17 Ocak 2012, Salı 10:53:06

LUFTHANSA 106 MİLYON KİŞİ TAŞIDI

Lufthansa Grubu 2011 yılını yolcu rekoruyla tamamladı Lufthansa Şirketler Grubu bünyesindeki havayolu şirketlerinin toplam yolcu sayısı geçtiğimiz yıl 106 milyon kişiyi aştı / Passage Airline Grubu – konjonktürdeki hız kaybı nedeniyle - 2012 yılı için sadece yüzde 3 oranında büyüme bekliyor.
  • uzak bi tarih olsun dedim ve 31 mayıs tarihi civarlarında tek kişi tek yön ankara-kiev arası thy ile ekonomi kısıtlı 507 tl den başlıyor, lufthansa ile münih aktarmalı economy basic 1175 tl den başlıyor hep. bu nasıl iş. ikisi de 1 aktarma yapıyor ama lufthansa 2 katı
  • bir yorumcu arkadaş ankara-kiev hattındaki fiyatlar konusunda thy ile lufthansa arasında mukayese yapmış.eger bu gerçekten doğruysa thy çok pahalıya taşıyor.hem de üstelik aynı line da thy 2 lufthansa 5 saat uçuyormuş...
  • THY LUFTHANSAYI HER KONUDA ÖRNEK ALSIN.ONLARDAN ÖĞRENECEĞİMİZ ÇOK ŞEYLER VAR.ELİN OĞLU UÇUŞ GÜVENLİĞİNDE,DOLULUK ORANINDA,İİLETMECİLİKTE,STİKRARLI BÜYÜRKEN KARLILIĞI KORUMADA VB BİZDEN FERSAH FERSAH ÖNDE VE DAHA BAŞARILI.AVRUPADA ÜÇÜNCÜYÜZ DİYORUZ AMA BİZDE LAF ÇOK İCRAAT YOK.ANLAYANA ......
  • Tebrik ve takdir edilesi rakamlar elbette. Lufthansa hep özenilen bir şirket. Ankara konusunda ise çok net bir örnek verebilirim. Ankara -> Kiev için TK 885 TL fiyat verirken Lufthansa Münih Aktarmaları olarak 440 TL bilet aldık. Toplam yolculuk süresi tk ile de LH ile de 6 saat. İnanılmaz ama havada kalma süresi LH ile 5 saat TK ile 2 saat. Yani alman havayolları 5 saat uçurduğu yere 440 TL bilet keserken TK 2 saatlik uçuş süresine 850 TL istiyor. Burada bir yanlışlık var..
  • Lufthansa'yı hem tebrik hem de takdir ediyorum. Sonuçta bu sayıya ancak bir Amerikan havayolu şirketi ulaşabilirdi. Ek olarak da, Ankara'da Frankfurt bağlantılı uçuşları da başlatacak olması bundan sonra Ankara'da THY'nin kullanılmayacağı anlamına gelebilir... Ne de olsa daha ucuza ve çok daha farklı noktaya ve daha iyi saatlerde yolcu taşıyor... Artık THY'nin Ankara'ya ciddi yatırım yapmasının vakti geldi, hatta geçiyor!!!
  • lufthansa bize gösterdiğin yol için
  • açıklanan verilere göre lufthansanın 2011 yılı doluluk oranı yüzde 77.2 ve karlılıgıda fena değil,zararı yok, mali verileri avrupada 3.cüyüz diyen thy den çok daha iyi.darısı thy nin başına.
Lufthansa Şirketler Grubu bünyesindeki havayolu şirketleri 2011 yılında taşıdıkları toplam yolcu sayısıyla rekor kırdılar. 2011 yılında toplam 106,3 milyon yolcu Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines,  bmi veya Germanwings havayolu şirketleriyle uçmayı tercih etti. Bu rakam bir önceki yıla kıyasla yüzde 7.5 oranında bir artışa denk geliyor. Şirketler Grubu 2011 yılında arzını yüzde 9.8, satışlarını  ise yüzde 7.0 oranında artırdı. Uçakların ortalama kapasite kullanımı – bir önceki yıla kıyasla – yüzde 2 azalarak yüzde 77.2 düzeyine geriledi.

Satışlarda sonbahar aylarında görülmeye başlanan gerileme yılın son aylarında da devam etti: Satış artışı – yılın ilk aylarına kıyasla – hız kaybetti. Bu gelişmeye ve konjonktürel belirsizliklere dayalı  olarak Lufthansa Şirketler Grubu 2012 yılı için arz edilen koltuk kilometreyi yüzde 3 oranında artırmayı planlıyor. Söz konusu artış seferlerde daha büyük uçakların kullanılması ve Avrupa dahilindeki uçuşlarda yeni Avrupa Kabini uygulamasının başlatılması suretiyle gerçekleştirilecek.

