09 Ekim 2023, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Herkes boş yapmış LinkedIn dan yazın yiyorsa hakkınızı arayın
  • 15000 maaş 3 çocuk 2 si okula gidiyor çık çıkabilirsen işin içinden yazıktır günahtır hırsızlıkmı yapalım napalım çok bilgili liyakat sahibi idareci abilerim mobing desen tavan yapmış sanki maaşlarımızı posta başları şefler cebinden veriyor işi bilmez ukala kasıntı torpille şef olmuş işçinin üstüne baskı kuruyor bi çok arkadaşımız işi bıraktı tazminatı alabilsek yarımızdan çoğu işi bırakır yapın bi güzellik dışarısı Suriyeli afganlı dolu eminim yerimiz fazlasıyla dolar..
  • Şirketimiz en zor zamanınızda yanimizda durdu bence dahada duracak inşailah bu kotu gidişe dur deyen olur Allah herkezin yardimcsi olsun
  • Memnun olmayan varsa lütfen ayrılsın ! Oraya girmek için canla başla uğraşanlar var torpili olmayan
  • Hic bisi olmaz calismaya dewam butda aglayacaginiza sesinizi cikarin
  • Kameradan bakmak yoneticilik degildir.tgs de personel in psikolojisini kasitli bozuyorlar.eziklikten gelip acisini personelden cikariyorlar..kimse bu duruma el atmiyacakmi tgs de
  • Yöneticilerin umrunda degil bu haber işci sınıfı için geçerli 14 bin maaşa bayram hafta sonu gece gunduz yagmur çamur demeden çalısıyoruz parayi kim aliyor şef ve müdürler utem de kordinasyon başta olmak uzere değişiklik lazım işciyi kim düşünür bu kapasitede kordinasyon şefi olmuş birde müdür olmak istiyor olamadi diyede küsüp işe gelmiyor şaka gibi gerçekten
  • Size hiç üzülmüyorum
  • İnşallah duzelir şirketimiz zor gunumuzde hep yanimizda olmuştur gene olacagina inanıyorum Allah herkezin yardimcsi olsun
  • Arkadaşlar büyük oyun var Eylül ayında bı yalan çıkarttılar yoneticilerin gözü önünde yok Kasım ve Aralık ayında 1 er maaş evtra ödeme yapılacak yok maaşa enflasyon zammı yapılacak diye Ahmet Bolat bey çıktı çek vericez evinize güzel parayla gideceksiniz dedi 2 maas ikramiye yalan oldu şimdi bır söylenti çıkmışki kişi basi 70-80 civarı çek verilecek diye tabi bizim personel herzaman ki gibi gönülden inanmış buna Ama şunu unutmayalım Ocak ayı geldiği zaman Ahmet Bolat çıkacak 30 bin veriyoruz diyecek ve insanlar yine hüsrana uğrayacak Arkadaşlar herşeye inanmayın bu Kasım Aralık ayında biz bu 15 binle gecinemeyip.yine kredi kartlarini patlaticaz büyük ihtimalle Allah sabır versin diyorum bu yönetimi Allah a havale ediyorum Kendileri ve aileleri bal kaymak yaşarken biz ve ailemiz yine birşeylere muhtaç yaşayıp gideceğiz.. selametle

TGS’de İsyan Var. Kooperatif Batabilir. VIP Uğur Hızal…

Değerli okurlarım; yine üç başlıklı bir yazı ile birlikteyiz. Özellikle TGS’den çok sayıda yorum, mesaj ve bir o kadar da doğrudan iletişim yolu ile serzenişte bulunanlar var, isyan edenler var. Öte yandan Hava İş Yapı Kooperatifi ile ilgili şok bilgileri paylaşacağım. Ve Çukurova Havalimanı koordinatörü olan Uğur Hızal ile ilgili ilginç bilgileri paylaşacağım.

Havacılık sektöründe çalışanlar iyi bilir ki bu camianın tek sorun yazan, çözüm öneren, milletin hakkını savunan, haksızlıkları dile getiren platformudur sadece Airporthaber. Doğruları bulabileceğiniz tek yayın organı. “Haberin Tek Kaynağı” boşuna demedik.

İşte bu güven ile sektörün patronundan işçisine kadar oluşan güvenden dolayı her türlü yazılacak ya da yazılmayacak konular paylaşılır. Bilirler ki biz onları cezasını kendimiz çekme pahasına asla satmayız.

