogu torpille girmiyorsa hiç bisey bilmiyorm şimdi bazılarnız sallar sen olamamıssn disardan sallama diye bende aynı yerde calsıyorm ve görüyorm saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yavrucugum sana laf eden yok hemen çemkirme yok iki dil bilen falan filan.kalite düşecek derken sizlerden değil planlamadan ve işin kalitesinden söz ediliyor.sen uçmamışsın bilmiyorsun.izmire git bakalım.45 dakikalık ucuşun 10 dakikasi iniş 10 dakikası kalkış bağlanmak zorunsası.kaldı mı 25 dakika.bu 25 dakikada 150 küsür yolcuya servise çıkıcaksın hepsine tek tek ne yemek istedigini soracaksın,ne içmek istediğini soracaksın.öyle kumanya dağıtır gibi dagıtmak yok.sonra servis biticek çöp servisine çıkicaksın o bitince kabin okeyine çıkıcaksın.bak ben anlatırken yoruldum sıksan yetişmez boyle olunca kalite düşer daha bir çok ornek verebilirim sana şimdi anladın umarım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Geri dönüş yapılan arkadaşım, hizmet kalitesi düşer diyenler haklı.Çünkü hiç kimse hostesliği kariyer olsun diye yapmıyor.Tek motivasyonu dolgun maaşı.Herkes parası için katlanıyor o zorluklara, başka birşey için değil.İşin sevilecek pek bir tarafı yok zaten.Tek sevilen yanı parası ama onu da hosteslerin elinde alırlarsa, motivasyon iyice sıfır olur.Motivasyonu düşük olan çalışan da işine gerekli ehemmiyeti göstermez.Basit mantık.İstediğin kadar yüksek lisans yap, master yap.Daha bile kötü. Çünkü insan o zaman,bunun için mi o kadar okudum diyor. Tecrübeyle sabit.. O kabine ayak bastığın zaman ne demek istediğimi anlayacaksın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000