03 Temmuz 2023, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Böyle bol bol atıp, hükümete çalışan, sendikayı susturan adama yol verilirmi?
  • Olur
  • Bugünden itibaren olur
  • This company is a real bullshit .
  • Japonyada intihar eden cocuk yüzünden hiç biri önemli değil. Hepsi Emekli edilmeli.
  • Ahmet bey pandemir calısmıs oldugumuz emegin hakkını verdigimizi umuyorum canla basla hakaediş mujdesi insallah bir hediye verirsini tesekur ederim
  • Hayır Olmaz
  • TGS personeline camsit uçuş yaptırıyorlar.sistemde THY personelinin ailesi TGS nin önüne geçemiyor ama her türlü geçiriyorlar ve TGS personeli ucamazken THY aile yakını uçuyor.bu karar kaptanlar tarafından alınan bir karar mıdır yoksa THY Yönetim kurulunun aldığı bir kararmidir...
  • %40 zam ve iki harf kademesi verilecek hayırlı olsun
  • Artık biri gelsin şeflik müdürlük alanları incelesin . Dyned soksunlar , İngilizce bilmeyen adamdan şef, müdür olur mu? Olmaz tabi ama ozmn Tgs de neden var ? Türk Hava Yollarına inglizce bilmeyen yönetici hizmet etmeden , maaş alıyor ama ? Tgs Bagaj tayfasııı… illaki sıra sizede gelecek . Bir yürekli cıkıp hayırdır senelerde minibüsçü ile gelip yönetici maaşı aldınız , personeller 13 senede sadece sorumlu olurken , memur kalırken siz başka birimden Başka terminallerden gelip sef mudur oldunuz . Nasıl iş diye soracak .. tabiki Allah da hesap soracak yedikleriniz kul hakları için .

THY’de Değişim Olur mu?

Türk Hava Yolları 25 Temmuz itibari ile genel kurul yapacak. İlker Aycı sonrası işbaşına gelenler bir nevi hesap verecekler. Gerçi hesaplar ve cevaplar hazırlanmıştır ama yine de hissedarların karşısına çıkılıp kendi yazdıklarını kendileri okuyacaklar ve ibra edilip ya devam edecekler ya da birkaç değişiklikle bir yıl yönetimde kalacaklar.

Birkaç sene öncesi geldi aklıma. Yine bir seçim dönemi idi. Bizim Murat Herdem kendi sosyal medya hesabından THY’deki genel kurula ithafen “İlker Aycı gider mi kalır mı, giderse kimler gelir” minvalinde bir paylaşım yapmıştı.

Bu paylaşımın ardından kızılca kıyamet kopmuştu. Detay vermeyeceğim ama İlker Aycı hop oturup hop kalmış, şahsım aranarak türlü türlü tehditler yapılmıştı.

Aldırış etmedik ama İlker Aycı yerinde kalmış, sonra da yaka/paça dışarı atılırcasına istifa ettirilmişti.

Yine aklıma o günler geldi ve başlığı da o şekilde düşündüm. Şu sıralar “Ahmet Bolat gider mi” soruları ortalarda dolaşıyor. Efendim Ahmet Bolat gidecek yerine damat gelecek dedikoduları dolaşıyor. Hiç ama hiç olası görmüyorum.

Her ne kadar eleştiriyor olsak bile ki bizim görevimiz iyi ya da kötüyü yazmaktır, Ahmet Bolat gayet başarılı. İletişim dilinden, personele olan yakınlığına kadar görüntü iyi. Bu sebeple sistem yürüyor ise devam ederler diye düşünüyorum.

Sarayın başka hesapları yok ise Ahmet Bolat devam eder. Keza Bilal Ekşi de devam eder. Bilal Ekşi THY tarihinin en uzun genel müdürlüğünü yapan kişi olarak da tarihe geçebilir.

Bildiğim kadarı ile Temel Kotil şu anda bayrağı en uzun genel müdür olarak elinde bulunduruyor. THY Yönetim Kurulundan olası gidecek tek kişi olarak Orhan Birdal olabilir diye düşünüyorum.

Ama onun da arkasında Binali Yıldırım gibi iktidarın ağır bir topu var. Bu destek devam eder mi, yerine başkasını önerir mi bilinmez. 25 Temmuz’u bekleyip göreceğiz. Ama damat Murat Şeker adı dedikodu olarak dönse bile zaten bana göre perde arkası yönetici diye düşünüp, yeni bir tartışmanın yolu açılmayacak gibi algılıyorum.

