19 Ocak 2022, Çarşamba 14:12:08

SHGM üst kadroda bazı isimler görevden alındı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde (SHGM) bazı isimler görevden alınırken, yeni atamalar gerçekleşti.
  • Ne olacak bu ezikliğiniz arkadaş.Uçak makinayı havacılıkla alakasız sayanımı ararsın. komik sadece.
  • Başkan şuraya 1-2 link bıraktım. O modülleri geçmeden kimse "bakım personeli" olamıyor dear aircraft maintenance engineer. Havacılık bir bilim alanı, ilgi alanı, sektör ve sevdadır. ama bir koltuk hiç değildir...İnsanları ayrıştırmaya çalışma. Aklın sarıyorsa neden havacılığı yönetmemen gerektiğini anlarsın, aksi durumda market bile yönetebilmen şüpheli:) Kategori C için (Akademik yolla kazanılacak): Havacılık, uzay, makine, mekatronik, elektrik veya elektronik dallarında fakülte veya yüksek lisans mezunu başvuru sahibi ilgili B1 ve B2 temel sınav gerekliliklerini sağlayıp ilave olarak, 6 ayı üs bakım işlemlerinin gözlemlenmesi olmak üzere, hava aracı bakımı ile doğrudan ilişkili işlemlerin yer aldığı bir sivil hava aracı bakım ortamında çalışılarak elde edilen 3 yıllık deneyim sahibi olunması. https://web.shgm.gov.tr/documents/sivilhavacilik/files/mevzuat/sektorel/talimatlar/2018/SHT-66_Rev.02.pdf https://adayogrenci.metu.edu.tr/ankara/uluslararasi-akreditasyonlar-siralamalar
  • şimdi typliler düşünsün
  • Daha önce görevden ayrılanlar ODTÜ, İTÜ'den mezun uçak mühendisleriydi. Onlar havacılık kökenli değil de karayolları kökenliler miydi?!
  • Herkese Eskişehirli olduğunu söyler, aslen Karsılıdır. Şimdi ne var bunda diyeceksiniz. Yalçın Topçu kimdir, ne yapıyor bakın derim. Liyakat falan denmiş de sanki bu özgeçmişe benzer hatta daha iyilerine sahip onlarca kişi yok mu da sanki kağıt üstünde planlanmış gibi hızlı yükseliyor yürüyor gidiyor bu tip vatandaşlar. Torpil desteğiyle gelenlerin mum kadar ömrü olur...
  • 2023 de bunlardan kurtulacağız. Liyakat ve medeniyet kazanacak. Shgm uluslararası kalite yönetim sistemi sertifikalarını kabul etmeyip sadece tse nin sertifikasını kabul edecek kadar zavallı durumda
  • Yolsuzluk?,rusvet? Hirsizlik?
  • Sevgili arkadaşım Murat, nihayet elektrik makina çevre kabzımal torna tesviye değil de havacılık kökenli birini getirmeyi akıl ettiler. senin gibi uçağı da havacılığı da regülasyonları da sendikacılığı da bilen nazik, insan ilişkileri kuvvetli, liyakatli işini iyi yapan birinin hakettiği pozisyon. Allah başarılarını daim etsin hayırlı uğurlu olsun vatana millete sivil havacılığa.
  • ICAO'dan çıkalım diyen genel müdür mü vizyon sahibi bilgi sahibi komiksiniz, sadece iç hat mı uçuracak bu uçakları
  • Azim, sabır ve kulis meyvesini verdi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde (SHGM) bazı isimler görevden alınırken, yeni atamalar gerçekleşti.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; SHGM üst kadrosunda bazı yöneticiler görevden alındı. Alınan karara göre; Murat Topçu Genel Müdür Yardımcısı V. olarak görevlendirildi. 

Ayrıca Sektörel Düzenleme ve Eğitim Daire Başkan Vekili Özgü Sarıünal, Genel Müdür Yardımcısı V. Serdar Karabulut, Hukuk Müşaviri Vekili Zeynep Bediz Turna görevden alınan isimler oldu.

