31 Temmuz 2023, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Alevi personele yapılan zulümleri de yazın. Biz Ümmet-i Muhammed değil miyiz? Gün gelir devran döner zalimin zulmü yanına kalmaz. Allah, Muhammed, Ya Ali. Benim rabbim belli, seninki para olmuş. Ölüm var unutma, sana soracaklar o 3 arşınlık yerde; Rabbin kim diyecekler, sekerat zordur cevabını unutma.
  • Ölmüş perişan siz neyin derdindesiniz bunları boşver TGS nasıl insan şekilde yaşar onu haber yapın
  • Burası karışacak vaziyet alın.
  • Alımlarda torpilin dönmediğini iddaa eden arkadaşlar; bana kin kusmadan önce lütfen son alımın kazananlarina ve kaybedenlerine bakın 73 KPSS puaniyla giren arkadaşı sizde göreceksiniz 85 puanla kaybedenleri gördüğünüz gibi. Bugün Türkiye'de kimi hizmetli alımları bile 90 puanla kapatırken ATC alımına 73 puanla girilmesi düşündürücü. Ha diyeceksiniz adamın FEAST yüksektir o da değil sınıra yakın puanlarla geçtiler.
  • DHMİ DE YÖNETİCİLERİN TAMAMI ( MD.YRD, MD, VE DİĞERLERİ) KONTROLLERİN YÜZDE SEKSENİ AL BİRİNİ VUR OTEKİNE KİMSE HİÇBİRŞEY DEĞİL ASLOLAN KURUMDUR KURUM OLMASA HEPSİ ACINA ÖLECEK 2 SENE ONCE BİMDE CALIŞAN BANKADA ORDA BURDA CALIŞAN TİPLER AYRILALIM BARIŞALIM YOK BENİM SAYEMDE YOK SENİN SAYENDE KİMSE HİÇBİRŞEY DEĞİL HERKES HADDİNİ BİLSİN ADELET BİR GÜN GELECEK ŞİMDİ DEĞİLSE BİLE BİR GÜN
  • Vercez dediniz bekliyor insanlar sade pandemide çalışanlara verin sigortası yatanlara
  • Efs aim in yaptığı işlerin çoğunu üstlenmeye hazır durumda. Sadece notam cekme olayına el atılmamış. Çoğu limanda çekilen notam sayisi yılda 10u geçmiyor. Aimin hali hazirda yaptigi kontrollerin tamamı da efs ve portal üzerinden yapılabilir. Aim biriminin sayıca azaltılması yönetimin bir kararına bakar. Gelişen teknoloji hepimizin meslekleri için tehdit oluşturuyor. Ancak bu tehditten yakın zamanda en çok etkilenecek meslek aim gibi duruyor.
  • Kuleciler ile aynı kurumda çalışmak istemiyorum. Yeter artık ayrılsın kurum.
  • Southwind pilot hariç personeline 0 maaş zammı yaptı. Yılbaşında yine 3 ay gecikmeli yaptı. Bunu bir araştırsanız mı acaba? Piyasadaki bütün şirketler zam yaparken neden böyle? bir kerede thy dışında bir şirkete laf söyle be kardeşim. Bu yorumlar yayınlanmaz genelde.
  • Acayip racon kesmişsin

Kimin Gücünü Kullanıyorsun?

İstanbul Havalimanı Başmüdürü Abdullah Enis Eker bu köşeye hoş geldin. Baştan şunu söyleyeyim şu soruşturma açtığın kontrolörler var ya onların sayesinde kaç yıldır havacılık tazminatı aldın ben bilmiyorum sen kendi kendine izahını yaparsın. Ama sana bir uyarı yapayım. Bu adamların eti serttir midene dokunabilir. Meslekleri ağırdır omuzlarında taşıyamayabilirsin.

İstanbul Havalimanı uçuş kulesinde çalışan hava trafik kontrolörleri için açılan soruşturmanın garabetini yazmak istedim. Başmüdürlük torpilli olunca koltuk da sağlam zanneder bazıları. Ama o koltuk milletin koltuğu, devletin koltuğu keyfi davranamazsın.

Hikayeyi hatırlatalım önce.