Bu sebeple TGS çalışanları günün her saatinde bizimle iletişime geçerek çalışma ortamlarının bozuk olduğunu, geçim sıkıntısı yaşadıklarını, alınan ücretlerin ev kirasına dahi yetmediğinden bahisle bu konuların gündeme gelmesini istiyorlar.

Uzun süredir bu böyle devam edip gidiyor. Hal böyle olunca bu kadar çok istihdamın yaşandığı bir işyerinden gelen talebi karşılamamak okuyucumuza, bundan da önemlisi havacılık emekçisine haksızlık olur diye düşündüm.

Açıkçası İstanbul yaşanabilir bir şehir olmaktan çıktı. Ev kiraları o kadar yüksek ki ne TGS çalışanı normal çalışma sistemi ile bir ev sahibi olabilir ne de THY çalışanı. Ev almak hayal olduğuna göre kirada yaşamak zorunda bu millet. Bir markete girdiğinizde sadece kahvaltılık alacak olsanız minimum 500-1000 TL arası harcamak zorundasınız.

İşte TGS personeli bu şartlarda yaşadığını iddia ediyor. Biz serzenişi dile getirdik. Gerisi yöneticilere kalmış durumda. Tuzu kuru olanlar değil, ekmeğine tuzu katık edenlerin taleplerini yazdık.

Hava İş Yapı Kooperatifi Batabilir…

Birkaç haftadır Hava İş Yapı Kooperatifi’nde olup bitenlere üyelerin dikkatini çekmek için ipuçları veriyorum. Aslında amacım onların hayallerini yıkmak değil, giden paralarının üzerine bir dolu fırtınası geldiğini anlatmaya çalışmaktan ibaret.

Halen bildiğim kadarı ile üyelerden sürekli kooperatif gider aidatı adı altında beş bin lira civarı para alınıyor. Tabi bu yük çok fazla bir yekun teşkil etmiyor görünce bile şimdi sizlere açıklayacağım bir belgeden alıntı bilgileri okuduğunuza şok olacaksınız. Biliyorsunuz bir önceki yönetim ve bu yönetimin ihale ettiği şirket ile mevcut yönetimin mahkemelik durumları var.

İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davanın bilirkişi heyeti kooperatifin 197 milyon liraya yakın bir paranın müteahhide ödenmesi yönünde rapor yazdı. Bu rapor mahkeme tarafından dikkate alınır o şekilde hüküm verilirse her bir üyenin cebinden 355 bin lira gibi yeni bir para çıkmak zorunda. Bu paraya ek olarak inşaatın bundan sonraki maliyetini de eklediğinizde ucu açık bir ödeme planı üyeleri bekliyor.

Tabi bu arada bilirkişi raporunda yer alan 197 milyona yakın para müteahhide mahkeme hükmünden sonra peşin ödenmek zorunda.

Bu arada başka olayların da cereyan edildiğine şahit oluyoruz. Bu bilirkişi heyeti ile mevcut yönetimden iletişime geçenler olduğu, raporun yazılması sırasında işbirliği gibi konulara gidildiği iddiaları var.

Rapor kooperatif aleyhinde çıkınca da “bizden rüşvet istedi” şeklinde şikayetçi olunduğu anlaşıldı.

Sormak gerekir ki, eğer rüşvet istendiyse neden istendiği zaman değil de rapor çıktıktan sonra şikayet edildi. Şüpheli bir durum değil mi?

Gidecek olduğunuz olağanüstü genel kurulda bunları mutlaka düşünün. Süslü sözlere değil, gerçek bilgilere ulaşmayı deneyin. Bu arada mahkeme süreçlerini de takip edin. Sizin paranızla size caka satanlara fazlaca güvenmeyin.

VIP UĞUR HIZAL…

Geçen hafta Çukurova Havalimanı Koordinatörü Uğur Hızal ile ilgili küçük bir bilgilendirme yazmıştım. Neler olmuş neler? Düğünlerde özel anonslardan Esenboğa Havalimanı VIP salonundan geçişlere kadar beyefendi kendi imparatorluğunu kurmuş. Malum para trafiğinde adı geçen Uğur Hızal’dan bahsediyorum.

