29 Kasım 2010, Pazartesi 08:38:24

Başkent, Anadolujet'in aktarma merkezi oldu

Türk Hava Yolları'nın (THY) alt markası Anadolujet, 2-3 yıl öncesine kadar düşük yolcu sayısı ile dikkat çeken Ankara Esenboğa Havalimanı'nı, 'İstanbul'dan sonra ikinci büyük aktarma merkezi' haline getirdi.
  • sene basinda 16 ucak sene sonunda 22 ucak.. ucaklar gunde en fazla 13-14 sat ucuyorken. istanbul ankara izmir istediğin yerden uc. yurtiçi 40 dakika yurtdişi 1 saatlik turn around lar ile. 8,7 milyon yolcu tasinmasi imkansiz. bakin sefer sayilarini hesaplayin. doluuk oraninin %120-%130 ciktiğini goreceksiniz. koru korune bu kadar fanatizm neden anlamak mumkun degil.
  • Arkadaslar bu bir gazete haberi olasilikla hatali bir haberdir.ornekleri bu site sayfalari dahil olmak uzere her zaman karsilasiliyor.O nedenle Anadolu Jet yonetimini degil yayinciyi sorgulamak gerekiyor.Bu Anadolu Jete ait bir aciklama degil gazetecinin olasilikla telefondan soru sorup calakalem yazdigi bir haber.Su gercek ki 8700000 yolcu bu filoda olasi bir rakam degil
  • Bu akşam ESB'den 19:00 Qatar Airways ile eşimi Doha üzerinden Dubai'ye yolcu ettim. 17:15 evden çıkış. 17:55 ESB varış. 19:00 tarifeli uçağın aktüel kalkışı 18:40 (Doha Int. Airport flight status kontrol ettim). Çoğunluk Japon turistti. Konya'dan yola çıksanız bile 4 saatte ESB dış hat uçuşuna yetişirsiniz. Bu güzel terminale daha çok yabancı şirket ve dış hat uçuşu yakışır. O da olacak yavaş yavaş.
  • Bakın ilk olarak Ankaranın nüfüsu 3 değil toplam kent nüfüsu 5 milyon dolaylarındadır.2. olarak Ankara havalimanını sadece ankaralılar kullanmazlar bu havalimanını bu şehre gelen yerli ve yabancı turistlerde kullanırlar.3. olarak aktarmalı uçuşlarda yani Hatay'dan Trabzon'a giden biride Esenboğa'yı kullanıyorlar4.siz anadolujetin bütün yurtdışı uçşlarnda bulunuyormusunuz ki böyle kesin konuşuyorsunuz 5. olarak Anadolujet aynı zamanda SAW'danda uçuyor bunların hepsi göz önünde bulundurulduğunda rakamlar gayet mantıklı kimse kafasından birşey uydurmasn...
  • ankara etimsgut askeri havalimani hakkindaki yoruma kesinlikle katiliyorum. neredeyse kent merkezinde kalmasi ve ana ulasim arterlerine yakinligi nedeniyle sivil ulasima da acilabilir. ozellikle borajet (veya benzeri) gibi bolgesel ucan havayollari icin cok buyuk bir firsat. esb daha cok uluslararasi ucuslara tahsis edilebilir ve etimesgut bolgesel havaalani olarak rahatlikla kullanilabilir.
  • ankara'nin toplam nufusu 5 milyona yaklasmistir. ve hinterlandi ile bu sayi 7.5-8 milyona yaklasmaktadir. ihtiva ettigi ticari canlilik kenti, istanbul'dan sonra ikinci siraya yerlestirmistir; ithalat ve ihracatta 2. siradair; gayri safi milli hasilaya katkida 2. siradadir; ve sanayi uretiminde istanbul, izmit ve bursa'dan sonra 4. siradadir. gordugunuz gibi kent, gri burokratik havasindan siyrilali yillar olmustur. tum bunlarin isiginda denilebilir ki, ankara kenti insan ve ticari urun hareketliliginde (mobility) hatiri sayilir bir noktadadir ve ulasim olanaklarinin da buna gore tasarlanmasi iyi olacaktir.
