25 Eylül 2023, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • İkaleyle ayrılanın pass bileti olmuyor diye biliyoduk ama???? Adamına göre mi işliyor kural
  • TGS de istifalar çoğaldı. 13-14 bin liraya kimse bagaj atmaz. THY acil cozum bulmalı. Maaşlar arttırılmalı bu komik paralara kimse caliismaz. Haberleri olsun.
  • Battık,yandık,geçinemiyoruz falan diyenler seçimden önce düşüneceklerdi,muhalefet kaybetti diye seviniyordunuz o yüzden hiç ağlamayın ya da birlik olun ciddi tepki verin. Bunlar daha iyi günler temmuza kadar bu ülkenin 200 milyar dolar borç ödemesi var,nasıl ödenecek,ödenemeyecek o zaman da faiz katlanarak artacak bu da enflasyonu daha da arttıracak bu kısır döngü hiç bitmeyecek...İktidarın,sahte milliyetçilerin ve onlara oy,destek verenlerin bu ülkeye verdikleri maddi,manevi zararları cümle düşmanlar birleşse veremezdi hamdolsun!
  • Tazminat versin bırakan bırakır zaten senmi karar veriyorsun kadesim kapıyı gösteriyorsun
  • Olarak battık bittik
  • Gerçekten iş yükü çok arttı bırakan arkadaşlarimiz çoğaldı haklı sebeplerle bıraktılar yapılan iş ve ücret arada uçurum var bayram demeden gece demeden geliyoruz dışarda 8.5 herhangi bir iş maaşlar 20 binden başlıyor en az havalimanı bir farkı olması gerekir Ahmet Bolat başkanım Tgs maaşlarini TK seviyesine getirmenizi bekliyoruz daha çok kişi bırakır biraz anlayış bekliyoruz ama bıraksın 20 bin cv var personel alırız derseniz siz bilirsiniz bence yanilirsiniz eskisi kadar havalimanı kimse çalışmıyor insanlar artık gece uyku uyuyabilecegi iş istiyor mesai ile donduruyoruz eksik çok gelen gideni aratirmi gidenin ardi dolarmi zaman gösterecek sabır kalmadı artık bırakmak isteyen arkadaşlar tazminat hakkı verilsin ben şahsen bugün verilsin tazminat yarın bırakırım
  • Destek ve tam destek.
  • Hakim,savcı çocuklarını,yakınlarını Thy'ye torpille boşuna mı doldurdular? Bedava geziler, biletler,upgradeler de cabası. İşlerine gelmeyen yazıların bu kadar kolayca ve sık sık engellenmesinin başka bir izahı zor...
  • Ocak beklenmeden Yuzde 25zam yapilip,1er Maas ikramiye dagitilacak.Ekim surprising,
  • Bir arada antalya base rus sirketlerin ahlaksizliklarini yazin Ali bey. Cok kisiyi magdur ettiklerini, shgm nin nasil usulsuzluklere goz yumdugunu yazin. Rus oligarklarin kara paralarini nasil akladiklarini, yetim hakkina bile nasil goz diklerini yazin. Sizden bunu bekliyoruz.

Kızılcık Şerbeti İçip Kan Kusacağız. CEO ah CEO!

Değerli Okurlar, bu ülkede her alanda özellikle kendi uğraş alanım olan havacılık sektörünün her türlü haksızlık, her türlü yolsuzluk ve her türlü adaletsizliği ile mücadele etmek için gerekirse Kızılcık şerbeti için kan kusmaya karar verdim. Bu arada Hava İş Yapı Kooperatifi yöneticisi CEO’dan haber var. Anlatacağım.

Kıymetli havacılar, öyle bir durumla karşı karşıyayım ki geçtiğimiz haftanın neredeyse tamamını ifade vermekle geçirdim. Ota, çöpe dava açıyorlar ve mahkemeleri meşgul etmişken, gücün adaletini tesis etmeye çalışıyorlar. Sizler Pazartesi gününden itibaren bu yazıyı okumaya başlarken ben THY’nin tarafıma açmış olduğu davalardan arabulucu sisteminin sorularını cevaplayacağım.

Ama huzurunuzda ne pahasına olursa olsun toptan reddettiğimi bilmenizi isterim.