İstanbul Havalimanı ülkemizin en yoğun havalimanı. Dolayısıyla görev sorumluluğu ve bilinci de o derece önem taşır. Gece mesaisinde çalışan personelin dinlenmeleri için getirilen yatakların insan yatacak hali olmaması üzerine Airporthaber’e ulaşan görüntüler haber olmuştu.

Haberin ardından İstanbul Havalimanı yetkilileri Airporthaber’e ulaşarak hatanın telafi edildiğini belirtmiş, bir nevi kontrolörlerden özür dilenmişti. Hal böyleyken hafiyelik yapan İstanbul Havalimanı DHMİ Başmüdürü Abdullah Enis Eker, o gün nöbette olan personele soruşturma açarak “Bu yataklar size çok bile” anlamını taşıyan tavır sergiledi.

Şimdi havacılığın emniyetinden pilotlar kadar sorumlu olan kontrolörlerin düştüğü moral bozukluğunu düşünmek için alim olmaya gerek yok.

Abdullah Enis Eker siyasi olarak makam almış bir başmüdür. Bir dönem de İzmir Havalimanı Başmüdür Yardımcılığı yapmış burada yaşadığı bir olay sebebiyle Bodrum Havalimanı’na sürülmüştü. Torpil o kadar güçlü ki çok geçmeden geri gelmişti.

Evet, havacılığı siyasi bir tarla olarak görürseniz müdürlük de size altın tepside gelebilir.

Ama yine söyleyelim hava trafik kontrolörleri öyle basite alınacak kadar düz memur değiller. Ki düz memur dediklerim yanlış anlamasınlar onları bile yerinden oynatmak kolay değil.

Sanıyorsunuz ki nasıl olsa devlet memuru bunlar bir şey olmaz. Bakın size KKTC örneği vereyim. Bir gecede hava trafiğini durduruyorlar KKTC’de. Gerçi bizde öyle bir durum olmaz ama ki hava trafiğini yavaşlatsalar bile siz onlara terörist damgası vurursunuz veya alışık olduğumuz gibi FETÖ’cü dersiniz ama bizim kontrolörlerimiz bu yollara tevessül etmez.

Önemli anlarda onların görüntüsünü paylaşıp “gururumuz” dediğiniz insanları rencide edemezsiniz.

Yazımın başında da söyledim. DHMİ personelinin tamamına yakınının havacılık tazminatı almasının en büyük aktörüdür hava trafik kontrolörleri.

Bak Abdullah Enis Eker, bu adamlar bir devletin duran operasyonlarını yeniden canlandıran insanlardır. Sen belki bilmezsin ama yurtdışında önemli bir görev yaptılar.

İstersen gelirsin anlatırım sana.

Yol yakınken hafiyelik yapmayı bırak. İnsanları takip etmeyi görev bilme. İklimlendirilmiş odandan millete ahkam kesme.

Sen İstanbul Havalimanı’nda pek işlevsizsin biliyorum. Sadece makam işgal ediyorsun. Zira İstanbul Havalimanı apronundan yakıtına kadar her adımında özel sektörün. Sen şeklen oradasın. Bunu bilmeyen yok.

Ha bu arada sen hiç mi hiç benim merceğimde değilsin. Zira sen VIP karşılama uğurlamadan öteye gitmeyen görevinle meşgul olabilirsin. Ben seni sosyal medyadan takip etmiyorum. Engellemen komiğime gitti de onu da 33 yıldır beni takip eden kardeşlerim öğrensin.

Abdullah efendi, kontrolörler senin başmüdürlük oynayacağın birim değil. Biraz ötede oyna!

Kimin Gücünü Kullanıyorsun?

Yorumlar Tüm Yorumlar (90)

