12 Kasım 2009, Perşembe 07:41:46

KTHY'de ucuz bilet kaosu!

Yıllardır KKTC'nin bayrak taşıyıcılığını yapan Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY), yönetim zafiyeti ve israf sebebiyle batma noktasında. KKTC Ulaştırma Bakanlığı, KTHY'nin 2008'de 57 milyon TL zarara uğradığını açıkladı.
  • BU ŞİRKETİ BANA TESLİM ET HİÇ ELEMAN ÇIKARMADAN .....ŞİRKETİ 1 YIL İÇİNDE İSTEDİĞİNDEN DAHA İYİ BİR KONUMA GETİREYİM..BEN HEM KKTC HEMDE TC VATANDAŞIYIM..VE KTHY ZAMANIN DA ÇOK YARDIM ETTİM TEKNİK OLARAK ...KABUL DERSEN ULAŞTIRMA BAKANINA SN HASAN TAÇOY,A BEN ULAŞABİLİRİM..BU TEKLİFİMDE ÇOK CİDDİYİM...İSTERSEN 13 DEĞİL 14 MAAŞ TA VEREBİLİRSİN. SEBEBİ İSE BİLİNMEDEN YAPILAN HARCAMALARIN YANLIŞINI TEMİZLEMEM YETERLİ OLACAKTIR..SAYGILARIMLA BANA ULAŞABİLMENİZİ İSE AIRPORT HABER SN SEFA İNAN VASITASI İLE SAĞLAYABİLİRSİNİZ..BEN ONA KONUYU AKTARACAĞIM..
  • (çözüm özelleştirme) diyen arkadaşa katılmamak mümkün değil.Siyasilerin gölgesinde olan bir şirket ne kadar rantabıl çalışabilir ki? Personel sayısı olarak olması gerekenden 4 kat fazla personele sahipler.Giderler gelirlerini okuduklarımıza göre 3-4 kat aşıyor.Şirketin zarara uğratıldığı en yetkili ağızlardan söyleniyor.Her gelen yönetim enkaz devrak diyor.Yani tamamen özelleşmeden Kthy düze çıkacak gibi görünmüyor.
  • İş bilmeden, dil bilmeden, çalışmadan, sadece siyasi açıdan arkası var diye şirkette çalışıp 13 maaş alanlara karşı.Böyleleri (Madem biliyorsanız) hemen gönderilsin. Dil biliyorsunuz, ancak Siz ne kadar çalışıyorsunuz. DİL BİLENLERİ DE BİLİYORUZ;BAL YAPMAZ ARILARI DA. İfadelerinizin bir kısmı eksik-fazla ama doğrusu da çok. Bunlara katılabiliriz. ANCAK BİR İFADENİZE KESİNLİKLE KATILMAK MÜMKÜN DEĞİL. O da şu :"Kthy'nı kimsenin öldürmek istediği yok.Bilakis herkes sahip çıkıp yaşatmak istiyor. " Allah aşkına Çalışanlar ve Yönetim dışında KİM var ki KTHY'yi yaşatmak isteyen. Ya çok safsınız, ya da edebiyatçı. Üzülmeyin, KTHY olduğu gibi yaşayacak. saygı ve sevgiler.
  • Kthy'nin milli havayolu olarak kalmasına kimse karşı değil.Ancak milli havayolu olarak yıllardır kötü yönetilmesine karşı.Trilyonlarca lira zarara uğratılmasına karşı.Çiftlik gibi kullanılmasına karşı.İş bilmeden, dil bilmeden, çalışmadan, sadece siyasi açıdan arkası var diye şirkette çalışıp 13 maaş alanlara karşı. Bu şirkette tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı var.Bu şirket KAMU şirketi.Göz göre göre zarara uğratılması hoş bir şey olmasa gerek.Anlaşılan bazıları şirketin bu durumundan çok mutlu ki şirket için yapılan olumlu eleştirilere bile tahammül edemeyip edebiyat parçalıyorlar.Kthy'nı kimsenin öldürmek istediği yok.Bilakis herkes sahip çıkıp yaşatmak istiyor.
  • Kıbrıslılar kabul etsede,etmesede bu işin bir tek çözümü vardır o da "Özelleştirme". Özelleştirme derken şirketin kökünden satılması ve KKTC resmi dairelerinin ve siyasilerin kesinlikle şirketle bağlantılarının kesilmesidir.Yoksa aynı terane bir 50 yıl daha sürer gider.Siz istediğiniz kadar "İş başına profesyonel yöneticiler getirilsin" deyin,şirket karnından siyasilere ve devlete bağlı olduğu sürece gelecek olan profesyonel yöneticiler de onlara bağlı kalacaktır mecburen.Onun için tek çözüm şirketin buralarla bağlantısını kesmek, dolayısiyle kökünden özelleştirerek satmaktır.KTHY nın geçmişine,geriye yönelik olarak en az bir 30 yılına, bakın bakalım ne zaman kargaşadan ve çekişmelerden kurtulmuş?Aslında Kıbrıslılar bunu sorgulamalıdırl
