26 Nisan 2014, Cumartesi 12:10:33

AREL VE ATAC İMZALARI ATTI

Arel Üniversitesi ile ATAC-İST (Aviation Training Academy & Consulting) arasında uçak bakım eğitimleri konusunda işbirliği yapılmasını ön gören niyet mektubu, AREL Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Çivi ile ATAC-İST Genel Müdürü Ahmet Çakıroğlu tarafından imzalandı.
  • Bu oluşumu şu şekilde değerlendiriyorum; Taşıma hoca ve dökümanla eğitim dönmez. Sektörde var olan problemleri çözmeye yönelik olarak yapılmış geçici bir yama. Amaçları para kazanmak olan iki kurumun ticari amaçla yaptıkları bir ortaklık. Sektörü iyi yönetemeyen yetkili devlet otoritesinin bilinçsizlik ve bilgisizliğiyle açık bıraktıkları delikleri dolduran bir tapa. Ben üniversitenin havacılık vs.. vs.. bölümüyüm deyipte sektörden bi-haber yaşayan okulların boş bıraktıkları meydanları dolduran bir yapı. İnsanların mağdur olmalarına sebep olarak taşıma suyla değirmeni döndüğü kadar döndürecek geçiçi bir heves. Adı büyük ama içi boş bir kadro. Memleketime yazık yazık çok yazık, tam teşekküllü temel eğitimi veren ne bir temel eğitim okulu, nede üniversite de güzel bir bölüm kuramadık. Hep para kazanmak için ortaya çıkmış ve işi bilmeyen kişilere teslim edilmiş organizasyonların ismi var. Saygılarımla.
  • Türkiye' de , Sivl Havacılık Sektöründe Teknisyen olarak çalışmak isteyenlerde ve çalışanlarda Part -66 lisansı elde edilmesi konusunda bütük bir istek ve talep var. Bu konuda onlara hak vermek lazım. Zira, Part-66 lisansı ulsulararası geçerliliği olan bir lisans. ATAC firması da pazardaki bu talebi değerlendirerek , Dünya çapında kredibiitesi olan Lufthansa ile böyle bir ortaklığa girerek pazardaki bu boşluğu değerlendiriyor. Öncelikle Lufthansa gibi saygın bir kuruluşu Türkiye de bu konuda ikna edebilmeyi oldukça önemli görüyorum. Her iki kuruluşa da başarılar dilerken aynı zamanda Türkiyede' de EASA Part-66 Basic traning eğitimi veren bir Türk kuruluşunun kısa zamanda ortaya çıkmasını ve hiç bir teknisyenin mağdur olmamasını temenni ediyorum.
  • ilk once hata-atac ortakligi magdur ettigi insanlarin problemlerine cozum uretsin...
  • THK üni. ile gold bu çalışmayı fiilen başlatalı 1 sene oldu nerdeyse, Neyse doğru doğrudur,2.de olsanız en azından gidiş yolu doğru
  • Tam da sektörümüzün ihtiyacı olan durumda iki kurum anlaşarak müthiş bir eğitim faaliyeti gerçekleştirmiş.Tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.Arkadaşlar okulu bitirirken ne güzel sınavları vermiş olarak mezun olacaklar.Hemen lisanslarını da alırlar ve tip kursları ile başlayan havacılık serüvenine atılırlar. Anlaşmayı yapanları tebrik ediyorum.Önemli bir boşluğu doldurdunuz ve kimselerin göremediği sektöre adam yetiştirme projesini başlattınız.
  • atac öncelikle bu kış yunan kuruluşu HATA ile tip eğitimi vermiş olduğu eğitim nedeniyle mağduriyet yaşayan insanların durumuyla ilgilensin.sayelerinde emeklerimiz heba oldu.

Arel Üniversitesi ile ATAC-İST (Aviation Training Academy & Consulting) arasında uçak bakım eğitimleri konusunda işbirliği yapılmasını ön gören niyet mektubu, AREL Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Çivi ile ATAC-İST Genel Müdürü Ahmet Çakıroğlu tarafından imzalandı.

Bu niyet mektubu ile taraflar; AREL üniversitesi Meslek yüksek okulu 'Uçak Teknolojileri' bölümünde öğrenim gören ve görecek öğrencilere, “Havacılık Teknik İngilizcesi” ile “EASA Part-66 Modül Eğitimlerini” vermeyi ve bu sayede öğrencilerin uçak bakım sektörünün ihtiyaçlarına uygun bilgi ve beceri donanımı ile mezun olmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirtiler.

Taraflar arasında yapılacak görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde; uçak teknolojileri bölümü öğrencilerine 1. sınıfta “Havacılık Teknik İngilizcesi” 2. Sınıfta ise “EASA Part-66 Modül Eğitimleri” verilecek. Anılan eğitimlerin, ATAC-İST’in eğitim sağlayıcı kurum olarak çalıştığı Lufthansa Technical Training (LTT) tarafından verilmesi ve eğitimler sonunda yapılacak sınavlarda başarılı olan öğrencilerin sertifikalarının yine LTT tarafından düzenlenmesi hedefleniyor.
 
Bu eğitim işbirliği kapsamında; Havacılık Teknik İngilizcesi “Elementary”, “İntermediate” ve “Advanced” kurlarında yapılacak olup, her bir kur öncelikle bilgisayar üzerinden on-line self study ve arkasından yüz yüze sınıf eğitimi şeklinde icra edileceği kaydedildi. 

