15 Ocak 2024, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Bu utanmazlığın ta kendisi. Bu insan olmamanın bir göstergesi, bu karaktersizliğin örneği. Bunu yapanlar dilerim ki beter olsunlar
  • kabahat kimde sizce. Eğer ispiyon yapanı yönetici terslese, dinlemese ve ağır tepki gösterse o çalışan bir daha o yöneticiye ispiyon yapmaya cesaret eder mi? Edemez. İspiyonlarla beslenen ve buna dayanarak yönetim geliştirenlerindir tüm kabahat. Bunun altında yaptıkları işin adamı olmamaları yatıyor. Yazık.
  • sizi takip etmemizin nedeni tabii ki yazılarınızı okumak. Bu tür sızısı olan eski çalışanların veya trol yaradılışlıların size karşı olan nefretlerini okumak istemiyoruz. Bunlar cin. Başlığın iki kelimesi ile de mesaj vermeğe çalışıyorlar. Ve de yorumlarını sansürleyince bile başlıkları okunabiliyor. Bu çirkinlikleri hesap ediyorlar buna inanın. Sizi yerinizde olsan bunların yazdıklarını sansürlemem. Direk çöpe atarım. Yazdıkları başlıkları bile okuyan olmaz. Varlıklarından kimsenin haberi de olmaz.
  • Tanıyorsan, beraber çalıştınsa yalan söylüyorsunuz. Eğer çalışmadınız ise ve tanımayıp birinin sözü ile bunu yazıyorsanız bu yalan yalan söylemekten daha kötü, eğer hıncınız var da uyduruyorsanız en kötüsü bu karakter yoksunusunuz demektir. Hangisi siniz? hangisi olursanız olun adam değilsiniz demem bu durumda ayıp sayılmaz. Çünkü o adamı bizde tanırız.
  • Dediğiniz gibi Is kaybı , itibar kaybi risklerini niye göze alayım . Zaten iscilikden yükselmiş koordinasyon şefi olmuşum . Biraz daha durusumdan taviz veririm . Sonuç odaklıyım kimleri ispiyonladigim veya kime göre şekil aldığımın bir onemi yok , salla başı al maaşı . Senelerdir dik duruş , iş bilirlik , yabancı dil vb özellikleri olan vasıflı memurlara şeflik yapıyorum . Onlarda title almayı bekliyor .eski mudurlerim TK ÖP ve Tgs İA yedigimiz haklar bizimle nerede karşılaşır acaba .
  • Çetin bey yazınızı beğendim ancak sizde THY de çalıştığınızda etrafınızda bir sürü ispiyoncularınız vardı …Kendi hatalarınızdan hikayeler yazıyorsunuz ,tebrik ediyorum sizi
  • ACİL OLARAK TGS BAGAJ HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETİCİLERİ ARAŞTIRILSIN CEMAAT YAPILANMASI VE ÖRGÜT İÇGÜDÜSÜ İLE KENDİLERİNDEN OLMAYAN HERKESE ZULÜM EDİYORLAR
  • SAYIN AHMET BOLAT GEÇEN ZAM ORANINI VERİLEN PRİME EKLEYİP O ŞEKİLDE HESAPLAYIP NET MAAŞLARI ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNDE TUTMA BAŞARISINI GÖSTERMİŞTİNİZ SİZİN BU KONUDA BAŞARINIZ TARTIŞILMAZ BU YILDA BUNA BENZER BİR ŞARK KURNAZLIĞINA HAZIRIZ BİZİ YANILTMAYACAKSINIZ EMİNİM, BİRAZ ANKARA BELEDİYE BAŞKANINDAN HAK NASIL VERİLİR ÖĞRENİN
  • SAYIN AHMET BOLAT GEÇEN ZAM ORANINI VERİLEN PRİME EKLEYİP O ŞEKİLDE HESAPLAYIP NET MAAŞLARI ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNDE TUTMA BAŞARISINI GÖSTERMİŞTİNİZ SİZİN BU KONUDA BAŞARINIZ TARTIŞILMAZ BU YILDA BUNA BENZER BİR ŞARK KURNAZLIĞINA HAZIRIZ BİZE YANILTMAYACAKSINIZ EMİNİM, BİRAZ ANKARA BELEDİYE BAŞKANINDAN HAK NASIL VERİLİR ÖĞRENİN
  • Çok güzel yazmışsınız . Fakat haddini bilen bir yöneticiye o kadar hasret birimde çalışıyoruz ki .senelerdir burada bahsettiğiniz hastaliklara sahip olmayan kayıp eşya biriminde yönetici olamaz . Ispiyonculuk en baş şartlardan birisi . Hocanın minibüsçü talebesi ve adamları ne derse o . Haddini bilmeyeceksin . Onların istediği karakterde birey olup yönetici maaşı alacaksın .

