07 Kasım 2011, Pazartesi 10:06:59

THK PİLOT AÇIĞINI KAPATACAK!

THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, hedeflerini açıkladı. Lisanslı pilotlar yetiştirip Türkiye'nin pilot açığını kapatacak, sanayi ile işbirliği yapıp uçak üretecekler...
  • Ünsal hocam çok iyi niyetli olabilir evet uçakta yaparız zamanı gelince uzay çalışmalarınada katılırız ancak önce THK nu çiftlik olmaktan kurtarmak gerekir. Asker abiler Attilla Taçoy zamanında kurumu allem kullemle sivil yönetimden aldılar sözde iyi yöneteceklerdi! Antalya daTHK şube binası şehir içinde boş dururken sayın şube başkanı Lara bölgesinde denize nazır lüks bir siteye THK şubesini taşıyarak denize nazır çalışmak istemiş olsa gerek. nekadar kira ödüyorlar bilmiyorum şube Başkanı kim emekli havacı albay!!THK Genel Başkanının arkadaşı eee Ünsal hocam bu işler için özveri gerekir halkın parasıyla lüks içinde sözde iş yapıyorum değil inşaallah sana bunlardan fırsat kalırda hedeflerini tutturursun !!!!!!!
  • 250 saat te mezun olup sadece cessna vb. uçaklarla uçanı torpilli bir ağa babası yoksa kimse işe almaz.............
  • ÜNSAL HOCANIN NAK 6 PROJESİNDEN HABERİ YOK HERHALDE ARAŞTIRSIN THK NIN KAÇ MİLYON DOLAR ZARAR ETTİĞİNİ ÖĞRENSİN ONDAN SONRA UÇAK YAPALIM DESİN RASİM ASLAN PAŞA DA UZAY FALAN FİLAN DİYORDU ERGENEKONDAN ŞİMDİ HAPİSTE SİZE TATLI RÜYALAR DERİM............
  • geçmiş olsun..durumunuza üzüldüm...çok haklısınız isyan etmekte hem o kadar emek ver hem o kadar para harca sonunda iş bulama...bence bu durum dahada kötüye gidecek...parayı cebine koyan uçuş okullarına koştuğu sürece dahaa çookk işsiz pilot elinde diploma ortada kalacak...ama bu tüccar paşalara bir dur diyecek babayiğit çıkmayacak mı bu ülkede? kendi çocuklarını şirketlere yerleştirdiklerini herkes biliyor ama kimse birşey yapmıyor...yazıklar osun böyle sivil havacılığa
  • Ya ben işsiz bir pilotum ve THK Gökçen den aldım ATPL imi. Paşalarım kursa başlayıncaya kadar bir sürü vaatte bulunmuşlardı ; yok bizim de ihtiyacımız var, yok yangın da çalıştırırız vb. Şu anda yüzüme bakan yok. Birde bunları emekli paşa vb. diye ciddiye almıştım, bunlar çoktan tüccar olmuşta piyasa ağzına başlamışda ben ancak uyandım. Varsa itirazı olan yalancı diyen çıksın açıkça yazsın bende ispatlayayım. Arkadaşlar bu rakamın üzerine en az tip parasını da koyun ve buna rağmen işsiz kalacağınızı hesap edin. Şu dönem bilenlerin dediğiyle 2000 lerin başına dönmüş ve piyasa da bir çok işsiz pilot dolu. Alternetifiniz varsa en az iki kere düşünün derim, çünkü bulaştınız mı kurtulamayacaksınız, çünkü ciddi para...
  • ben 42 yıllk pilotum.thk. dan yetiştim.gercekleri yazıyorum.hayatım uçmakla gecti.gercek şuki eskiden pilot acığı vardı.şimdi onlarca pilot tip almış olsalarda iş bulamıyorlar.bir kişi diyemez iş hazır diye.thk paralı yetiştirdiği veya diğer okullardan mezun olanların coğu acıkta pilotların.türkiyede calışan yabancı pilotların dışarı cıkarılması gerekir derhal.
  • Bunları söyleyen thk rektörü,thk da çalışan kanadalı ve italyan pilotlardan haberdar mı?tanışmış mı onlarla?
  • Uçakdan anlamak için uçmak mı lazım? - wrighte kardeşler hiç uçağa binmeden uçağı üretmedilermi? - Hezarfen Ahmet Çelebi Ankara-İstanbul arasında uçağa bindikten sonramı kanat takıp kendini boşluğa bırakmaya karar verdi? - Edison rüyasında görüp ondan sonramı ampulü icad etti. - Bu günki ekonomik doktirinlerin tamamını yazan KEYNES nasıl olduda din ve felsefe eğitimi aldıktan sonra hiç ekonomi okumadan bu teorileri yazdı? Önemli olan geniş ufuklu olmayı başarzabilmekyte....
  • Bu başlık burada yorum yazanlara, Ünsal Hoca sıradan üniversite hocalarına benzemez; 1. Ünsal hocanın temelinde tornacılık vardır. Eminim bunu anlamayıp küçümseyenler olacak ama; tornacı adam üretimin ne olduğunu nedemek olduğunu sanayiciliğin, girişimciliğin ne olduğunu iyi bilir. Üretmeyi, geliştirmeyi iyi bilir. 2- Ünsal hoca piyasayı iyi bilir: bunu analamı şudur, hep savsatadan öteye gidemeyen üniversite sanayi işbirliğinin sorunlarını bilmek deemektir. 3- Ünsal ohoca gençlerin önünü açacak çağdaş bir insandır ki; bu okulda okuyan öğrenciler için bu bir şanstır...
  • ya arkadaş rektör olmuşsun ama Türkiye'den haberin yok.iş önce yabancı pilotlarla başladı şimdilerle yabancı doktor ve hemşire furyası başlamak üzere.sen milletle dalga mı geçiyorsun?SHGM sömürge ülkesi adı altında sırtını, lağvedilip EASA olan kurallar manzumesi JAA üzerine , sırf TÖSHİD Türkiye'de sigortasız yabancı pilot çalıştırabilmesi için bir tek tuğla koymamış, sen olmayan pilot açığını kapatmaktan bahsediyorsun.Sana GOOD NIGHT AND GOOD LUCK dilerim.Bu da Türkiye de tüm üniversitelerde hayattan kopuk ezbere rastgele öğrenci yetiştirilmesine delildir.
Mart 2001'de THK Üniversitesi kuruldu. Rektör Prof. Dr. Ünsal Ban, hedeflerini açıkladı: "Türkiye aya çıkacak. Yerli otomobilden önce 2014'te yerli uçağı üreteceğiz. 2023'te uzay aracımızı fırlatacağız"

