25 Haziran 2011, Cumartesi 11:21:59

İKİ UÇAK ÇARPIŞIYORDU

Lufthansa Havayolları'na ait A340 tipi yolcu uçağı, yanlış taksi yapan Mısır Havayolları'nın B777 tipi uçağına çarpıyordu.
  • ... başlık atan kullanıcıya :) sevgili dostum bir kaç kere daha dinle kulağının pası gitsin, cancel kelimesinin geçtiği bir söylem yok.
  • Tüm uzmanlar yine yorumlarını bizimle paylaşmışlar. Her şeyden de anlıyoruz ya. Bizde ne olurdu başlıklı yazıya hitaben: Ne kadar ekmek o kadar köfte.
  • uçak A 340 600 olay sonrası kaptan açıklama yapmış zaten doğal olarak break ünitlerin soğuması için körüğe gelip klima istemiştir normal prosüdürler uygulanmış kakıştan vaz geçmek ilk olmuyor :=)
  • cancel the takeoff diye bagiriyor kule ardindanda butun trafik dursun diyor, nerde duydun careful takeoff :)
  • Pilot veya bakımcı arkadaşlara soruyorum: Böyle bir kalkış iptalinden sonra uçağın büyük bakıma girdiği ve iniş takımlarında ve bağlantı noktalarında metal yorgunluğu testi yapıldığı doğrumudur? Cevap vereceklere şimdiden teşekkür ederim. --Volvo--
  • Orada kule kalkışı iptal etmiyor, careful takeoff diyor akabinde de pilot kendi vaz geçiyor.
  • 290km hıza ulaşmışsa ve de 700m daha free runway varsa, bu arada A340 kalkışını yapamaz mıydı? Durmak daha riskli değil mi? Kule cancel dediğinde sorumlu pilot bunu riskli görüp kalkış kararı veremez mi?
  • Ya Mısır lı da kalkış hızı verseydi?
  • Multi-Linguistik cockpitlerimizde neler oluyor acaba? PIC Yunanlı ise, PNF ATC ile Türkçe konuşunca Yunanlı ne anlıyor acaba? Aman ne olacak sanki!
  • birde lh411 ile kule arasindakikonusma va,o daha ilginc ;)
 Lufthansa Havayolları'na ait Airbus A340-300 tipi yolcu uçağı New York John F. Kennedy Havalimanı'ndan Münih'e uçmak üzere pistte koşmaya başladıktan kısa bir süre sonra kule tarafından uyarıldı.

Uyarının sebebi yanlış taksi yaparak pistin diğer başına gelen Mısır Havayolları'nın Boeing 777 tipi yolcu uçağı idi...

Yaklaşık 290 km hıza ulaşan Lufthansa uçağı kuleden gelen ikazla ani fren yaparak 700 metre ileride yanlış yerde bulunan Mısır Havayolları'na ait uçağa çarpmadan durdu.

Tam kalkış esnasında fren yapan Lufthansa uçağının içindeki 286 yolcu korku dolu anlar ve büyük bir panik yaşadı.

New York Post Gazetesi’ne konuşan yolculardan Christian Hermanson, “Birden fren yapıldı. Uçağın arkasındaki bir kadın beni buradan çıkarın diye bağırıyordu. Hepimiz çok korktuk. Bir anda ne yapacağımızı şaşırdık” diye konuştu.

Bir başka yolcu ise “Pilot olaydan 5 dakika sonra neler olup bittiği konusunda bizi bilgilendirdi. Hepimiz yaşadığımıza seviniyoruz” diye konuştu.

Yaşanan olayın ardından FAA'nın soruşturma başlattığı belirtirken, Lufthansa uçağı 45 dakika, Mısır Havayolları uçağı ise 2 saatlik rötara uğradı.

İspanya’nın Tenerife Adası’nda 1977 yılında benzer bir olay yaşanmış, meydana gelen faciada KLM Havayolları’na ait Boeing 747 tipi uçak ile Pan Am’a havayolları'na ait uçak çarpışmış ve kazada 583 kişi hayatını kaybetmişti.

İŞTE KULE TARAFINDAN LUFTHANSA UÇAĞINA YAPILAN O İKAZ



MISIR HAVAYOLLARI KAPTANIYLA YAPILAN O KONUŞMA

İKİ UÇAK ÇARPIŞIYORDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 13 yıl önce
... başlık atan kullanıcıya :) sevgili dostum bir kaç kere daha dinle kulağının pası gitsin, cancel kelimesinin geçtiği bir söylem yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tüm uzmanlar yine yorumlarını bizimle paylaşmışlar. Her şeyden de anlıyoruz ya. Bizde ne olurdu başlıklı yazıya hitaben: Ne kadar ekmek o kadar köfte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
uçak A 340 600 olay sonrası kaptan açıklama yapmış zaten doğal olarak break ünitlerin soğuması için körüğe gelip klima istemiştir normal prosüdürler uygulanmış kakıştan vaz geçmek ilk olmuyor :=)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
cancel the takeoff diye bagiriyor kule ardindanda butun trafik dursun diyor, nerde duydun careful takeoff :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pilot veya bakımcı arkadaşlara soruyorum: Böyle bir kalkış iptalinden sonra uçağın büyük bakıma girdiği ve iniş takımlarında ve bağlantı noktalarında metal yorgunluğu testi yapıldığı doğrumudur? Cevap vereceklere şimdiden teşekkür ederim. --Volvo--

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Orada kule kalkışı iptal etmiyor, careful takeoff diyor akabinde de pilot kendi vaz geçiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
290km hıza ulaşmışsa ve de 700m daha free runway varsa, bu arada A340 kalkışını yapamaz mıydı? Durmak daha riskli değil mi? Kule cancel dediğinde sorumlu pilot bunu riskli görüp kalkış kararı veremez mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ya Mısır lı da kalkış hızı verseydi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Multi-Linguistik cockpitlerimizde neler oluyor acaba? PIC Yunanlı ise, PNF ATC ile Türkçe konuşunca Yunanlı ne anlıyor acaba? Aman ne olacak sanki!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
birde lh411 ile kule arasindakikonusma va,o daha ilginc ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000