İspiyonculuk bir iş değil, tedavisi mümkün olmayan bir bağımlılık.



WHİSTLEBLOWİNG
(Bilgi uçurma,) örgüt içinde etik değerler ve yasalarla çelişebilen durumların bildirilmesi davranışıdır. Genel olarak, yürürlükteki yasalara ve toplumca kabul edilmiş etik değer yargıları ve ilkelere aykırı ve gayrimeşru eylem ve davranışları fark eden örgüt çalışanının, söz konusu eylem ve davranışlardan etkilenmiş olabilecek veya bu eylem ve davranışları engelleyebilecek örgüt ya da kişilere yaptığı bilinçli duyuru durumu bilgi uçurma (WHİSTLEBLOWİNG) olarak ifade edilmektedir

WHİSTLEBLOWİNG, etik ve ahlaki bir ağırlığa sahip bir eylemdir. İhbarcılar genellikle toplumun daha geniş çıkarları için risk alırlar, çünkü ihbarcılık genellikle iş kaybı, itibar kaybı ve hatta hukuki takip ile sonuçlanabilir. Ancak, yolsuzluk ve suistimallerin ortaya çıkarılması, toplumun çıkarına olan bir durumdur.

Birçok ülke, yolsuzlukları ifşa eden bireyleri koruma altına almak için yasalar çıkarmıştır. Bunlar genellikle ihbarcıları işten atılma, taciz veya diğer olumsuz sonuçlardan koruma altına alır.

Türk Hukuku açısından bilgi uçurma uygulamasıyla ilgili henüz özel bir düzenleme bulunmamaktadır. Dolayısı ile İspiyoncu kelimesi hakaret değildir. B ilgi uçurma müessesi, dürüstlük kuralına aykırı olan asılsız suçlamaları değil aslı olan ihbarları konu alır. Bunun aksine hareket edilerek işverenin hedef alınması halinde İş Kanunu (“İK”) madde. 25/II-b’de yer alan “işveren hakkında şeref ve haysiyet kırıcı asılsız ihbar ve isnatlarda bulunma” hükmü uyarınca işverenin iş sözleşmesini feshetme söz konusu olabilir. Bir sivil erdem hareketi olarak ifade edilebilecek bilgi uçurma kamunun ve organizasyonun menfaatine fayda sağlaması sebebiyle tehdit, şirkete ait gizli bilgilerin ifşası, gammazlık ve ispiyonculuk gibi tanımlardan ayrılır.

Sonuç olarak, WHİSTLEBLOWİNG, toplumun daha geniş çıkarları için önemli bir rol oynar. İhbarcılar, genellikle kişisel riskler alarak, yolsuzlukları, haksızlıkları ve usulsüzlükleri açığa çıkarır ve böylece daha şeffaf ve adil bir topluma katkıda bulunurlar.

TÜRK HAVA YOLLARINDA   görevli olup yönetime karşı işe kabul edilmiş olmalarından veya diğer çalışanlardan ayrıştırılmak sureti ile kendilerine tayin, terfi vb. konularda ayrıcalık tanınmasından ötürü müteşekkir olma duygusu hisseden birtakım çalışanlar durumdan vazife çıkartıp WHİSTLEBLOWİNG’ u çarpıtarak, salt konunun çıkış noktasından hareketle ispiyonculuğa çevirdiler, etik ve ahlaki ağırlığa sahip olmayan bir şekilde yönetimin benimsemediği çalışanların iş ve itibar kaybına sebebiyet verecek bir şekilde ispiyonlamaya başladılar. İspiyoncu kelimesi, birinin sırlarını, davranışlarını, düşüncelerini gözleyip başkalarına bildirerek çıkar sağlayan kimse anlamına gelir. Tarif yapılanlara uygun mu sizler değerlendirin lütfen.

Bundan önceki dönemde bu çirkinliğin birçok örnekleri yaşandı. İşten atılanlar aleyhinde yapılan konuşma ve yazışmalar, 211’lerin için de 90’nın üzerinde işe eski girişli personelin bulunması ve bunların tümünün Fetöcü olarak anılması vb. Evet bu icraatı yapan tepe yönetici değişti ama yardımcıları aynı. Konuyu uzatmamak açısından mevcut tepe yöneticinin bu konudaki tutum ve davranışlarını, uygulamalarını tekrar tekrar örneklemiyorum. Gidenler bu yönde büyük hatalı bir uygulama yaptı, gelen ise bu hatayı minimuma indirmek yerine adeta uygulamaları ile ve de yerel mahkemelere ilaveten istinaf mahkemelerinin ve yargıtayın kararlarını da dikkate almayarak yaptıkları özel (?) tercihleri ile bu hatanın adeta üzerine tüy dikti.