Lisanslı pilotlar yetiştirilecek: Her Kurban Bayramı'nın nostaljisidir Türk Hava Kurumu (THK). Onu kurban derisi toplama tartışmaları ile hatırlarız hep. Bu Kurban Bayramı'nda bangır bangır "Kurban derilerinizi THK'ya bağışlayın" anonslarını, ilanlarını pek görmedik. "THK ne yapıyor" acaba diye bir merak kapladı içimizi. Gittik, gördük. THK'nın artık kendi kurumsal kimliği ile örtüşen bir işe girişmişler, havacılık ve uzay alanında bir ihtisas üniversitesi kurmuşlar. 3 Mart 2011'de kurulan üniversite, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini almış. Kurban derisi toplamakla anılan kurum, lisanslı pilotlar yetiştirip Türkiye'nin pilot açığını kapatacak, sanayi ile işbirliği yapıp uçak üretecek. THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, ABD Başkanı John F. Kennedy'nin 1961'de seçimi kazandıktan sonra Kongre'de ABD halkına verdiği müjdeyi verdi, "Ay'a çıkacağız" dedi. 2023 hedefine Türkiye'nin uzay aracını da ekledi.

YERLi OTOMOBiLDEN ÖNCE YERLi UÇAK ÜRETECEĞiZ

* Türk Hava Kurumu (THK) neden üniversite kurma ihtiyacı duydu?

