09 Mart 2012, Cuma 10:12:42

LUFTHANSA'DAN BUSINESS ATAĞI...

Lufthansa yeni business class koltukları için özel bir tasarım gerçekleştirdi...
  • pusiness atağı ayy business
  • Varsayalim Istanbuldan Amerikaya bir yolcu business class'ta Frankfurt uzerinden aktarmali ucucak.O gunde Fra'da grev var, ucak kalkamiyor.Bizim bu Turk yolcunun schengen vizesi yok, ama business odedi. Hava alanindan disari cikarirlarmi? Yoksa 10 euroluk yemek fisi verip buyrun havaalanindami kalacaksiniz derler?
Lufthansa 1.98 metre uzunluğundaki yataklar ile üstün uyku konforu sunuyor. Yeni koltuklar yolcuların katkılarıyla tasarlandı. Yeni kabin ürünü için toplam 3 milyar avro yatırım yapıldı.

Lufthansa konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada:
 
Yeni Lufthansa Business Class koltukları 1.98 metre uzunluğunda yatak alanına sahip bulunuyor. Yeni koltuklar bir düğmeye basmak suretiyle konforlu bir yatağa dönüşüyor. Koltuklar eşsiz oturma ve yatma konforu, kolay kullanım özellikleri, ilave eşya depolama alanı ve geliştirilmiş uçakiçi eğlence sistemiyle dikkat çekiyor. Lufthansa’nın yeni  Boeing 747-8 Jumbo tipi uçağının birkaç hafta içinde sefere konulmasıyla birlikte yolcular yeni Business Class hizmetinin keyfini çıkartabilecekler. 
 
Deutsche Lufthansa yönetim kurulu üyesi Jens Bischof yeni ürünü şu sözlerle tanıtıyor: “Yeni Business Class hizmetimizi geliştirirken, yolcularımızın tercihlerine uygun kusursuz bir ürün yaratabilmek için onların da yoğun desteğini aldık.“ 2007 yılında sık seyahat eden 500 yolcuya yeni bir Business Class koltuğuna ilişkin tercihleri ve talepleri soruldu. İkinci aşamada bu bilgiler dikkate alınarak saygın ergonomi uzmanları, tasarımcılar ve koltuk üreticilerinin desteğiyle değişik modeller geliştirildi. 2010 yılında Frankfurt-New York uçuşlarında sekiz hafta süreyle bir uygulama testi gerçekleştirildi. Toplam 1340 yolcu ve bu amaçla görevlendirilmiş test ekipleri LH400 ve LH401 uçuşlarında prototip koltukları konfor, kullanım kolaylığı ve teknik dayanıklılık açısından incelediler. 
 
Bu çalışmaların sonucunda gerek oturma gerekse yatma konumunda tüm koşulları yerine getirebilen bir koltuk yaratıldı. Jens Bischof yeni ürüne ilişkin şu açıklamayı yapıyor: “Yolcularımız için yatay konumdaki yatma alanı büyük önem taşıyor. Bu yöndeki talep tüm tercihlerin önüne çıktı. Ayrıca konforun üst düzeye çıkartılabilmesi için birçok ayrıntıyı daha da geliştirdik.“ Üstün oturma ve yatma konforu elde edilebilmesi için koltuk döşemelerinin ergonomik açıdan geliştirilmesi ve yatış konumunda omuz bölgesinde daha geniş bir alan sağlanabilmesi için kol dayama yerlerinin istenildiğinde indirilebilmesi de bu ayrıntılar arasında yer alıyor. Yolcuların yerlerinden kalkmalarına gerek kalmaksızın her türlü oturma veya yatış konumu arzu edildiği şekilde  kademesiz olarak ayarlanabiliyor. Yolcular ayrıca özel eşyalarını koyabilmek için çok daha fazla alana ve rafa sahip bulunuyorlar. 
 
Bir diğer yeniliği ise kabindeki koltukların “V” şeklinde yerleştirilmiş olması oluşturuyor. Böylelikle iki tarafta da ikişer koltuk ortadaki koridora çapraz olarak  yerleştiriliyor ve böylece yolcuların uçuş yönüne doğru oturma ve yatma talebi de yerine getirilmiş bulunuyor. Koltukların bu şekilde yerleştirilmesi suretiyle iki yolcu arasında omuz bölgesindeki mesafe de neredeyse iki katına çıkartılarak, yolcuların özel alanı genişletilmiş oluyor.
 
Yeni Business Class düzenlemesi Lufthansa tarihinde kabiniçi ürünlere yönelik olarak gerçekleştirilen en kapsamlı yatırım programının önemli bir unsurunu oluşturuyor. Önümüzdeki yıllar içinde yolculara sunulacak ürünlerin geliştirilmesi için yaklaşık üç milyar avro yatırım gerçekleştirilecek. Yeni Business Class koltukları iş amacıyla seyahat eden yolculara sunulan hizmetleri tamamlayıcı nitelik taşıyor. Bu hizmetler özel check-in bankoları, ücretsiz ek bagaj hakkı, güvenlik kontrollerinde öncelik , dünya genelindeki Lufthansa salonlarından yararlanma ve uçağa öncelikli biniş olanağından özel yemek ikramına ve eşsiz kabin hizmetine kadar uzanıyor. Jens Bischof, böylelikle Business Class yolculara yolculuklarının tüm aşamalarında eşsiz bir deneyim yaşattıklarını belirtiyor. Lufthansa’nın uzun menzilli 100’ü aşkın uçağının tümünün yeniden düzenlenmesi tahminen dört yıl sürecek. 



LUFTHANSA'DAN BUSINESS ATAĞI...

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
pusiness atağı ayy business

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Varsayalim Istanbuldan Amerikaya bir yolcu business class'ta Frankfurt uzerinden aktarmali ucucak.O gunde Fra'da grev var, ucak kalkamiyor.Bizim bu Turk yolcunun schengen vizesi yok, ama business odedi. Hava alanindan disari cikarirlarmi? Yoksa 10 euroluk yemek fisi verip buyrun havaalanindami kalacaksiniz derler?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000