Geçmiş haftalarda da belirttim. Öyle şikayetler var ki, şikayet dilekçesinde avukatları o meşhur avukatları kendi kendilerini yalanlamışlar ve konuları birbirine karıştırıp adaleti yanıltmak için türlü türlü gerekçelerle hukuku katletmeye çaba harcamışlar.

Bir başka gülünç şikayetten daha bahsedeyim. Fikri ve Sınai Suçlar Savcısı’na dahi şikayet edildim. Bir basın mensubunun THY ile haksız rekabet ettiğine ilk kez şahit oluyorum.

Layıkıyla ifademizi verdik. Eminim ki hukuk her ne kadar baskı altında dahi olsa bile gerekli kararı verecektir.

Ben ki, Anayasa Mahkemesi’nde haklılığını ispat etmiş bir gazeteci olarak yine her türlü hakkımızı savunup, gazetecilerin özgürlüğünü tescil ettirmek için gerekirse Avrupa İnsan Hakları’na kadar yolu var.

Benim tek mücadelem havacılık sektöründe çalışanların haklarını savunmak, adaletsiz uygulamaları eleştirmek, torpil düzenini sonlandırmak, siyasi veya bürokratik anlayışın havacılık sektöründen uzak durmasını sağlamak.

Havacılık eğitimi almış yüzlerce, binlerce gencimiz varken siyasi atamaların önüne geçmek. Okurlarımızın da bu yönde beni desteklediklerini biliyorum.

O yüzden yaptığımız işin, mesleğin gerekliliğini yerine getirmek için her türlü baskıya, tehdide rağmen yolumuzdan dönmeyeceğim.

Airporthaber’in “AnadoluJet 1 Mart 2024 Tarihinden İtibaren Sabiha Gökçen’den bilet satışlarına başlayacak” haberi dahi sormadan, sorgulamadan erişime engelletiliyorsa varın siz düşünün bu ülkenin halini.

Bu arada yeni bir gelişmeyi aktarayım. Avukat beyin kimlerin avukatı olduğunu açıkladığımızda Anadolu Adliyesi’den Bakırköy Adliyesi’ne taşımış şikayetleri.

Teşekkür ederim avukat bey çok kibarsınız. Yormadınız bizi Kartal ilçemize kadar.

Değerli havacılık çalışanları, seçimlerden sonra kendi kendimi sorgulayarak, “Artık önemi kalmadı, suya sabuna dokunmadan yazacağım” minvalinde bir köşe yazmıştım. Ama anlaşılan bu yazım yanlış anlaşılmış ki biat etmemiz isteniyor.

Yanlış kapıdasınız beyler. O kişiler biz değiliz. Kendi mahalleniz size yeter.

Ve Hava İş Yapı Kooperatifi’nden bilgilendirme yapayım kısaca;

Geçtiğimiz hafta tescil davası sonuçlandı. Bana gelen bilgiye göre mahkeme haklı bulmuş kooperatifi. Ama henüz hiçbir şey net değil. Keza istinaf yolu da açık.

Tarafların biri istinafa giderse iş uzadıkça uzayacak ve tescilsiz yönetim devam edecek. Bu arada geçen hafta da yazdığım gibi Reza Zarrap CEO’su Hava İş Yapı Kooperatifi yöneticisi baskın karakter meşhur arkadaş mesaj atmış bana. “Ali Abi selamlar, tescil edildik (hukuki süreç bitmedi bu ayrıntı benden) Haberin biraz eskimiş oldu. Bilgi vermek istedim. Küslükler sürekli olmaz, yeri geldiğinde görüşürüz ama bize hakkımızı teslim etmedin” demiş. Siz ne anladınız ey Hava İş Yapı Kooperatifi üyeleri?

Arkamızdan istediğin gibi manüplasyon yapacaksın, algı yaratacaksın sonra da “Abi” diyeceksin.

Merak etme CEO ben her şeyi biliyorum. Ama daha çok şey için eldeki verileri birleştiriyorum.

Değerli Hava İş Yapı Kooperatifi üyeleri, devam eden mahkeme sürecinin taze, fırından çıkmış bilirkişi raporunu hafta içi sizlerle paylaşacağız.

Her güzellik sizlerle olsun. Sizler hak ediyorsunuz, hakkınızı koruyan yönetimler olduğu sürece biz de sizlerin sözü, sözcüsü olmaya devam edeceğiz.

Kızılcık Şerbeti İçip Kan Kusacağız. CEO ah CEO!