  • Anadolu Jet dış hatlarda çoğunlukla 40-50 yolcuyla uçuyor. 700'lerin ağırlıkta olduğu bir filoyla, 1 saatte turnaround yaparak ve gece uçakları yatırarak 22 uçakla 8.5 milyon yolcu taşıdık derseniz bizde buna kahkahalarla güleriz. Ama AKP üst yönetimine AnadoluJet'i boşuna kurmadığınızı göstermek için bu yalanları uyduruyorsanız o başka. Ankara'nın toplamda 3 milyon nüfusu var desek 10 ayda çoluk çocuk bebek yaşlı bütün nüfusu neredeyse 3 kere uçağa bindirdiniz anlamına gelir bu..GEÇİNİZZ!! Yüksek maliyetlerle aklınız sıra düşük maliyetli operasyon yapıyorsunuz ama yılın 3. çeyreğinde THY'nin zarar etmesinin önemli etmenlerinden biride başta uçuş ekibi olmak üzere bütün personelinize yaptığınız anormal zamlar kadar Anadolu Jettir de..
  • nasil taşimiş olablir ? ben de sadece ankara demedimki? ankara istanbul toplam 22 ucagi var . o da sene basinda 16-17 ucakti.22 ucakla 8700.000 yolcuyu istanbul ankara izmir adana nereye derseniz deyin taşimiş olamaz.sadece gunduz ucarak geceleri ucaklari 10 sat yatirarak 10 ayda 8700.000 yolcu ucurduk derseniz yalan soylemiş olursunuz. hesaplarsaniz doluluk %120-%130 gibi çikar. kimi kandiriyorsunuzki ? kaldiki ucaklar oyle çok da dolu değil ozellikle yurtdişi hatlari. madem çok doluydu. neden ankara-şam.. istanbul-kopenhag , istanbukl-stockholm ,istanbul-bodrum, istanbull-dalaman ,kapandi ? neden istanbul londra frekans azaltti ?kimseyi kandirmaya hakkiniz yok.kaldki anadolu jet maliyetleri itibariyle dolu da ucsa zarar ediyor.
  • tebrikler... anadolujet beklenildiginden daha emin adimlarla ilerleyerek, buyuyor... umarim, buyumesine paralel bir imaja da ulasir: su an icin hala toplama bir sirket gorunumunde. anadolujet'in, "ucuz" imaji maalesef zamanla olustu/olusturuldu ve bu sirkete yapisti kaldi. bu noktada yapilmasi gereken yeni bir imaj tasarimiyla sirketin logosundan livery'sine kadar yeni bir anlayis. cok uzaklara bakmaya gerek yok: sun-express ornek alinabilir. eger, daha buyuk olcekte bir oyuncu olmak istiyorsaniz "ucuz" imajinizdan hizlica kurtulmaniz gerekiyor. her sey ragmen tebrikler...
  • Sadece Ankara için denmiyorki arkadaşım İstanbul ve Ankara'dan 45 noktaya tarifeli sefer düzenleyen şirket, ocak-ekim döneminde 8,7 milyon yolcu taşıdı. Şirket, iç hatlarda yüzde 84, dış hatlarda yüzde 75 doluluk oranına sahip

İstanbul ve Ankara'dan 45 noktaya tarifeli sefer düzenleyen şirket, ocak-ekim döneminde 8,7 milyon yolcu taşıdı. Şirket, iç hatlarda yüzde 84, dış hatlarda yüzde 75 doluluk oranına sahip. TAV Havalimanları Holding'in işlettiği Ankara Esenboğa, yolcu ve uçak trafiği açısından tarihinin en hareketli dönemini yaşıyor. Geçen yıllara kadar yolcu sayısının artırılması amacıyla yapılan tanıtımlardan sonuç alınamayan Esenboğa Havalimanı, THY ve Anadolujet'in uçuşları ile büyük hareketlilik yaşamaya başladı.

