30 Aralık 2009, Çarşamba 12:37:12

PİLOTLARA MÜJDE

Uçucu personelin uçuş, görev ve dinlenme sürelerine Avrupa standardı geliyor. Uçuş ekiplerinin çalışma saatleri kısalıyor...
  • arkadaş epey psikolojik saçmalamış içkili sanırım :)))
  • SEVGİLİ ARKADAŞLAR ,AİRPORT HABERE YORUM YAZMANIZ VE DİLEKLERİNİZİ BİLDİRMENİZ ÇOK BİRŞEY İFADE ETMİYOR(UMARIZ SHGM YETKİLİLERİ,AIRPORT HABERDE YAZAN YORUMLARIMIZI DA DEĞERLENDİRİR-BU YÜZDEN LÜTFEN ÇEKİŞMEYİ BIRAKIP MANTIKLI İSTEKLERİMİZİ DİLE GETİRELİM ) LÜTFEN SHGM NİN SİTESİNE GİRİN VE REVİZYON 5 İ İNCELEYİN..DİLEKLERİNİZİ VE GÖRDÜĞÜNÜZ EKSİKLİKLERİ YADA AKSAKLIKLARI BU SİTEYE MAİL ATIN...LÜTFEN SİZDE KENDİNİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPIN.REV 5 ÇIKTIKTAN SONRA SERZENİŞTE BULUNMANIN BİR ANLAMI YOK.....HATTA TALPA VE TASSA BİRLEŞİK OTURUM YAPARAK REV 5 İ TARTIŞIP SHGM YE YORUM VE DİLEKLERİMİZİ İLETEBİLİR....TALPA VE TASSA ,LÜTFEN BİRAZ ÇABA HARCAYALIM...GÜN BU GÜNDÜR.
  • ben ayların 20 güne indirilmesini istiyorum.... uçuş saatide 200 olabilir hatta aylar 10 güne insin bu şekiilde bir ayda daha fazla uçabiliriz:) peki aylar 28 güne inince maaşlarıda 28 günde bir mi ödeyecekler :) peki artık günlerden de bir ay yaratacaklarmı ? ha 30 günde 110 saat ha 28 günde 100 saat ne faydası var ki bunların bunun neresi müjde bu yöneticilere müjde bence.......
  • Hala istisnasız her yorumda birbirleriyle uğraşan, asker sivil tartışması yapan, ben daha iyi pilotum ispatına giren,diğerini küçümseyen yorumlar yapan kişiler oldukça bizden hiçbir şey olmaz. Adam 31 günde 110 saat uçuracakken şimdi 28 günde 100 saat uçuracak bunu görebiliyormusunuz ey ahali? DAHA KÖTÜ DEĞİLMİ? Ben 31 günde 110 saate razıyım, 28 günde 100 saat adamı diğerinden daha çabuk yormazmı?
  • ucus saatiyle bir derdimiz yok mesai sureleriyle sorunumuz var!! sabah 3 de uyanıp 13-14 saat mesai yapıyoruz 12 saat dinlenip yine ucusa gidiyoruz!! ertesi gunde sabah 8-9a kadar uyanık kaldıgımız gece seferi yapıyoruz ucus saatiyle bir sorunumuz yook!! sorun gayet acık insanız bizde insan
  • Eu Ops Limitleri sadece wide body de uçan ekipler için iyidir, çünkü 900 saat limitini getiriyorken, mesai merfumunu ortadan kaldırarak iç hat ve kısa mesafe uçan uçuşu az mesaisi fazla olan uçucuları kötü yönde etkilicek, şimdiden geçmiş olsun
  • SKPK da kaldırılsın lutfen....!!!!
  • Artık muhabbet baydı beni...çoluk çocukla uğraşmaktan bıktık yahu...üf...stall falan filan...
  • Mesai sürelerinin iniş adetleri ve görev başı saatleri ile mutlaka yeniden düzenlenmesi gerekmekte. Short-range uçuş yapan filolarda zaten ne aylık nede yıllık uçuş saatleri limitleri dolmamaktadır. Ayrıca Min. dinlenme süreli uçuş (özellikle açık mesaili) haftada en fazla 1 kere yapılmalı ve istirahat süreleri kişinin beden ve zihin yorgunluğu nu atabilmesi için kesintisiz sağlanmalıdır. Min. dinlenmeli seferlerin devamında uzun süreli mesaili uçuşlar planlanmamalı. Gece ve Gündüz limitleri yeniden ele alınması yorgunluğu giderici olacaktır. Bu kuralların sürdürülebilir denetiminin yapılabilmesi SHGM uzmanlarının (plan/gerçekleşen/limit aşımı)uçuş bilgilerinin raporlamaları bilgisayarlar üzerinden anlık-update olarak sağlayabilir.
  • Ay 28 güne düşürülüyorsa, aylık uçuş saatinde bir azalma oluyormuş gibi değil, ekip planlama eskiden 31 günde 110 saat uçuruyordu şimdi 28 günde 100 saat uçuracak. Bunu 31 güne tamamlandığında yine yaklaşık 110 saati bulur. Mesai süreleri düşülmediği (günlük haftalık aylık) takdirde pek espirisi olmaz. Ayın takvim ayı mantığından çıkarılmasının bir tek faydası var oda sefer planlamalarında geriye ve ileriye doğru 28 gün taramalarının yapılması olacaktır. Takvim ayında bile bu kontroller istendiği gibi yapılmazken. Birbirini takip eden gün mantığına uygun planlama ve kontrollerin yapılması konusunda hem şirketlere hemde SHGM ye çok iş düşmekte. Yıllık 900 saatlik uçuş süresi kısıtlaması olumlu gelişme.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü havacılık sektöründe uçuş emniyeti açısından önemli konuların başında gelen uçucu personelin uçuş, görev ve dinlenme sürelerine ilişkin değişiklikler için yeni bir taslak talimat hazırladı.

