14 Haziran 2012, Perşembe 08:22:34

AÇILIŞ GECİKİNCE TAZMİNAT İSTEDİLER

Almanya‘nın başkenti Berlin’de uluslararası Berlin-Brandenburg Willy Brandt Havaalanı’nın (BER) açılışının gecikmesi Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit’ın başını ağrıtırken tazminat taleplerin de artırdı.

 

3 Haziran 2012’de açılacağı öngörüldüğü halde özellikle güvenlikle ilgili ciddi sorunlar yaşanacağının ortaya çıkması üzerine BER’in açılışının 17 Mart 2013 tarihine ertelenmesi Denetleme Kurulu başkanlığı yapan Wowereit’ı güç duruma düşürdü.

Wowereit, kendisine yönelik suçlamaları geri çevirirken, politik olarak bir hatalarının bulunmadığını ileri sürdü. 2.5 milyar Euro’ya mal olması planlandığı halde, Willy Brandt Havaalanı’nın maliyetinin 3 milyar Euro’yu geçmesinin beklendiği de açıklandı.

DB’nin planı
2 Haziran 2012 tarihi itibariyle kapatılması öngörüldüğü halde BER’deki gecikme yüzünden açık tutulan Tegel Havaalanı’ndaki bazı dükkan ve mağaza sahipleri tazminat davası için harekete geçti. Aynı şekilde BER’de dükkan ve mağaza kiralayan bazı şahısların da gecikme nedeniyle tazminat davası açacakları belirtildi.

Açılışın gecikmesinden önemli ölçüde kayıpları olacaklarını açıklayan Alman hava Yolları Lufthansa ve Almanya’nın ikinci büyük hava yolu şirketi Air Berlin’in yanı sıra Alman Demir Yolları’nın (DB) da tazminat talep etmeyi düşündüğü açıklandı.

DB Genel müdürü Rudiger Grube, BER’in açılışının gecikmesi nedeniyle ayda 600 bin Euro’ya yakın parasal kayıplarının olacağına dikkat çekerken, hukuk uzmanlarının tazminatla ilgili gereken değerlendirmeyi yapmakta olduklarını söyledi.

AÇILIŞ GECİKİNCE TAZMİNAT İSTEDİLER

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000