15 Ağustos 2012, Çarşamba 17:59:29

ENKAZ SHGM'DE BİRLEŞTİRİLECEK!

Tekirdağ'da pilot Hikmet Aral ve öğrencisi pilot Lisa Şener'in de içinde bulunduğu uçağın enkazında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kaza kırım ekibi inceleme yaptı...
  • Değerli arkadaşlarımıza Allah tan rahmet diliyorum. Çok üzüldük ama ne yazıkki elden başka bir şey gelmiyor. Uçağın kontrol harici olduğu belli. Paraşüt sistemi olan bu uçak aslında çok emniyetli . Donanım ve sistem olarakta oldukça geişmiş sayılır. Ancak bu talihsiz olayda çarpan yıldırım her iki pilot arkadaşımızıda etkilemiş olmalıki paraşütü açmak gibi bir teşebbüse gidememişler. Uçağın düşüşünü gören bir görgü tanığı uçak yanarak düşüyordu demiş.! Buda uçağın çarpmayla birlikte hemen alev aldığını ortaya koymakta. Yapabilecekleri bir şey olmadığı belli. Zaten büyük bir ihtimallede kendilerinde değillerdi. Alçak irtifalarda böyle olaylarla karşılaşma riski ise her zaman vardır. Önemli olan kompozit gövde olan bu uçağın gövde üzerinde elektiriği her tarafa yayabilmesi özelliğinin olup olmadığıdır.
  • cirrus cam elyafı içeren compozit bir uçak ve bu tür ucakların gözdeleri aliminyum uçaklar gibi elektrik akımını iletmedikleri için yıldırımdan daha cok etkileniyorlar diye okumuştum. umarım bu sorunu çözerler çünkü bence havacılığın geleceği kompozitlerde.
  • Degerli meslektaslarımıza allahtan rahmet ailelerine sabır diliyorum. Cahil yorumları okuyup sınırlenmemek elde degıl. Bugune kadar uretılılmıs olan en teknolojık ve guvenlı ucaklardan bırıdır, en onemlı ozellıgı ucagnı kendı parasut sıstemının olmasıdır. Pılot hatası deyıp gecıstırmek ısın kolayına kacmak olur. Cırrus fırması bu konuda ne dıyıcek bunu arastırmak daha mantıklı olur kaldıkı kaza kırım kurumu dıye gelısmıs bı kurum yok Turkıyede
  • Ekipte tekniği temsilen kim var? Uted var mı neden yok?
  • kimmiş bu uzman ekip, çok merak ettim..Üzerlerinde NTSB tisortu gibi birsey de var mıymıs?

Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi İlçesi açıklarına geçen Pazar günü denize düşerek öğretmen pilot Hikmet Aral ve öğrenci pilot Lisa Şener'in hayatını kaybettiği uçağın çıkan enkazında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne 6 kişilik kaza kırım ekibi inceleme yaptı.

İstanbul Hezarfen Havaalanı'ndan kalkan 'TC-SAS' tescilli 'Cirrus' tipi tek motorlu uçak, Edremit'e giderken, Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi açıklarında denize düşmüştü. Hikmet Aral ve Lisa Şener'in cansız bedenlerinin çıkarılmasının ardından Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı Su Altı ve Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi ekiplerinin, uçağın enkazının yerini belirlemesinin ardından çıkarılan enkaz, Sahil Güvenlik parkına kondu. Uçağın kesin düşme nedeninin belirlenmesi için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kaza kırım ekibi bugün sabah erken saatlerde Marmara Ereğlisi ilçesine geldiler.

ELEKTRONİK EŞYALARI TOPLADILAR

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün 6 kişiden oluşan kaza kırım ekibi, uçağın parçalarını tek tek incelemeye aldılar. Burada öncelikle elektronik parçalar bir kenara toplanarak incelendi. Elektronik parçaların incelenmesinin ardından uçağın motoru incelemeye alındı. Daha sonra GPS cihazı bulunmasının ardından heyet Cumhuriyet Savcısı ile görüştü. Uçağın kesin düşme nedeninin elektronik cihazlarda yapılacak inceleme sonrasında belirleyeceği belirtildi.

ENKAZ ANKARA'DA TOPLANACAK

Kaza kırım ekiplerinin uçakta ilk yapılan incelemenin ardından enkazın tamamının Ankara Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne götürülerek orada birleştirileceğini belirttildi. Uçağın eksik olan parçalarının bulunması halinde ise düşen bölgede yeniden dalış yapılarak arama yapılacağı bildirildi. Uzmanlar, enkaz incelemesi sırasında, paraşütün havada açılmadığı ve uçağın burun üstü denize çakıldıktan sonra açıldığı üzerinde durdular. (Haberler)

ENKAZ SHGM'DE BİRLEŞTİRİLECEK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Amatör Pilot ~ 12 yıl önce
Değerli arkadaşlarımıza Allah tan rahmet diliyorum. Çok üzüldük ama ne yazıkki elden başka bir şey gelmiyor. Uçağın kontrol harici olduğu belli. Paraşüt sistemi olan bu uçak aslında çok emniyetli . Donanım ve sistem olarakta oldukça geişmiş sayılır. Ancak bu talihsiz olayda çarpan yıldırım her iki pilot arkadaşımızıda etkilemiş olmalıki paraşütü açmak gibi bir teşebbüse gidememişler. Uçağın düşüşünü gören bir görgü tanığı uçak yanarak düşüyordu demiş.! Buda uçağın çarpmayla birlikte hemen alev aldığını ortaya koymakta. Yapabilecekleri bir şey olmadığı belli. Zaten büyük bir ihtimallede kendilerinde değillerdi. Alçak irtifalarda böyle olaylarla karşılaşma riski ise her zaman vardır. Önemli olan kompozit gövde olan bu uçağın gövde üzerinde elektiriği her tarafa yayabilmesi özelliğinin olup olmadığıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
compozit ~ 12 yıl önce
cirrus cam elyafı içeren compozit bir uçak ve bu tür ucakların gözdeleri aliminyum uçaklar gibi elektrik akımını iletmedikleri için yıldırımdan daha cok etkileniyorlar diye okumuştum. umarım bu sorunu çözerler çünkü bence havacılığın geleceği kompozitlerde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fO ~ 12 yıl önce
Degerli meslektaslarımıza allahtan rahmet ailelerine sabır diliyorum. Cahil yorumları okuyup sınırlenmemek elde degıl. Bugune kadar uretılılmıs olan en teknolojık ve guvenlı ucaklardan bırıdır, en onemlı ozellıgı ucagnı kendı parasut sıstemının olmasıdır. Pılot hatası deyıp gecıstırmek ısın kolayına kacmak olur. Cırrus fırması bu konuda ne dıyıcek bunu arastırmak daha mantıklı olur kaldıkı kaza kırım kurumu dıye gelısmıs bı kurum yok Turkıyede

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzman ~ 12 yıl önce
Ekipte tekniği temsilen kim var? Uted var mı neden yok?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
kimmiş bu uzman ekip, çok merak ettim..Üzerlerinde NTSB tisortu gibi birsey de var mıymıs?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000