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

O değil de ~ 7 ay önce
İkaleyle ayrılanın pass bileti olmuyor diye biliyoduk ama???? Adamına göre mi işliyor kural

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS istifalar ~ 7 ay önce
TGS de istifalar çoğaldı. 13-14 bin liraya kimse bagaj atmaz. THY acil cozum bulmalı. Maaşlar arttırılmalı bu komik paralara kimse caliismaz. Haberleri olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs personel ~ 7 ay önce
Çok doğru söylüyorsun kesinlikle katılıyorum sana
Kardeş ~ 7 ay önce
Kapının nerede olduğunu biliyorsundur umarım!..
:)) ~ 7 ay önce
Yaw he he!..
Çalişir çalişir ~ 7 ay önce
Kafani yorma sen, bu ülkede 52% kişi dahada altinda çalişir, şükür ede ede
timsah ~ 7 ay önce
tgs lagvedilmeli ve bu is eski sirkete verilmeli. cok daha verim ve iyi yaparlar. s
çalışanlara ~ 7 ay önce
Battık,yandık,geçinemiyoruz falan diyenler seçimden önce düşüneceklerdi,muhalefet kaybetti diye seviniyordunuz o yüzden hiç ağlamayın ya da birlik olun ciddi tepki verin. Bunlar daha iyi günler temmuza kadar bu ülkenin 200 milyar dolar borç ödemesi var,nasıl ödenecek,ödenemeyecek o zaman da faiz katlanarak artacak bu da enflasyonu daha da arttıracak bu kısır döngü hiç bitmeyecek...İktidarın,sahte milliyetçilerin ve onlara oy,destek verenlerin bu ülkeye verdikleri maddi,manevi zararları cümle düşmanlar birleşse veremezdi hamdolsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs personel ~ 7 ay önce
Tazminat versin bırakan bırakır zaten senmi karar veriyorsun kadesim kapıyı gösteriyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 7 ay önce
Olarak battık bittik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs sut altı personeli ~ 7 ay önce
Gerçekten iş yükü çok arttı bırakan arkadaşlarimiz çoğaldı haklı sebeplerle bıraktılar yapılan iş ve ücret arada uçurum var bayram demeden gece demeden geliyoruz dışarda 8.5 herhangi bir iş maaşlar 20 binden başlıyor en az havalimanı bir farkı olması gerekir Ahmet Bolat başkanım Tgs maaşlarini TK seviyesine getirmenizi bekliyoruz daha çok kişi bırakır biraz anlayış bekliyoruz ama bıraksın 20 bin cv var personel alırız derseniz siz bilirsiniz bence yanilirsiniz eskisi kadar havalimanı kimse çalışmıyor insanlar artık gece uyku uyuyabilecegi iş istiyor mesai ile donduruyoruz eksik çok gelen gideni aratirmi gidenin ardi dolarmi zaman gösterecek sabır kalmadı artık bırakmak isteyen arkadaşlar tazminat hakkı verilsin ben şahsen bugün verilsin tazminat yarın bırakırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhammed ~ 7 ay önce
Destek ve tam destek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali bey ~ 7 ay önce
Hakim,savcı çocuklarını,yakınlarını Thy'ye torpille boşuna mı doldurdular? Bedava geziler, biletler,upgradeler de cabası. İşlerine gelmeyen yazıların bu kadar kolayca ve sık sık engellenmesinin başka bir izahı zor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zam ~ 7 ay önce
Ocak beklenmeden Yuzde 25zam yapilip,1er Maas ikramiye dagitilacak.Ekim surprising,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bekliyoruz ~ 7 ay önce
Bir arada antalya base rus sirketlerin ahlaksizliklarini yazin Ali bey. Cok kisiyi magdur ettiklerini, shgm nin nasil usulsuzluklere goz yumdugunu yazin. Rus oligarklarin kara paralarini nasil akladiklarini, yetim hakkina bile nasil goz diklerini yazin. Sizden bunu bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bekliyoruz yazana ~ 7 ay önce
Para için yerliler dışında yabancı suç örgütlerinin, mafyanın cenneti olduk,herşey ifşalarda gayet güzel ortaya çıktı ama bir savcı çıkıp da ne oluyor demedi hala daha demiyor rus şirketlerine de demezler. Son seçimde her pisliğin ortaya çıkması ve hesap sorulması için bir şans vardı,para ve çıkar uğruna bu zihniyete oy verenler sayesinde o şans gitti maalesef.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000