  • Aşağıda bir arkadaşımız uzun bir yazı yazmış Özü şu. Özelleştir kurtul. İşte bu maalesef ki dönemin ucuz kurtuluş zihniyeti. Kısa vadede evet. Ama uzun vade de olmaz. Kurtuluş profesyonel yönetimdedir. KTHY yer hizmetlerini özelleştirdi. Ne oldu ? THY tekniği özelleştirdi. Ne oldu ? Tam bir felaket. Vaktinde kalkan uçaklar artık kalkamaz oldu. Yazıyı yazmadan bir daha düşünelim.
  • KTHY personeline, eşine, annesine, babasına yıllık olarak passbilet hakkı veriliyor. Bunların toplamı ne kadar ? KTHY pilotlarına ayrıca passbiletler veriliyor bunlar ne kadar? buna bakmak lazım. KTHY içindekiler tarafından içi boşaltılan bir şirket, yolculardan fazla para almaya alıştıkları için bir türlü kafaları başka çalışmıyor. Önce iğneyi değil çuvaldızı KTHY personeline batırmak lazım
  • 9. KTHY Türkiyedeki ve KKTC'deki tur operatörlerinin elinden kurtarılacaktır. 10. İngilteredeki operasyonlar sadece Londra üzerine yürütülecek, yaz aylarında diğer yerlerden charter düzenlenecektir. (tarife kalkacak) 11. Rezervasyon ve muhasebe sistemleri hemen iptal edilecek ve kontrol altına alınacaktır. 12. Devlet tarafından toplu bilet satın alınarak sübvansiyon oluşturulacaktır. (Turizm Bakanlığı vb) 13. KTHY yönetimi profesyonellerden oluşturulacaktır. 14. KTHY'nin başına Kıbrıslı olmayan profesyonel ve tam yetkili bir Genel Müdür oturtulacaktır. Yönetim kurulunun yetkisi ve etkisi azaltılacaktır. 15. .... 99.'a kadar devam edecektir...
  • KTHY'nin kurtuluş ancak çok ciddi ve acıtıcı tedbirler alınırsa mümkün olacaktır. 1. Şirket operasyonlarını Türkiye'den yönetecek ve KKTC personelini yarıya indirecektir. 2. Yer hizmetleri işi hemen özelleştirilecek ve terk edilecektir. 3. İkram işi hemen özelleştirelecek ve terk edilecektir. 4. Ticaret işleri KKTC mantığı dışında yürütülecek ve gerçekçi olacaktır. 5. KTHY uçuş ağı yeniden gözden geçirilecek ve KTHY Kıbrıs-İstanbul, Kıbrıs-Ankara, Kıbrıs-Londra hatları haricinde uçmayacaktır. (touchdownlar sadece Antalya olacaktır.) 6. KTHY elindeki pahallı kirası olan uçakları elden çıkaracaktır. (B737-800) 7. A321-A320 1 adet daha uçak kiralanacak kalan uçuş saatleri ACMI olarak karşılanacaktır. 8. Tüm beleş bilet sistemi kaldı
  • KTHY, kuruluş amacına bağlı kalarak 36 yıldır kesintisiz olarak hizmet veriyor; her kese ve her şeye rağmen. Bu süreç içinde, Çok Değerli yolcularının hep yanında oldu, olmaya da devam edecek hem de ilelebet. -Hastalananları sağlığına kavuşturmak için, -Özleyenleri sevdiklerine kavuşturmak için, -VIP'lerini ülke menfaatleri gereğince önemli toplantılara yetiştirmek için, -KKTC Bayrağını onurluca Dalgalandırmak için, -700 insanımız ve yakınlarının GÖÇ etmesini önleyebilmek için, -Ahde vefa duyduğumuz için, -KAR YAPMAYI GÜTMEDİĞİMİZ İÇİN, -Sivil Toplum Kuruluşlarımız, Resmi Kuruluşlarımıza destek hizmeti verdiğimiz için, ve ...... BİZİ HİÇ ANLAMADINIZ. ANLAYABİLMENİZ DE MÜMKÜN DEĞİLDİR. ÖLÜM ÖLÜR AMA, KTHY ASLA ÖLMEYECEKTİR.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Erol Atakan, en az 180 Euro olması gereken uçak biletlerinin 25 Euro'dan 2010 yılına kadar turizm şirketlerince kapatıldığını duyurdu. KKTC Ulaştırma Bakanı Hasan Toçay ise 25 Euro'dan bilet satışı ile mücadele başlatmış. Turizm şirketleri ile görüşerek uzlaşmaya çalışan Taçoy, "Gerekirse bilet vermeyiz." diyor.

