28 Ağustos 2023, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • O değilde bi kabin memuru buyukcekmecede, amerika da sahte ehliyet işine girdi diye tutuklanmıştı gazetede haberi vardı o iş ne oldu
  • Sabiha gökçene thy uçuşları gelmediği sürece ikinci sınıf havalimanı olmaya devsm eder
  • Tek kelime ile böyle bir işyerinde çalıştığım için “Utandım”
  • Bu iddiaları öğrenmeyi dört gözle bekliyoruz. Şükrü Nenem’in iddialara cevaplarını da yayınlayacaksınız tabii, değil öi?
  • Ülkede taht kavgasının olmadığı bir yer kaldı mı ki?
  • Her işi çözdün Cidik efendi bir kooperatif kaldı. Bırak bu işleri içinde olmadığın bilmediğin işlere girme. Hırsız müteahhite bir çanakta sen tutma.
  • Ali Bey yazdıklarınızın ne kadar doğru olup olmadığına emin olmadan 8 yıldır mağdur olan kooperatif üyelerinin hakkına girmenizi şiddetle kınıyorum.
  • Havaişkıbrıscaddesi kooperatifi bizden daha sonra kurulmasına rağmen 2 inşaatı da bitirdi. Bizim havaiş kooperatifi daha iyi durumda olmasına rağmen oranın başkanı ve yöneticileri batık durumda olan kooperatifi toparladı ve iki siteyi de bitirdi. Oturumları başlattılar kira alıyorlar ve oturuyorlar. İmrenek izliyoruz!!!! Maliyetler en az 5 katına çıktı nereye gidicek bu işin sonu.
  • 2020 itibariye değişen yönetimle birlikte Sabiha Gökçen Havalimanı mevcut işbirlikleri dışında katmadeğerli bir çalışmayı hayata geçirememiştir. Yoğunluğuyla dünya sıralamasına girebiliryorken insayatif alamayan yabancı idare ve onlara karşı doğruyu savunamayan Türk yöneticilerle birlikte değil ticari anlaşmaları bir temizlik ihalasini dahi tamamlayamamış kendi yöneticisine terminal temizliği yaptırmaktadır. Bu duruma karşı gelen, doğruyu savunan herkes zaten ayrıldı şirketten, kalanlar da emeklilik yada Godot'u bekliyor olmalı. Yıl oldu aynı dedikodular dolaşalı, birilerinin canı Sabiha Gökçen'nin değişmesini isterse değişir... ELbette hala kıymetli insanlar vardır şirkette elbette ama su çok bulanık, o yüzden faydası da yok!!!
  • Ali bey,Sizde olmasanız çalışanlar dertlerini ifade edemeyecek yazınızı kaleme almanız İçin teşekkürler. Malesef her sektörde olduğu gibi liyakatsız bir ortamda şirketin başarısı ve çıkarı İçin değil tamamen koltuğunu düşünen yöneticiler böylesi bir durumda haber oluyorlar.İşi bilmeyen adamları işi bilenin başına getirirsen olacağı budur ister şef ister müdür olarak düşünün birde bunun üstüne eyt Li olupta aynı şartlarda devam edenler olduya ayrımcılık yapılarak bazı çalışanlar hariç tabiki oda çok dokundu be Ali bey insanın içine sizin anlayacağını çift dikiş adam emekli olmuş tamam helalı hoş olsun ama arkadan gelenlerin önünü kapattılar yükselmesin diye bu çifte standart kimin işine geliyor bir açıklasalar çok merak esiyoruz Allah’ın adaleti sonsuzdur inşallah iyiler ve dürüst insanlar kazanacaktır.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Taht Kavgası…

Bu sektörü tamamen sistemsel farklılığa kavuşturan Ali Sabancı ve kıymetli eşlerine büyük geçmiş olsun dileklerimle başlamak isterim. Bir an evvel sağlıklarına kavuşarak renkli kişiliklerini sektörümüz için faydalı projelerde görmeyi arzu ediyoruz.