©AirportHaber

MURAT TOPÇU KİMDİR?


1983 yılında Eskişehir’de doğan Murat TOPCU, ilk ve orta eğitimini Eskişehir’de tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi “Havacılık Elektrik ve Elektroniği” bölümünden 2007 yılında, aynı Üniversitenin “İşletme” bölümünden de 2013 yılında mezun olmuştur. Sonrasında, 2016 yılında Türk Hava Kurumu Üniversitesi “Makine ve Uçak Mühendisliği ABD”de ve 2017 yılında da Anadolu Üniversitesi “Havacılık Elektrik ve Elektroniği ABD”de yüksek lisans eğitimlerini tamamlamıştır. 2017 yılında Eskişehir Teknik Üniversitesi “Havacılık Elektrik ve Elektroniği ABD”de başlamış olduğu doktora çalışmalarına devam etmektedir.

2012 yılında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Hava Seyrüsefer Daire Başkanlığı Haberleşme ve Hava Trafik Sistemleri Müdürlüğü’nde Teknik Denetçi olarak görev yapmaya başlayan TOPCU, 2019 yılının Mart ayında Haberleşme ve Hava Trafik Sistemleri Birim Sorumlusu olarak görevlendirilmiştir. Bu görevi sürdürürken, Eylül 2020 tarihinde aynı Daire Başkanlığı altındaki Hava Trafik Yönetimi Müdürlüğünde de Müdür olarak görevlendirilmiştir. 2 görevi 25 Ocak 2021 tarihine kadar sürdürmüş olan TOPCU, bu tarihte Uçuşa Elverişlilik Daire Başkan V. olarak görevlendirilmiştir.

Görev yaptığı süre boyunca, ulusal ve uluslararası birçok çalışmada görev alan, ENAC ve EUROCONTROL Hava Seyrüsefer Hizmetleri Eğitim Enstitüsü’nce düzenlenen birçok eğitime katılmış olan TOPCU, 2014 yılında Ülkemizi EUROCONTROL Teşkilatında “Devlet İrtibat Görevlisi” olarak temsil etmiştir. Ayrıca, hâlihazırda EUROCONTROL Teşkilatı altında görevlerini sürdüren SCF (Daimi Finans Komitesi-Standing Committee on Finance) ve CER (Enlarged Committee for Route Charges-Yol Ücretleri Genişletilmiş Komitesi) ile ICAO altında görevlerini yürüten SASP (Separation and Airspace Safety Panel)’da üye olarak yer almaktadır.

Bunların yanı sıra, havacılığın Ülkemizde yaygınlaştırılmasında STK’ların önemine inanan TOPCU, sürdürülebilir havacılık emniyetinin sağlanması, havacılık alanındaki eğitim modellemelerine ilişkin öneriler geliştirmek ve havacılık meslek standartlarının oluşturulması amaçlarıyla kurulmuş olan Havacılık Emniyeti Kurumu Derneği ve Uçak Bakım Mühendisleri Derneği kurucu ekiplerinde yer almış ve yöneticilik görevlerinde bulunmuştur.  

19 Ocak 2022’de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde Genel Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilen TOPCU, Hava Aracı Bakım Personeli lisansı (SHY-66) ve Hava Trafik Emniyeti Elektronik Personeli (ATSEP) lisansı sahibi olup, evli ve iki çocuk babasıdır.

