05 Eylül 2010, Pazar 12:29:31

"DURSUN HAVAYOLLARI! GARANTİ!"

Rötardan şikayet eden köşe yazarlarına, Sabah gazetesi köşe yazarlarından Gülse Birsel de katıldı. THY ile yaşadığı rötarları "Dursun Havayolları" başlığı ile köşesine taşıyan yazar, oldukça sert şekilde THY'yi eleştirdi. İşte Birsel'in o yazısı...
  • BIR DEFASINDA X HAVAYOLU ŞİRKETİ NEDEN RÖTAR YAPTI DİYE YOLCULAR GALEYANA GELDİ.BİR HAVAYOLU YETKİLİSİ ÇIKARAK UÇAĞIN X LİMANDA ARIZA YAPTIĞINI BU HALİYLE UÇAMAYACAĞINI VE BAŞKA BİR UÇAK TAHSİS EDİLDİĞİ BİLGİSİNİ VERDİ. HADİ BUYRUN ARIZALI UÇAKLA UÇABİLCEKSENİZ RÖTAR OLMASIN İSMİNİZ HABERLERE ÖLDÜ DİYE ÇIKSIN BUYRUN TERCİH SİZİN NE DERSİNİZ ****ANTEPLİ****
  • Gülse Birsel bir mizah yazarıdır, geciken uçağın rötar nedenin araştırıp yazsa mizah olmaz. Ayrıca Gülse Birsel de diğer insanlar gibi sıradan bir yolcu ve sıradan yolcuların başına gerçekten ne geliyorsa onu yazmış. Eleştirenler kendilerini onun yerine koysunlar bir kere, o kadar beklemeye acaba ne tepki verirler??? Başkasının işine, kişiliğine b.k atmadan önce biraz empati gösterip kendinizi onun yerine koyun bakalım, siz olsaydınız ne yapardınız?
  • yazar bu adı üzerinde ne yaşadıysa,düşünüyse yazacak üstelik sadece bineceği uçağın rotarını yazmamış aynı dakikalarda üç uçağın yaptığı rotardan bahsetmis ve bunuda köşesine taşıması gayet normal,havayolları büyürken işe alımlarda ve satınalımlardada aynı kalitede büyümeli ,sadece ikramla ve filo sayınızı genişletmekle top class havayolu maalesef olunmuyor bu yapılan yatırımların yanında operasyonunuzun da genişlemesi ve kalitenninde aynı şekilde yükselmesi gerekir.
  • sayıl yazar bu kadar sivri! dil yerine THY yönetimle ögrüşerek rötarın gerçek sebeninide öğrenip yazsaydınız daha etik olmazmıyıd. ayrıca hiç bir şirket rötarı istemez zaten kaldıki şirketin rötarda zararı sizin güneş kum deniz zararından kat be kat fazladır. bu günki köşenizde yazı çıkarabilmek için yazılmış bu yazı çok abes ve gereksiz daha önemli konularla kaleminiz ön plana çıksın lütfen.......
  • Yer işletmeye güçlü, rötar işini gerçekten azamiye indirebilecek ve TGS ile uyumlu çalışabilecek bir yönetimin gelmesi gerekli gözüküyor.
  • Yönetim kendinden olmayan kişilerin operasyon birimlerine getirilmesine müsaade etmesine rağmen operasyonda maalesef düzelmeler olmamış. Yapılmak istenen işi bilene verme çabası fakat neticesi yine hüsran oldu.
  • Bir yerde başarısızlık sözkonusu ise gereği yapılmalı. Hak edenler hak ettiği yerlere getirilmeli yani adalet sağlanmalı. O makamları boşuna işgal etmeyin. Operasyon sorumluları kimse yetkinliklerini gözden geçirin. Bu kadar olumsuz eleştiriyi hak etmiyor bu güzide şirket.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Ne kadar büyürsen büyü, gecikme işini çözemiyorsan eninde sonunda yolcu kaçar. Gerek THY gerekse Pegasus'un tepe yönetiminin bu konuya özel önem vermesi lazım. Zamanında Cem Kozlu bu sorunu bu şekilde çözmüştü. Lufthansa başarıyorsa biz niye başaramıyalım? Ama gerçekleri yazanlara da çamur atmayalım lütfen
  • ülkemizdeki en büyük zafiyet bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak,maalesef bu gazetelerimizdeki kendini köşe yazarı diye adlandıran ne tür bir amaca hizmet ettiği belli olmayan saçma sapan insanlarda sıkça görülen bir hastalık!!işin kötüsü bunları adam yerine koyup okuyan milletimizi yanlış yönlendirmeleridir.!!!!
DURSUN HAVAYOLLARI

Sanmayın ki THY'nin genel müdürünün adı Temel Kotil diye bu başlığı attım. Genellikle de bu kadar basit, açık, yazının derdini bodoslama özetleyen başlık sevmem.
Ancak insan Türk plajlarında geçirmeyi amaçladığı yaz tatilinin hatırı sayılır bir bölümünü havaalanında bekleyerek geçirince sinir katsayısı, söz sanatları coşkusunu alıp götürebiliyor. Havaalanında, Bodrum'a, İzmir'e, Çanakkale'ye, Ankara'ya, güzel yurdun muhtelif yerlerine uçmayı ümit eden yolcu adayları bir aradayız. Çoğu zaman olduğu gibi "Ekonomi kalmadı, business verelim," önerisiyle mecburen business class bilet alınmış, dolayısıyle yine mecburen CIP salonunun tadı çıkarılıyor.
 