KTHY'de yeni yönetimin yaptığı araştırma sonucu 180-220 Euro arası değişen İstanbul-Kıbrıs arası yolcu biletlerinin, yerli ve yabancı birçok şirkete 25 Euro'dan verildiği tespit edildi. Bundan dolayı uçaklardaki doluluk oranı arttıkça zarar bedeli de buna bağlı olarak arttı. Temmuz ayında yönetim kurulu başkanlığına gelen Erol Atakan, uçakların doluluk oranının tespitini istedi. Uçakların tam kapasite dolu olmasına rağmen zararın artmasına anlam veremeyen Atakan, daha sonra muhasebe kayıtları ile eski yönetim kurulunun imzaladığı antlaşmaların incelenmesini istedi. Yöneticilerin en az 180 Euro'dan alıcıya sunulmasını hedefledikleri yolcu biletlerinin, 25 Euro gibi beklenmeyen bir rakamdan satıldığı tespit edilince başta Atakan olmak üzere yeni yönetim kurulu şoke oldu. Yeni yönetim, şirketlere 25 Euro'dan bilet verilmemesi yönünde ortak bir karar aldı. KTHY'yi zarara uğrattığı gerekçesiyle de eski yönetim kurulu üyeleri mahkemeye verildi. Yönetim KTHY'nin 2009'u 60 milyon liralık zararla kapatacağını tahmin ediyor.

Ulaştırma Bakanı Toçay, havayollarının zarara uğramasını, eski yönetim kurulunun basiretsizliğine bağlıyor. 25 Euro'dan bilet satmanın tutarlı bir tarafının olmadığını vurgulayan Toçay, antlaşması yapılan şirketlerle uzlaşmaya gitmek için görüşmelere başladıklarını söyledi. Antlaşmada belirtilen fiyatta bilet vermelerinin mümkün olamayacağının altını çizen Toçay, uzlaşma sağlanmasa da 25 Euro'dan bilet vermeme konusunda kararlı. Yönetim Kurulu Başkanı Atakan da şirketin kâr etmekten ziyade, Kuzey Kıbrıs'ın bayrak taşıyıcılığını üstlenen bir kurum olduğuna dikkat çekerek, "Kurumun böyle bir misyonunun olması onun zarara uğratılacağı anlamına gelmez." değerlendirmesini yapıyor. Zararı, yönetim kurulu başkanlığına geldikten sonra fark ettiklerini anlatan Atakan, şunları aktarıyor: "Araştırmalardan sonra kucağımıza pimi çekilmiş bombanın bırakıldığını fark ettik. Bu zarara sebep olanların yakasını bırakacak değiliz. Haklarında yasal işlem başlatmak için gerekli girişimlerde bulunduk." Zararı en kısa sürede kapatıp, Kıbrıs havayollarına uluslararası camiada gerekli itibarı kazandırmak için gerekli çalışmaları başlattıklarını dile getiren Atakan, 2011 yılı için 112 milyon Euro'luk bilet antlaşması yaptıklarını aktarıyor.

KTHY'yi zora sokan uygulamalar

180 ile 220 Euro arası değişen İstanbul-Kıbrıs arası biletler, birçok turizm şirketine 25 Euro'dan satıldı.

THY, bünyesindeki uçaklar için yıllık 240 bin dolar kira bedeli öderken KTHY, kullandığı kiralık uçak başına 340 bin dolar veriyor.

Uluslararası standartlara göre uçak başına düşen personel sayısı en fazla 50 iken bu rakam KTHY'de 150 civarında. 250 personel istihdam etmesi gereken şirkette 700 kişi çalışıyor. Yıllık maliyet 24 milyon lira.