Alevi Personel ~ 9 ay önce
Alevi personele yapılan zulümleri de yazın. Biz Ümmet-i Muhammed değil miyiz? Gün gelir devran döner zalimin zulmü yanına kalmaz. Allah, Muhammed, Ya Ali. Benim rabbim belli, seninki para olmuş. Ölüm var unutma, sana soracaklar o 3 arşınlık yerde; Rabbin kim diyecekler, sekerat zordur cevabını unutma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 9 ay önce
Ölmüş perişan siz neyin derdindesiniz bunları boşver TGS nasıl insan şekilde yaşar onu haber yapın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dikiş tutmaz Sarbi Abi ~ 9 ay önce
Burası karışacak vaziyet alın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ss ~ 9 ay önce
Alımlarda torpilin dönmediğini iddaa eden arkadaşlar; bana kin kusmadan önce lütfen son alımın kazananlarina ve kaybedenlerine bakın 73 KPSS puaniyla giren arkadaşı sizde göreceksiniz 85 puanla kaybedenleri gördüğünüz gibi. Bugün Türkiye'de kimi hizmetli alımları bile 90 puanla kapatırken ATC alımına 73 puanla girilmesi düşündürücü. Ha diyeceksiniz adamın FEAST yüksektir o da değil sınıra yakın puanlarla geçtiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 9 ay önce
Nerede bu belgeler abicim bakalım seni mi kırcaz
Atc ~ 9 ay önce
Atc alımında kpss değil feast adı verilen yetenek zeka ve beceri ölçen sınav önemlidir
Chelavyak ~ 9 ay önce
Hava trafik kontrolörlüğü alımında ana kriterin KPSS puanı olmadığını, üç boyutlu düşünmeyi, uzamsal farkındalığı, aynı anda birden fazla iş yapabilme kapasitesini, hızlı karar verme yetisini ayrıca havacılığın dili olan farklı milletlerin pilotlarınca farklı aksanlarda konuşulan İngilizceyi anlayabilme kapasitesini ölçen özel yetenek sınavı olduğunu ne zaman anlarsınız aşağı yukarı?
real ~ 9 ay önce
DHMİ DE YÖNETİCİLERİN TAMAMI ( MD.YRD, MD, VE DİĞERLERİ) KONTROLLERİN YÜZDE SEKSENİ AL BİRİNİ VUR OTEKİNE KİMSE HİÇBİRŞEY DEĞİL ASLOLAN KURUMDUR KURUM OLMASA HEPSİ ACINA ÖLECEK 2 SENE ONCE BİMDE CALIŞAN BANKADA ORDA BURDA CALIŞAN TİPLER AYRILALIM BARIŞALIM YOK BENİM SAYEMDE YOK SENİN SAYENDE KİMSE HİÇBİRŞEY DEĞİL HERKES HADDİNİ BİLSİN ADELET BİR GÜN GELECEK ŞİMDİ DEĞİLSE BİLE BİR GÜN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet ~ 9 ay önce
Evet kurum bölündüğü gün adalet gelecek. Adalet geldiği gün herkes artık hakkını alacak. Kimse kimsenin sırtından geçinmeyecek
Ne ~ 9 ay önce
Anlatıyosun be abicim
5 ikramiyeleri ~ 9 ay önce
Vercez dediniz bekliyor insanlar sade pandemide çalışanlara verin sigortası yatanlara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Efs ~ 9 ay önce
Efs aim in yaptığı işlerin çoğunu üstlenmeye hazır durumda. Sadece notam cekme olayına el atılmamış. Çoğu limanda çekilen notam sayisi yılda 10u geçmiyor. Aimin hali hazirda yaptigi kontrollerin tamamı da efs ve portal üzerinden yapılabilir. Aim biriminin sayıca azaltılması yönetimin bir kararına bakar. Gelişen teknoloji hepimizin meslekleri için tehdit oluşturuyor. Ancak bu tehditten yakın zamanda en çok etkilenecek meslek aim gibi duruyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AIM ~ 9 ay önce
5 sene önce operasyon olacaktı eyeme sayı düzenleme kulisle engellediler aynı yıl kpss den 50 eyemci aldılar yazık bu ilkeye (halihazırda çalışan eyemcilere lafımız yok)
Dhmarif ~ 9 ay önce
Kuleciler ile aynı kurumda çalışmak istemiyorum. Yeter artık ayrılsın kurum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airporthaber ~ 9 ay önce
Southwind pilot hariç personeline 0 maaş zammı yaptı. Yılbaşında yine 3 ay gecikmeli yaptı. Bunu bir araştırsanız mı acaba? Piyasadaki bütün şirketler zam yaparken neden böyle? bir kerede thy dışında bir şirkete laf söyle be kardeşim. Bu yorumlar yayınlanmaz genelde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmed ~ 9 ay önce
Acayip racon kesmişsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000