23 Şubat 2013, Cumartesi 10:43:11

"GECE UÇUŞLARI İYİ OLDU"

Türk Hava Yolları'nın alt markası AnadoluJet, Van’a yaptığı gece uçuşları sayısını artırıyor.
  • ne güzel yaaa her gün yeni bir yenilik deneniyor :) peki ne gibi alttapılar yapılıyor bu yeni başlangıçlar için ?????? neden cahil cesurdur,bilgililer korkak ????
  • 2 yildir soyluyoruz ;anadolu jet in van ucus saatleri igrencti,5 saat icinde 3 ucak van-ank ...gece ucusu ile daha iyi olur...
  • Niye oyle kizgin bakiyor?
  • Van meydanına en son 30 yıl önce uçtun galiba şimdilerde uçtuysan pitin kardan buzdan ne zaman kapalı olduğunu gördün? Yoksa farklı yerlerdenmi bahsediyoruz. Maksat herşeyde rağmen eleştirmekse kolay gelsin.
  • Bakalım yer hızmetleıı buna nasıl dayanacak arkadas zaten pert oluyorlar bırde gece kalsınlar üfffff tam kaymak olacak gıbı... allah yardım etsın
  • O gece uçuşlarını da Sunex'in uçakları yapıyor!!! Tescillere dikkat edin TC-J.. değil ki, TC-S.. uçakları...
  • Bu "GECE UÇUŞLARI İYİ OLDU" diyen Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı muhteremi alıp kokpit'te jumpseat oturtup 7 gün 7 gece karda kışta Van'a indireceksin.
  • Sanırım tecrüben biraz eksik. RNAV (GNSS 03) yaklaşmasını bir incelemeni tavsiye ederim.
  • arkadaş hep tersine gidiyoruz, millet gece meydanları kapatır biz gece uçuşu diye göbek atarız.
  • Van meydanı kolay bir meydan değildir. Gece uçuşunda şirketler kısıtlamalar koymalıdır. Turlu yaklaşma yapılmamalıdır. sadece kuzey istikametine VOR 2 yaklaşması nı takiben görerek şartlarda direk yaklaşma ve buna müsade edecek belirli bir bulut alttavanı ile iniş serbest olmalıdır. Bu işin şakası yoktur.

Van’a ilk gece uçuşu başlatan SunExpress Havayolları’nın ardından 26 Ocak 2013 tarihinde haftada 3 gün Ankara-Van, Van-Ankara olmak üzere karşılıklı gece uçuşu düzenleyen AnadoluJet, 27 Mart 2013 tarihinden itibaren bir tarifeli sefer daha düzenleyerek, şimdiye kadar günlük 3 olan Ankara-Van sefer sayısı da böylelikle 4’e çıkarmış olacak. 23.15’te Ankara’da havalanacak olan uçağın 00.50 sıralarında Van Ferit Melen Havalimanı’nda olacak.

AnadoluJet yetkilileri, uçuş ekibinin geceyi Van’da geçirdikten sonra sabah 06.15’te tekrar Ankara’ya uçacağını belirttiler. Daha önce haftada 3 defa gece yapılan Ankara-Van seferlerini ise 27 Mart tarihinden itibaren her gün gerçekleştireceklerini vurgulayan yetkililer, ayrıca 27 Mart tarihinden itibaren İstanbul Sabiha Gökçen-Van seferlerini de başlatacaklarını söylediler.

Uçak seferleri hakkında konuşan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, havayolu şirketlerinin başlattığı gece uçuşlarının Van için çok önemli olduğunu belirtti. Ankara’da işlerini gündüz tamamlayacak olan Vanlı tüccar, tacir ve sanayicinin gece uçuşlarıyla evlerine dönebilme imkanına kavuştuklarını kaydetti.

Nadiroğlu, uçuşların ilin gelişmesine ve ekonomisinin kalkınmasına da öncülük edeceğini vurguladı.

