29 Nisan 2024, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • benim bildiğim bolat efendi 40 kişiye mail attı sorun yok ve istersen yaş kriterine takılmadan işe başvurabilirsin diye...ama tamamen dalga geçme amaçlı imiş..yada kendi 6 adamını geri almak için bahane...sonuçta sınava mülakata felan açağırıp işe almadı...Allahından bulsunlar...
  • Yaşatılanlar çok ama çok onur kırıcı oldu .. verilen emeklilik dilekçeleri biz sizi önce çıkardık zihniyeti ile kabul edilmedi … İade i itibar için be gerekirse yapılmalı , sıfır sicil ile işe başlatılanlar oldu … kabul edemiyoruz…
  • 211 ve daha nice haksız işten çıkarılanlara yazık olmuş, ama kimin umutunda, gerçek adalet gelene kadar!!!!
  • Bizleri şirkete çapırdıkları gün yaşattıklarına ne demeli? Tam terörist muamelesi kapıdan içeri girmemizi bile engellediler şahsi eşyalarımızı torbalara doldurtup dış kapıda ellerimize tutuşturdular. Diğer çalışanların bizlere korku ile vebalıymışız gibi bakmaları, hatır dahi sormaktan çekinmeleri, veda yemeklerine gelmekten korkmaları, gelenlerin dahi fişlendiği bir ortam vardı. Ağır mobbinge uğradık. Hala da etkileri devam ediyor. Bu çamur yüzünden hala iş bulamayanlar var. O gün kapıdaki güvenlikler bize yapılanlardan mahçup oldular da bu vicdan yoksunu sözde yöneticiler yıllardır nasıl rahat uyuyorlar. Hiç mi Allah korkusu yok bunların. Bizim ailelerimizin kul haklarına öyle bir girdinizki ben size acıyorum.
  • Bu 211 içinde öyle insanlar vardı ki, geri kalanlar şunu düşünmeden edemiyordur eminim. Bu 211’e bunu yapanlar bize ne yapmazlarki? Hiç bir çalışan o günden sonra kendini rahat hissetmiyor. Kendilerine Ne zaman ne yapılacağı belli değil. Bir iki kişinin iki dudağı ve vicdanı arasında kaderleri de kederleri de. Allah geride kalanların da yardımcısı olsun.
  • Rezillik nedir Üstadım, size kaşımızı çatsak budamı yazımı, hiç yakışmıyormu diye mesaj atsak, nerede yanlış yaptım der bir utanma duygusu başlar. Bunların suratına tükürsen, yağmur sanıyor; Aycı ‘nın THY den ayrılının nasıl soru işaretileri ile dolu olduğunu biliyoruz,655 sayfalık ideaname karşısına çıkınca Air İndia Yönetimi Başkanlığından kovudu, Türkmenistanda Cumhurbaşkanı emriyle Yönetim Kurulu Başkanlığından kovuldu, şimdi Ommana Yönetim Kurulu üyesi okarak atandı.İnanın şikete şikayet mekbu yayğıyor.Aycı burada çalışmayı onur sayıyor. Gururu olsa burda çalışmazdı.
  • Keşke tek dert tasa ve düşünceniz din olsaydı, saygı duyardım. Siz kasa, masa, nisayı geçip kendi liyakatsız yandaşlarını kayırıp, diğerlerine zulmetmekten bir türlü dine gelemediniz.Adaletiniz yoksa herşeyinizi kaybedersiniz, ahlakınız yoksaki, yok dininizde olmaz.Siz zümünüze, çifterli maaşlarınıza, muta nikahınıza devam ederken çevrenizde sadece menfeatperestler kaldı. Biz bize yeteriz, ahiret bize yeter, dünya sizin olsun.
  • Sayın Bol-at Fatih üniversitesi size ne hatırlatıyor? 211 asıl kininiz burdanmı acaba.211 uyan asıl düğüm noktası burda. Siz 211 cemaatci olsaydınız çoktan tekrar işe başlamıştınız.
  • Merak ediyorum makam odalarında otururken insanların ekmeğiyle itibarıyla şerefiyle oynamak bu kadar mı basit yazık olmuş onca insana Yaşattıklarını yaşamadan gitmesinler
  • Sizin yazdığınız yazıkar içinde havacıların 211’e gösterdiği ilgi oranı nedir?

THY: Bu Rezilliği Planlayan, Uygulayan İnsanlık Yoksunları Halen Yönetici Unvanı Taşıyor.



Bu konuda farklı zamanlarda 10’u aşkın yazı yazdım. Her konuyu kısa ve sırasıyla anlatınca rezilliğin boyutu daha net anlaşılıyor gibime geldi.

