05 Aralık 2011, Pazartesi 12:08:51

LUFTHANSA'NIN MOTORLARI S.O.S VERİYOR

Lufthansa Havayolları’na ait Airbus A320 tipi yolcu uçağında korku dolu dakikalar...
  • BİZİM UCAKLAR ALMANYA DA EN İNCE AYRINTISINA KADAR KONTROL EDİLİYOR, SONRA SACMA SAPAN BULGULARLA UCUSLAR DURDURULUYOR. SHGM UYUYOR MU? BİZDE "MÜTEKABİLİYET" DİYEREK BENZER UYGULAMALARI ONLARA YAPALIM MI? BENCE İYİ OLUR
  • Bu işin tek oluru var teknikle meknikle alakası da yok .Lufthansa nın Pilot,kabin ekibi, teknik, dispach kim var kim yok toplu hamama gitmeleri lazım, iş bu kadar basit mesele çözülecek ama yokki sorunu bulan herkese problem motorda sanıyor. Motorda sorun varsa tek uçak sorun çıkarır koca Filo sorun çıkarıyorsa iş hamamlıktır.
  • 6 ayda teknisyen yetiştirmediklerinden böyle oluyo herhalde =D lufthansa bunları yaşıyorsa gör bak thy de neler olacak. Havacılık budur ne ekersen onu biçersin.
  • Lufthansa'nin Teknik bir deve kessin ve bizden egitim alsilar !
  • Deve kesmeyenlerde de oluyormuş demek ki..
  • canımızı kime emanet edicez!!
  • demek ki bundan sonra Lufthansa ile uçarken durup biraz düşünmek gerekiyor...
  • motorlar susmuyor abi....benzinden tasarruf ediyorlar....tek motor yeter abi!
  • Lufthansa gibi bir şirkette bu kadar sık motor arızası yaşanıyorsa ilgili motoru kullanan tüm hava yolları motor üreticisinin de direktifiyle acilen bu motorları gözden geçirmelidir
  • silent motor technology:d
Lufthansa Havayolları’nın başı motor arızalarından kurtulmuyor...

Geçtiğimiz Cumartesi günü Lufthansa Havayolları’na ait D-AISG kuyruk tescilli Airbus A321 uçağı, Frankfurt’tan havalandıktan kısa bir süre sonra motor arızası yaşadı.

123 yolcu 6 mürettebatı bulunan uçağın kokpit ekibi yaşanan arıza nedeniyle sorunlu motoru kapatarak Frankfurt Havaalanı’na tek motorla iniş yaptı.

Bazı yolcular uçaktan indikten sonra “Ne olduğunu anlamadık! Havalandıktan kısa bir süre sonra uçaktan büyük bir gürültü geldi. Biraz korktuğumuzu söyleyebilirim. Daha sonra Frankfurt Havaalanı’na iniş yaptık” diye konuştu.

Yaşanan olayın ardından uçakta bulunan iki motor da bakıma alınırken, havayolu şirketi olayla ilgili soruşturma başlattı.

2011 yılı içerisinde yirmiye yakın motor arızası yaşayan Lufthansa Havayolları’nın 18 Ocak'ta Frankfurt - Addis Ababa seferini yapan A340 tipi yolcu uçağı'nın 4 motorundan ikisi susmuş, uçak Dubrovnik'e acil iniş yapmıştı.

İşte Lufthansa'nın 2011 senesi içinde uçuşta yaşadığı motor arızalarından bazıları...

2 Nisan'da Frankfurt - Moskova seferini yapmak üzere havalanan uçağın kalkıştan kısa bir süre sonra sol motoru susmuş, uçak Frankfurt'a acil iniş yapmıştı.

14 Haziran'da Münih - Genova seferini yapan De Havilland Dash 8-400 tipi uçağın motoru susmuş, uçak Zürih'e acil iniş yapmıştı.

9 Haziran'da Kiev - Frankfurt seferini yapan A321 tipi uçağın havalandıktan sonra kısa bir süre sonra sağ motorunda meydana gelen arıza nedeniyle kokpit ekibi motoru kapatarak Ukrayna'ya geri dönmüştü.

10 Ağustos'da Frankfurt - Hamburg seferini yapan A319 tipi uçağın motorlarından biri susunca uçak Frankfurt'a geri dönmüştü.

15 Ağustos'da  De Havilland Dash 8-400 tipi uçağın Basel - Münih seferi sırasında motorlarından biri susunca Zürih'e acil iniş yapmıştı.

10 Ekim'de San Francisco - Münih seferini yapmak üzere taksiye gelen A340 tipi yolcu uçağı, motor arızası yaşayarak havalanmadan bakıma alınmıştı.
LUFTHANSA'NIN MOTORLARI S.O.S VERİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 12 yıl önce
BİZİM UCAKLAR ALMANYA DA EN İNCE AYRINTISINA KADAR KONTROL EDİLİYOR, SONRA SACMA SAPAN BULGULARLA UCUSLAR DURDURULUYOR. SHGM UYUYOR MU? BİZDE "MÜTEKABİLİYET" DİYEREK BENZER UYGULAMALARI ONLARA YAPALIM MI? BENCE İYİ OLUR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu işin tek oluru var teknikle meknikle alakası da yok .Lufthansa nın Pilot,kabin ekibi, teknik, dispach kim var kim yok toplu hamama gitmeleri lazım, iş bu kadar basit mesele çözülecek ama yokki sorunu bulan herkese problem motorda sanıyor. Motorda sorun varsa tek uçak sorun çıkarır koca Filo sorun çıkarıyorsa iş hamamlıktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
6 ayda teknisyen yetiştirmediklerinden böyle oluyo herhalde =D lufthansa bunları yaşıyorsa gör bak thy de neler olacak. Havacılık budur ne ekersen onu biçersin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Lufthansa'nin Teknik bir deve kessin ve bizden egitim alsilar !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Deve kesmeyenlerde de oluyormuş demek ki..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
canımızı kime emanet edicez!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
demek ki bundan sonra Lufthansa ile uçarken durup biraz düşünmek gerekiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
motorlar susmuyor abi....benzinden tasarruf ediyorlar....tek motor yeter abi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Lufthansa gibi bir şirkette bu kadar sık motor arızası yaşanıyorsa ilgili motoru kullanan tüm hava yolları motor üreticisinin de direktifiyle acilen bu motorları gözden geçirmelidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
silent motor technology:d

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000