Özellikle Türkiye'nin son yıllarda havacılık sanayisinde ortaya çıkan insan açığını, kalifiye eleman açığını giderebilmek amacıyla THK üniversite kurdu. THK 1925 yılında kurulmuş olan bir kurum. Bu bağlamda bakıldığında havacılık işi de THK'ya yakışır diye düşünülmüş olmalı ki THK üniversitesi kuruldu. THK, 1925 yılından bu yana havacılık ve uzay alanlarında gösterdiği faaliyetler bir altyapıya sahip. Her ülkede mutlaka okulumuzla ilgili temsilcilikler bulunacak. Türk Hava Kurumu Üniversitesi, 3 şehirde hizmet verecek. Türkiye'de bu konuda bir ilk konumundadır. Karşılıklı eğitim uçuşları gibi havacılık uygulamalarının yapılabildiği nadir üniversitelerden biridir. Bünyesinde bulunan 77 adet son teknoloji donanımlı uçak ile Türkiye'nin havacılık eğitiminde en büyük filoya sahip kurumudur.

* Bu yıl eğitim öğretime başladınız, nasıl bir ilk yıl yaşıyorsunuz?

Biz 3 Mart 2011'de kurulmuş çok genç bir üniversiteyiz. Hava Ulaştırma ve İşletme Fakültesi olarak 2 fakülteyle öğretime başladık. Ayrıca İzmir Havacılık Meslek Yüksek Okulumuz da öğretime başladı. İlk yılımız olmasına rağmen adımızı altın harflerle yazdırdık. Ankara'da vakıf üniversiteleri arasında birinci olduk. Türkiye genelinde de 9. olduk. İlk yılımız olmasına rağmen yüzde 100 doluluk oranına eriştik. LYS'de ilk 10 bine giren öğrenciler bizi tercih etti. Bu bizim için çok büyük bir gurur.

PİLOTLAR DA SİVİLLEŞECEK

* Gelecek yıl için hedefiniz ne?

Önümüzdeki yıl 5 fakülte açacağız. Bilgisayar, elektrik-elektronik, mekatronik, endüstri, makina , uzay ve uçak mühendisliği bölümlerimiz açılacak. Hedefimiz bin öğrenci almak. Türkiye'nin ilk ihtisas üniversitesiyiz. Dünyada da 37.üniversiteyiz. Dünyanın saygın ve önde gelen üniversitelerinden biri olan Vaughn College ile yapılan akademik işbirliği ile iki üniversite arasında öğretim elemanı ve öğrenci değişim imkânı, araştırma işbirliği ve kurulacak ortak havuz sayesinde mezunların işe yerleştirilmesi süreçlerinde ortaklık yapılması gerçekleştirilecek. Yine bu anlaşma doğrultusunda Vaughn College Üniversitesi ile birlikte eğitim uçağı yapacağız.

* Bir bakıma butik üniversite oluyor, dünyada butik üniversitelerin konumu nedir?

Butik üniversiteleri ya da ihtisas üniversitelerini diğer üniversitelerden biraz daha ayrı tutmak gerekiyor. Belirlediğin bir dalda dünyadaki tüm yenilikleri, çağın ve teknolojinin hızına ayak uydurarak yakalamak çok daha kolay olur. Çünkü sadece elinizde bulunana kilitlenirsiniz. Belki de dünya da bir 10 yıl sonra butik üniversiteler, ihtisas üniversiteleri hak ettikleri yeri daha etkin bir şekilde alacaklar.

* THK Üniversitesi mesela havacılık alanında bu sektöre ne gibi yenilikler getirecek?

Türkiye'de bugün itibariyle 805 tane yabancı pilot var. 250 tanesi THY'de geri kalanı da diğer hava yolu şirketlerinde. Türkiye'de pilot kaynağı genelde Türk Hava Kuvvetleri, uçuş okulları. Bundan sonra biz lisans eğitimi ile üniversiteli pilotları yetiştirmeye başlayacağız. Bunlar pilotaj bölümünde yetişecekler. Bu sene pilotaj bölümüne 60 öğrenci alındı, gelecek yıl 80 öğrenci alacağız. Buna rağmen Türkiye'nin pilot açığı devam edecek, Türkiye'nin yıllık 200 pilota ihtiyacı var. Üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde öğrencilerimize birinci, ikinci ve üçüncü sınıfı takip eden yaz aylarında 40 iş günlük sürelerle sektör şirketlerinde yerinde uygulama eğitimi yapma ve buralarda çalışma olanağı sağlayacağız.