23 Nisan 2008'de Ankara merkezli uçuşlara başlayan Anadolujet, kısa sürede uçuş yaptığı merkez sayısını artırarak iç ve dış hatlarda 45 noktaya sefer gerçekleştiren bir şirket haline geldi. Şirket, iç hatlarda yüzde 84, dış hatlarda yüzde 75 doluluk oranına ulaştı. THY Bölgesel Uçuşlar Başkanı Sami Alan, Ankara Esenboğa Havalimanı'nın, Anadolujet'in bölgesel uçuşlarda elde ettiği başarıyla 'aktarma merkezi' ve 'uçuş başkenti' haline geldiğini söyledi. Esenboğa Havalimanı'ndaki yer işletme operasyonlarındaki başarı nedeniyle 'zamanında kalkışta şampiyon' olduklarını bildiren Alan, zamanında kalkış oranının yüzde 97'ye yükseldiğini belirterek, "Esenboğa Havalimanı, mimarisi ve işleyişi ile projelerimizi gerçekleştirmemiz açısından bize büyük kolaylık sağladı. Daha çok merkeze uçuş düzenleyip Anadolu şehirleri arasında köprü oluşturmaya devam edeceğiz." dedi. (Zaman)

Başkent, Anadolujet'in aktarma merkezi oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 13 yıl önce
sene basinda 16 ucak sene sonunda 22 ucak.. ucaklar gunde en fazla 13-14 sat ucuyorken. istanbul ankara izmir istediğin yerden uc. yurtiçi 40 dakika yurtdişi 1 saatlik turn around lar ile. 8,7 milyon yolcu tasinmasi imkansiz. bakin sefer sayilarini hesaplayin. doluuk oraninin %120-%130 ciktiğini goreceksiniz. koru korune bu kadar fanatizm neden anlamak mumkun degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaslar bu bir gazete haberi olasilikla hatali bir haberdir.ornekleri bu site sayfalari dahil olmak uzere her zaman karsilasiliyor.O nedenle Anadolu Jet yonetimini degil yayinciyi sorgulamak gerekiyor.Bu Anadolu Jete ait bir aciklama degil gazetecinin olasilikla telefondan soru sorup calakalem yazdigi bir haber.Su gercek ki 8700000 yolcu bu filoda olasi bir rakam degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu akşam ESB'den 19:00 Qatar Airways ile eşimi Doha üzerinden Dubai'ye yolcu ettim. 17:15 evden çıkış. 17:55 ESB varış. 19:00 tarifeli uçağın aktüel kalkışı 18:40 (Doha Int. Airport flight status kontrol ettim). Çoğunluk Japon turistti. Konya'dan yola çıksanız bile 4 saatte ESB dış hat uçuşuna yetişirsiniz. Bu güzel terminale daha çok yabancı şirket ve dış hat uçuşu yakışır. O da olacak yavaş yavaş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bakın ilk olarak Ankaranın nüfüsu 3 değil toplam kent nüfüsu 5 milyon dolaylarındadır.2. olarak Ankara havalimanını sadece ankaralılar kullanmazlar bu havalimanını bu şehre gelen yerli ve yabancı turistlerde kullanırlar.3. olarak aktarmalı uçuşlarda yani Hatay'dan Trabzon'a giden biride Esenboğa'yı kullanıyorlar4.siz anadolujetin bütün yurtdışı uçşlarnda bulunuyormusunuz ki böyle kesin konuşuyorsunuz 5. olarak Anadolujet aynı zamanda SAW'danda uçuyor bunların hepsi göz önünde bulundurulduğunda rakamlar gayet mantıklı kimse kafasından birşey uydurmasn...