Ahmet Bolat şu sıralar oldukça agresifleşti. “Kime karşı” diye soracak olursanız; kendi sosyal medya hesabından başka bir yerde açıklama yapmıyor. Belki de doğrusu budur ona göre.

İşte burada kendisine yöneltilen sorulara kızıyor, takipçilerini engelliyor ve yorumları siliyor. Belki de bu kadar bir etkileşim olacağını düşünmüyor, profesyonel bir yol olduğu için sosyal medyaya ağırlık veriyor.

Hepsini anladık da Ahmet Bolat’ın telefon numarasını değiştireceğini hiç düşünemedik. Mesela bazı konularda mutlak danışmamız gereken durum olunca kendisine ulaşıp görüş soruyorduk. Yine öyle bir durumda kendisine attığımız mesaja verilen cevap “Ahmet bey bu numarayı artık kullanmıyor. Kendisine mail yoluyla ulaşabilirsiniz” oldu.

Açıkçası bir yönetici neden telefonunu değiştirir bilemedim. Ben bugüne kadar yöneticilerin telefon değiştirdiklerine şahit olmadım. Değiştirenler de yeni numaramız bu şeklinde bildirim yapıyorlardı. Acaba kibir mi bürüdü diye düşünmeden edemedim.

Ez cümle THY genel kurulunda önemli bir değişiklik beklemiyorum. Ama sabırsızlıkla beklenen bir durumu şimdiden beklediklerini söyleyebilirim.

THY Yönetimi genel kuruldan kendisine zam isteyecek.

Afiyet olsun.

THY’de Değişim Olur mu?

Yorumlar Tüm Yorumlar (54)

Bol At ~ 10 ay önce
Böyle bol bol atıp, hükümete çalışan, sendikayı susturan adama yol verilirmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Değişim ~ 10 ay önce
Olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kanat ~ 10 ay önce
Bugünden itibaren olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Insane ~ 10 ay önce
This company is a real bullshit .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sade Vatandaş ~ 10 ay önce
Japonyada intihar eden cocuk yüzünden hiç biri önemli değil. Hepsi Emekli edilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erkan ~ 10 ay önce
Ahmet bey pandemir calısmıs oldugumuz emegin hakkını verdigimizi umuyorum canla basla hakaediş mujdesi insallah bir hediye verirsini tesekur ederim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevap veriyorum ~ 10 ay önce
Hayır Olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayın Bolat ~ 10 ay önce
TGS personeline camsit uçuş yaptırıyorlar.sistemde THY personelinin ailesi TGS nin önüne geçemiyor ama her türlü geçiriyorlar ve TGS personeli ucamazken THY aile yakını uçuyor.bu karar kaptanlar tarafından alınan bir karar mıdır yoksa THY Yönetim kurulunun aldığı bir kararmidir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kartal ~ 10 ay önce
%40 zam ve iki harf kademesi verilecek hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kartallı ~ 10 ay önce
Her zamanki gibi yine kandırıldın galiba
Yürekli biri gelir umarım . Tgs bgj ~ 10 ay önce
Artık biri gelsin şeflik müdürlük alanları incelesin . Dyned soksunlar , İngilizce bilmeyen adamdan şef, müdür olur mu? Olmaz tabi ama ozmn Tgs de neden var ? Türk Hava Yollarına inglizce bilmeyen yönetici hizmet etmeden , maaş alıyor ama ? Tgs Bagaj tayfasııı… illaki sıra sizede gelecek . Bir yürekli cıkıp hayırdır senelerde minibüsçü ile gelip yönetici maaşı aldınız , personeller 13 senede sadece sorumlu olurken , memur kalırken siz başka birimden Başka terminallerden gelip sef mudur oldunuz . Nasıl iş diye soracak .. tabiki Allah da hesap soracak yedikleriniz kul hakları için .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yhm de aynı ~ 10 ay önce
Bu tek bagaj hizmetlerine özel değil yhmde de dolu böyle şef müdür var... Bu şirket değişmez ..
Ben bilmem ~ 10 ay önce
Sen yetersiz kalmışsan ve yönetici olmasıysan bu senin suçun demeyelim de. Bu senin yetersizliğin diyelim

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000