THY Teknikten kariyer sahibi bir arkadaşımızın iş akdi feshedilmişti. Kendisi ile konuşma imkânım oldu. Bu arkadaşımızın üye olduğu bir sosyal ağda üye olan tek bir iş yeri arkadaşı söz konusu çalışanın bir paylaşımını (yanlış hatırlamıyorsam siyasi tarafı ağır basan ancak suç teşkil etmeyen bir paylaşımdı) yönetime yetiştirerek işten uzaklaştırılmasını sağladı ve aynı anda bahis konusu sosyal ağdan kaydını sildirdi. Ne tuhaf ki işten uzaklaştırılan bu sosyal ağda bu kişiden başka üye olan bir iş yeri çalışanı olmadığı gibi onun bu sosyal ağda kaydının olduğunu bilen biride yoktu. Başka örneklerinde sıralanması mümkün ise de konuyu uzatmanın alemi yok.

İTİBARSIZLAŞTIRMA.

Hepimiz yanlış bir düşünceyi ortaya koyduğumuzu fark ettiğimiz zaman, hele hele çark etmeyi de kendimize yediremezsek, hemen arkasına saklanacak bir şeyler ararız. Bu konudaki kabiliyetimiz tabii ki üst seviyede. “Aslında böyle düşünmüyordum, kendimi ifade edemedim.” İşte arkasına saklanılacak kocaman bir duvar. Siyasilerimiz ise bu duvarı değişik formattaki kiremitlerle örüyorlar. “Galiba ifadem kastını aştı, üzgünüm” işte kendi kendini itibarsızlaştırma budur Bu günkü yaşamda, özellikle iş yaşamında “itibarsızlaştırma “adı verilen, kişiyi diğerlerinin gözünde yıpratmayı hatta sıfıra indirmeyi hedefleyen bir uygulama var bildiğiniz üzere. Eğer hedef kişi topluma, toplumuna kendisini kabul ettirmiş, düşünceleri ve davranışları ile yaptıkları arasında fark olmayan bir kişi ise, itibarsızlaştırma hareketinin tersine çalıştığını kısa bir süreç içinde görebilmek mümkün.  Bu itibarsızlaştırma faaliyetinin “alınganlık “vb. gibi iş yaşamı ile uyuşmayan birtakım unsurların üzerine kurulmak istenmesi de ayrı bir zafiyet örneği. Hele hele bu kurgu muhatap olduğu hiçbir davranışa alınganlık göstermeyen dolayısı ile de tepki koyma gibi insani bir duyguya sahip olmayan bir kimse tarafından hazırlanıyorsa, bu silahın ters tepeceği ortada. Bu yaradılışların kendini hiçbir mazeretle aklaması ise mümkün değil.  Tıpkı ellere bulaşmış soba kurumu benzeri, yağlı bir kara gibi. Yaşamın bu kesitinde, teknolojinin ilerlemesi paralelinde insan yapısı da hayli değişti.  Her ne kadar bende eskiysem de daha eskilerin anlattıkları yaşanmışları dinleyince, insanların yardımlaşmalarına birbirinin elinden dostça tutmalarına, sevgi ve saygılarına, işi, işyerini sahiplenmelerine, her şeyden önce birbirine güvenmelerine imrenmemek mümkün değil.

Şimdi en çok eksikliğini hissettiğimiz “güven “duygusunun yitirilmesi ise insani ilişkilerin bu denli bozulmasının en önde gelen nedeni. Hiçbir milletin “Babana bile güvenme” şeklinde bir atasözü yok.

İnsanların kendisini gözetme duygularının geliştiği malum. Önemli olan; kendini gözetirken, başkalarını itibarsızlaştırmaya ve yıpratmaya yeltenmemek.  Evet, bizi insan yapan içimizden geçirdiklerimiz, açıklamadığımız düşüncelerimiz sergilediğimiz davranışlar ve yaptıklarımızdır

Sizce hiçbir geçerli neden öne sürmeden işten uydurma nedenlerle çıkartılan çalışanlar itibarsızlaştırılmış olmuyor mu? Bunu bu şekilde defalarca yapan insanların dürüstlükten, dindarlıktan, hak ve adaletten bahsetmeleri sizce doğru mu? Resimdeki temsili ağaçları kesen insanın ve yardımcılarının bu yapılanlardan soyutlanmaları sizce mümkün mü? Bunun mümkün olmadığını THY çalışanlarının büyük bir bölümü biliyor ve ifade etmekten kaçınsalar da buna inanıyor.