EASA Part-66 Modül eğitimlerinin dokümanlarının 1. Sınıfın ikinci döneminde öğrencilere dijital ortamda dağıtılarak, 2. Sınıfın başından itibaren EASA Part-66 lisanslı eğitmenler tarafından verilecek eğitimlere ön hazırlık yapmaları imkanı tanınacak.

Bu projede hedeflenen diğer bir amaç ise sektör-üniversite işbirliğini geliştirmek olarak belirtildi. Bu nedenle, AREL Üniversitesi ve ATAC-İST arasında yapılması ön görülen eğitim işbirliği uçak bakim sektöründe hizmet veren kurumların da katılımlarına açık bulunmakta olup bu konuda sektöründe gelen firmaların bazıları ile görüşmelerin sürdüğü belirtildi

Bu proje kapsamında eğitim alacak öğrencilere Türkiye ve Avrupa’daki saygın kurumlarda staj ve iş imkânları da yaratılmaya çalışılacağı, ayrıca proje kapsamında Avrupa Birliği’nin eğitime destek fonlarından da yararlanılmasının hedeflendiği açıklandı.

AREL VE ATAC İMZALARI ATTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Yetkili hocan nerde? ~ 10 yıl önce
Bu oluşumu şu şekilde değerlendiriyorum; Taşıma hoca ve dökümanla eğitim dönmez. Sektörde var olan problemleri çözmeye yönelik olarak yapılmış geçici bir yama. Amaçları para kazanmak olan iki kurumun ticari amaçla yaptıkları bir ortaklık. Sektörü iyi yönetemeyen yetkili devlet otoritesinin bilinçsizlik ve bilgisizliğiyle açık bıraktıkları delikleri dolduran bir tapa. Ben üniversitenin havacılık vs.. vs.. bölümüyüm deyipte sektörden bi-haber yaşayan okulların boş bıraktıkları meydanları dolduran bir yapı. İnsanların mağdur olmalarına sebep olarak taşıma suyla değirmeni döndüğü kadar döndürecek geçiçi bir heves. Adı büyük ama içi boş bir kadro. Memleketime yazık yazık çok yazık, tam teşekküllü temel eğitimi veren ne bir temel eğitim okulu, nede üniversite de güzel bir bölüm kuramadık. Hep para kazanmak için ortaya çıkmış ve işi bilmeyen kişilere teslim edilmiş organizasyonların ismi var. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arelden dostlara ~ 10 yıl önce
Sayın dostumuz, Mesajınızda ifade ettiğiniz endişe ve eleştirilerinize aynen katılıyoruz.Bizlerde bu düşüncelerle ilgili kurumlarla işbirliğiyaparak gücümüzü arttırmak istedik ve eğitim işbirliği sözleşmesi yaptık.İnanıyoruz ki Havacılık sektöründe eğitim ve iyi eğitilmiş personel Uluslar arası rekabette işletmelerimizi bulundukları pozisyondan daha ileri taşıyacaktır. Sizin bu yapıcı eleştirilerinize tekrar teşekkür ediyor. Daha kapsamlı görüşmek üzere müsait olduğunuz bir gün Sefaköy kampüsümüz Havacılık bölümüne bekleriz . Saygılarımızla.
tanınabilirlik ~ 10 yıl önce
Türkiye' de , Sivl Havacılık Sektöründe Teknisyen olarak çalışmak isteyenlerde ve çalışanlarda Part -66 lisansı elde edilmesi konusunda bütük bir istek ve talep var. Bu konuda onlara hak vermek lazım. Zira, Part-66 lisansı ulsulararası geçerliliği olan bir lisans. ATAC firması da pazardaki bu talebi değerlendirerek , Dünya çapında kredibiitesi olan Lufthansa ile böyle bir ortaklığa girerek pazardaki bu boşluğu değerlendiriyor. Öncelikle Lufthansa gibi saygın bir kuruluşu Türkiye de bu konuda ikna edebilmeyi oldukça önemli görüyorum. Her iki kuruluşa da başarılar dilerken aynı zamanda Türkiyede' de EASA Part-66 Basic traning eğitimi veren bir Türk kuruluşunun kısa zamanda ortaya çıkmasını ve hiç bir teknisyenin mağdur olmamasını temenni ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
ilk once hata-atac ortakligi magdur ettigi insanlarin problemlerine cozum uretsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
esas süper olan ~ 10 yıl önce
THK üni. ile gold bu çalışmayı fiilen başlatalı 1 sene oldu nerdeyse, Neyse doğru doğrudur,2.de olsanız en azından gidiş yolu doğru

Yanıtla

Kalan karakter 1000
süper olmuş ~ 10 yıl önce
Tam da sektörümüzün ihtiyacı olan durumda iki kurum anlaşarak müthiş bir eğitim faaliyeti gerçekleştirmiş.Tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.Arkadaşlar okulu bitirirken ne güzel sınavları vermiş olarak mezun olacaklar.Hemen lisanslarını da alırlar ve tip kursları ile başlayan havacılık serüvenine atılırlar. Anlaşmayı yapanları tebrik ediyorum.Önemli bir boşluğu doldurdunuz ve kimselerin göremediği sektöre adam yetiştirme projesini başlattınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atac hata mağduru ~ 10 yıl önce
atac öncelikle bu kış yunan kuruluşu HATA ile tip eğitimi vermiş olduğu eğitim nedeniyle mağduriyet yaşayan insanların durumuyla ilgilensin.sayelerinde emeklerimiz heba oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000