Bu yazı özetle yaşanmışları anlatılan 211 (-2) kişi ile ilgili vaki talepleri tekrarlamak, onları ve yaşadıklarını kamuoyuna hatırlatmak veya bu işlemi yapan yöneticileri zemmetmek amacı ile yazılmamıştır. Bu hususların hepsi bana göre zaman aşımına uğradı. Hepsinin üzerinden 7 seneyi aşkın zaman geçti. Konuyu yeniden canlandırmanın bir faydasının olmayacağı da açık.  

Amacım salt bu tür işlemleri yapan kötü niyetli yöneticilerin bu konuda yaptıkları uygulamalar sonucunda doğan çalışan mağduriyetlerinin ve tarumar edilen hak ve hukuklarının, geçtiğimiz hafta AIRPORTHABER’ de kaleme aldığım “Devlet nepotizmin her türünü hukuken caydırıcı müeyyidesi olan bir suç olarak görmeli” konulu yazımla ilişkilendirmekten öte değil. Ceza sistemimizde bu uygulamaların söz konusu fiillerin cezası yok.

1.15 Temmuz 2016’ daki kalkışma hareketi bastırıldı ve ordumuzun ve halkımızın sayesinde başarılı olmadı.

2. Cumhurbaşkanımızın, 17 Temmuz 2016 günü saat 14.39’da AA tarafından basına sirküle edilen konuşmalarında ifade ettikleri “Devletin tüm kurumlarında bu virüsleri temizleme dönemi devam edecektir. Çünkü bu vücut metastaz yaptı. Maalesef kanser virüsü gibi bu devletin her yerini sardı.” sözlerini çarpıtarak, yapmayı planlamış oldukları çirkin bir uygulamayı devletin en üst makamının konuşmasının arkasına saklama cüretini göstererek, kendileri ile aynı siyasi görüşte olmayan ve de bu açıdan THY Yönetimine de karşıt fikirde olduklarını düşündükleri çalışanların kurumdan kendi üzerlerine toz kondurmadan ayıklanması için fırsat bildiler. Ve bu uygulamalarını başka bir isim altında yürürlüğe koydular. Fetö yapılanmasına müzahir olmak ve daha da önemlisi ülkemizin ve şirketin güvenlik ve çıkarlarına ters düşen tutum ve davranışların için de bulunmak.

3. Evet, THY’nin bu yöneticileri söz konusu konuşmayı takip eden 4 gün içerisinde şirkette görev yapan 20.000’ i aşkın personeli, süzgeçten geçirerek (?) bunların içinden 211 çalışanı Cumhurbaşkanımızın konuşmasında ifade etmiş oldukları kıstası zerre kadar dikkate almadan kendi düşüncelerine göre belirleyerek (?) adı geçen personele GSM mesajı ile işten çıkartıldıkları bilgisini verdiler. Ve de basına aşağıdaki çirkin açıklamayı yaptılar.  Yöneticilerinin bu gayretkeşliği sonucunda THY bu konuda en hızlı karar verip, uygulamayı başlatan ve bitiren kuruluş olma unvanını aldı. O günlerin hareketliliği ve yarattığı ortam, tabiatıyla Ankara’ya gönderilen listelerin kontrol edilmesi ve sorgulanmasına imkân tanımadı. Ancak THY yönetimi bu uygulamasından bekledikleri alkışı da alamadı.

4. Türk Hava Yollarının aşağıdaki görselde yer alan basın bülteni, tüm yazılı ve sözlü basında ve de dijital medyada yayımlanmıştı. Tabii ki bu adiliği kasten yaptığı / yaptırdığı ortaya çıkan yöneticiye kimse bir şey sormadı? Ve böylelikle Sn. Genel Müdür başta olmak üzere, diğer ilgili üst yöneticiler ve yardımcıları da “kötülüğü cezalandırmayan yönetici bunun yapılmasını emredendir” sözünü adeta doğruladılar.

5. İşten çıkartılan THY personeli hali ile sektörde iş arayışına başladı. Ancak yukarıdaki suçlamalarla iş akitleri feshedilen eski THY mensuplarına sektör şirketleri mültefit davranmadı. Bazı şirketler suçlamalara inanmadıklarını ancak THY yönetimi ile ters düşmek istemediklerini ifade ederek vaki müracaatları geri çevirdiler. Neticeten herkesin aklında kalan suçlama haberlerde yer alan “ŞİRKETİMİZ GÜVENLİĞİ VE ÇIKARLARINA TERS DÜŞECEK HER TÜRLÜ TUTUM VE DAVRANIŞLAR KAPSAMINDA FETÖ YAPILANMASINA MÜZAHİR OLMAK YER ALMAKTADIR.” cümlesiydi.

