15 Aralık 2013, Pazar 19:58:25

THY MÜDÜRÜNDEN AÇIKLAMA

Türk Hava Yolları Marka Müdürü Serdar Özer Öztürk'ün Twitter'da Fettullah Gülen ile ilgili attığı bir twit sonrası eleştirilerin hedefi olmuştu. Öztürk yine Twtiter'dan durumla ilgili açıklama yaptı...
  • Olayı kısaca özetlemek gerekirse; Hakketmeden geldiğin yeri garantilemek ve minnetini göstermek için yaptığın yalakalık başını yaktı.
  • Bence twiter gereksiz bişey hemen herkes bu ortamda birbirilerinin açıklarını arıyor medyaya malzeme lazım ya neyse bu benim görüşüm önemli olan gelindiği sonuç !
  • Thy'nin 2. Pilot aday adaylari secimi nezamam olacak?
  • İkinci gün de bitti. Bakalım Hamdi Topçu sözünün gereğini yapabilecek mi? Ayar çekilmiş! diyorlar ama ben inanmak istemiyorum:) Karadeniz delikanlısına sökmez bu numaralar.
  • Tüm dünyaya Allah ve Resulünu anlatmak derdinde olan bir insan için söylenecek sözler bu mu olmalıydı? Marka müdürü olacak beşer neyin derdindesin?Sorunun nedir ?Hocaefendinin eserlerini okuda Hocaefendiyi yakından tanı.Sonra yorum yap.
  • Herseyi hosgoren; yahudiyi hristiyani hosgoren hocamiz ve cemaati bunlari neden hosgoremiyor acaba; kendi gazetelerinde peygamberimize hakaret eden twit atan yazara neden bu kadar tepki gostermediler acaba, hosgormuslerdir herhalde, ama hocaya laf soyleyince hosgorulemez degil mi, anlayisa bak.
  • A320 kaptanından Alin size TK!'ya Selametle..... Anlayan Anladı....
  • Bunca yorumu yapana ne denebilir ki sadece şu Kur'an ayetini hatırlatmaktan başka.."Allah'tan başka yalvarıp yakardıklarına (taptıklarına) sövmeyin; sonra onlar da haddi aşarak bilmeksizin Allah'a söverler. İşte böyle, biz her ümmete yaptıklarını süslü (çekici) gösterdik, sonra onların son varışları Rablerinedir. O, yapmakta olduklarını onlara haber verecektir." Bir de Serdar beye bir çift söz ; insanlara akıllarının alacağı kadar,anlayabilecekleri kadar konuşun diye bir darbı mesel vardır..Kulağına küpe olsun..
  • tayyipli kaset ne zaman çıkacak?
  • Selametle...

Türk Hava Yolları'nda Marka Müdürü olarak görev yapan Serdar Özer Öztürk, mikro blog sitesi Twitter'daki hesabından geçtiğimiz Cuma günü bir twit attı.

Öztürk, attığı twitte Fettullah Gülen ile ilgili cinsel içerikli bir örnek verince sanal alem karıştı. Bir anda eleştirilerin hedefi olan Öztürk Twitter'da Trend Topic listesine girerken, bugün attığı yeni bir twitle yaşananların anlaşıldığı gibi olmadığını, niyetinin okul yıllarından tanıdığı bir arkaşına uyarıda bulunmak olduğunu içeren bir açıklama paylaştı.

İŞTE ÖZTÜRK'ÜN AÇIKLAMASI



Attığım bir twit dolayısıyla bazı kötü niyetli kişilerin bilinçli bir şekilde bir linç kampanyası başlattığını hayret ederek izliyorum.

Yaşanan son gelişmelerin mümkün olduğunca dışında ve yaşananlara eleştirel bir dille tepki gösteren biri olarak Boğaziçi Üniversitesi'Nden arkadaşım olan İbrahim Öztürk'ün son günlerde maruz kaldığı twitterda hakaret olayından sonra kendisinin attığı ve ateşle körükle gitmek olarak algıladığım ve karşısına aldığı kitleyi daha daha kızdıracak bir twiti (1. numaralı resim) İRONİ YAPARAK, paylaştığı resmin ve twitin yanlış olduğu noktasında uyarmak istedim.
 
Attığım twite bakarsanız; paylaşılan resimle cevap olarak; çok net bir şekilde; Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden bir ismi, bir kızla böyle sarmaş dolaş caps'ler ve bunu paylaşırsanız, O gruptan bir kişide aynısını sizin değer verdiğiniz kişilere yaparsa, sonra sen buna tekrar karşılık verirsen, biz de bakıp bakıp eğleniriz şeklinde tamamen ironi ve yaptığının hatalı olduğunu göstermek maksadıyla attığım gayet net anlaşılıyor. Sadece yaşanan son olaylar değil, toplumun karşı karşıya getirildiği her olayda, gereğinden fazla, aşırı ve ayrıştırıcı tüm olaylarda bu mesajlara ve yayanlara karşı benzer tepkimi hep ifade ettim. Birbirini ahlaka aykırı, karşı tarafın istemediği bir şekilde, toplumu ayrıştıran, taraftarları kışkırtan benzer mesajları ve ifadeleri hiçbir şekilde doğru bulmadığımdan, yapılanın ne kadar yanşlış olduğunu göstermek maksadıyla attığım bir twitin yanlış anlaşılması oldukça üzücü.
 