(Zaman)

KTHY'de ucuz bilet kaosu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Misafir ~ 14 yıl önce
BU ŞİRKETİ BANA TESLİM ET HİÇ ELEMAN ÇIKARMADAN .....ŞİRKETİ 1 YIL İÇİNDE İSTEDİĞİNDEN DAHA İYİ BİR KONUMA GETİREYİM..BEN HEM KKTC HEMDE TC VATANDAŞIYIM..VE KTHY ZAMANIN DA ÇOK YARDIM ETTİM TEKNİK OLARAK ...KABUL DERSEN ULAŞTIRMA BAKANINA SN HASAN TAÇOY,A BEN ULAŞABİLİRİM..BU TEKLİFİMDE ÇOK CİDDİYİM...İSTERSEN 13 DEĞİL 14 MAAŞ TA VEREBİLİRSİN. SEBEBİ İSE BİLİNMEDEN YAPILAN HARCAMALARIN YANLIŞINI TEMİZLEMEM YETERLİ OLACAKTIR..SAYGILARIMLA BANA ULAŞABİLMENİZİ İSE AIRPORT HABER SN SEFA İNAN VASITASI İLE SAĞLAYABİLİRSİNİZ..BEN ONA KONUYU AKTARACAĞIM..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
(çözüm özelleştirme) diyen arkadaşa katılmamak mümkün değil.Siyasilerin gölgesinde olan bir şirket ne kadar rantabıl çalışabilir ki? Personel sayısı olarak olması gerekenden 4 kat fazla personele sahipler.Giderler gelirlerini okuduklarımıza göre 3-4 kat aşıyor.Şirketin zarara uğratıldığı en yetkili ağızlardan söyleniyor.Her gelen yönetim enkaz devrak diyor.Yani tamamen özelleşmeden Kthy düze çıkacak gibi görünmüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İş bilmeden, dil bilmeden, çalışmadan, sadece siyasi açıdan arkası var diye şirkette çalışıp 13 maaş alanlara karşı.Böyleleri (Madem biliyorsanız) hemen gönderilsin. Dil biliyorsunuz, ancak Siz ne kadar çalışıyorsunuz. DİL BİLENLERİ DE BİLİYORUZ;BAL YAPMAZ ARILARI DA. İfadelerinizin bir kısmı eksik-fazla ama doğrusu da çok. Bunlara katılabiliriz. ANCAK BİR İFADENİZE KESİNLİKLE KATILMAK MÜMKÜN DEĞİL. O da şu :"Kthy'nı kimsenin öldürmek istediği yok.Bilakis herkes sahip çıkıp yaşatmak istiyor. " Allah aşkına Çalışanlar ve Yönetim dışında KİM var ki KTHY'yi yaşatmak isteyen. Ya çok safsınız, ya da edebiyatçı. Üzülmeyin, KTHY olduğu gibi yaşayacak. saygı ve sevgiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kthy'nin milli havayolu olarak kalmasına kimse karşı değil.Ancak milli havayolu olarak yıllardır kötü yönetilmesine karşı.Trilyonlarca lira zarara uğratılmasına karşı.Çiftlik gibi kullanılmasına karşı.İş bilmeden, dil bilmeden, çalışmadan, sadece siyasi açıdan arkası var diye şirkette çalışıp 13 maaş alanlara karşı. Bu şirkette tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı var.Bu şirket KAMU şirketi.Göz göre göre zarara uğratılması hoş bir şey olmasa gerek.Anlaşılan bazıları şirketin bu durumundan çok mutlu ki şirket için yapılan olumlu eleştirilere bile tahammül edemeyip edebiyat parçalıyorlar.Kthy'nı kimsenin öldürmek istediği yok.Bilakis herkes sahip çıkıp yaşatmak istiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kıbrıslılar kabul etsede,etmesede bu işin bir tek çözümü vardır o da "Özelleştirme". Özelleştirme derken şirketin kökünden satılması ve KKTC resmi dairelerinin ve siyasilerin kesinlikle şirketle bağlantılarının kesilmesidir.Yoksa aynı terane bir 50 yıl daha sürer gider.Siz istediğiniz kadar "İş başına profesyonel yöneticiler getirilsin" deyin,şirket karnından siyasilere ve devlete bağlı olduğu sürece gelecek olan profesyonel yöneticiler de onlara bağlı kalacaktır mecburen.Onun için tek çözüm şirketin buralarla bağlantısını kesmek, dolayısiyle kökünden özelleştirerek satmaktır.KTHY nın geçmişine,geriye yönelik olarak en az bir 30 yılına, bakın bakalım ne zaman kargaşadan ve çekişmelerden kurtulmuş?Aslında Kıbrıslılar bunu sorgulamalıdırl