İlk olarak 2002 yılında, sektörün tüm aktörleri ile yapılan değerlendirme toplantıları sonucunda SHT 6A-50 talimatı yayımlanmış ve bugüne kadar anılan talimat 4 defa revize edilmişti.

Havacılık işletmelerine yapılan denetimlerde uygulanması hassasiyetle takip edilen talimatın, uçuş emniyetine ilave katkılar sağlaması ve yorgunluk risk faktörünü asgari düzeye indirmesi için halen yürürlükte olan SHT 6A-50 Rev.4 Talimatı üzerinde yeni bir değişikliğe gidiliyor.

Avrupa Birliği mevzuatlarına da paralel olarak hazırlanan beşinci revizyon taslağı, www.shgm.gov.tr adresinde Duyurular başlığı altında yayınlanarak havacılık sektörü ile tüm ilgili kurum ve kuruluşlardan  görüşleri alınması üzere gönderildi.

Yapılması planlanan değişiklikle, bir önceki revizyonda yer alan ay tanımı bir takvim ayından, birbirini takip eden 28 güne dönüştürülerek; pilot ve kabin memurlarının aylık uçuş saati 110 saatten 100 saate, Yıllık uçuş saati de 1000 saatten 900 saate düşürülecek.

Söz konusu talimatın temel hedefini; havacılık işletmelerinde görev yapan pilot ve kabin memurlarının uçuş, görev ve dinlenme sürelerini kontrol altına alarak fiziki ve zihni yorgunluktan doğabilecek, uçuş emniyetini olumsuz yönde etkileyecek gelişmelere mani olunması ve havacılık işletmeleri ile uçucu personelin sorumluluklarının net olarak belirlenmesi oluşturuyor.