Maalesef twitter'ın kişisel kullanıma dönük, rahat ifade dili, yaptığım ironinin karşı tarafta etkili olması amacıyla paylaşılan fotoğrafı betimleme kaygısıyla kullandığım ve hakaret kabul edilen ifadeler tamamen bunu yapanlara bir tokat etkisi oluşturmak maksadıyla atmışken, kullanılan ifadelerden dolayı haddini aşmış gözüküyor. Açıkçası yukarıda ifade etmeye çalıştığım niyetlerle atılan bir twitin atlış gayesine bakılmadan çarptırılması ihtimalini hiç düşünemedim. Düşüncelerimi ve paylaşışlan resimle ilgili görüşlerimin aynen arkasındayım.
 
Niyetim ve kastım çok net. Kullandığım dil ve tarz ise yanşlış anlaşılmaya açık. Yazmış olduğum bu tweet sonuçlarına bakınca beni de üzdüğü ve bazı kalpleri kırdığımı görmekten dolayı da ayrıca üzüldüm. Niyetimi ve kalbimdekileri paylaşmak istedim.
 
Herkese sevgiler, saygılar.
THY MÜDÜRÜNDEN AÇIKLAMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (70)

tactus ~ 10 yıl önce
Olayı kısaca özetlemek gerekirse; Hakketmeden geldiğin yeri garantilemek ve minnetini göstermek için yaptığın yalakalık başını yaktı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bence twiter gereksiz bişey hemen herkes bu ortamda birbirilerinin açıklarını arıyor medyaya malzeme lazım ya neyse bu benim görüşüm önemli olan gelindiği sonuç !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Thy'nin 2. Pilot aday adaylari secimi nezamam olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ikincigün ~ 10 yıl önce
İkinci gün de bitti. Bakalım Hamdi Topçu sözünün gereğini yapabilecek mi? Ayar çekilmiş! diyorlar ama ben inanmak istemiyorum:) Karadeniz delikanlısına sökmez bu numaralar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
üçkızannesi ~ 10 yıl önce
Tüm dünyaya Allah ve Resulünu anlatmak derdinde olan bir insan için söylenecek sözler bu mu olmalıydı? Marka müdürü olacak beşer neyin derdindesin?Sorunun nedir ?Hocaefendinin eserlerini okuda Hocaefendiyi yakından tanı.Sonra yorum yap.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayret ~ 10 yıl önce
Herseyi hosgoren; yahudiyi hristiyani hosgoren hocamiz ve cemaati bunlari neden hosgoremiyor acaba; kendi gazetelerinde peygamberimize hakaret eden twit atan yazara neden bu kadar tepki gostermediler acaba, hosgormuslerdir herhalde, ama hocaya laf soyleyince hosgorulemez degil mi, anlayisa bak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 10 yıl önce
çok komiksin sizinde var galiba kasetleirniz:)
anlamsız ~ 10 yıl önce
kasetle alakalı nasıl bir sonuca vardın anlamak güç, önce okuduğunu anlamayı öğren sonra kendi acınacak hali,ne gül, zavallı.
ayşe ~ 10 yıl önce
iyi araştırıp öyle yorum yapsaydın keşke 1. Hocaefendi serdar Öztürk e hakkını helal ettiğini açıkladı 2. İbrahim Öztürk peygamber efendimize hakaret twitini ben atmadım dediği halde ekrem dumanlı onu uyardı ve zaman gazetesinden ilişiği kesildi
bilmeden konusmak ~ 10 yıl önce
asil bilmeden konusmak size ait bir ozellik ibrahim ozturk`un ismi todays zaman internet sitesinde yazarlar arasinda gorulebilir. Bu bir. ikincisi tepki seviyesi ibrahim ozturkun twitinde mi daha fazlaydi, hocaniz aleyhindeki twitten sonra mi, ama bunu gorecek goz sizde yok.
Alin size TK!'ya ~ 10 yıl önce
A320 kaptanından Alin size TK!'ya Selametle..... Anlayan Anladı....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BAK AMA GÖR ~ 10 yıl önce
Bunca yorumu yapana ne denebilir ki sadece şu Kur'an ayetini hatırlatmaktan başka.."Allah'tan başka yalvarıp yakardıklarına (taptıklarına) sövmeyin; sonra onlar da haddi aşarak bilmeksizin Allah'a söverler. İşte böyle, biz her ümmete yaptıklarını süslü (çekici) gösterdik, sonra onların son varışları Rablerinedir. O, yapmakta olduklarını onlara haber verecektir." Bir de Serdar beye bir çift söz ; insanlara akıllarının alacağı kadar,anlayabilecekleri kadar konuşun diye bir darbı mesel vardır..Kulağına küpe olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tyler ~ 10 yıl önce
tayyipli kaset ne zaman çıkacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alin size TK!'ya ~ 10 yıl önce
Selametle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000