26 Nisan 2012, Perşembe 08:32:40

HAVA-İŞ'TEN ARABULUCU AÇIKLAMASI

Hava-İş Sendikası, THY ile yürütülen 23. dönem toplu iş sözleşmesinde dün yapılan resmi arabulucu toplantısına ilişkin açıklama yaptı.
  • Kedi uzanamadigi cigere mundar der.herkes ayni meslegi yapiyor hepimiz iyi olalim diyeceginize biz kotu durumdayiz digerleri de surunsun diyebiliyorsunuzbravo.kimse hakeetigini almasin tabi bu memlekette cok komiksiniz .boyle kafalarla hakkinin altina razi olan zihniyetlerle bu ulke hic bi yere gelemeyecek yazik.
  • bizler ne ağlayacağız arkadaşım. hergun buralarda "yok pt km istemeyiz, yok km sayısı düşürülmesin, maaşlarımıza zam isteriz, hala tis yapılmadı grev yapalım" diye ağlaşıp duranlar siz thy kabin ekipleri değilmisiniz? allahın bir lütfu olarak normal şartlarda tr de alamayacağın bir maaş karşılığı çiftlik misali şirkette çalışmanıza şükredeceğinize, hala millete laf yetiştirme derdindesiniz. hasbelkader o işten ayrılmanız gerektiği taktirde, kabin ekibinin 80% den fazlası şu anda aldığı paranın yarısına bile çalışacak iş bulamaz kendine, sadece havacılık değil tüm sektörler için konuşuyorum. vasıfsız adamlar ahkam kesip duruyor. alın işte bugün gördük, tk easa 145 belgesini de kaybetmiş. yakında uçacak uçakta bulamazsınız zaten...
  • deniz bitti okyanus başladı rahat olun:)) böle ağlananları görünce fakir ama onurlu pozlar kesenleri görünce cok gülüyorum:)) valla neyaparsanız yapın sizin 6ayda aldıgınızı 1ayda alıyorum çatır çatır yiyorum dahada fazlasını alıcam size inat haydeeee:)
  • bahaneniz kalmadı artık, en sonunda özeldekiler evden servisle alınıyor'a kadar düştünüz sanırım:)) bazı şirketler hala ücretsiz sıcak yemek servisi yapıyorlar. iç hatta ücretsiz servisleri de var yolcuya bir ton seçenekle beraber. hatta aynı ad altında olmasa bile business class vari hizmetleri de var aynı uçakta. (atlasjet) yani işte görüyorsunuz, neredeyse tüm şartlar eşit. onlarda yılda sizler gibi 1000 saat max. uçuş yapıyor. kışın da yatmıyorlar, o biçim uçuşları var. mesela sen hiç 8 kişi, full 330-300 (300 küsür yolcu her bacak) ile nijerya git-gel yaptın mı, buradan crew rest'i olan uçaklarla yaptığın er lari bahane ediyorsun? iş aynı iş, maaş 1/3, 1/4, allahtan korkmak lazım bahane yaratırken. deniz bitti zorlamayın
  • Özelde şöyle TK da böyle yazan arkadaşlar, her ikisini de iyi tanıyan biri olarak yazdıklarımı okumanızı isterim..  Özeldeki kötü şartlar bahsettiğiniz kadar kötü olabilir, gerçekten yoruluyor olabilirsiniz ama sadece yaz sezonu, kimse sizin kışı yatarak geçirdiğinizden bahsetmiyor, yani kışları yatarak para kazandığınızdan ;) ayrıca yolcularınız ya tatilci ya da ucuz bilet avantajından faydalanmak isteyen gurbetçi vatandaş. Yani ya halden anlayan ya da kaliteyi umursamayan grup. Siz o standartlarınızı TK da bir gün sergilemeye çalışın bakalım TK yolcusu size neler yapıyor. Ayrıca hep aynı destinasyonlar arasında Almanya-Antalya dolmuşu vari gidiş gelişlerden bahsetmiyorum bile. 
  • ....Gelelim TK ya; Senin uçağındaki gurbetçi Ahmet amcan, Fatma teyzen TK kabin memuru için Ahmet Bey,Fatma Hanımdır. Senin yeri geldiğinde çocuk gibi azarladığın turist yolcuna TK kabin memuru asla sesini yükseltmez. Ha bunu kimi gönülden yapar kimi zorunluluktan ama bu gerçektir. Yaz-Kış farklılığına gelince, uçuş yoğunluğu en fazla %10 farkeder ve sen hep aynı yerlere uçarken TK ekibi bi doğu, bi batı saat farkına dikkat edilmeksizin uçtuğu uçağın menzilinin yettiği heryere gider. Sen 4 saatlik uçuşta poşette kek, sandviç verirken TK ekibi 1,5 saatlik uçuşta sıcak yemeği TK standardında servis eder. Bunlar da yetmezmiş gibi sen evinden paşa paşa servisle alınıp uçuşa giderken onlar bir de ER seferi dönüşü IST trafiğini çeker...
  • ...ha benzin parasını alıyor diyeceksin, doğru.. Sen de bir gün ER seferi yap ve dönüşte o yorgunlukla İstanbul trafiğine bi gir bakalım; nerede emniyet.... Yani hal böyleyken temennim sizin de TK standartlarına erişmeniz ve hak ettiklerini sizin de hakederek elde etmenizdir. Yüce Allah kokpit-kabin, TK-özel, tüm uçucuları ve teknik-ground tüm yer çalışanlarını korusun..
  • neden daha fazla alıyoruz biliyomusunuz?diğer şirketlerin ikram konseptine bakın birde thy nin ikramına bakın.anlarsınız fark çok basit..
  • pgt hariç aynen yazdığın 3 şirketin elemanlarıda tk nın 1/4 civarı maaş almaktalar. bak daha sky, corendon dan bahsetmedim bile. üstüne bonus olarak kışın 6 ay 25% az maaş alıyorlar (yazdığın şirketlerden biri, en kırmızı olanı). farkları bir sonraki yaz ayında ödeniyor. kimi havayolları kış aylarında maaşları bile tam öde-ye-miyor. tabii, range'in içinden dışarısı tam gözükmüyordur, o yüzden bunları göremiyor olabilirsiniz. peki yolda giderken otobüslerdeki fakir halkı görüp, üzüntüden ağladığınız da oluyormu bazıları gibi? biz size range alamazsiniz demedik zaten, adam olamazsınız dedik!!!
  • hic sorma ayni dert benimde basimda var. Range aldim zam lazim. Baskalari umurumda degil. Sermayenin istedigi oluyor. İsciyi isciye kirdirip 40ucaklik siparis verdik diye ovunuyorlar. Yetmezmis 40 ucak. milletin aldigi parayi kiskanan isci milleti akilli olunda kendi standattlarinizi yukseltmek icin ugrasin. Yoksa patronlariniz 100 ucaklik siparis verecegim diye ovunur sizde milletin hayat standardina laf ederken kendi vampir patronlarinizi şakşaklamayla hayatinizi gecirirsiniz. Birtaraftanda nefesiniz kokar.
Hava-İş'ten görüşmeye ilişkin şu açıklama yapıldı:


