25 Mart 2024, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Havadan atıp tutamayan sendika sende az değilsin bütün TİS boyunca sesiniz çıkmadı ama istifalar olunca nasıl da ses çıkarır oldunuz. Ben hava-iş i de destekleyen biri değilim yalnız hava-sen de aynı telden çalacak çalar da… kokpit sendikasından uzak durun çünkü kokpit sizi bi gram düşünmez abd de onlar yatırım planı yaparken biz ekmeğimizden olmayalım vesselam…
  • bir ermeni, bir kürt ve bir türk, erik bahçesine erik araklamaya girerler ama, pat diye bahçenin sahibi gelir. bahçe sahibi önce "türk ve kürt benim din kardeşim, sen ne hakla eriklerimi yersin?" deyip ermeni'yi döver. sonra kürt'e döner "bu adamla ben aynı milletteniz, sen ne hakla eriklerimi yersin" der, onu da bir güzel döver. en son ise türk'e "bahçe benim, ben yaptım, sen ne hakla eriklerimi yersin?" diyerek, onu da döver. üç arkadaş, dayağı yemiş otururlarken türk'ün kafası dank eder: "biz başta ermeni'yi dövdürmeyecektik". Şirket içinde birbirini hakir görenlere gelsin.
  • Çıkın artık şu sendikadan. Kesin bunların arpasını.
  • IGA da tek bir ceo geldi ve geçti o da Yusuf Akcayoglu dur. Ondan sonra gelenler liyakat değil sadakat üzerine salla başı al maaşı mantığıyla sadece kendilerini düşünüp ne ekibe liderlik etmiş ne de IGA ya bir katma değer vermiştir. Akcayoglu olmicak hayal edilmicek projeyi 42 ayda yaptı ve gitti. Kadri Samsunlu hiçbişe yapmadan 7-8 yıl maaş aldı ve sonunda işten çıkarıldı. şimdi de altın işiyle uğraşıyor yani sektörle alakası yok? Zaten yoktu daha önce de. Selahattin bilgen aslında ora için yeterli birisi ama kalyon egosu yüzünden cengiz geçmişli birini istemez..kısacası Akçayoğlu ndan. Sonra IGA daha çok su götürür ceo konunda. Onlara kolay gelsin
  • Çok başarılı CEO adayının ki finanstan gelir, IGA da ne işi olacak. Önü kapanır!!
  • Aylık 26 milyon gelir elde eden sendikanın üyesi topuklu ayakkabı ve koca valiz ile üç aktarma yaparak havalimanina gidiyor. Taksi, havaist, ring aracı. Verilen yol parasi da yetmediği için cebinden tamamlıyor. Bari bir iki transfer şirketi ile anlaş da insanlar rahat rahat evden işine gitsin Sayın yetkili sendika. Hiç bir şey yapamıyorsun. çalışanına faydalı bir iş yap.
  • Ülkemizde sendika diye birsey kalmadı, evet sarı sendika bir şey yapmıyor fakat buna mecburlar is verenin yanında değilsen ilk seçimde gidersin yerine başkası gelir. Herkes ayrışmaktan bahsediyor ayrılın sendikasızlasın sonra şirket istediği oranda zaman yapsın rol de olsa buna karsi filan olmasın, şirket onu kaldırdım bunu kaldırdım mesaiyi söyle yaptım dediğinde kime gideceksiniz
  • Bu saatten sonra ağlamak yok. Herkes havaiş’ten istifa edip havasen’e geçmediği sürece bizim aklımızla dalga geçmeye devam ederler. Daha çok tiyatro izleriz. Bıkmadınız mı birkaç kişinin insafına bırakılmaya? Bir kişinin ağzından çıkacak söze bakmaktan yorulmadınız mı? Değeriniz bu kadar mı? Sendikasızlık diye bir şey yok, şirketin algı oyununa gelmeyin. Dayanışma aidatını ödeyen herkes sendikal haklardan yararlanır. Yeterli sayıya ulaştığında sendika yetkisi havasen’e geçer zaten. Matematik bu kadar basit. İntegral çözmüyoruz burada. Biraz aklı olan, haysiyeti olan herkes bu tabloda tepkisini gösterir. Kaybedecek hangi hakkımız kaldı ki?
  • Bu kadar dalga geçilip hakkı yenilen Tk personelinin ne kadarı istifa eder acaba ? Ne kadar omurgalıyız bakalım. İstifa edip de geldim .
  • 26milyontl=900bin USD. CIDDEN NEREYE HARCANIYOR BU PARA? Ey uyeler bu para sizin. Sahip cikin.

SÖZLEŞME

Biraz ara verdik. Kusura bakmayın. Haftalardır THY ile HAVA-İŞ arasındaki geçen açıklamaları okuduk. Sonuç ne oldu bu hafta buna değinelim.

