31 Ağustos 2009, Pazartesi 11:35:30

Avusturya Havayolları resmen Lufthansa'nın oldu

Avrupa Komisyonu, Almanya'nın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Lufthansa ile Avusturya Havayolları'nın birleşmesini resmen onayladı.
  • BMI'i bosuna satmiyorlar. Demistim ben. TK da almak istedi ama adamlar yanastirmadi bile. LH Avrupa'da Derebeyi olmus. Ne derse odur. Kimse karsi cikamaz. O kadar.

Birleşmenin ardından Avrupa Komisyonu, tekel endişelerine karşı Lufthansa'nın Viyana ile 5 Avrupa şehri arasındaki seferleri azaltmasını istedi. Lufthansa seferlerin azaltılmasını kabul etti.

Avrupa Komisyonu üyesi Neelie Kroes, bu birleşmenin havayolu sektöründe tüketicilerin haklarını korumak için uygun çözümlerin mümkün olduğunu gösterdiğini belirtti.

Avrupa komisyonu, Lufthansa’nın Viyana’dan Frankfurt, Münih, Stuttgart, Köln ve Brüksel’e yapacağı sefer sayılarını azaltmayı kabul etmesinin rekabeti arttıracağını da vurguladı.

Lufthansa’nın 2 Mart 2008 günü Avusturya Havayolları’nın 500 milyon Euro yardım borcunu ödeme teklifini onaylandı. Alman havayolu, birleşmenin gerekli şartları tamamlandıktan sonra Avusturya Havayolları’nın Eylül ayı içinde Lufthansa’ya entegre edileceğini kaydetti.

Lufthansa, Avusturya Havayolları’nı bağımsız bir yan kuruluş gibi yönetmeyi planlıyor.

Habertürk

Avusturya Havayolları resmen Lufthansa'nın oldu

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
BMI'i bosuna satmiyorlar. Demistim ben. TK da almak istedi ama adamlar yanastirmadi bile. LH Avrupa'da Derebeyi olmus. Ne derse odur. Kimse karsi cikamaz. O kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000