01 Eylül 2008, Pazartesi 08:43:49

7 bin havacı için kabus dolu günler başladı!

İki yıl boyunca bir alıcı arayan İtalyan havayolu şirketi Alitalia, mahkemeye başvurarak alacaklıların korunması talebinde bulunmuş ve borçlarını ödeyemeyeceğini duyurmuştu. Şimdilerde şirket çalışanları işten çıkarılacağı günü bekliyor...
  • Sendikaciligin sadece calisana,ücret artisi gibi seyler ile ugrasmasi anlamina gelmemelidir.Benim ishayatimda,sendikali isci temsilciligimde vardir.Biz en önce ürettigimizi satabilecek bir fiata üretmemizi,sayet piyasa sartlari müsait degilse,kisa calisma,ondan sonra isden cikarmaga müsaade ederdik.Italya,Fransa ve bizdede 70 yillari hatirlayinca,sendikacilik bir diktatorya gibi idiler.Almanya'da basari bu yöntemle yürümektedir.Kopyalamakda yasak degildir.

İtalya'da sendikaların bu yıl başlarında satışını engellediği Alitalia'ya, Air France-KLM, 200 milyon Euro yatırım yapmayı planlıyordu. Ancak bu satış gerçekleşmeyince şimdi işçiler çıkarılma tehlikesiyle karşı karşıya...

Günlük zararı 2 milyon Euro'ya yaklaşan Alitalia, saplandığı borç batağından kurtulmak için her yolu deniyor. Kısa mesafedeki karlı uçuşlar bir şirket altına alınarak, İtalyan yatırımcıların denetiminde olacak. İtalyan basınına göre Alitalia'nın 19 bin kişilik istihdamının 7 bin azaltılacağını ve 50 noktaya uçuşu sona erdirecek.

Havayolunun geleceği, sendikaların büyük tensikatlara ikna edilmesine bağlı bulunduğuna dikkat çekiliyor.

Bu arada, hem KLM, hem de Lufthansa oluşturulacak yeni şirkete yatırım yapmakla ilgilendiklerini açıkladılar.

7 bin havacı için kabus dolu günler başladı!

Yorumlar

Neredeyiz ~ 16 yıl önce
Sendikaciligin sadece calisana,ücret artisi gibi seyler ile ugrasmasi anlamina gelmemelidir.Benim ishayatimda,sendikali isci temsilciligimde vardir.Biz en önce ürettigimizi satabilecek bir fiata üretmemizi,sayet piyasa sartlari müsait degilse,kisa calisma,ondan sonra isden cikarmaga müsaade ederdik.Italya,Fransa ve bizdede 70 yillari hatirlayinca,sendikacilik bir diktatorya gibi idiler.Almanya'da basari bu yöntemle yürümektedir.Kopyalamakda yasak degildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000