28 Temmuz 2008, Pazartesi 15:10:42

Ryanair’in Kar-Zarar Tablosu Şok Etti

Dünyanın önde gelen Low Cost Carrier (LCC) şirketlerinden Ryanair'ın mali tablosu şok etkisi yarattı.
  • hahah hiç etkiler mi, sırtını dayamış devlete (yani bizlere) ve hükümete, kardayız derler tabi, enflasyonun (keçiboynuzundan hesaplanan) nasıl ki tek hanede olduğu yalanı gibi, onlarda karlarına kar katarlar:) hiç güleceğim yoktu:)
  • Bu şirket sahipleri, CEO'ları gerçekten bu işi bilmiyorlar... Bence THY Yönetiminden ders alsınlar :) adamlar her fırsatta söylüyor bu kriz bizi etkilemeyecek diye :) Gelin arkadaşlar THY'den ders alın siz de zarardan kurtulun kârınıza kâr katın... Paraya para demezsiniz alim allah :)

İrlandalı Havayolu şirketi Ryanair yılın ilk çeyreğinde elde edilen kârın geçen yıla oranla yüzde 85 düştüğünü açıkladı.

Bu yılın sonuna kadar yakıt fiyatlarının artmaya devam etmesi ve bilet fiyatlarının %5 oranında düşmesi durumunda zararın 60 milyon Euro’yu (yaklaşık 47,3 milyon Sterlin) bulabileceği düşünülüyor. 

British Airways’in hisselerinin yüzde 5, Easyjet’in hisselerininse yüzde 10 değer kaybetmesinin ardından bu açıklama havacılık sektöründe şok etkisi yarattı.

Analistler beklenenlerin çok altında olan rakamların Ryanair’in mevcut ekonomik fırtınanın tam ortasında olduğunu gösterdiği yorumunu yaptılar.
 
Ryanair CEO’su Michael O'Leary Temmuz ayını da kapsayan son üç aylık dönemde şirketin yakıt masrafının yüzde 93 artarak, 367 milyon Euro (289,6 milyon Pound)’u bulduğunu, bunun geçen yılki yüzde 36’lık oranla karşılaştırıldığında işletme giderlerinin yüzde 50’sine denk geldiğini açıkladı.

Michael OLeary son olarak; “İstisnai giderler hariç, vergiler düşüldükten sonraki kâr; (16.6 milyon Sterlin) 21 milyon Euro’ya düştü. Bu rakam geçtiğimiz yıla oranla yüzde 85 daha düşük. Yakıt fiyatlarındaki artışın baskısına rağmen bu artışı fiyatlara yansıtmama konusunda müşterimize verdiğimiz sözden dönmeyeceğiz. Kısa dönemde zarar etmemize yol açsa bile, yükselen yakıt fiyatlarını absorbe etmeye ve garantisini verdiğimiz gibi; Avrupa’daki en düşük fiyatlarla uçmaya devam edeceğiz” dedi.

©AirportHaber.com

Ryanair’in Kar-Zarar Tablosu Şok Etti

Yorumlar

Rumuz ~ 16 yıl önce
hahah hiç etkiler mi, sırtını dayamış devlete (yani bizlere) ve hükümete, kardayız derler tabi, enflasyonun (keçiboynuzundan hesaplanan) nasıl ki tek hanede olduğu yalanı gibi, onlarda karlarına kar katarlar:) hiç güleceğim yoktu:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Supersonic ~ 16 yıl önce
Bu şirket sahipleri, CEO'ları gerçekten bu işi bilmiyorlar... Bence THY Yönetiminden ders alsınlar :) adamlar her fırsatta söylüyor bu kriz bizi etkilemeyecek diye :) Gelin arkadaşlar THY'den ders alın siz de zarardan kurtulun kârınıza kâr katın... Paraya para demezsiniz alim allah :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000