27 Mart 2015, Cuma 08:20:21

LUFTHANSA ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, yan kuruluşu olan Germanwings'e ait uçağın düşmesiyle zor günler geçiriyor.
  • LH ın ölüsü bile 272 uçak sipariş ediyor arkadaş... Siparişlerin darısı Türk şirketlerin başına, gurur duyarız güçlü milli şirketlerimiz olsun...
  • Firsattan istifade A340-600'lerini alalim bari #ThugLife B)
  • Bu kadar greve ne kadar dayanacak bakalım Almanlar eninde sonunda ciddi ekonomik sıkıntıya girecekler göreceksiniz
  • Emeklilik yaşı 55'den 60'a çıkarılıyor diye pilotlar greve gidiyor. Bizde de THY'den 63 yaşında resen emekli olan pilotu bıraksalar 75 yaşına kadar uçar. Şirket ne kadar büyük yada isim sahibi olursa olsun, gelişmiş ülkeyle, gelişmekte olan ülke farkı.
  • Dlr vs adamların ortak özelliği bencil olması ....psikopatlar....
  • konu para değil anladığım kadarıyla.adamlar erken emeklilik peşindeymiş.maaşları yeterli galiba.
  • kim ne derse desin Lufthansa bir deger, bir marka, ben gerek overseas gerekse tum avrupa ucuslarimi hem LH hem de Germanwings ile yapiyorum, sebebine gelince oncelikle teknik ve bakim da THY den üstün, ikincisi THY gibi siyasi bir kimlige burunen sirket degil, ayrica THY maalesed ikram da falan iyi ama kabin ici temizlik hijyen rezil, subat ayinda IST-DXB Boeing 777 ile business class uctum, ucak IST den kalkmasina ragmen oturdugum koltuk rezildi, yapis yapis, pis ve igrencdi. Simdi su diyenler cikar LH da servis kötü falan, arkadas ben LH nin de business class ile uctum, bir de ordaki hizmete bakin , marifet ucak icinde sarlatan gibi ahci dolastirmak degil.
  • lh nin tripli pilotlarından çektiğini kimse çekmedi şu dünyada
  • Ben yine de Lufthansa ie uçmaya devam edeceğim aktarma uçarım ama THY'nin çok çok altında fiyata uçarım.Güvenliğinden de şüphem yok.Ne de olsa üstün Alman teknolojisi.Pilotları da bizim astronotlar gibi havalı değil.

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, yan kuruluşu olan Germanwings'e ait uçağın düşmesiyle zor günler geçiriyor.

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, son bir yıl içinde pilotlarının defalarca greve gitmesi sebebiyle büyük maddi kayba uğrarken, yan kuruluşu olan Germanwings'e ait uçağın düşmesi de şirketin prestij kaybına uğramasına ve zor günler geçirmesine sebep oldu.

Yüksek maliyetler, grevler ve körfezdeki hava yollarının sert rekabeti Lufthansa'nın 2014 yılında zarar etmesine neden oldu. 2014 yılında yaklaşık 732 milyon avro zarar eden şirket, 2014 yılının nisan ayından bu yana yapılan grevler nedeniyle de 232 milyon avro zarar etti. Ayrıca şirket, zarar sebebiyle hissedarlarına kar payı dağıtamamış ve borsada hisseleri değer kaybetmişti.

Swiss ve Austrian hava yolu şirketlerini almasına karşın yeterince kar elde edememesinden dolayı yeni yatırımlar yapamayan şirket, filolarını yenileme imkanını da sınırlandırdı. Lufthansa, 2025 yılına kadar 38 milyar avroluk 272 yeni uçak siparişi verdi ancak, şirketin şu anki şartlarda bu siparişleri ödeme konusunda sıkıntı çekeceği düşünülüyor.

Büyüme kapasitesi aşağı çekildi

Ayrıca Lufthansa Grubu, geçen yıl yaptığı açıklamada 2015 yılı için planlanmış büyüme kapasitesinin gelirlerindeki baskılar sebebiyle mevcut koltuk/kilometre bazında yüzde 5'ten yüzde 3'e indirildiğini bildirmişti. Daha önce 2015 yılında 2 milyar avro kar etmeyi planlayan şirketin, bu hedefi tutturmasının da muhtemel olmadığı belirtiliyor.

Lufthansa açısından, diğer tartışmalı konulardan birisi de petrol fiyatlarının tarihi seviyelere düşmesine karşın bilet fiyatlarının düşmemesi oldu.

Şirket, ucuz uçuş gerçekleştiren hava yolu şirketleriyle rekabet gücünü artırmak amacıyla 2002 yılında Germanwings şirketini kurdu. Yeni şirket Lufthansa içindeki bazı kişiler tarafından çok fazla istenmedi ve büyük direnişle karşılaştı.

Ucuz uçuş segmentinde diğer firmalarla rekabet etmekte zorlanan şirket, uzun mesafeli uçuşlarda da özellikle körfez ülkelerinin hava yolu firmalarının kalitesi ve düşük fiyatlı bilet satmasından dolayı zor durumda kaldı.

Lufthansa'nın gelecek dönemde, ucuz segmentteki diğer hava yolu şirketleriyle fiyat konusunda rekabeti yakalayamamasından dolayı Germanwings'i kapatacağı ve uçak filosunun önemli bölümünü Lufthansa'nın bir diğer yan kuruluşu olan ve daha ucuz uçuşlar gerçekleştiren Eurowings'e taşıyacağı gündeme gelmeye başladı.