VIP salonlarını hangi sıfatla kullanabiliyor bilmiyorum ama yanındaki kişi çok önemli. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Hüseyin Keskin’in mahiyetinde geçtiğini öğrendim. Tarih ve saatlerine kadar bende mevcut.

Sakın inkar etmeyin, belgesiz bilgisiz yazmıyorum, konuşmuyorum.

Uğur Bey VIP geçişleriniz ve koordinatörlüğünüzde başarılar dilerim.

Atatürk Havalimanı’nda olduğu gibi ayağın bir yerlere dolanmasın. Adım attığın yerlere dikkat et.

TGS’de İsyan Var. Kooperatif Batabilir. VIP Uğur Hızal…

Yorumlar Tüm Yorumlar (398)

Yhm ~ 7 ay önce
Herkes boş yapmış LinkedIn dan yazın yiyorsa hakkınızı arayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
13000 kira ~ 7 ay önce
15000 maaş 3 çocuk 2 si okula gidiyor çık çıkabilirsen işin içinden yazıktır günahtır hırsızlıkmı yapalım napalım çok bilgili liyakat sahibi idareci abilerim mobing desen tavan yapmış sanki maaşlarımızı posta başları şefler cebinden veriyor işi bilmez ukala kasıntı torpille şef olmuş işçinin üstüne baskı kuruyor bi çok arkadaşımız işi bıraktı tazminatı alabilsek yarımızdan çoğu işi bırakır yapın bi güzellik dışarısı Suriyeli afganlı dolu eminim yerimiz fazlasıyla dolar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Utem ~ 7 ay önce
Şirketimiz en zor zamanınızda yanimizda durdu bence dahada duracak inşailah bu kotu gidişe dur deyen olur Allah herkezin yardimcsi olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İş arayışı ~ 7 ay önce
Memnun olmayan varsa lütfen ayrılsın ! Oraya girmek için canla başla uğraşanlar var torpili olmayan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heyyy ~ 7 ay önce
Hic bisi olmaz calismaya dewam butda aglayacaginiza sesinizi cikarin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sozde yoneticiler ~ 7 ay önce
Kameradan bakmak yoneticilik degildir.tgs de personel in psikolojisini kasitli bozuyorlar.eziklikten gelip acisini personelden cikariyorlar..kimse bu duruma el atmiyacakmi tgs de

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İst uçak temizlikci ~ 7 ay önce
Yöneticilerin umrunda degil bu haber işci sınıfı için geçerli 14 bin maaşa bayram hafta sonu gece gunduz yagmur çamur demeden çalısıyoruz parayi kim aliyor şef ve müdürler utem de kordinasyon başta olmak uzere değişiklik lazım işciyi kim düşünür bu kapasitede kordinasyon şefi olmuş birde müdür olmak istiyor olamadi diyede küsüp işe gelmiyor şaka gibi gerçekten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hiç üzülmüyorum ~ 7 ay önce
Size hiç üzülmüyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mahmut kurban ~ 7 ay önce
İnşallah duzelir şirketimiz zor gunumuzde hep yanimizda olmuştur gene olacagina inanıyorum Allah herkezin yardimcsi olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs Leon ~ 7 ay önce
Arkadaşlar büyük oyun var Eylül ayında bı yalan çıkarttılar yoneticilerin gözü önünde yok Kasım ve Aralık ayında 1 er maaş evtra ödeme yapılacak yok maaşa enflasyon zammı yapılacak diye Ahmet Bolat bey çıktı çek vericez evinize güzel parayla gideceksiniz dedi 2 maas ikramiye yalan oldu şimdi bır söylenti çıkmışki kişi basi 70-80 civarı çek verilecek diye tabi bizim personel herzaman ki gibi gönülden inanmış buna Ama şunu unutmayalım Ocak ayı geldiği zaman Ahmet Bolat çıkacak 30 bin veriyoruz diyecek ve insanlar yine hüsrana uğrayacak Arkadaşlar herşeye inanmayın bu Kasım Aralık ayında biz bu 15 binle gecinemeyip.yine kredi kartlarini patlaticaz büyük ihtimalle Allah sabır versin diyorum bu yönetimi Allah a havale ediyorum Kendileri ve aileleri bal kaymak yaşarken biz ve ailemiz yine birşeylere muhtaç yaşayıp gideceğiz.. selametle

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000