"GECE UÇUŞLARI İYİ OLDU"

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

! ~ 11 yıl önce
ne güzel yaaa her gün yeni bir yenilik deneniyor :) peki ne gibi alttapılar yapılıyor bu yeni başlangıçlar için ?????? neden cahil cesurdur,bilgililer korkak ????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taner ~ 11 yıl önce
2 yildir soyluyoruz ;anadolu jet in van ucus saatleri igrencti,5 saat icinde 3 ucak van-ank ...gece ucusu ile daha iyi olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kizgin ~ 11 yıl önce
Niye oyle kizgin bakiyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maykıl'a ~ 11 yıl önce
Van meydanına en son 30 yıl önce uçtun galiba şimdilerde uçtuysan pitin kardan buzdan ne zaman kapalı olduğunu gördün? Yoksa farklı yerlerdenmi bahsediyoruz. Maksat herşeyde rağmen eleştirmekse kolay gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
maykıl ~ 11 yıl önce
Tekrar okursan yorumumda kardan-buzdan kapandı yazmadım zaten. Sadece teşhizat olarak eksik onu belirttim.
GECECI ~ 11 yıl önce
Bakalım yer hızmetleıı buna nasıl dayanacak arkadas zaten pert oluyorlar bırde gece kalsınlar üfffff tam kaymak olacak gıbı... allah yardım etsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AJet Gece? ~ 11 yıl önce
O gece uçuşlarını da Sunex'in uçakları yapıyor!!! Tescillere dikkat edin TC-J.. değil ki, TC-S.. uçakları...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 11 yıl önce
Bu "GECE UÇUŞLARI İYİ OLDU" diyen Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı muhteremi alıp kokpit'te jumpseat oturtup 7 gün 7 gece karda kışta Van'a indireceksin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tecrübeli pilota ~ 11 yıl önce
Sanırım tecrüben biraz eksik. RNAV (GNSS 03) yaklaşmasını bir incelemeni tavsiye ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gece ~ 11 yıl önce
arkadaş hep tersine gidiyoruz, millet gece meydanları kapatır biz gece uçuşu diye göbek atarız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tecrübeli pilot ~ 11 yıl önce
Van meydanı kolay bir meydan değildir. Gece uçuşunda şirketler kısıtlamalar koymalıdır. Turlu yaklaşma yapılmamalıdır. sadece kuzey istikametine VOR 2 yaklaşması nı takiben görerek şartlarda direk yaklaşma ve buna müsade edecek belirli bir bulut alttavanı ile iniş serbest olmalıdır. Bu işin şakası yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
maykıl ~ 11 yıl önce
Notam da yayınlandığı üzere VAN RWY 21 : - USABLE ONLY FOR TAKE OFF OPERATIONS AT NIGHT (geceleri turlu yaklaşma zaten yasak) bunla birlikte son yaklaşma ışıkları ve vasi sistemi oldukça yetersiz. Gün içinde yapılan meteorloji yayınlarıda güvenilir değil ...devamlı uçak iniş saatlerindeki saat aralıklarına (hava ne şekilde olursa olsun) limit üstü olacak şekilde yayınlar yapılarak uçucu ekipler zor durumda bırakılıyor.Pist kar/buz mücadelesi de-antiice mucadelesinde'de havaalanı ekipman olarak çağın hala 30 yıl gerisinde. Yeni rnav yaklaşma usulleri ile 5000 metre olan görüş limitleri 2000 metreye kadar düşürülerek ve başlayan gece uçuşları ile şartların daha zorlandığı bir meydan artık van....evet işin şakası yok.
RNAV/GNSS ~ 11 yıl önce
Van'a artık VOR yaklaşması yapılmıyor , son güncellemeler ve çalışmalar sonucunda meydan için RNAV/GNSS yaklaşması hazırlandı (ülkemizdeki ilk resmi RNAV yaklaşmasıdır). Hal böyle olunca eski usullerde izin verilmeyen direkt iniş (straight-in-landing) günümüzde zaten mümkün . Minimalar da eski usullere göre daha düşük , 5000m olan minimum görüş 2500m civarlarına inmiş durumda , her ne kadar Van kolay bir meydan olmasa ve riskler barındırsa da eskisi kadar can sıkıcı bir yer değil artık . Siz sanırım uzun süredir Van'a uçmuyorsunuz , yoksa bu bilgilere muhakkak sahip olurdunuz ... Gece kıstasları ve şaka konusunda hemfikiriz ancak bunlar da düzenli eğitimler ve takip ile aşılabilecek engeller .

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000