6- İş akitleri feshedilen çalışanların yaklaşık yüzde sekseni (belki daha da fazlası) Türk Hava Yollarını mahkemeye verdiler.

7- THY hukukçuları, mahkemeye sundukları yazılı savunmada basın bülteninde yer alan suçlamaların hiçbirini tekrar ediyorum hiçbirini belgeleyemediler. Feshin personel fazlalığından ötürü uygulandığı şeklindeki savunmaları mahkemelerce kabul görmedi, zira daha sonraki tarihte aynı unvanlı personel arayışında oldukları davacıların THY tarafından verilen “personel arama ilanlarını mahkemelere sunmaları sureti ile çürütüldü vb.

Evet, basın bülteninde yer alan suçlamanın aksine 211’lerin içinde Fetöcü yokmuş. Bu THY’nin yazılı beyanıdır. Mahkemede hâkim THY hukukçularına söz konusu listede kayıtlı kaç Fetöcü olduğunu sorar? Cevap yok. Mahkeme bu bilgiyi ısrarla ister. Takip eden celsede THY mahkemeye 211 kişilik bir listeyi İcra Kurulu’nun karar yazısı ile birlikte takdim eder. Meğer çalışanların tümünün iş akdi işletmesel nedenlerden ötürü feshedilmiş. İcra Kurulunun kararında böyle yazıyordu. Bu yazı Mahkeme dosyasına giriyor. Ve de listede adı geçen 211 THY eski personelinin içerisinde hiç Fetöcü bulunmadığı bu yazıda açık ve net olarak görülmüş oluyor. Buna rağmen Türk Hava Yollarının saygıdeğer tepe yöneticisi bu basın bültenini kaleme alan yöneticiye dönüp bakmadı bile. Ve de yazılı itirafları bir tarafa “kötülüğü cezalandırmayan yönetici bunun yapılmasını emredendir” sözünü ikinci bir defa daha doğruladılar.

Hâkimin suali, “peki o zaman basın duyurunuzda o cümlelere neden yer verdiniz?” THY’ den yine cevap yok. THY Hukukçuları suskun, yere bakıyor. Meğerse algı yaratmak istemiş THY’ nin saygıdeğer tepe yöneticileri. Böyle devasa bir kuruluşun hukukçularının hâkimden azar işitmesinin mahkemeyi izleyenleri üzdüğünü söyleyemem. İşte THY Yöneticilerinin çirkinlik ve rezillikleri buydu. Tabii ki devamı da var.

8. Evet THY’yi mahkemeye verenler ilk derece ve istinaf mahkemelerindeki davaları kazandılar ve söz konusu mahkemeler onlarla ilgili olarak işe iade kararı verdi. THY bu durumu ve anlatılanları, tutanaklara geçen ifadeleri değerlendirmeden, nasıl olsa bu kararlar Yargıtaydan döner(?) düşüncesi ile konuları en üst mahkemeye taşıdı. Ve yargıtay da davacılar lehine verilmiş olan ilk derece ve istinaf mahkemelerinin kararlarını onayladı. Saygıdeğer yöneticiler bu saçmalığın Ankara’nın emri olduğunu etrafa tısladılar. Kimi kastettikleri herkesçe malumdu. Yine de inanılmadı, zira Cumhurbaşkanımız bu konuda yapılan hataların düzeltileceğini açık açık söylemişti.

9- THY Yönetimi bu kararlara ve Cumhurbaşkanının bu konudaki hatalar düzeltilecektir sözüne rağmen kendilerini dava eden eski çalışanlarına iş başı yaptırmadı ve iş kanununun ilgili maddesi uyarınca belirtilen personele mevzuatın öngördüğü (+) tazminatı ödemeyi tercih etti. THY, yaptığı bu uygulama ile işten ayırdığı bir çalışanına bugüne kadar ödenen en yüksek tazminata mahkûm edildi. Sözüm ona THY Halka açık bir şirketti(?) Yöneticiler, Mahkeme kararlarını ve Cumhurbaşkanımızın sözlerini dikkate almadıkları gibi hissedarları da hiçe saymışlardı. Tabii ki Genel Kurullarda onlara hesap soran da olmadı.