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Aşağıda bir arkadaşımız uzun bir yazı yazmış Özü şu. Özelleştir kurtul. İşte bu maalesef ki dönemin ucuz kurtuluş zihniyeti. Kısa vadede evet. Ama uzun vade de olmaz. Kurtuluş profesyonel yönetimdedir. KTHY yer hizmetlerini özelleştirdi. Ne oldu ? THY tekniği özelleştirdi. Ne oldu ? Tam bir felaket. Vaktinde kalkan uçaklar artık kalkamaz oldu. Yazıyı yazmadan bir daha düşünelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KTHY personeline, eşine, annesine, babasına yıllık olarak passbilet hakkı veriliyor. Bunların toplamı ne kadar ? KTHY pilotlarına ayrıca passbiletler veriliyor bunlar ne kadar? buna bakmak lazım. KTHY içindekiler tarafından içi boşaltılan bir şirket, yolculardan fazla para almaya alıştıkları için bir türlü kafaları başka çalışmıyor. Önce iğneyi değil çuvaldızı KTHY personeline batırmak lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
9. KTHY Türkiyedeki ve KKTC'deki tur operatörlerinin elinden kurtarılacaktır. 10. İngilteredeki operasyonlar sadece Londra üzerine yürütülecek, yaz aylarında diğer yerlerden charter düzenlenecektir. (tarife kalkacak) 11. Rezervasyon ve muhasebe sistemleri hemen iptal edilecek ve kontrol altına alınacaktır. 12. Devlet tarafından toplu bilet satın alınarak sübvansiyon oluşturulacaktır. (Turizm Bakanlığı vb) 13. KTHY yönetimi profesyonellerden oluşturulacaktır. 14. KTHY'nin başına Kıbrıslı olmayan profesyonel ve tam yetkili bir Genel Müdür oturtulacaktır. Yönetim kurulunun yetkisi ve etkisi azaltılacaktır. 15. .... 99.'a kadar devam edecektir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KTHY'nin kurtuluş ancak çok ciddi ve acıtıcı tedbirler alınırsa mümkün olacaktır. 1. Şirket operasyonlarını Türkiye'den yönetecek ve KKTC personelini yarıya indirecektir. 2. Yer hizmetleri işi hemen özelleştirilecek ve terk edilecektir. 3. İkram işi hemen özelleştirelecek ve terk edilecektir. 4. Ticaret işleri KKTC mantığı dışında yürütülecek ve gerçekçi olacaktır. 5. KTHY uçuş ağı yeniden gözden geçirilecek ve KTHY Kıbrıs-İstanbul, Kıbrıs-Ankara, Kıbrıs-Londra hatları haricinde uçmayacaktır. (touchdownlar sadece Antalya olacaktır.) 6. KTHY elindeki pahallı kirası olan uçakları elden çıkaracaktır. (B737-800) 7. A321-A320 1 adet daha uçak kiralanacak kalan uçuş saatleri ACMI olarak karşılanacaktır. 8. Tüm beleş bilet sistemi kaldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KTHY, kuruluş amacına bağlı kalarak 36 yıldır kesintisiz olarak hizmet veriyor; her kese ve her şeye rağmen. Bu süreç içinde, Çok Değerli yolcularının hep yanında oldu, olmaya da devam edecek hem de ilelebet. -Hastalananları sağlığına kavuşturmak için, -Özleyenleri sevdiklerine kavuşturmak için, -VIP'lerini ülke menfaatleri gereğince önemli toplantılara yetiştirmek için, -KKTC Bayrağını onurluca Dalgalandırmak için, -700 insanımız ve yakınlarının GÖÇ etmesini önleyebilmek için, -Ahde vefa duyduğumuz için, -KAR YAPMAYI GÜTMEDİĞİMİZ İÇİN, -Sivil Toplum Kuruluşlarımız, Resmi Kuruluşlarımıza destek hizmeti verdiğimiz için, ve ...... BİZİ HİÇ ANLAMADINIZ. ANLAYABİLMENİZ DE MÜMKÜN DEĞİLDİR. ÖLÜM ÖLÜR AMA, KTHY ASLA ÖLMEYECEKTİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000