SHGM üst kadroda bazı isimler görevden alındı

Yorumlar Tüm Yorumlar (58)

SHGM ~ 2 yıl önce
Ne olacak bu ezikliğiniz arkadaş.Uçak makinayı havacılıkla alakasız sayanımı ararsın. komik sadece.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lütfen sen yönetme ~ 2 yıl önce
Başkan şuraya 1-2 link bıraktım. O modülleri geçmeden kimse "bakım personeli" olamıyor dear aircraft maintenance engineer. Havacılık bir bilim alanı, ilgi alanı, sektör ve sevdadır. ama bir koltuk hiç değildir...İnsanları ayrıştırmaya çalışma. Aklın sarıyorsa neden havacılığı yönetmemen gerektiğini anlarsın, aksi durumda market bile yönetebilmen şüpheli:) Kategori C için (Akademik yolla kazanılacak): Havacılık, uzay, makine, mekatronik, elektrik veya elektronik dallarında fakülte veya yüksek lisans mezunu başvuru sahibi ilgili B1 ve B2 temel sınav gerekliliklerini sağlayıp ilave olarak, 6 ayı üs bakım işlemlerinin gözlemlenmesi olmak üzere, hava aracı bakımı ile doğrudan ilişkili işlemlerin yer aldığı bir sivil hava aracı bakım ortamında çalışılarak elde edilen 3 yıllık deneyim sahibi olunması. https://web.shgm.gov.tr/documents/sivilhavacilik/files/mevzuat/sektorel/talimatlar/2018/SHT-66_Rev.02.pdf https://adayogrenci.metu.edu.tr/ankara/uluslararasi-akreditasyonlar-siralamalar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
shyolu ~ 2 yıl önce
şimdi typliler düşünsün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seni de biliriz ~ 2 yıl önce
Daha önce görevden ayrılanlar ODTÜ, İTÜ'den mezun uçak mühendisleriydi. Onlar havacılık kökenli değil de karayolları kökenliler miydi?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir yere kadar! ~ 2 yıl önce
Herkese Eskişehirli olduğunu söyler, aslen Karsılıdır. Şimdi ne var bunda diyeceksiniz. Yalçın Topçu kimdir, ne yapıyor bakın derim. Liyakat falan denmiş de sanki bu özgeçmişe benzer hatta daha iyilerine sahip onlarca kişi yok mu da sanki kağıt üstünde planlanmış gibi hızlı yükseliyor yürüyor gidiyor bu tip vatandaşlar. Torpil desteğiyle gelenlerin mum kadar ömrü olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2023 ~ 2 yıl önce
2023 de bunlardan kurtulacağız. Liyakat ve medeniyet kazanacak. Shgm uluslararası kalite yönetim sistemi sertifikalarını kabul etmeyip sadece tse nin sertifikasını kabul edecek kadar zavallı durumda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2024 ~ 2 yıl önce
Vesayetçiler de liyakate çok dikkat eder evet evet
2.sinif vatandas ~ 2 yıl önce
Yolsuzluk?,rusvet? Hirsizlik?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ç.B ~ 2 yıl önce
Sevgili arkadaşım Murat, nihayet elektrik makina çevre kabzımal torna tesviye değil de havacılık kökenli birini getirmeyi akıl ettiler. senin gibi uçağı da havacılığı da regülasyonları da sendikacılığı da bilen nazik, insan ilişkileri kuvvetli, liyakatli işini iyi yapan birinin hakettiği pozisyon. Allah başarılarını daim etsin hayırlı uğurlu olsun vatana millete sivil havacılığa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılık kurumunu havacılar yönetmeli ~ 2 yıl önce
Ne haritacı, ne kabzımal, ne çevreci, ne makineci, ne tornacı ne de tesviyeci havacılık kurumunu havacılar yönetmeli. Yurtdışında esamesi okunmayan lisansı olmayan sözüm ona Uçak mühendisi burada ağa paşalığa alışmış koltuk bekliyor. Uçak bakım mühendislerini aşağılayan SHGM içindeki eleman yine kapamamış bi koltuk. Nasıl ki havacılık mezunu makina çevre harita mühendisi olarak çalışamıyorsa havacılık kuruluşunda da havacılık harici insanlar barındırılmamalıdır nokta.
aviator ~ 2 yıl önce
ICAO'dan çıkalım diyen genel müdür mü vizyon sahibi bilgi sahibi komiksiniz, sadece iç hat mı uçuracak bu uçakları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dışardan Biri ~ 2 yıl önce
Azim, sabır ve kulis meyvesini verdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000