Uzun zamandır gözlemliyorum. Sabiha Gökçen Havalimanı beklenen yönetimsel başarıyı bir türlü yaşayamıyor. Sessizlik hakim derken asıl meselenin iç işleyişte taht kavgasının yaşandığı ifade ediliyor. Berk Albayrak’ın tahtı sallandıkça sallanıyor, silkelendikçe düşecek bilgileri geliyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı üzerinde acayip bir baskı var. Bir yandan İstanbul Havalimanı - Sabiha Gökçen Havalimanı rekabetinde mevcut iktidarın İstanbul Havalimanı’na pozitif ayrımcılık yapması, diğer yandan Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki yönetici kavgaları ayyuka çıktı.

Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pistinin bir türlü bitirilememesi diğer taraftan da yeterli atılımın sağlanmaması kaosa neden oluyor.

Temizlik konusunda bir önceki firma ile anlaşamayan ve sonrasında havalimanında çirkin görüntülerin oluşması ile dünyaya rezil olan Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yönetim zaafı yaşanması Malezya tarafını harekete geçirdi.

Malezya tarafından işletilen havalimanının Malezya kuralları ile işletmesi Türkiye şartlarına uyumsuz olan anlayışın Sabiha Gökçen’e yeterli ivmeyi kazandıramadı.

Malezya tarafının Sabiha Gökçen’e gözlemci sıfatında yeni danışmanlar ve yöneticiler gönderdiği, bu yöneticilerin Eylül/Ekim aylarında önemli değişiklikleri Malezya tarafına ileteceği kaydediliyor.

Başta Berk Albayrak olmak üzere yönetimin tamamının değiştirileceği ve yeni bir yönetim kadrosunun getirilerek ölü toprağı serpilmiş havalimanının yeniden hareketlendirileceği kaydediliyor.

Karar almakta zorlanan, Sabiha Gökçen’e yeterince sahip çıkamayan yönetimin yerine havalimanı işletmesinde vizyon sahibi yönetim kadrosu oluşturmak isteyen Malezya tarafının çok sayıda alternatif üzerinde durduğu ifade ediliyor.

Bir başka gelişme ise Sabiha Gökçen Havalimanı’nın taliplileri DHMİ üzerinden giderek havalimanının DHMİ’ye devri sonra da işletmesinin ihale edilerek Savunma Sanayi Başkanlığı’ndan alınması üzerine çalışmalar el altından yürütülüyor.

Özellikle İstanbul Havalimanı ortaklarından Kalyoncu’nun iştahını kabartan Sabiha Gökçen Havalimanının alınması için görüşmeler yürüttüğü biliniyor.

Eylül ayı ve Ekim ayı Sabiha Gökçen Havalimanı için önemli gelişmelerin yaşanacağı ay olacak. Sezonun biraz rahatlamasının ardından kararların peş peşe alınarak uygulamaya sokulacağına kesin gözle bakılıyor.

Hava İş Yapı Kooperatifi Dosyasını Açıyoruz…

Büyük umutlarla kurulan Hava-İş Yapı Kooperatifi üzerine uzun zamandır çalışıyorum. Dosyalar, görüntüler, belgeler, yağdıkça yağıyor.

Üyelerden bugüne kadar giden paralar nereye harcandı?

Arsalar alınırken nasıl yolsuzluklar yaşandı?

Hava-İş Yapı Kooperatifi’nin arsasının yanında kimler arsa aldı?

Eski yöneticiler ile yeni yöneticiler arasında nasıl bir bağlantı vardı? Ortak neler yaptılar, sonra yolları neden ayrıldı?

Hangi siyasiler nasıl kullanıldı? Elde nasıl bir sonuç var?

Kooperatif neden sürekli adres değiştirdi?

Mevcut yöneticiler neler yapıyor? Neden sürecin uzamasını istiyorlar?

Eski yöneticiler, yeni yöneticiler birbirlerini neyle suçluyor?

Mevcut yönetimin içindekileri bağlantıları, hedefleri, çıkarları nedir?

Kimin kimle yakınlığı var, kim kimin değirmenine su taşıyor.

Birinci kooperatif ile ikinci kooperatifte üyelikleri, evleri olan yöneticiler hangi amaca hizmet ediyor?

Üyelerin mağduriyetini kim çözmek istiyor?

Her geçen gün artan maliyetler üyelere nasıl yansıyacak?