2011 yılında Lufthansa havayolu şirketi uçaklarıyla taşınan yolcu sayısı – bir önceki yıla kıyasla – yüzde 11.1 artışla 65,5 milyon kişiye yükseldi. Lufthansa geçtiğimiz yıl arzını yüzde 11.8 , satışlarını ise yüzde 8.8 oranında artırdı. Uçakların doluluk oranı ise yüzde 77.2 ile – bir önceki yıla göre - yüzde 2.2 gerilemiş oldu. 2011 yılında SWISS havayolu şirketi 16,4 milyon kişi, Austrian Airlines 11,3 milyon kişi taşırken, bmi havayolu şirketin tercih eden yolcu sayısı 5.7 milyon, Germanwings tarafından taşınan yolcu sayısı ise yaklaşık 7.5 milyon kişi oldu.

Lufthansa Cargo 2011 yılında taşınan cargo miktarını yüzde 5 oranında artırdı. Geçtiğimiz yıl içinde toplam 1.9 milyon ton yük ve posta taşındı. Arz yüzde 8.6 oranında artarken, satışlardaki artış yüzde 6.5 düzeyinde gerçekleşti. Buna dayalı olarak doluluk oranı yüzde 1.4 azalarak yüzde 69,5 düzeyine geriledi.

Lufthansa Şirketler Grubu 2011 yılı mali raporu 15 Mart 2012 tarihinde açıklanacak ve aynı gün saat 08.00’ den itibaren www.lufthansa.com/investor-relations sayfasından indirilebilecek.
LUFTHANSA 106 MİLYON KİŞİ TAŞIDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 12 yıl önce
uzak bi tarih olsun dedim ve 31 mayıs tarihi civarlarında tek kişi tek yön ankara-kiev arası thy ile ekonomi kısıtlı 507 tl den başlıyor, lufthansa ile münih aktarmalı economy basic 1175 tl den başlıyor hep. bu nasıl iş. ikisi de 1 aktarma yapıyor ama lufthansa 2 katı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bir yorumcu arkadaş ankara-kiev hattındaki fiyatlar konusunda thy ile lufthansa arasında mukayese yapmış.eger bu gerçekten doğruysa thy çok pahalıya taşıyor.hem de üstelik aynı line da thy 2 lufthansa 5 saat uçuyormuş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY LUFTHANSAYI HER KONUDA ÖRNEK ALSIN.ONLARDAN ÖĞRENECEĞİMİZ ÇOK ŞEYLER VAR.ELİN OĞLU UÇUŞ GÜVENLİĞİNDE,DOLULUK ORANINDA,İİLETMECİLİKTE,STİKRARLI BÜYÜRKEN KARLILIĞI KORUMADA VB BİZDEN FERSAH FERSAH ÖNDE VE DAHA BAŞARILI.AVRUPADA ÜÇÜNCÜYÜZ DİYORUZ AMA BİZDE LAF ÇOK İCRAAT YOK.ANLAYANA ......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Tebrik ve takdir edilesi rakamlar elbette. Lufthansa hep özenilen bir şirket. Ankara konusunda ise çok net bir örnek verebilirim. Ankara -> Kiev için TK 885 TL fiyat verirken Lufthansa Münih Aktarmaları olarak 440 TL bilet aldık. Toplam yolculuk süresi tk ile de LH ile de 6 saat. İnanılmaz ama havada kalma süresi LH ile 5 saat TK ile 2 saat. Yani alman havayolları 5 saat uçurduğu yere 440 TL bilet keserken TK 2 saatlik uçuş süresine 850 TL istiyor. Burada bir yanlışlık var..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Lufthansa'yı hem tebrik hem de takdir ediyorum. Sonuçta bu sayıya ancak bir Amerikan havayolu şirketi ulaşabilirdi. Ek olarak da, Ankara'da Frankfurt bağlantılı uçuşları da başlatacak olması bundan sonra Ankara'da THY'nin kullanılmayacağı anlamına gelebilir... Ne de olsa daha ucuza ve çok daha farklı noktaya ve daha iyi saatlerde yolcu taşıyor... Artık THY'nin Ankara'ya ciddi yatırım yapmasının vakti geldi, hatta geçiyor!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
lufthansa bize gösterdiğin yol için

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
açıklanan verilere göre lufthansanın 2011 yılı doluluk oranı yüzde 77.2 ve karlılıgıda fena değil,zararı yok, mali verileri avrupada 3.cüyüz diyen thy den çok daha iyi.darısı thy nin başına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000