2023’te uzay aracı

* Türkiye havacılık sektöründe gelişmiş dünyanın neresinde duruyor?

Havacılık sektörüne bakıldığında son 8 yılda 5 katlık bir büyüme var. ABD'de havadaki uçakların bir anda yere konduğunu düşündüğümüzde üçte ikisine yer bulma imkânı yok, bir günde havada olan uçak sayısı 250 bin. Türkiye'de Atatürk Havalimanı'nda bir günde inen uçak sayısı bin 60, bin 100 civarında. ABD'nin nüfusu 300 milyon, bizim nüfusumuz da 70 milyon Yani, oransal olarak da baktığımızda Türkiye'nin daha kat edeceği çok yol var. Bu yol kat edilecekse bu işin artık Türk insanının işi haline getirilmesi gerekiyor.

* Türkiye bu alanda sanki biraz geç kaldı, kendi uçağımızı üretebileceğimizi daha yeni yeni telaffuz ediyoruz.

THK Üniversitesi olarak bizim hedefimiz, 2014 yılında Türkiye'nin uçak üretmesini sağlamak. 2023 yılı Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı, 2025 yılı da bizim kuruluşumuzun 100. yılı. O tarihte de kendi fırlatma kampuslarımızdan bir uzay aracını fırlatmak hayalimiz. Bu uzun vadeli hedefimiz, fakat kısa vadede biz mutlaka ilk 2 yıl içinde bir uçak üretim işine gireceğiz.

* Nasıl üreteceksiniz uçağı, üniversite imkânları ile uçak üretmek mümkün mü?

2014 yılında 2 ve 4 kişilik uçak üretme hedefimiz var. OSTİM'de bulunan 82 firmayla tek tek görüşeceğiz ve bu uçağın hangi parçalarını hangi firma yapar bakacağız. Türkiye aslında uçak üretebilecek kapasiteye sahip bir ülke. Ancak koordine olacak bir yer olmamış. THK Üniversitesi bunu koordine edecek.

* Türkiye neden kendi uçağını helikopterini üretmeye yeltenmemiş?

Aslında üretmiş, üretemediğini söylemek de doğru değil. Biz 1927 yılından 1948'li yıllara kadar uçak üretmiş bir milletiz. 15 farklı model üretmişiz. THK üretmiş, özel sektör üretmiş, fakat ne olduğunu bilmediğimiz bir şekilde THK bu üretimden vazgeçmiş. Keşke o günden bugüne gelen bir bilgi birikimi olsaydı, şu anda biz Airbus ile Boing ile yarışabilen bir ülke olurduk. Fakat hiçbir şey için geç değil. 1941 yılında uçak üretip satan bir ülke olarak kaldığımız yerden devam edeceğiz. Biz bir çok kurum veya kuruluş ile işbirliği yaparak bu ülkede otomobilden önce uçağı üretmeyi planlıyoruz.

UÇAK ÜRETMEK DAHA KOLAY

* Otomobil üretemeyen ülke uçak üretebilir mi?

Uçak üretmek otomobil üretmekten daha kolaydır. Çünkü, uçak üretmek teknik olarak otomobil üretmekten daha kolaydır. Mesela, bir otomobili 120-130 kilometre hızdan sonra yerde tutmak havada tutmaktan daha zordur. Türkiye'deki yerli sanayi de uçak üretmeye müsait, ancak sanayide koordinasyonu sağlayamadığımız için bu üretimleri gerçekleştiremiyoruz.

* Aslında yeni çağı düşündüğümüzde kaçırdığımız otomotiv sektörünü yakalamak yerine, havacılık çağında ön almak daha mantıklı gibi.

Türkiye'nin otomotiv sektöründe rekabet edebilmesi için 100 firmayla yarışması gerekiyor. Onların kâr marjları artık minimum düzeylere inmiş durumda. Türkiye'nin başkalarının yapmadığı işe girmesi lazım. Onlardan bir tanesi de uçak sanayi. Öncelikle katma değeri yüksek, sonra orada ileriki yıllarda neler olacağını, neler çıkacağını hiç kimse bilmiyor. İşte onları eğer biz yakalarsak gelecek çağı yakalamış, bu çağın önüne geçmiş oluruz. Mesela 2023 yılında havada ne olacağını bugünden görüp bizim onu üretmemiz lazım.

