30 Kasım 2009, Pazartesi 11:20:28

Çılgın CEO görevini bırakıyor

Dünyayı low cost carrier (düşük maliyetli havayolu) sistemiyle tanıştıran, havacılık endüstrisinde dahi olarak tanımlanan Ryanair'in CEO'su Michael O'Leary görevi iki üç yıl içinde bırakacağını açıkladı...
  • bildiğimiz birçok ucuz firmalardan daha ucuza bilet bulduğum anlar oldu thy'den. o yüzden kıralım şu önyargıları artık...
  • bir kac firin ekmek yemesi lazim..
  • Cin Ali kapar bu adamı :))) ikiside aynı kafadan, kanki olurlar :)))
  • Bu Adam simdi bir yeni sirket ayarlamaya bakiyor start up!! Benli degil neresi cünkü pazar su anda eski Rus devletlerinde oradan Türkiyeyede Low cost ucar iki tarafida donatmis olur.
  • birilerine giydirmeye kalkmissin .. biz de giymedik.. benim anlamadigim bu zaten havaciliktan anlayan ne kadar insan varsa sirket batiriyor (hatta doymuyor bir daha batiriyor) .. diisaridan gelenler sirketleri costuruyor..
  • ya arkadaş adamın geçmişini yazmışsın.ne gerek var bunlara .adam işletmeci.havayolu işletiyor.bunu zaten biliyoruz.pilot olamay gerek yok low cost mantalitesini havayoluna uygulamak için bunuda biliyoruz.ne gerek var coşmuşsun.
  • Bilmiyorsunuz. boyle ifade ettigim icin uzgunum ama bilmiyorsunuz.. Michael O'Leary havaciliga disardan girmis birisidir. Trinity college mezunudur ama bufecilik yapmistir. (Mesela Bogazici mezunu nargileci gibi) .. disaridan girdigi icin de havacilikin kisitlarindan cok zorlayabilecegi bosluklari gormus, oraya yuklenmistir. Mick'in Mick olmasi Ryanair de baslamaz.. iflas etmek uzereyken devraldigi newsagent (bildigin bufe) ta gece gunduz (hatta tum dukkanlarin kapali oldugu Xmas) dahil calisarak , o muesseseyi kara gecirmek suretiyle baslar. Michael bircok seydir ama sizin anladiginiz anlamda hvaci degildir.
  • Pegasus kapar şimdi bu adamı
  • ıste gercek havacı bakkallıktan veya makınıslıkten buraya gelmemıs bırı ögrenecek cok sey var laga luga degıl yuzlerce ucak ıdare etmek herkezın harcı degıl anlıyana tabııkı
  • Aer Lingus'a arkadan dolanacak.. ya da basbakan olacak..

Havacılık dünyasının dahi çocuk diye adlandırdığı Ryanair'in CEO'su Michael O'Leary renkli kişiliği ile tanınıyordu. O'Leary'nin ismi şirketin sıra dışı tanıtım kampanyalarında sergilediği tuhaf hareketler ile akıllara kazınmıştı.

İrlanda merkezli Ryanair'i kısa sürede Avrupa'nın en büyük havayollarından biri haline getiren O'Leary, görevi bırakmadan önce en büyük hayalinin İrlanda'nın milli havayolu Air Lingus'u satın almak olduğunu söyledi.
Ryanair, rakibi Air Lingus'a almak için iki kez teşebbüste bulunmuş ancak başarılı olamamıştı.

1985 yılında filosundaki bir adet 15 koltuklu Bandeirante tipi uçakla Waterford'tan Londra'ya günlük seferlere başlayan Ryanair, bugün Avrupa'da
26 ülkede 800'ün üzerinde şehre sefer yapıyor. Şirketin filosunda tamamı Boeing 737-800'den oluşan 206 uçak bulunuyor.
Ryanair'in Boeing'de bekleyen  111 uçak siparişi daha var.

Şirketin oldukça etkili olan tanıtım ve pazarlama stratejilerini bizzat CEO Michael O'Leary yönetiyordu. İngiltere'nin en büyük havayolu British Airways'i bile zaman zaman ti'ye alan O'Leary, şirketin tanıtım ve reklamlarında sıra dışı gösteriler gerçekleştirmişti.

Habertürk

Çılgın CEO görevini bırakıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 14 yıl önce
bildiğimiz birçok ucuz firmalardan daha ucuza bilet bulduğum anlar oldu thy'den. o yüzden kıralım şu önyargıları artık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bir kac firin ekmek yemesi lazim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Cin Ali kapar bu adamı :))) ikiside aynı kafadan, kanki olurlar :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu Adam simdi bir yeni sirket ayarlamaya bakiyor start up!! Benli degil neresi cünkü pazar su anda eski Rus devletlerinde oradan Türkiyeyede Low cost ucar iki tarafida donatmis olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
birilerine giydirmeye kalkmissin .. biz de giymedik.. benim anlamadigim bu zaten havaciliktan anlayan ne kadar insan varsa sirket batiriyor (hatta doymuyor bir daha batiriyor) .. diisaridan gelenler sirketleri costuruyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ya arkadaş adamın geçmişini yazmışsın.ne gerek var bunlara .adam işletmeci.havayolu işletiyor.bunu zaten biliyoruz.pilot olamay gerek yok low cost mantalitesini havayoluna uygulamak için bunuda biliyoruz.ne gerek var coşmuşsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bilmiyorsunuz. boyle ifade ettigim icin uzgunum ama bilmiyorsunuz.. Michael O'Leary havaciliga disardan girmis birisidir. Trinity college mezunudur ama bufecilik yapmistir. (Mesela Bogazici mezunu nargileci gibi) .. disaridan girdigi icin de havacilikin kisitlarindan cok zorlayabilecegi bosluklari gormus, oraya yuklenmistir. Mick'in Mick olmasi Ryanair de baslamaz.. iflas etmek uzereyken devraldigi newsagent (bildigin bufe) ta gece gunduz (hatta tum dukkanlarin kapali oldugu Xmas) dahil calisarak , o muesseseyi kara gecirmek suretiyle baslar. Michael bircok seydir ama sizin anladiginiz anlamda hvaci degildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Pegasus kapar şimdi bu adamı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ıste gercek havacı bakkallıktan veya makınıslıkten buraya gelmemıs bırı ögrenecek cok sey var laga luga degıl yuzlerce ucak ıdare etmek herkezın harcı degıl anlıyana tabııkı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Aer Lingus'a arkadan dolanacak.. ya da basbakan olacak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000