Geçtiğimiz haftalarda HAVA-İŞ ‘in açıklamalarında üslup olayına dikkat çekmiştim. Gerçekten yakışmıyor. Temsil ettiğiniz hiçbir üyeniz emin olun bu tarz ifadelerde bulunmaz. Bulunmuyor da…

. “Sizlerin sendikasızlaştırma hamlelerinizin farkındayız ve biz henüz yöneticisizleştirme hareketlerine başlamadık” bile denildi.

Hatta Hava-İş Başkanı Sayın Tatlıbal bazı gazetecileri bile hedef aldı. Ancak unuttuğu bir nokta vardı…

Her mecra ve her kalem satılık değildir. TİS imza altına alınana kadar yazmak istemedim. Ama sonuç zaten belliydi. THY yönetimi tarafından ilk teklif edilen %64 ‘lük zam yine kabul edildi. Ne oldu? Rüya mı görülmüş?

TİS sözleşmesine daha sonra detaylıca eğileceğim. Ancak bu işler ne sosyal medyadan döner ne de kirli sözcüklerle…

Sendikadan istifalar gün geçtikçe çoğalıyor. Sebepleri de gayet açık. Ancak ben de başka bir noktaya dikkat çekeyim. 26000 civarında sendika üyesi var. Maaşlardan %1,5 üyelik ücreti ödeniyor. Kaba bir hesapla 26 Milyona yakın aylık geliri var sendikanın. Peki bu para nereye gidiyor?

Hafta sonu yine arkadaşlarımla ve bazı pilotlarla konuştum. Bana bazı arkadaşlarım 2021’de yazdığım “Go-Around” başlıklı yazımı hatırlatarak HAVA-İŞ sendikasının o dönemde de %100 maaş zammı imzalamak için masaya oturduğunu, pilotlar için reelde %10 alarak masadan kalktığını anımsattı. Sonra daha da gerilere gittim ama pek bir kazanım göremedim. 

Pilot arkadaşlarımla görüşmelerimde kendilerinin sendikaya karşı güvenlerinin kalmadığını belirtiler. Hatta bir tanesi benden bir konuda soru sormamı istedi. 25 yıl sendika başkanlığı yapan Atilay Ayçin’den sonra başkan olan Ali Kemal Tatlıbal, göreve gelir gelmez şeffaflık ilkesi gereği, eski yönetimin çiçek harcamalarını eleştirmiş, matbaa giderlerinden borçlara kadar her şeyi web sayfalarında ve basında paylaşmıştı. Ancak ne hikmetse 6 Kasım 2014 ’de yayınlanan mali tablodan sonra herhangi bir açıklama yapılmamış. Değerli arkadaşım bu konuyu adının gizli kalması için HAVA-İŞ’in X hesabından sormak istemiş ama orda da paylaşımlar yorumlar kapalı olduğu için soramamış. Hakikaten paylaşımlarınız yorumlara neden kapalı? 

Şimdi değerli kaptan arkadaşım sorar; “Bir üye olarak ödediğim aidatlar nerelere gidiyor? Çiçek, çelenk,çikolata veya lokum için mi aidat ödüyorum?

Şimdi soru şu; üyelere ne gibi kazanımlarda bulundunuz, üyeleriniz ne için size aidat ödüyor, neden mali durum raporu yayınlamayı kestiniz? Biraz daha şeffaf olmak gerekmez mi?

İGA’DA YENİ CEO ARAYIŞI

Son günlerde Kalyon Havacılık ve İnşaat A.Ş. ile Cengiz İnşaat’ın İstanbul Havalimanı için yeni bir CEO arayışı içinde olduğu kulislerde konuşulmaya başladı. Kadri Samsunlu’dansonra Selahattin Bilgen’in vekaleten baktığı İstanbul Havalimanı için çok önemli isimlerin adı geçiyor. Hepsi de başarılı kişiler. Umarım İstanbul Havalimanı için doğru bir seçim bir an önce yapılır. Lakin içeride sağlam bir iş yoğunluğu birikti. Bir an önce işinin ehli kişilerle yola devam edilmeli…

Ramazan'ın bereketi ve huzuru sofralarımızdan, sevgi ve saygısı kalplerimizden eksik olmasın. Mübarek Ramazan Ayı’nın tüm halkımıza kardeşlik, birlik, beraberlik, huzur ve bereket getirmesini dilerim.

