07 Kasım 2008, Cuma 07:59:02

Spanair kazası SAS'ı fena vurdu!

İskandinavya Havayolları (SAS) 2008 yılının üçüncü çeyreğinde 2,01 milyar İsveç Kronu zarar ettiğini açıkladı. Zararın 1,96 milyon kronluk kısmının SAS şirketler grubunda yer alan Spanair'den kaynaklandığı belirtildi.
  • inspector'a katılmamak elde değil. Airporthaber lütfen daha ciddi, magazinden uzak habercilik yapın. bir de, ne yazacağınızı önceden okuyun. Saygılar..
  • Haberiniz aynen "SAS 2008 yılının 3.çeyreğinde 2,01 MİLYAR İsveç Kronu zarar ettiğini açıkladı. Zararın 1,96 MİLYON kronluk kısmının SAS şirketler grubunda yeralan Sapanair' den kaynaklandığı belirtildi." şeklinde. 2.01 milyar içerisinde 1,96 milyonun ne kadar önemi olabilir ki SAS' ı fena vursun??? ...:))) Dikkat Lütfen...

Spanair'e ait bir uçak geçtiğimiz Ağustos ayında İspanya'nın başkenti Madrid'ten havalanırken düşmüş ve 154 kişinin ölümüne sebep olmuştu. Kazadan sonra şirket büyük bir mali kriz içine girmişti. 

SAS yöneticilerinden Mats Jansson düzenlediği basın toplantısında yılın üçüncü çeyreğinin zararla kapatılmasında küresel mali krizin ve son bir yıl içerisinde yüzde 70 oranında artan yakıt fiyatlarının etkili olduğunu ifade etti. Ayrıca şirketin taşıdığı yolcu sayısında da düşüş meydana geldi. Geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreği ile kıyaslandığında yolcu sayısı yüzde 5,4 azalarak ve 9,8 milyona geriledi. Rapor yayınlandıktan sonra havayolu şirketinin Stockholm borsasındaki hisseleri yaklaşık yüzde 3 değer kaybına uğrayarak 39,90'a geriledi.

Geçtiğimiz günlerde Sterling'in iflasını açıklamasından sonra herkes havayolu firmalarından gelen açıklamaları dikkatle takip etmeye başladı. Bir süre önce Lufthansa'nın SAS'ı satın alacağıyla ilgili spekülasyonlar çıkmış ancak iki taraftan da konuyla ilgili bir doğrulama gelmemişti. SAS yöneticilerinden Mats Jansson raporun yayınlanmasından hemen sonra yaptığı basın açıklamasında bu konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı ancak şirketin bazı yapısal değişiklik arayışında olduğunu belirti. "Küresel kriz ayrım gözetmeksizin bütün şirketleri etkiliyor, sadece 2008 yılında otuz civarında havayolu şirketi battı" diyen Jansson sözlerine, "Yönetim kurulumuz dikkatlerini yapısal alternatiflere ve çözümlere yoğunlaştırmış durumda" diyerek devam etti. Konuşmasında SAS'a ait havayolu şirketlerinden biri olan Spanair'in Madrid'de meydana gelen kazasına da değinen Jansson, "Elimizden geldiğince kazada ölen insanların aile yakınlarını desteklemeye ve onlara yardım etmeye çalıştık" dedi.

2007 yılında 42 milyon yolcuyu 160 farklı noktaya taşıyan SAS geçtiğimiz aylarda 1,5 milyar İsveç kronu tasarruf sağlayacak bir planı devreye sokmuştu. Ancak son çeyrekte gelen kötü sonuçlar şirketin ilave tasarruf planlarına ihtiyacı olacağını gösteriyor.

 

Spanair kazası SAS'ı fena vurdu!

Yorumlar

komik ~ 15 yıl önce
inspector'a katılmamak elde değil. Airporthaber lütfen daha ciddi, magazinden uzak habercilik yapın. bir de, ne yazacağınızı önceden okuyun. Saygılar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
inspector ~ 15 yıl önce
Haberiniz aynen "SAS 2008 yılının 3.çeyreğinde 2,01 MİLYAR İsveç Kronu zarar ettiğini açıkladı. Zararın 1,96 MİLYON kronluk kısmının SAS şirketler grubunda yeralan Sapanair' den kaynaklandığı belirtildi." şeklinde. 2.01 milyar içerisinde 1,96 milyonun ne kadar önemi olabilir ki SAS' ı fena vursun??? ...:))) Dikkat Lütfen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000