Karşımda, yorgun görünen, başını koltuğa dayamış bir hanım Bodrum yolcusu, yanda, uzun zamandır görmediğim, İzmir'e uçan bir tanıdık. 'Uçmayı ümit eden yolcu adayları' diyorum çünkü uçakların kalkmasına, yani elimizdeki biletlerde yazdığına göre, beşer onar dakika var ama kimse bizi çağırmıyor, ümitler azalıyor. Az sonra "Gecikme bildiriyorum" anonsu duyuluyor. Bodrum uçağı için yirmi dakika. İzmir'e giden tanıdık rahatlıyor ve fakat hemen ardından kendisi için bildirilen yarım saat gecikmeyle salonda voltaya girişiyor.

Biraz ilerideki Çanakkaleliler zaten birinci rötar saatlerini şerefle doldurdukları için oflayıp puflama aşamasındalar, Ankara yolcularının zamanında kalkma ümidi ise yeni bir gecikme anonsuyla kırk dakika erteleniyor! Tam karşımda CIP salonuna yeni yerleştirilmiş mini bir free shop var. 'Free' değil bittabi, bayağı vergili, ancak parfüm, güneş yağı, güneş gözlüğü, saat gibi ürünler satıldığı için free shop ilüzyonu yaratıyor ve rötar beklemelerinde, gördüğüm kadarıyla şahane bir satış hacmine ulaşıyor. THY'nin bu alışverişleri artırmak için bize yirmi dakika zaman tanıdığını düşünürken yeni bir anonsla Bodrum yolcularının 20 değil, 50 dakika alışveriş vakti olduğu belirtiliyor. Az sonra, İzmir'e gidebilmek için bekleyenlerin de parfüm seçmek için 45 dakikaları daha olduğunu öğreniyoruz! Ne yazık ki CIP'e dükkân açacak kadar uyanık bir ekip, uçakları zamanında kaldırmayı kıvıramıyor tuhaf bir biçimde. Sık uçanlar rötarlara alışmış, artık havaalanına mümkün olduğu kadar geç gelmeye başlamışlar. Onları kızdıran, rötarlardan sonra bir de uçağın içinde bekletilmek! Bir süredir iç hatlarda rötarsız uçuş olmuyor. En azından kendi tecrübelerim, salonda yaptığım ufak bir anket ve etraftaki söylenmelerden bu çıkıyor ortaya! Eşe dosta THY ile ilgili "Fakat yemekler çok güzel artık, uçakta şahane karides yedim resmen," gibisinden yorumlarım, bir özel havayolunun bizden yarım saat sonra Bodrum'a gitmesi gereken uçağının tam vaktinde havalanmasıyla yerini "Simit peynir versinler, zamanında kalksınlar," şeklindeki farklı söylemime bırakıyor!

Karşımdaki yorgun hanım, hafif şekerlemeden gece uykusuna geçiyor rötarın bir saat 15 dakikaya çıktığını duyunca. 'Yalancı free shop'tan aldığım güneş kremiyle oynuyorum, zira İzmirli tanıdıkla 50 dakikadır sohbet ediyoruz, konu sıkıntısı başladı. Ankaralıların çilesi bir saate uzarken, İzmir uçağının rötarı bir saate çıkıyor.

Çanakkaleliler artık Çanakkale'ye gitme arzularının azaldığını hissediyorlar muhtemelen. 'İşletme nedenleri' gibi bir şeyler geveleniyor anonslarda, bizse işletildiğimizi düşünüyoruz o esnada. 'Yalancı free shop'tan, tamamen can sıkıntısından bir de parfüm alırken, bilette yazan kalkış saatinden 95 dakika sonra uçağa çağırılıyoruz! Sanıyorum aynı dakikalarda bizden yarım saat sonra uçması gereken özel havayolunun yolcuları Bodrum'da plaja doğru yürüyorlar! Daha duuuur! Korkulan oluyor ve yirmi dakikaya yakın da uçağın içinde bekliyoruz! Artık karides değil istakoz verseler, havyar verseler susmam!