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

SÖZLEŞME

Yorumlar Tüm Yorumlar (47)

Hava-sen ~ 1 ay önce
Havadan atıp tutamayan sendika sende az değilsin bütün TİS boyunca sesiniz çıkmadı ama istifalar olunca nasıl da ses çıkarır oldunuz. Ben hava-iş i de destekleyen biri değilim yalnız hava-sen de aynı telden çalacak çalar da… kokpit sendikasından uzak durun çünkü kokpit sizi bi gram düşünmez abd de onlar yatırım planı yaparken biz ekmeğimizden olmayalım vesselam…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olmayın ~ 30 gün önce
umarım kokpit sizden kurtulur da, siz de kendi başınıza şirketin kucağına oturursunuz. biat et kabin! sendika arkandan künde yaparken sen çikolata sırasına gir.
Karpuz ~ 27 gün önce
Ne oldu karpuz mevsimi geldi mi? İkiye yarıldı mı karpuz
Günün fıkrası ~ 1 ay önce
bir ermeni, bir kürt ve bir türk, erik bahçesine erik araklamaya girerler ama, pat diye bahçenin sahibi gelir. bahçe sahibi önce "türk ve kürt benim din kardeşim, sen ne hakla eriklerimi yersin?" deyip ermeni'yi döver. sonra kürt'e döner "bu adamla ben aynı milletteniz, sen ne hakla eriklerimi yersin" der, onu da bir güzel döver. en son ise türk'e "bahçe benim, ben yaptım, sen ne hakla eriklerimi yersin?" diyerek, onu da döver. üç arkadaş, dayağı yemiş otururlarken türk'ün kafası dank eder: "biz başta ermeni'yi dövdürmeyecektik". Şirket içinde birbirini hakir görenlere gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu fıkran ~ 1 ay önce
Türk yolcular şöyle kötü böyle kötü diyen ırkçılara gelsin.
Bahcenin sahibi ~ 1 ay önce
Bu fikra hirsizligi hak goruyor sacma olmus, asil bahceme niye daliyorsunuz lan hirsizlar :)
Fo ~ 1 ay önce
Çıkın artık şu sendikadan. Kesin bunların arpasını.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3 yil ~ 1 ay önce
3 yil once ciktim, dayanisma aidati da odemiyorum, benim sirtimdan beslenemessinler
IGA (Yusuf Akcayoglu) ~ 1 ay önce
IGA da tek bir ceo geldi ve geçti o da Yusuf Akcayoglu dur. Ondan sonra gelenler liyakat değil sadakat üzerine salla başı al maaşı mantığıyla sadece kendilerini düşünüp ne ekibe liderlik etmiş ne de IGA ya bir katma değer vermiştir. Akcayoglu olmicak hayal edilmicek projeyi 42 ayda yaptı ve gitti. Kadri Samsunlu hiçbişe yapmadan 7-8 yıl maaş aldı ve sonunda işten çıkarıldı. şimdi de altın işiyle uğraşıyor yani sektörle alakası yok? Zaten yoktu daha önce de. Selahattin bilgen aslında ora için yeterli birisi ama kalyon egosu yüzünden cengiz geçmişli birini istemez..kısacası Akçayoğlu ndan. Sonra IGA daha çok su götürür ceo konunda. Onlara kolay gelsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atece haberi isteriz ~ 1 ay önce
İsteriz isteriz isteriz,atece ha-be-ri isteriz! Ne olur atece haberi yapin.bir atece olarak diliyorum ki herkez deyerimizi ogrenmeli.tesekkurler
Net ~ 1 ay önce
Çok net bir yorum olmuş evet. Selahattin Bilgen ceo olur ama kalyon rahatsız katiliyorum. Yusuf Akcayoglu na gelince: onun gibisi bi daha gelmez IGA ya.adam imkansızı yaptı ve gitti. Tipik bir Türkiye hikayesi: hiçbir başarı cezasız kalmıyor ülkemizde. Ama efsane ceo olarak da bir hoş sada bıraktı İstanbul havalimanında
İnsaat vs hizmet ~ 1 ay önce
İnşaat yöneticisi ile hizmet yönetimini ayırmak gerekiyor. İnşaat firmaları belirli pozisyonda yöneticilerini değiştirir. Hele hele işletmeyi üstlenen bir ortaklık varsa inşaat yöneticisi ile inşaat bitiminde hizletmeye geçişi yapmak istemez!!!
İga'ya ~ 1 ay önce
Kim gelip gitti önemli değil önemli olan iga'nın devlete olan kira borcunu ödememesi,iktidarın sürekli ertelemesi !
İnsaat vs hizmet e cevap ~ 30 gün önce
Unutmaki sani Şener de tav da ahl yi yaptığında inşaattan işletmeye geçmişti ve tav ı uçurdular hamdi akın önderliğinde.. Gani inşaatta.n hizmet e bal gibi geçiş olabiliyor
Olmaz ~ 1 ay önce
Çok başarılı CEO adayının ki finanstan gelir, IGA da ne işi olacak. Önü kapanır!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika ~ 1 ay önce
