29 Aralık 2012, Cumartesi 11:42:27

THY 2013 HEDEFİNDE NELER VAR?

Türk Hava Yolları, 2012 yılını geride bırakmaya hazırlandığımız şu günlerde 2013 yılıyla ilgili hedeflerini açıkladı.
  • herhangi bir şirket bütün hedeflerine ulaşabilmek için,insan onurunu,emeğini,kanunları,ulusal ve uluslararası anlaşmaları hiçe sayıyorsa,tek önemli şey para ve sözde dünyada marka hale gelmek ise ve çalışanlarını bu uğurda hiç önemsemiyorsa ve buna seyirci kalmak bir yana adeta koltuk değneği gibi destek çıkanlar oluyorsa yapacak yorum kalmamıştır.Demek ki birilerinin hayatı tıkırında,demek ki birileri o birilerini iyi besliyor ki hakmış,emekmiş,vicdanmış umurlarında değil varsa yoksa büyüme hedefi vs,peki ya günahlardaki ve vicdansızlıktaki büyümeler ne olacak?biat ede ede insanlığını unutup,büyüklerinin?para babalarının,patronların kuklası ve şakşakçısı olmak yerine haksız yere işten atılanların,emeği sömürülerin yanında olunsa,bir kere de haklının ve ezilenin tarafında olunsa ama vicdan yoksa..................
  • İnsanlar, THY'nin 2013 yılı hedefleriyle kendi hedeflerini karıştırıyorlar. Ortaklık hedeflerini belirlemiş. Ülkenin misyonunu temsil eden bir şirketi, kendi emelleriniz için vurmanız ve yönetim kurlunu ve başkanını aşırı suçlamanız oldukça anlamsız ve bağlantısız. Mahkeme gidersiniz haklı olursunuz haklarınızı alrısınız. Sonra da mutlu olursunuz. Çünkü, haklarınızı aldınız. Medeni toplumlarda mahkeme kararı taraflara nihai mesajlar verir. Dünyanın sonu gelmez. Dünya THY'den ibaret de değil ki... Başka dünyalar da var. Başka şirketler de var. Terör estirenler, küçülür. Büyümek için akıl, hukuk, ahlak, çalışkanlık, dürüstlük, dünyada marka olmak, gibi bir takım etmenlerden geçmektedir. Yeteneklerini geliştirmiş toplumlar her zaman alternatiflerle doludur. Alternatifleri olamayanlar, işe yarama yeterliliği olmayanlardır. Yönetim THY'yi beş yıldız yapmak için uğraşırken birileri de batırmak için uğraşıyorsa bunu da görmek gerekecektir.
  • Sanki 24.dönem toplu sözleşme görüşmeleri yokmuş gibi 2013 ile ilgili hiçbir beklentiye giremez bu iş bilmez Hamdi Topçu ve tayfası.Sen önce hükümetle beraber grev yasağı getirip çalışanların haklarını ellerinden almaya çalış,sendikanın ve atılan çalışanların direnişiyle karşılaşıp köşeye sıkışınca bir oldu bittiyle grev yasağını kaldırt ama bunu protesto eden çalışanlarını üstelik mahkeme kararlarına rağmen işbaşı yaptırma ondan sonra da sanki 24.toplu sözleşme'de karşına ilk çıkacak madde 305 kişinin geri alınması yoksa külliyen greve gidilebilecek olması değilmiş gibi gelecek planları yap çok basiretsiz bu thy yönetimi.Umarım tüm çalışanlar thy yönetiminin kendileri için ne düşündüğünü artık çok net anlar (ankara base kapanınca ankaradakiler anlamış görünüyor) ve yılan artık kendilerine dokunmadan bertaraf edebilmek için sendikalarına ve 305 kişiye sahip çıkarlar biraz vicdanlarının sesini dinleseler yeter yoksa 2013'te thy personelini berbat bir çalışma ortamı bekliyor bu son şans!
  • 2013 yılının en buyuk hedefi %100 maaş alan kabin personelinin bir kısmından daha türlü bahanelerle kurtulup (eylem yaptınız attım yada baseinizi kapatıyorum gelemiyorsanız attım .....vb )partları doldurmak olacaktır.THY kabını İngilizce sınavına dikkat!!!!!
  • Oncelikle 2013 yılı ülkemiz ve Ortakligimiz için hayırlı olsun. Elbette sivil havacılık gelişen teknoliye paralel hızlı bir degisim gösteriyor. Dünyaya ayak uydurmanın zor olduğu bir çağda özellikle AB'de en iyi olmak kolay değil. Bu yönetim bunu basarmış. Erdemli olmak gercegi kabulden gecer. Redderseniz daha da geri kalırsınız. Herkeze saygılar sunuyorum
  • Fırın ve Bakkalcılık deneyimlerinden sağladığı tecrübesini THY sayesinde havacılık deneyimleri ile yoğurarak daha da profesyonel yönetim sergileyecek. Ayrıca Rize şivesini de terk ederek İstanbul şivesini kullanacak. Artık kul hakkı yemekten de sıkılarak hakedeni şirkette tutacak ve Rizecilik ayırımı yapmayacak. Terfilerde de yeğen ve torpili bırakarak liyakata bakacak. (nasıl hayal ama..)
  • hamdi dil ogrenecek,2013de
  • herkez 2013 de rizeli olacak
  • 5yildiz olmasına ne HAKSIZ yere yaptıgı isten çıkarmalar,ne sürekli hale gelen rötarlar ne de sefer yoğunluğu nedeniyle kaldırılan arizali uçaklar yakışıyor.unuttugum birşey var ne de şirketi milyonlarca dolar yok yere zarara uğratan şu anki THY yönetimi yakışmıyor...
  • Bu hedeflerin içinde iştiraklerin durumu da belirlense iyi olurdu. HABOM meselesi çözüme kavuşturulsa iyi olurdu.