10. Zaman geçti ve THY’ de tepe yönetim değişti. Atanan zat bu uygulamaları yapan, hazırlayan ve de uygulayan yöneticileri Şirkette Genel Müdür Yardımcılığı yaptığı uzun dönemde alkışlamaktan başka bir şey yapmayan, birçok kimsenin şirketteki varlığından bile haberdar olmadığı biriydi. Atanmasından kısa bir süre sonra 211’lerin durumlarını kuracağı bir komisyona tetkik ettireceğini, bununla yetinmeyeceğini ve bizzat yapacağı değerlendirmeden sonra bu eski çalışanlar hakkında yapılan hatalı bir uygulama varsa düzelteceğini söyledi. Bunun nedeni ise sonra meydana çıktı.  3 Mahkemenin kararını, kuracağı bir komisyona tetkik ettireceğini söylüyordu bu atanmış. 211’lerle ilgili listeyi hazırlayan ve bu konuda karar verip uygulayan yöneticilerin de  içinde bulunduğu komisyon mahkeme kararlarını gözden geçirdi, bu yetmedi çarpık zihniyet bizzat değerlendirdi kararları. Ve de sadece iki personelin şirkete geri dönüşünü onayladı. THY’ye geri dönenler, YK Başkanı bu göreve atanmadan önceki Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütürken 211’ler listesine alınmalarını önleyemediği bir kişiden ve onun yakın bir çalışma arkadaşından başkası değildi. Tesadüf demek zor. Bunlardan birinin hemen terfii sağlandı ve bu zat şimdi THY’nin bir yan kuruluşunun en tepesine oturtuldu. Daha sonraları bunların dışında verdikleri birkaç işe iade kararı varsa da bu işlemler gizli yapıldı? Bilmiyoruz. Gizli yapılan her işte bir sorun olduğu mutlak.

Evet, Türkiye’de bu tür ahlâksızlıklar, bunun gibi rezillikler genelde cezasız kalıyor. Ve cezasız kalan her ahlâksızlık öbür köşede bekleyen diğer ahlâksızlara güç ve imkân kazandırıyor. Hâkim durumdaki yöneticiler onları cezalandırmıyor. Sonuçta kendilerini suçlulara ortak ediyorlar. Ve biz bunları yaşıyoruz.

Kanunlarımızda, ceza sistemimizde bu fiiller neden suç sayılmıyor? Kanunlarımız neden NEPOTİZMİN HER TÜRÜNÜ HUKUKEN CAYDIRICI MÜEYYİDESİ OLAN BİR SUÇ OLARAK GÖRMÜYOR?

Yukarıdaki yaşanmışı, geç de olsa ilgililerin bu konunun üzerine eğilmelerinin sağlanmasında bir faydasının olabileceği düşüncesiyle naklettim. Daha çirkin münferit olaylar da var tabii ki. Ancak bu konuyu, yönetici adı verilen bu vicdansız, insanlıktan yoksun üst görevlilerin yaptıkları çirkinliğe THY’nin 211 çalışanını ve ailelerini muhatap ederek onları perişan ettikleri için seçtim.

Temenni ederim ki okuması gerekenler okusun, düşünmesi gerekenler düşünsün. İnşallah.

THY: Bu Rezilliği Planlayan, Uygulayan İnsanlık Yoksunları Halen Yönetici Unvanı Taşıyor.

Yorumlar Tüm Yorumlar (255)