"Bugün (dün) Hava-İş Genel Merkezinde yapılan THY A.O 23. Dönem toplu iş sözleşmesi resmi arabulucu toplantısında taraflarca genel değerlendirme yapılmış olup, müteakip toplantı yasadaki 6 günlük uzatma süresi de kullanılarak 03.05.2012 Perşembe günü saat 15.00'te THY Genel Müdürlüğünde yapılacaktır.
Bilindiği gibi THY A.O işvereni T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğünce resmi arabulucunun atanması işlemine dava açmış ve işlemle ilgili TEDBİREN DURDURMA kararı aldırmıştı.

Ancak sendikamız bu işleme derhal müdahale ederek aynı Mahkemeden TEDBİREN durdurma kararını kaldırtmıştır. Bu gelişme sonrası resmi arabulucu sayın Fevzi Yılmaz tarafları resmi olarak toplantıya davet etmiş ve yukarıda belirttiğimiz toplantı yapılmıştır.
Yasal süreç gereği tarafsız arabulucu süreci sona erdikten sonra sayın arabulucu raporunu T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlk Bakanlığı Bölge Müdürlüğüne iletmekte Bölge Müdürlüğü de taraflara tebligat yapmaktadır. Bu tebligat sendikamıza ulaştıktan sonra sendika 6 işgünü içinde GREV KARARI alacaktır"
HAVA-İŞ'TEN ARABULUCU AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