Aylık 26 milyon gelir elde eden sendikanın üyesi topuklu ayakkabı ve koca valiz ile üç aktarma yaparak havalimanina gidiyor. Taksi, havaist, ring aracı. Verilen yol parasi da yetmediği için cebinden tamamlıyor. Bari bir iki transfer şirketi ile anlaş da insanlar rahat rahat evden işine gitsin Sayın yetkili sendika. Hiç bir şey yapamıyorsun. çalışanına faydalı bir iş yap.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika ~ 1 ay önce
Ülkemizde sendika diye birsey kalmadı, evet sarı sendika bir şey yapmıyor fakat buna mecburlar is verenin yanında değilsen ilk seçimde gidersin yerine başkası gelir. Herkes ayrışmaktan bahsediyor ayrılın sendikasızlasın sonra şirket istediği oranda zaman yapsın rol de olsa buna karsi filan olmasın, şirket onu kaldırdım bunu kaldırdım mesaiyi söyle yaptım dediğinde kime gideceksiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KABİN ~ 1 ay önce
Ali Kemal sen misin ?
Havasen’e ~ 1 ay önce
Havasen’e gideceğiz sendikasızlıktan bahseden oldu mu abicim?
düşük maaş ~ 1 ay önce
düşük maaş sende proteinsizlik yaratmış hemen takviyelerini al bu genç yaşta kendine yazık etme. böyle bir akıl yürütmeyle fazla yol gidemezsin.
KOKPİT ~ 1 ay önce
Berkcan sen misin ?
kök sorun ~ 1 ay önce
hiç olmadı şirket değiştirilir, sonuçta profesyoneliz hepimiz ve meslek standartları karşılanmıyorsa vasıfsız değiliz. illaki uygun yer bulunur
Arda ~ 1 ay önce
Arda Ersümer sen misin?
KA ~ 1 ay önce
Bu saatten sonra ağlamak yok. Herkes havaiş’ten istifa edip havasen’e geçmediği sürece bizim aklımızla dalga geçmeye devam ederler. Daha çok tiyatro izleriz. Bıkmadınız mı birkaç kişinin insafına bırakılmaya? Bir kişinin ağzından çıkacak söze bakmaktan yorulmadınız mı? Değeriniz bu kadar mı? Sendikasızlık diye bir şey yok, şirketin algı oyununa gelmeyin. Dayanışma aidatını ödeyen herkes sendikal haklardan yararlanır. Yeterli sayıya ulaştığında sendika yetkisi havasen’e geçer zaten. Matematik bu kadar basit. İntegral çözmüyoruz burada. Biraz aklı olan, haysiyeti olan herkes bu tabloda tepkisini gösterir. Kaybedecek hangi hakkımız kaldı ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
öyle mi ~ 1 ay önce
Olmuş. talpanın açıklaması hala duruyor önceki grevle alakalı. bunların ipiyle kuyuya inmeniz için önce onların inmesini beklemeniz lazım. gariban memurları işinden ettirmeyin gaza getirip.
Kpt ~ 1 ay önce
Kimsenin işinden olduğu filan yok , havasen kurulduğundan beri üyeyim her hakkımı alıyorum, bıyıklıyı da kınıyorum... Ağlamayın aksiyon alın istifa edin .
Kpt a ~ 1 ay önce
Bıyıklının bıyığı bi yerine mi battı ? Bıyıklar da seni kınıyor. Sesin şimdi çıktığı için ve diyor ki senin pazarın için gm önüne gittik sen nerdeydin bıyıksız köse ???
Kaptana yazan değişiğe ~ 28 gün önce
Benim hiçbir hakkımı savunma, uzak dur yeter.
İstifa ~ 1 ay önce
Bu kadar dalga geçilip hakkı yenilen Tk personelinin ne kadarı istifa eder acaba ? Ne kadar omurgalıyız bakalım. İstifa edip de geldim .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zip ~ 1 ay önce
Omurga bu topraklarda kaybolali yillar oluyor yegen
Geniş gövdeler ~ 1 ay önce
Geniş gövde folarından ayrılanların sayısı oldukça fazla, 37 den pek tepki gelmedi gibi. Demek ki sözleşmeden memnun filo kendileri
geniş omuzlar ~ 1 ay önce
37 de pilot mu kaldı hepsi kaçıyor, ayrıca filo ayrımına girmeye gerek yok her filodan tanıdığım bildiğim insanlar ayrılıyor sendikadan. ayrılmayan da kendi bilir zorla doğru yola sokacak halimiz yok allah akıl fikir versin
Title ~ 1 ay önce
26milyontl=900bin USD. CIDDEN NEREYE HARCANIYOR BU PARA? Ey uyeler bu para sizin. Sahip cikin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abant isg ~ 1 ay önce
Abanttaki isg egitimi yapilan otele servet transferi olarak mesela...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000