29 Ağustos 2009, Cumartesi 07:16:47

Ryanair'den sıradışı kampanya!

İrlanda’da Ryanair havayolu şirketi Lizbon Anlaşması’nın 2 Ekim’de ikinci kez halk oylamasına sunulmasından önce anlaşmaya destek amacıyla yarım milyon euro değerinde kampanya başlattı...

26 Ağustos Çarşamba günü şirket yöneticisi Michael O'Leary İrlanda’nın başkenti Dublin’de firmanın bu işe kalkıştığını çünkü ‘beceriksiz’ politikacıların tek başlarına başarılı olamayacaklarına inandığını söyledi.

Basın toplantısında Avrupa Birliği (AB) yanlısı tavırlarıyla dikkat çeken ve tamahkârlığıyla ünlü O’Leary İrlanda hükümetini, “Evet” ve “Hayır” kampanyacılarını, devlet memurlarını ve sendika görevlilerini eleştirdi.

“’Evet’ oyu için kampanya yapmazsak oylamanın yeniden kaybedilme tehlikesi var. Halkın hükümete tepki olsun diye karşıt oy kullanması tehlikesi bulunuyor” diye konuşan O’Leary anlaşma yanlısı “Brian Cowen, Micheal Martin ve diğer beceriksizlere” güvenmediğini söyledi.

O’Leary “hayır” kampının ise Sinn Fein, İngiltere Bağımsızlık Partisi ve Sosyalist Parti gibi ekonomi dilinden hiç anlamayanların yönetiminde olduğunu söyledi.

AB olmadan İrlanda ekonomisinin yeteneksiz siyasetçiler, beceriksiz devlet memurları ve aç gözlü kamu sektörünün elinde kalacağını ileri süren Ryanair’in patronu kampanya için €500,000 harcamayı göze alıyor. Ayrılan paranın €200,000’lik kısmının gazete ve internet reklamlarına ve €300,000’nin de uçuş fiyatlarında indirimlere harcanacak.

İrlanda’da “Evet” kampanyasına katılan ilk kuruluş Ryanair değil. Geçen hafta İntel de anlaşmanın kazanması için çalışacaklarını açıklamıştı.


euractiv

Ryanair'den sıradışı kampanya!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000