07 Nisan 2008, Pazartesi 16:43:22

Uçakla cep kullanımı kolaylaştırıldı

Avrupa Komisyonu, uçaklarda cep telefonu kullanımını kolaylaştıran düzenlemelerde bulundu.

Avrupa Birliği'nin yürütme organı olan Avrupa Komisyonu tarafından getirilen düzenlemeler, uçaklarda cep telefonu kullanımı konusunda teknik ve lisansla ilgili gereklilikleri uyumlu hale getiriyor. Bu düzenlemelerle, yolcularına uçuş esnasında cep telefonu kullanabilme imkanı vermek isteyen hava yolu şirketlerinin bu konuda üye ülkelerden birine müracaat etmeleri yeterli olacak.

 
Air France, uçaklarda cep telefonu kullanılması konusunda bir süredir denemelerde bulunuyordu. Avrupa'da konu hakkında denemeler gerçekleştrien başka hava yolu şirketleri de var.

Uçakta cep telefonu kullanabilmeyi hevesle bekleyen yolcular için bir de kötü haber var: Telefonlar yolcuların kendi cep telefonu şirketlerine değil hava yolu şirketlerininkine bağlı olacak. Bu da yolculara yurt dışında görüşme yapanlardaki gibi fazla masraf çıkaracak.

Almanya'nın Lufthansa gibi bazı şirketler ise bu hizmeti vermeyi hiç düşünmüyor. Bu şirketler, cep telefonu kullanımının gürültüye yol açması ve diğer müşterileri rahatsız etmesinden endişe ediyor. Bazı hava yolu şirketleri ise sadece mesaj gönderme ya da internette sörf yapma gibi sınırlı hizmet vermeyi planlıyor.

Buna rağmen Avrupa'da uçaklarda cep telefonunun birkaç hafta içinde bazı şirketler tarafından başlatılması bekleniyor. Kalkış ve iniş esnasında ise cep telefonu kullanımı yasak olmaya devam edecek.

 

Uçakla cep kullanımı kolaylaştırıldı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000