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ankara etimsgut askeri havalimani hakkindaki yoruma kesinlikle katiliyorum. neredeyse kent merkezinde kalmasi ve ana ulasim arterlerine yakinligi nedeniyle sivil ulasima da acilabilir. ozellikle borajet (veya benzeri) gibi bolgesel ucan havayollari icin cok buyuk bir firsat. esb daha cok uluslararasi ucuslara tahsis edilebilir ve etimesgut bolgesel havaalani olarak rahatlikla kullanilabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ankara'nin toplam nufusu 5 milyona yaklasmistir. ve hinterlandi ile bu sayi 7.5-8 milyona yaklasmaktadir. ihtiva ettigi ticari canlilik kenti, istanbul'dan sonra ikinci siraya yerlestirmistir; ithalat ve ihracatta 2. siradair; gayri safi milli hasilaya katkida 2. siradadir; ve sanayi uretiminde istanbul, izmit ve bursa'dan sonra 4. siradadir. gordugunuz gibi kent, gri burokratik havasindan siyrilali yillar olmustur. tum bunlarin isiginda denilebilir ki, ankara kenti insan ve ticari urun hareketliliginde (mobility) hatiri sayilir bir noktadadir ve ulasim olanaklarinin da buna gore tasarlanmasi iyi olacaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Anadolu Jet dış hatlarda çoğunlukla 40-50 yolcuyla uçuyor. 700'lerin ağırlıkta olduğu bir filoyla, 1 saatte turnaround yaparak ve gece uçakları yatırarak 22 uçakla 8.5 milyon yolcu taşıdık derseniz bizde buna kahkahalarla güleriz. Ama AKP üst yönetimine AnadoluJet'i boşuna kurmadığınızı göstermek için bu yalanları uyduruyorsanız o başka. Ankara'nın toplamda 3 milyon nüfusu var desek 10 ayda çoluk çocuk bebek yaşlı bütün nüfusu neredeyse 3 kere uçağa bindirdiniz anlamına gelir bu..GEÇİNİZZ!! Yüksek maliyetlerle aklınız sıra düşük maliyetli operasyon yapıyorsunuz ama yılın 3. çeyreğinde THY'nin zarar etmesinin önemli etmenlerinden biride başta uçuş ekibi olmak üzere bütün personelinize yaptığınız anormal zamlar kadar Anadolu Jettir de..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
nasil taşimiş olablir ? ben de sadece ankara demedimki? ankara istanbul toplam 22 ucagi var . o da sene basinda 16-17 ucakti.22 ucakla 8700.000 yolcuyu istanbul ankara izmir adana nereye derseniz deyin taşimiş olamaz.sadece gunduz ucarak geceleri ucaklari 10 sat yatirarak 10 ayda 8700.000 yolcu ucurduk derseniz yalan soylemiş olursunuz. hesaplarsaniz doluluk %120-%130 gibi çikar. kimi kandiriyorsunuzki ? kaldiki ucaklar oyle çok da dolu değil ozellikle yurtdişi hatlari. madem çok doluydu. neden ankara-şam.. istanbul-kopenhag , istanbukl-stockholm ,istanbul-bodrum, istanbull-dalaman ,kapandi ? neden istanbul londra frekans azaltti ?kimseyi kandirmaya hakkiniz yok.kaldki anadolu jet maliyetleri itibariyle dolu da ucsa zarar ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tebrikler... anadolujet beklenildiginden daha emin adimlarla ilerleyerek, buyuyor... umarim, buyumesine paralel bir imaja da ulasir: su an icin hala toplama bir sirket gorunumunde. anadolujet'in, "ucuz" imaji maalesef zamanla olustu/olusturuldu ve bu sirkete yapisti kaldi. bu noktada yapilmasi gereken yeni bir imaj tasarimiyla sirketin logosundan livery'sine kadar yeni bir anlayis. cok uzaklara bakmaya gerek yok: sun-express ornek alinabilir. eger, daha buyuk olcekte bir oyuncu olmak istiyorsaniz "ucuz" imajinizdan hizlica kurtulmaniz gerekiyor. her sey ragmen tebrikler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sadece Ankara için denmiyorki arkadaşım İstanbul ve Ankara'dan 45 noktaya tarifeli sefer düzenleyen şirket, ocak-ekim döneminde 8,7 milyon yolcu taşıdı. Şirket, iç hatlarda yüzde 84, dış hatlarda yüzde 75 doluluk oranına sahip

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000