* Mesela 2023'te havada ne olabilir?

Muhtemelen 2023 yılına geldiğimizde havada bugün "uçak" dediğimiz araçlar olmayacak, başka hava araçları olacak. İşte Türkiye bunu ürettiği zaman çağı yakalamış ve geçmiş olur. Eğer biz bugünden uçak üretmeye kendimizi odaklarsak 2023 yılına geldiğimizde havada başka araçlar varken biz uçak üretmeye çalışan bir ülke konumunda oluruz. O günü tasavvur etme imkânınız yok ama, mesela çok yeni pro- helikopter diye bir şey çıkardılar, olduğu yerden kalkabilen ve olduğu yere inebilen bir kişilik, kumandalı bir araç. Bunun ileriki boyutu Jetgillere kadar gider. Bizim de bugün tasarlamamız gereken çağı nasıl geçeceğimiz. Çağı geçebilmemizin yolu da o tarihte havada ne olacaksa bugünden onu bulmak veya bugün uçanlardan çok farklı bir aracı bulmak.

* Airbus ve Boeing ile rekabet edebilir mi Türkiye?

Airbus ve Boeing ile rekabet etmeye şu anda imkânımız yok, ama Türkiye şu anda küçük uçak üretiminde çok rahat pazar bulabilir. İleriki yıllarda Boeing ve Airbus ile yapacağı işbirliği ile buna benzer uçakların üretimine de girişebilir.

* Uzayla ilgili nasıl bir projeksiyonunuz var?

Türkiye uzayda mutlaka yer almalı, bir şekilde yer almalı. Bizim mali yapımız uzayla ilgili büyük projeleri kaldırma imkânına sahip değil. Fakat, biz koordinasyonu ve eşgüdümü sağladıktan sonra, uydu fırlatılmasından uyduların yapılmasına kadar bir çok noktada THK Üniversitesi olarak yer almayı planlıyoruz.

(Samanyolu)
THK PİLOT AÇIĞINI KAPATACAK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (86)

Misafir ~ 12 yıl önce
Ünsal hocam çok iyi niyetli olabilir evet uçakta yaparız zamanı gelince uzay çalışmalarınada katılırız ancak önce THK nu çiftlik olmaktan kurtarmak gerekir. Asker abiler Attilla Taçoy zamanında kurumu allem kullemle sivil yönetimden aldılar sözde iyi yöneteceklerdi! Antalya daTHK şube binası şehir içinde boş dururken sayın şube başkanı Lara bölgesinde denize nazır lüks bir siteye THK şubesini taşıyarak denize nazır çalışmak istemiş olsa gerek. nekadar kira ödüyorlar bilmiyorum şube Başkanı kim emekli havacı albay!!THK Genel Başkanının arkadaşı eee Ünsal hocam bu işler için özveri gerekir halkın parasıyla lüks içinde sözde iş yapıyorum değil inşaallah sana bunlardan fırsat kalırda hedeflerini tutturursun !!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
250 saat te mezun olup sadece cessna vb. uçaklarla uçanı torpilli bir ağa babası yoksa kimse işe almaz.............

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ÜNSAL HOCANIN NAK 6 PROJESİNDEN HABERİ YOK HERHALDE ARAŞTIRSIN THK NIN KAÇ MİLYON DOLAR ZARAR ETTİĞİNİ ÖĞRENSİN ONDAN SONRA UÇAK YAPALIM DESİN RASİM ASLAN PAŞA DA UZAY FALAN FİLAN DİYORDU ERGENEKONDAN ŞİMDİ HAPİSTE SİZE TATLI RÜYALAR DERİM............