Pilotlar 1 yılda 12 kez greve gitti

Alman Pilot Sendikası Cockpit (VC) ile Lufthansa yönetimi arasındaki anlaşmazlık dolayısıyla son bir yılda pilotlar, 12 kez greve gitmiş ve binlerce sefer iptal edilmişti. Milyonlarca yolcu bu iptallerden etkilenirken, şirketin müşteri memnuniyeti de azalmaya başladı.

Sendikayla Lufthansa yönetimi arasındaki görüşmelerde Lufthansa, Lufthansa-Cargo ve Germanwings şirketlerinde çalışan 5 bin 400 pilotun emekliliğe geçiş süreçleriyle ilgili anlaşma sağlanamıyor.

Lufthansa şirketi, pilotlarda en erken emeklilik yaşını 55'ten 60'a, görevden ayrılmadaki ortalama yaşı da 58'den 61'e çıkarmak istiyor.

Fransa'daki uçak kazası

Tüm bu ekonomik ve sendikayla anlaşmazlığın yanında Germanwings hava yollarının Barselona'dan Düsseldorf'a giden uçağının Fransa'nın güneyine düşmesi şirketin prestiji ve geleceği açısından büyük tahribata yol açtı.

Düsseldorf'tan gerçekleştirilmesi planlanan 7 uçuş kaza sonrasında pilotların kişisel sebepler öne sürmesi ve uçmak istememesi nedeniyle gerçekleştirilemedi. Ayrıca kaza günü Avrupa genelinde de 30 uçuş gerçekleştirilemedi.

Öte yandan, tarihinde daha önce 1991 yılında ekonomik kriz yaşayan şirket, o dönemdeki Üst Yönetici (CEO) Jürgen Weber'in tasarruf ve yeniden yapılandırma atılımlarıyla şirketi krizden çıkarmıştı.

LUFTHANSA ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Alamanın ölüsü ~ 9 yıl önce
LH ın ölüsü bile 272 uçak sipariş ediyor arkadaş... Siparişlerin darısı Türk şirketlerin başına, gurur duyarız güçlü milli şirketlerimiz olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir Çalışan ~ 9 yıl önce
Birader, THY'nin geçen ve daha evvelki yıl verdiği dar ve geniş gövde uçak sipariş sayısı 250'nin üzerindedir. Senin dünyadan haberin yok.
IPAD ~ 9 yıl önce
Adamlar 272 adet ultra modern uçak siparişi veriyorlar (kargo filosu dahil olmak üzere) THY 2010´dan beri yok a380 alacakmış yok 787 Dreamliner alacakmış yok 747-8I alacakmış yok a350 XWB alacakmış Arkadaş sen daha boş a380´i AHL´ye indiremiyorsun bide o uçakla ticari hizmet mi vereceksin işiniz gücünüz hikaye.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Firsattan istifade A340-600'lerini alalim bari #ThugLife B)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaro ~ 9 yıl önce
Bu kadar greve ne kadar dayanacak bakalım Almanlar eninde sonunda ciddi ekonomik sıkıntıya girecekler göreceksiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Emeklilik yaşı 55'den 60'a çıkarılıyor diye pilotlar greve gidiyor. Bizde de THY'den 63 yaşında resen emekli olan pilotu bıraksalar 75 yaşına kadar uçar. Şirket ne kadar büyük yada isim sahibi olursa olsun, gelişmiş ülkeyle, gelişmekte olan ülke farkı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Dlr vs adamların ortak özelliği bencil olması ....psikopatlar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
para ~ 9 yıl önce
konu para değil anladığım kadarıyla.adamlar erken emeklilik peşindeymiş.maaşları yeterli galiba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bora von DE ~ 9 yıl önce
kim ne derse desin Lufthansa bir deger, bir marka, ben gerek overseas gerekse tum avrupa ucuslarimi hem LH hem de Germanwings ile yapiyorum, sebebine gelince oncelikle teknik ve bakim da THY den üstün, ikincisi THY gibi siyasi bir kimlige burunen sirket degil, ayrica THY maalesed ikram da falan iyi ama kabin ici temizlik hijyen rezil, subat ayinda IST-DXB Boeing 777 ile business class uctum, ucak IST den kalkmasina ragmen oturdugum koltuk rezildi, yapis yapis, pis ve igrencdi. Simdi su diyenler cikar LH da servis kötü falan, arkadas ben LH nin de business class ile uctum, bir de ordaki hizmete bakin , marifet ucak icinde sarlatan gibi ahci dolastirmak degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
lh nin tripli pilotlarından çektiğini kimse çekmedi şu dünyada

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 9 yıl önce
Adamlar medeni.. hak var hukuk var.. alışkın olmadığın için yadırgayıp.. LH ne çekti diyorsun.. ilginç
QTR ~ 9 yıl önce
Ben yine de Lufthansa ie uçmaya devam edeceğim aktarma uçarım ama THY'nin çok çok altında fiyata uçarım.Güvenliğinden de şüphem yok.Ne de olsa üstün Alman teknolojisi.Pilotları da bizim astronotlar gibi havalı değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000