20 Kasım 2009, Cuma 08:09:41

Yer hizmetleri çalışanları İSYAN ETTİ!

2013 yılına kadar ruhsatı olmasına rağmen işleri durdurma kararı alan Acciona Airport Services Hamburg Havaalanı yer hizmetleri şirketi işçileri Hamburg Ekonomi Senatörlüğü önünde eylem yaptılar. Eylem olaysız bir şekilde sona ererken işçilerin tedirginliği gözlerden kaçmadı.
  • evet
  • bilenler lütfen cevaplasın; bu merkezi ispanya da olan hamburg ta yer hizmeti icra eden accionna adlı şirket Çelebi nin almayı planladığı şirket mi?

40 TÜRK İŞÇİ ETKİLENECEK

Hamburg Havaalanı`nda yer hizmetleri veren Acciona Airport Services Hamburg Şirketi`nin kapatılmasına karşı çıkan işçiler Hamburg Eyaleti Ekonomi Senatörlüğü önünde protesto gösterisi yaptılar. Merkezi İspanya`da bulunan şirketin kapatma kararından 40 kadarı Türk, toplam 170 işçi etkilenecek. İşverenle anlaşma sağlanıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyleyen Acciona Airport Services Hamburg Şirketi İşçi Temsilciği Başkanı Ergün Sert, Ekonomi Senatörlüğü`nü şirketin kapatılmaması için müdahale etmeye çağırdı. Hamburg Ekonomi Senatörü Axel Gedaschko ile görüşme taleplerini dile getiren Sert, Senatörün Amerika`da olduğu söylendiği için görüşme gerçekleşmedi. Şirketimizin sahipleri ellerinde 2013 yılına kadar çalışma ruhsatı olduğu halde firmayı yılsonunda kapatma kararı aldılar. Fakat biz şirketimizin başka bir şirkete satılmasından ve mevcut haklarımızın feshedilmesinden dolayı endişeliyiz dedi.

ŞİRKETİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Ucuz işçi çalıştırmak için krizin bahane edildiğini vurgulayan Sert, Ekonomi Senatörlüğü bir an önce olaya el koymalı ve bu ucuz oyunlara son vermelidir. Biz şirketimizin kapanmaması için mümkün olan tüm tavizleri verdik ama artık verecek bir şeyimiz kalmadı. Ekmeğimizi kazandığımız şirketimize sonuna kadar sahip çıkacağız dedi. Kısa süre önce şirkette çalışan bir grup işçinin şirketi devralma isteğini işverene ilettiklerini tekrar eden Sert, şirketten olumlu bir yanıt alamadıklarını ve bunun da bir oyunun içinde oldukları şüphelerini güçlendirdiğini dile getirdi. Pazartesi günü Hamburg`da yapılan protesto gösterilerine işçi ve işçi temsilcilerinin yanı sıra Lufthansa Teknik ve Lojistik Bölümü sendika temsilcileri, Sosyal Demokrat Parti (SPD) Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekili Elke Badde, Sol Parti Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekili Kersten Arthus ve Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) temsilcileri de katıldı.

(POST)

Yer hizmetleri çalışanları İSYAN ETTİ!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
evet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bilenler lütfen cevaplasın; bu merkezi ispanya da olan hamburg ta yer hizmeti icra eden accionna adlı şirket Çelebi nin almayı planladığı şirket mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000