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
geçmiş olsun..durumunuza üzüldüm...çok haklısınız isyan etmekte hem o kadar emek ver hem o kadar para harca sonunda iş bulama...bence bu durum dahada kötüye gidecek...parayı cebine koyan uçuş okullarına koştuğu sürece dahaa çookk işsiz pilot elinde diploma ortada kalacak...ama bu tüccar paşalara bir dur diyecek babayiğit çıkmayacak mı bu ülkede? kendi çocuklarını şirketlere yerleştirdiklerini herkes biliyor ama kimse birşey yapmıyor...yazıklar osun böyle sivil havacılığa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ya ben işsiz bir pilotum ve THK Gökçen den aldım ATPL imi. Paşalarım kursa başlayıncaya kadar bir sürü vaatte bulunmuşlardı ; yok bizim de ihtiyacımız var, yok yangın da çalıştırırız vb. Şu anda yüzüme bakan yok. Birde bunları emekli paşa vb. diye ciddiye almıştım, bunlar çoktan tüccar olmuşta piyasa ağzına başlamışda ben ancak uyandım. Varsa itirazı olan yalancı diyen çıksın açıkça yazsın bende ispatlayayım. Arkadaşlar bu rakamın üzerine en az tip parasını da koyun ve buna rağmen işsiz kalacağınızı hesap edin. Şu dönem bilenlerin dediğiyle 2000 lerin başına dönmüş ve piyasa da bir çok işsiz pilot dolu. Alternetifiniz varsa en az iki kere düşünün derim, çünkü bulaştınız mı kurtulamayacaksınız, çünkü ciddi para...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ben 42 yıllk pilotum.thk. dan yetiştim.gercekleri yazıyorum.hayatım uçmakla gecti.gercek şuki eskiden pilot acığı vardı.şimdi onlarca pilot tip almış olsalarda iş bulamıyorlar.bir kişi diyemez iş hazır diye.thk paralı yetiştirdiği veya diğer okullardan mezun olanların coğu acıkta pilotların.türkiyede calışan yabancı pilotların dışarı cıkarılması gerekir derhal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bunları söyleyen thk rektörü,thk da çalışan kanadalı ve italyan pilotlardan haberdar mı?tanışmış mı onlarla?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Uçakdan anlamak için uçmak mı lazım? - wrighte kardeşler hiç uçağa binmeden uçağı üretmedilermi? - Hezarfen Ahmet Çelebi Ankara-İstanbul arasında uçağa bindikten sonramı kanat takıp kendini boşluğa bırakmaya karar verdi? - Edison rüyasında görüp ondan sonramı ampulü icad etti. - Bu günki ekonomik doktirinlerin tamamını yazan KEYNES nasıl olduda din ve felsefe eğitimi aldıktan sonra hiç ekonomi okumadan bu teorileri yazdı? Önemli olan geniş ufuklu olmayı başarzabilmekyte....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu başlık burada yorum yazanlara, Ünsal Hoca sıradan üniversite hocalarına benzemez; 1. Ünsal hocanın temelinde tornacılık vardır. Eminim bunu anlamayıp küçümseyenler olacak ama; tornacı adam üretimin ne olduğunu nedemek olduğunu sanayiciliğin, girişimciliğin ne olduğunu iyi bilir. Üretmeyi, geliştirmeyi iyi bilir. 2- Ünsal hoca piyasayı iyi bilir: bunu analamı şudur, hep savsatadan öteye gidemeyen üniversite sanayi işbirliğinin sorunlarını bilmek deemektir. 3- Ünsal ohoca gençlerin önünü açacak çağdaş bir insandır ki; bu okulda okuyan öğrenciler için bu bir şanstır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ya arkadaş rektör olmuşsun ama Türkiye'den haberin yok.iş önce yabancı pilotlarla başladı şimdilerle yabancı doktor ve hemşire furyası başlamak üzere.sen milletle dalga mı geçiyorsun?SHGM sömürge ülkesi adı altında sırtını, lağvedilip EASA olan kurallar manzumesi JAA üzerine , sırf TÖSHİD Türkiye'de sigortasız yabancı pilot çalıştırabilmesi için bir tek tuğla koymamış, sen olmayan pilot açığını kapatmaktan bahsediyorsun.Sana GOOD NIGHT AND GOOD LUCK dilerim.Bu da Türkiye de tüm üniversitelerde hayattan kopuk ezbere rastgele öğrenci yetiştirilmesine delildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000