Türk Hava Yolları, 2013 hedeflerini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderiği açıklama şu şekilde açıkladı:

"Ortaklığımız 2013 yılında da büyümeye devam edecek olup, 2013 yılı hedeflerini de bu çerçevede belirlemiştir. 2013 yılında 115,2 Milyar AKK, 90,8 Milyar ÜYK ve %78,8 doluluk oranı ile 17,7 milyon iç hat; 27,3 milyon dış hat yolcudan oluşacak toplam 46 milyon yolcu taşımayı hedeflemektedir. Söz konusu ticari faaliyetlerin toplam 3,992 Milyon Litre akaryakıt tüketimi, 3,7 Milyar USD maliyeti ile gerçekleştirilmesi; toplam ciro'nun ise 9,7 Milyar USD olması beklenmektedir."

Öte yandan Türk Hava Yolları'ndan yapılan bir diğer açıklamada da "Ortaklık Denetim Kurulu üyesi iken istifa eden Sn. Naci AĞBAL'ın istifası ile boşalan Denetim Kurulu üyeliği için Anasözleşmenin 21. md.sine istinaden diğer denetim kurulu üyeleri tarafından seçilen Sn. İbrahim Halil KIRŞAN'in denetim kurulu üyeliği onaylanmıştır" denildi.

THY 2013 HEDEFİNDE NELER VAR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

vicdan yoksa? ~ 11 yıl önce
herhangi bir şirket bütün hedeflerine ulaşabilmek için,insan onurunu,emeğini,kanunları,ulusal ve uluslararası anlaşmaları hiçe sayıyorsa,tek önemli şey para ve sözde dünyada marka hale gelmek ise ve çalışanlarını bu uğurda hiç önemsemiyorsa ve buna seyirci kalmak bir yana adeta koltuk değneği gibi destek çıkanlar oluyorsa yapacak yorum kalmamıştır.Demek ki birilerinin hayatı tıkırında,demek ki birileri o birilerini iyi besliyor ki hakmış,emekmiş,vicdanmış umurlarında değil varsa yoksa büyüme hedefi vs,peki ya günahlardaki ve vicdansızlıktaki büyümeler ne olacak?biat ede ede insanlığını unutup,büyüklerinin?para babalarının,patronların kuklası ve şakşakçısı olmak yerine haksız yere işten atılanların,emeği sömürülerin yanında olunsa,bir kere de haklının ve ezilenin tarafında olunsa ama vicdan yoksa..................