Yılan hikayesinin perde arkasını, malı götürenler, üyeyi enayi yerine koyanlar yazı dizimizi bekleyin!

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Taht Kavgası…

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Yağız ~ 8 ay önce
O değilde bi kabin memuru buyukcekmecede, amerika da sahte ehliyet işine girdi diye tutuklanmıştı gazetede haberi vardı o iş ne oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sabiha ~ 8 ay önce
Sabiha gökçene thy uçuşları gelmediği sürece ikinci sınıf havalimanı olmaya devsm eder

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Isg Staff ~ 8 ay önce
Tek kelime ile böyle bir işyerinde çalıştığım için “Utandım”

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İddialar ~ 8 ay önce
Bu iddiaları öğrenmeyi dört gözle bekliyoruz. Şükrü Nenem’in iddialara cevaplarını da yayınlayacaksınız tabii, değil öi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akape sayesinde ~ 8 ay önce
Ülkede taht kavgasının olmadığı bir yer kaldı mı ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir sen eksiktin ~ 8 ay önce
Her işi çözdün Cidik efendi bir kooperatif kaldı. Bırak bu işleri içinde olmadığın bilmediğin işlere girme. Hırsız müteahhite bir çanakta sen tutma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emekli Şef ~ 8 ay önce
Ali Bey yazdıklarınızın ne kadar doğru olup olmadığına emin olmadan 8 yıldır mağdur olan kooperatif üyelerinin hakkına girmenizi şiddetle kınıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kooperatif... ~ 8 ay önce
Havaişkıbrıscaddesi kooperatifi bizden daha sonra kurulmasına rağmen 2 inşaatı da bitirdi. Bizim havaiş kooperatifi daha iyi durumda olmasına rağmen oranın başkanı ve yöneticileri batık durumda olan kooperatifi toparladı ve iki siteyi de bitirdi. Oturumları başlattılar kira alıyorlar ve oturuyorlar. İmrenek izliyoruz!!!! Maliyetler en az 5 katına çıktı nereye gidicek bu işin sonu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
özetin özeti.. ~ 8 ay önce
2020 itibariye değişen yönetimle birlikte Sabiha Gökçen Havalimanı mevcut işbirlikleri dışında katmadeğerli bir çalışmayı hayata geçirememiştir. Yoğunluğuyla dünya sıralamasına girebiliryorken insayatif alamayan yabancı idare ve onlara karşı doğruyu savunamayan Türk yöneticilerle birlikte değil ticari anlaşmaları bir temizlik ihalasini dahi tamamlayamamış kendi yöneticisine terminal temizliği yaptırmaktadır. Bu duruma karşı gelen, doğruyu savunan herkes zaten ayrıldı şirketten, kalanlar da emeklilik yada Godot'u bekliyor olmalı. Yıl oldu aynı dedikodular dolaşalı, birilerinin canı Sabiha Gökçen'nin değişmesini isterse değişir... ELbette hala kıymetli insanlar vardır şirkette elbette ama su çok bulanık, o yüzden faydası da yok!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Liyakat olmayan yerde hezimet vardır ~ 8 ay önce
Ali bey,Sizde olmasanız çalışanlar dertlerini ifade edemeyecek yazınızı kaleme almanız İçin teşekkürler. Malesef her sektörde olduğu gibi liyakatsız bir ortamda şirketin başarısı ve çıkarı İçin değil tamamen koltuğunu düşünen yöneticiler böylesi bir durumda haber oluyorlar.İşi bilmeyen adamları işi bilenin başına getirirsen olacağı budur ister şef ister müdür olarak düşünün birde bunun üstüne eyt Li olupta aynı şartlarda devam edenler olduya ayrımcılık yapılarak bazı çalışanlar hariç tabiki oda çok dokundu be Ali bey insanın içine sizin anlayacağını çift dikiş adam emekli olmuş tamam helalı hoş olsun ama arkadan gelenlerin önünü kapattılar yükselmesin diye bu çifte standart kimin işine geliyor bir açıklasalar çok merak esiyoruz Allah’ın adaleti sonsuzdur inşallah iyiler ve dürüst insanlar kazanacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000