güvenlik ~ 8 gün önce
benim bildiğim bolat efendi 40 kişiye mail attı sorun yok ve istersen yaş kriterine takılmadan işe başvurabilirsin diye...ama tamamen dalga geçme amaçlı imiş..yada kendi 6 adamını geri almak için bahane...sonuçta sınava mülakata felan açağırıp işe almadı...Allahından bulsunlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biri ~ 9 gün önce
Yaşatılanlar çok ama çok onur kırıcı oldu .. verilen emeklilik dilekçeleri biz sizi önce çıkardık zihniyeti ile kabul edilmedi … İade i itibar için be gerekirse yapılmalı , sıfır sicil ile işe başlatılanlar oldu … kabul edemiyoruz…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 9 gün önce
211 ve daha nice haksız işten çıkarılanlara yazık olmuş, ama kimin umutunda, gerçek adalet gelene kadar!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazıya ekleme ~ 9 gün önce
Bizleri şirkete çapırdıkları gün yaşattıklarına ne demeli? Tam terörist muamelesi kapıdan içeri girmemizi bile engellediler şahsi eşyalarımızı torbalara doldurtup dış kapıda ellerimize tutuşturdular. Diğer çalışanların bizlere korku ile vebalıymışız gibi bakmaları, hatır dahi sormaktan çekinmeleri, veda yemeklerine gelmekten korkmaları, gelenlerin dahi fişlendiği bir ortam vardı. Ağır mobbinge uğradık. Hala da etkileri devam ediyor. Bu çamur yüzünden hala iş bulamayanlar var. O gün kapıdaki güvenlikler bize yapılanlardan mahçup oldular da bu vicdan yoksunu sözde yöneticiler yıllardır nasıl rahat uyuyorlar. Hiç mi Allah korkusu yok bunların. Bizim ailelerimizin kul haklarına öyle bir girdinizki ben size acıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ah’imiz ~ 9 gün önce
Bunlar hicbirsey, cocuklarimiz bunun ailesi fotocu diye arkadaşlarından dislandi, 10 yillik komsularimiz selam vermez oldu, arkadaslarimiz, aramaz oldu, kendi oz anne ve babamiz bile supheye dusup “cocugum bur alakan varmi bu fetoculerle” diye sikila sikila devamli sordu. Evet cogu kisi is gorusmesine bile cagrilmadi. Bunlara maruz kalipda feto degil hicbir cemaat hatta AKP ile uzaktan yakindan bir ilginizin olmadiginizi dusunun ve sonra yapilan kotulugun buyuklugunu acimasizligini dusunun…
Geride kalanlar ~ 9 gün önce
Bu 211 içinde öyle insanlar vardı ki, geri kalanlar şunu düşünmeden edemiyordur eminim. Bu 211’e bunu yapanlar bize ne yapmazlarki? Hiç bir çalışan o günden sonra kendini rahat hissetmiyor. Kendilerine Ne zaman ne yapılacağı belli değil. Bir iki kişinin iki dudağı ve vicdanı arasında kaderleri de kederleri de. Allah geride kalanların da yardımcısı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rezillik nedir? ~ 9 gün önce
Rezillik nedir Üstadım, size kaşımızı çatsak budamı yazımı, hiç yakışmıyormu diye mesaj atsak, nerede yanlış yaptım der bir utanma duygusu başlar. Bunların suratına tükürsen, yağmur sanıyor; Aycı ‘nın THY den ayrılının nasıl soru işaretileri ile dolu olduğunu biliyoruz,655 sayfalık ideaname karşısına çıkınca Air İndia Yönetimi Başkanlığından kovudu, Türkmenistanda Cumhurbaşkanı emriyle Yönetim Kurulu Başkanlığından kovuldu, şimdi Ommana Yönetim Kurulu üyesi okarak atandı.İnanın şikete şikayet mekbu yayğıyor.Aycı burada çalışmayı onur sayıyor. Gururu olsa burda çalışmazdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Unnan Air ~ 9 gün önce
Kendilerine ilker Aycı ile alakalı bir çok şikayet maili geldiğini ve bunların bir kısmının hakaret amis ifadeler içerdiğini söylüyorlar.
Din ~ 9 gün önce
Keşke tek dert tasa ve düşünceniz din olsaydı, saygı duyardım. Siz kasa, masa, nisayı geçip kendi liyakatsız yandaşlarını kayırıp, diğerlerine zulmetmekten bir türlü dine gelemediniz.Adaletiniz yoksa herşeyinizi kaybedersiniz, ahlakınız yoksaki, yok dininizde olmaz.Siz zümünüze, çifterli maaşlarınıza, muta nikahınıza devam ederken çevrenizde sadece menfeatperestler kaldı. Biz bize yeteriz, ahiret bize yeter, dünya sizin olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bunlar ~ 9 gün önce
Dinide rezil etti yetmedi bunlar yüzünden bir çok kili dinden çıkıp deis oldu.
Fatih Üniversitesi ~ 10 gün önce
Sayın Bol-at Fatih üniversitesi size ne hatırlatıyor? 211 asıl kininiz burdanmı acaba.211 uyan asıl düğüm noktası burda. Siz 211 cemaatci olsaydınız çoktan tekrar işe başlamıştınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 içinde ~ 9 gün önce
211 içinde Fetö olsaydı hamisi Bol-at olurdu.
Bir 211 li olarak kendini düşün ~ 10 gün önce
Merak ediyorum makam odalarında otururken insanların ekmeğiyle itibarıyla şerefiyle oynamak bu kadar mı basit yazık olmuş onca insana Yaşattıklarını yaşamadan gitmesinler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hesap ~ 10 gün önce
Herkesin bir hesabı var Allah onda bir hesabı var•
Çetin Bey’e bir soru ~ 10 gün önce
Sizin yazdığınız yazıkar içinde havacıların 211’e gösterdiği ilgi oranı nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eveet ~ 10 gün önce
Güzel bir soru? Biz 211 ler havacılık camiyasının gönlünin neresindeyiz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000