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karın ağrısı ~ 11 yıl önce
İnsanlar, THY'nin 2013 yılı hedefleriyle kendi hedeflerini karıştırıyorlar. Ortaklık hedeflerini belirlemiş. Ülkenin misyonunu temsil eden bir şirketi, kendi emelleriniz için vurmanız ve yönetim kurlunu ve başkanını aşırı suçlamanız oldukça anlamsız ve bağlantısız. Mahkeme gidersiniz haklı olursunuz haklarınızı alrısınız. Sonra da mutlu olursunuz. Çünkü, haklarınızı aldınız. Medeni toplumlarda mahkeme kararı taraflara nihai mesajlar verir. Dünyanın sonu gelmez. Dünya THY'den ibaret de değil ki... Başka dünyalar da var. Başka şirketler de var. Terör estirenler, küçülür. Büyümek için akıl, hukuk, ahlak, çalışkanlık, dürüstlük, dünyada marka olmak, gibi bir takım etmenlerden geçmektedir. Yeteneklerini geliştirmiş toplumlar her zaman alternatiflerle doludur. Alternatifleri olamayanlar, işe yarama yeterliliği olmayanlardır. Yönetim THY'yi beş yıldız yapmak için uğraşırken birileri de batırmak için uğraşıyorsa bunu da görmek gerekecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu görüşü ~ 11 yıl önce
Sanki 24.dönem toplu sözleşme görüşmeleri yokmuş gibi 2013 ile ilgili hiçbir beklentiye giremez bu iş bilmez Hamdi Topçu ve tayfası.Sen önce hükümetle beraber grev yasağı getirip çalışanların haklarını ellerinden almaya çalış,sendikanın ve atılan çalışanların direnişiyle karşılaşıp köşeye sıkışınca bir oldu bittiyle grev yasağını kaldırt ama bunu protesto eden çalışanlarını üstelik mahkeme kararlarına rağmen işbaşı yaptırma ondan sonra da sanki 24.toplu sözleşme'de karşına ilk çıkacak madde 305 kişinin geri alınması yoksa külliyen greve gidilebilecek olması değilmiş gibi gelecek planları yap çok basiretsiz bu thy yönetimi.Umarım tüm çalışanlar thy yönetiminin kendileri için ne düşündüğünü artık çok net anlar (ankara base kapanınca ankaradakiler anlamış görünüyor) ve yılan artık kendilerine dokunmadan bertaraf edebilmek için sendikalarına ve 305 kişiye sahip çıkarlar biraz vicdanlarının sesini dinleseler yeter yoksa 2013'te thy personelini berbat bir çalışma ortamı bekliyor bu son şans!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hostesss ~ 11 yıl önce
2013 yılının en buyuk hedefi %100 maaş alan kabin personelinin bir kısmından daha türlü bahanelerle kurtulup (eylem yaptınız attım yada baseinizi kapatıyorum gelemiyorsanız attım .....vb )partları doldurmak olacaktır.THY kabını İngilizce sınavına dikkat!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
En iyi THY kalabilmek ~ 11 yıl önce
Oncelikle 2013 yılı ülkemiz ve Ortakligimiz için hayırlı olsun. Elbette sivil havacılık gelişen teknoliye paralel hızlı bir degisim gösteriyor. Dünyaya ayak uydurmanın zor olduğu bir çağda özellikle AB'de en iyi olmak kolay değil. Bu yönetim bunu basarmış. Erdemli olmak gercegi kabulden gecer. Redderseniz daha da geri kalırsınız. Herkeze saygılar sunuyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn. Hamdi Topçu ~ 11 yıl önce
Fırın ve Bakkalcılık deneyimlerinden sağladığı tecrübesini THY sayesinde havacılık deneyimleri ile yoğurarak daha da profesyonel yönetim sergileyecek. Ayrıca Rize şivesini de terk ederek İstanbul şivesini kullanacak. Artık kul hakkı yemekten de sıkılarak hakedeni şirkette tutacak ve Rizecilik ayırımı yapmayacak. Terfilerde de yeğen ve torpili bırakarak liyakata bakacak. (nasıl hayal ama..)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
language ~ 11 yıl önce
hamdi dil ogrenecek,2013de

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hedef ~ 11 yıl önce
herkez 2013 de rizeli olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 11 yıl önce
5yildiz olmasına ne HAKSIZ yere yaptıgı isten çıkarmalar,ne sürekli hale gelen rötarlar ne de sefer yoğunluğu nedeniyle kaldırılan arizali uçaklar yakışıyor.unuttugum birşey var ne de şirketi milyonlarca dolar yok yere zarara uğratan şu anki THY yönetimi yakışmıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HABOM Karmaşası ~ 11 yıl önce
Bu hedeflerin içinde iştiraklerin durumu da belirlense iyi olurdu. HABOM meselesi çözüme kavuşturulsa iyi olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000