Misafir ~ 12 yıl önce
Kedi uzanamadigi cigere mundar der.herkes ayni meslegi yapiyor hepimiz iyi olalim diyeceginize biz kotu durumdayiz digerleri de surunsun diyebiliyorsunuzbravo.kimse hakeetigini almasin tabi bu memlekette cok komiksiniz .boyle kafalarla hakkinin altina razi olan zihniyetlerle bu ulke hic bi yere gelemeyecek yazik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bizler ne ağlayacağız arkadaşım. hergun buralarda "yok pt km istemeyiz, yok km sayısı düşürülmesin, maaşlarımıza zam isteriz, hala tis yapılmadı grev yapalım" diye ağlaşıp duranlar siz thy kabin ekipleri değilmisiniz? allahın bir lütfu olarak normal şartlarda tr de alamayacağın bir maaş karşılığı çiftlik misali şirkette çalışmanıza şükredeceğinize, hala millete laf yetiştirme derdindesiniz. hasbelkader o işten ayrılmanız gerektiği taktirde, kabin ekibinin 80% den fazlası şu anda aldığı paranın yarısına bile çalışacak iş bulamaz kendine, sadece havacılık değil tüm sektörler için konuşuyorum. vasıfsız adamlar ahkam kesip duruyor. alın işte bugün gördük, tk easa 145 belgesini de kaybetmiş. yakında uçacak uçakta bulamazsınız zaten...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
deniz bitti okyanus başladı rahat olun:)) böle ağlananları görünce fakir ama onurlu pozlar kesenleri görünce cok gülüyorum:)) valla neyaparsanız yapın sizin 6ayda aldıgınızı 1ayda alıyorum çatır çatır yiyorum dahada fazlasını alıcam size inat haydeeee:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bahaneniz kalmadı artık, en sonunda özeldekiler evden servisle alınıyor'a kadar düştünüz sanırım:)) bazı şirketler hala ücretsiz sıcak yemek servisi yapıyorlar. iç hatta ücretsiz servisleri de var yolcuya bir ton seçenekle beraber. hatta aynı ad altında olmasa bile business class vari hizmetleri de var aynı uçakta. (atlasjet) yani işte görüyorsunuz, neredeyse tüm şartlar eşit. onlarda yılda sizler gibi 1000 saat max. uçuş yapıyor. kışın da yatmıyorlar, o biçim uçuşları var. mesela sen hiç 8 kişi, full 330-300 (300 küsür yolcu her bacak) ile nijerya git-gel yaptın mı, buradan crew rest'i olan uçaklarla yaptığın er lari bahane ediyorsun? iş aynı iş, maaş 1/3, 1/4, allahtan korkmak lazım bahane yaratırken. deniz bitti zorlamayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Özelde şöyle TK da böyle yazan arkadaşlar, her ikisini de iyi tanıyan biri olarak yazdıklarımı okumanızı isterim..  Özeldeki kötü şartlar bahsettiğiniz kadar kötü olabilir, gerçekten yoruluyor olabilirsiniz ama sadece yaz sezonu, kimse sizin kışı yatarak geçirdiğinizden bahsetmiyor, yani kışları yatarak para kazandığınızdan ;) ayrıca yolcularınız ya tatilci ya da ucuz bilet avantajından faydalanmak isteyen gurbetçi vatandaş. Yani ya halden anlayan ya da kaliteyi umursamayan grup. Siz o standartlarınızı TK da bir gün sergilemeye çalışın bakalım TK yolcusu size neler yapıyor. Ayrıca hep aynı destinasyonlar arasında Almanya-Antalya dolmuşu vari gidiş gelişlerden bahsetmiyorum bile. 

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
....Gelelim TK ya; Senin uçağındaki gurbetçi Ahmet amcan, Fatma teyzen TK kabin memuru için Ahmet Bey,Fatma Hanımdır. Senin yeri geldiğinde çocuk gibi azarladığın turist yolcuna TK kabin memuru asla sesini yükseltmez. Ha bunu kimi gönülden yapar kimi zorunluluktan ama bu gerçektir. Yaz-Kış farklılığına gelince, uçuş yoğunluğu en fazla %10 farkeder ve sen hep aynı yerlere uçarken TK ekibi bi doğu, bi batı saat farkına dikkat edilmeksizin uçtuğu uçağın menzilinin yettiği heryere gider. Sen 4 saatlik uçuşta poşette kek, sandviç verirken TK ekibi 1,5 saatlik uçuşta sıcak yemeği TK standardında servis eder. Bunlar da yetmezmiş gibi sen evinden paşa paşa servisle alınıp uçuşa giderken onlar bir de ER seferi dönüşü IST trafiğini çeker...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
...ha benzin parasını alıyor diyeceksin, doğru.. Sen de bir gün ER seferi yap ve dönüşte o yorgunlukla İstanbul trafiğine bi gir bakalım; nerede emniyet.... Yani hal böyleyken temennim sizin de TK standartlarına erişmeniz ve hak ettiklerini sizin de hakederek elde etmenizdir. Yüce Allah kokpit-kabin, TK-özel, tüm uçucuları ve teknik-ground tüm yer çalışanlarını korusun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
neden daha fazla alıyoruz biliyomusunuz?diğer şirketlerin ikram konseptine bakın birde thy nin ikramına bakın.anlarsınız fark çok basit..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
pgt hariç aynen yazdığın 3 şirketin elemanlarıda tk nın 1/4 civarı maaş almaktalar. bak daha sky, corendon dan bahsetmedim bile. üstüne bonus olarak kışın 6 ay 25% az maaş alıyorlar (yazdığın şirketlerden biri, en kırmızı olanı). farkları bir sonraki yaz ayında ödeniyor. kimi havayolları kış aylarında maaşları bile tam öde-ye-miyor. tabii, range'in içinden dışarısı tam gözükmüyordur, o yüzden bunları göremiyor olabilirsiniz. peki yolda giderken otobüslerdeki fakir halkı görüp, üzüntüden ağladığınız da oluyormu bazıları gibi? biz size range alamazsiniz demedik zaten, adam olamazsınız dedik!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hic sorma ayni dert benimde basimda var. Range aldim zam lazim. Baskalari umurumda degil. Sermayenin istedigi oluyor. İsciyi isciye kirdirip 40ucaklik siparis verdik diye ovunuyorlar. Yetmezmis 40 ucak. milletin aldigi parayi kiskanan isci milleti akilli olunda kendi standattlarinizi yukseltmek icin ugrasin. Yoksa patronlariniz 100 ucaklik siparis verecegim diye ovunur sizde milletin hayat standardina laf ederken kendi vampir patronlarinizi şakşaklamayla hayatinizi gecirirsiniz. Birtaraftanda nefesiniz kokar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000