PİLOTLARA MÜJDE

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaş epey psikolojik saçmalamış içkili sanırım :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SEVGİLİ ARKADAŞLAR ,AİRPORT HABERE YORUM YAZMANIZ VE DİLEKLERİNİZİ BİLDİRMENİZ ÇOK BİRŞEY İFADE ETMİYOR(UMARIZ SHGM YETKİLİLERİ,AIRPORT HABERDE YAZAN YORUMLARIMIZI DA DEĞERLENDİRİR-BU YÜZDEN LÜTFEN ÇEKİŞMEYİ BIRAKIP MANTIKLI İSTEKLERİMİZİ DİLE GETİRELİM ) LÜTFEN SHGM NİN SİTESİNE GİRİN VE REVİZYON 5 İ İNCELEYİN..DİLEKLERİNİZİ VE GÖRDÜĞÜNÜZ EKSİKLİKLERİ YADA AKSAKLIKLARI BU SİTEYE MAİL ATIN...LÜTFEN SİZDE KENDİNİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPIN.REV 5 ÇIKTIKTAN SONRA SERZENİŞTE BULUNMANIN BİR ANLAMI YOK.....HATTA TALPA VE TASSA BİRLEŞİK OTURUM YAPARAK REV 5 İ TARTIŞIP SHGM YE YORUM VE DİLEKLERİMİZİ İLETEBİLİR....TALPA VE TASSA ,LÜTFEN BİRAZ ÇABA HARCAYALIM...GÜN BU GÜNDÜR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ben ayların 20 güne indirilmesini istiyorum.... uçuş saatide 200 olabilir hatta aylar 10 güne insin bu şekiilde bir ayda daha fazla uçabiliriz:) peki aylar 28 güne inince maaşlarıda 28 günde bir mi ödeyecekler :) peki artık günlerden de bir ay yaratacaklarmı ? ha 30 günde 110 saat ha 28 günde 100 saat ne faydası var ki bunların bunun neresi müjde bu yöneticilere müjde bence.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hala istisnasız her yorumda birbirleriyle uğraşan, asker sivil tartışması yapan, ben daha iyi pilotum ispatına giren,diğerini küçümseyen yorumlar yapan kişiler oldukça bizden hiçbir şey olmaz. Adam 31 günde 110 saat uçuracakken şimdi 28 günde 100 saat uçuracak bunu görebiliyormusunuz ey ahali? DAHA KÖTÜ DEĞİLMİ? Ben 31 günde 110 saate razıyım, 28 günde 100 saat adamı diğerinden daha çabuk yormazmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ucus saatiyle bir derdimiz yok mesai sureleriyle sorunumuz var!! sabah 3 de uyanıp 13-14 saat mesai yapıyoruz 12 saat dinlenip yine ucusa gidiyoruz!! ertesi gunde sabah 8-9a kadar uyanık kaldıgımız gece seferi yapıyoruz ucus saatiyle bir sorunumuz yook!! sorun gayet acık insanız bizde insan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Eu Ops Limitleri sadece wide body de uçan ekipler için iyidir, çünkü 900 saat limitini getiriyorken, mesai merfumunu ortadan kaldırarak iç hat ve kısa mesafe uçan uçuşu az mesaisi fazla olan uçucuları kötü yönde etkilicek, şimdiden geçmiş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SKPK da kaldırılsın lutfen....!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Artık muhabbet baydı beni...çoluk çocukla uğraşmaktan bıktık yahu...üf...stall falan filan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Mesai sürelerinin iniş adetleri ve görev başı saatleri ile mutlaka yeniden düzenlenmesi gerekmekte. Short-range uçuş yapan filolarda zaten ne aylık nede yıllık uçuş saatleri limitleri dolmamaktadır. Ayrıca Min. dinlenme süreli uçuş (özellikle açık mesaili) haftada en fazla 1 kere yapılmalı ve istirahat süreleri kişinin beden ve zihin yorgunluğu nu atabilmesi için kesintisiz sağlanmalıdır. Min. dinlenmeli seferlerin devamında uzun süreli mesaili uçuşlar planlanmamalı. Gece ve Gündüz limitleri yeniden ele alınması yorgunluğu giderici olacaktır. Bu kuralların sürdürülebilir denetiminin yapılabilmesi SHGM uzmanlarının (plan/gerçekleşen/limit aşımı)uçuş bilgilerinin raporlamaları bilgisayarlar üzerinden anlık-update olarak sağlayabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ay 28 güne düşürülüyorsa, aylık uçuş saatinde bir azalma oluyormuş gibi değil, ekip planlama eskiden 31 günde 110 saat uçuruyordu şimdi 28 günde 100 saat uçuracak. Bunu 31 güne tamamlandığında yine yaklaşık 110 saati bulur. Mesai süreleri düşülmediği (günlük haftalık aylık) takdirde pek espirisi olmaz. Ayın takvim ayı mantığından çıkarılmasının bir tek faydası var oda sefer planlamalarında geriye ve ileriye doğru 28 gün taramalarının yapılması olacaktır. Takvim ayında bile bu kontroller istendiği gibi yapılmazken. Birbirini takip eden gün mantığına uygun planlama ve kontrollerin yapılması konusunda hem şirketlere hemde SHGM ye çok iş düşmekte. Yıllık 900 saatlik uçuş süresi kısıtlaması olumlu gelişme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000