THY'nin son aylardaki zaman mefhumu Avrupa Yakası'ndaki Dursun gibi. Uçak 15 dakikaya kalkar, olmadı yarım saat, bilemedin 40 dakika, en kötü ihtimalle birkaç saate kalkar hemşerim, garanti! 'Dursun Havayolları' başlığı sert mi oldu? Hostesler güleryüzlü, yemekler iyi diye ülkenin en pahalı biletlerini satan ve bu yaz beni bir kere bile rötarsız uçuramamış havayoluna daha mı merhametli davranmalıydım? Öyleyse uçaklarını zamanında kaldıracak, mizahçının diline düşmeyeceksin. Ayrıca bu yaz havaalanında bekleyerek seyahatlerinden saatler çalınmış yüzbinler de bu soruya 'Hayır' derdi!

(Sabah - Gülse Birsel)
"DURSUN HAVAYOLLARI! GARANTİ!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Misafir ~ 14 yıl önce
BIR DEFASINDA X HAVAYOLU ŞİRKETİ NEDEN RÖTAR YAPTI DİYE YOLCULAR GALEYANA GELDİ.BİR HAVAYOLU YETKİLİSİ ÇIKARAK UÇAĞIN X LİMANDA ARIZA YAPTIĞINI BU HALİYLE UÇAMAYACAĞINI VE BAŞKA BİR UÇAK TAHSİS EDİLDİĞİ BİLGİSİNİ VERDİ. HADİ BUYRUN ARIZALI UÇAKLA UÇABİLCEKSENİZ RÖTAR OLMASIN İSMİNİZ HABERLERE ÖLDÜ DİYE ÇIKSIN BUYRUN TERCİH SİZİN NE DERSİNİZ ****ANTEPLİ****

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gülse Birsel bir mizah yazarıdır, geciken uçağın rötar nedenin araştırıp yazsa mizah olmaz. Ayrıca Gülse Birsel de diğer insanlar gibi sıradan bir yolcu ve sıradan yolcuların başına gerçekten ne geliyorsa onu yazmış. Eleştirenler kendilerini onun yerine koysunlar bir kere, o kadar beklemeye acaba ne tepki verirler??? Başkasının işine, kişiliğine b.k atmadan önce biraz empati gösterip kendinizi onun yerine koyun bakalım, siz olsaydınız ne yapardınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yazar bu adı üzerinde ne yaşadıysa,düşünüyse yazacak üstelik sadece bineceği uçağın rotarını yazmamış aynı dakikalarda üç uçağın yaptığı rotardan bahsetmis ve bunuda köşesine taşıması gayet normal,havayolları büyürken işe alımlarda ve satınalımlardada aynı kalitede büyümeli ,sadece ikramla ve filo sayınızı genişletmekle top class havayolu maalesef olunmuyor bu yapılan yatırımların yanında operasyonunuzun da genişlemesi ve kalitenninde aynı şekilde yükselmesi gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sayıl yazar bu kadar sivri! dil yerine THY yönetimle ögrüşerek rötarın gerçek sebeninide öğrenip yazsaydınız daha etik olmazmıyıd. ayrıca hiç bir şirket rötarı istemez zaten kaldıki şirketin rötarda zararı sizin güneş kum deniz zararından kat be kat fazladır. bu günki köşenizde yazı çıkarabilmek için yazılmış bu yazı çok abes ve gereksiz daha önemli konularla kaleminiz ön plana çıksın lütfen.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yer işletmeye güçlü, rötar işini gerçekten azamiye indirebilecek ve TGS ile uyumlu çalışabilecek bir yönetimin gelmesi gerekli gözüküyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yönetim kendinden olmayan kişilerin operasyon birimlerine getirilmesine müsaade etmesine rağmen operasyonda maalesef düzelmeler olmamış. Yapılmak istenen işi bilene verme çabası fakat neticesi yine hüsran oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir yerde başarısızlık sözkonusu ise gereği yapılmalı. Hak edenler hak ettiği yerlere getirilmeli yani adalet sağlanmalı. O makamları boşuna işgal etmeyin. Operasyon sorumluları kimse yetkinliklerini gözden geçirin. Bu kadar olumsuz eleştiriyi hak etmiyor bu güzide şirket.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ne kadar büyürsen büyü, gecikme işini çözemiyorsan eninde sonunda yolcu kaçar. Gerek THY gerekse Pegasus'un tepe yönetiminin bu konuya özel önem vermesi lazım. Zamanında Cem Kozlu bu sorunu bu şekilde çözmüştü. Lufthansa başarıyorsa biz niye başaramıyalım? Ama gerçekleri yazanlara da çamur atmayalım lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ülkemizdeki en büyük zafiyet bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak,maalesef bu gazetelerimizdeki kendini köşe yazarı diye adlandıran ne tür bir amaca hizmet ettiği belli olmayan saçma sapan insanlarda sıkça görülen bir hastalık!!işin kötüsü bunları adam yerine koyup okuyan milletimizi yanlış yönlendirmeleridir.!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000