HADDİNİ BİLMEK

Her insanın kendi doğruları var. Ve de insan eğer insani duygulara sahipse şartlara göre doğrularını değiştirmez ve de sırf bazı insanlara yaranmak için kendi doğrularından vazgeçmez. Bazı insanlar var ki, her ortamda doğruları yalnız kendilerinin bildiğini düşünür ve de konu ne olursa olsun mevzuya şahsi yorumunu katar. Başka bir deyişle doğru veya yanlış kendi düşüncelerini toplumun değerlerini dikkate almadan ortaya koyar. Ve de bunu bir meziyet addeder.

Günümüzde en çok neye şahit oluyoruz? Bazı insanlar yorum yaptıkları konuda haklı olsalar bile yorum yaparken kullandıkları dil ve el hareketleri ve sözleri ile muhataplarına karşı hadlerini aştıkları sıklıkla görülüyor.

Bilge bir insana. “En iyi bildiğin şey nedir “sualini yöneltmişler. Cevap “Haddimi bilmektir “Sözlük anlamına bakarsak had “herhangi bir konu hakkında durmamız ve durulması gereken sınırlarımızın başlangıcını ve bitirme noktamızı anlatan, ifade eden bir kelimedir.

Paranın insanı adam yaptığı yerde, haddini bilen birini aramak çok yanlış olur diye bir söz var. Günümüzde yaşadığımız örnekler bu sözün doğruluğunu net bir şekilde ile ortaya çıkıyor.

İnsanlar haddini bilse mevcut münazara ve münakaşaların çok büyük bir kısmı ortadan kalkar. Bu salt normal yaşamımızda ve iş yaşamımızda değil. Ülkeler arası ilişkilerde bile haddini bilmezlikten kaynaklanan sorunların yaşandığı ortada. Şu anda Ege’ de yaşadığımız durumun komşu Yunanistan’ın hadsizliğinden kaynaklandığı ve deniz hukukuna biraz vakıf olan birinin bunu kolaylıkla anlayacağı ortada.

Bir büyüğüm Müslümanlığın şartı 6 derdi. Beşi malum. Altıncısı “Haddini bilmek “Evet bu da diğer şartlar kadar önemli. Bir kısım çalışanlar üstlerine vazifeymiş gibi Türk Hava Yollarından kimin / kimlerin çıkartılacağın, kimden ne kadar ücret kesintisi yapılacağı hususunda kamuoyu yaratmak (?) amacı ile görüşünü yorum kisvesi altında yazıyor. Şunu unutmamak gerek ki bu yorumları başka kimse okumuyor. Hepimiz yorumlardaki beğendim – beğenmedim işaretlemelerinin de ne şekilde oluştuğunu biliyoruz. Değil kamuoyu oluşturmak, kazara okuyan insanları zihniyetinizden uzaklaştırmaktan başka bir şeye yaramıyor bu tür yorumlar. Pilot fazla, kabin memuru çok fazla, teknisyenler ehliyetli değil. Kuzum bu tür yorum yazanların hiç “ben şu ünitede çalışıyorum” bizim ünitede de fazla istihdam var dediğini duydunuz mu? Veya kendi ünitelerinde çalışanların liyakat eksikliklerinden dem vurduğunu. Tabii ki hayır. Herkes tu kaka. Bir tek bu zihniyet iyi.  Aslında herkesin seviyesi yazdıklarından belli oluyor. İşte bu zihniyet haddini bilmezdir.

İspiyonculuk bir iş değil, tedavisi mümkün olmayan bir bağımlılık.

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Utanç'a ~ 3 ay önce
Bu utanmazlığın ta kendisi. Bu insan olmamanın bir göstergesi, bu karaktersizliğin örneği. Bunu yapanlar dilerim ki beter olsunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzakta arama , ist tgs bagaj hizmet sistemi ~ 3 ay önce
Sistem bunun üzerine kurulu . Senelerdir yönetici olanlar , ve olmayı hallettiği halde bir adım öteye yükseltilmeyen memurlar . Bu sistemin adamıysan yolun açıktır , değilsen maalesef . Gayette güzel maaşlarını alıyorlar , alınları açık . Ar damarı ne durumda bilemem . Ama nasıl yönetici olduklarını umarım çocuklarına anlatmazlar .
suç kimde? ~ 3 ay önce
kabahat kimde sizce. Eğer ispiyon yapanı yönetici terslese, dinlemese ve ağır tepki gösterse o çalışan bir daha o yöneticiye ispiyon yapmaya cesaret eder mi? Edemez. İspiyonlarla beslenen ve buna dayanarak yönetim geliştirenlerindir tüm kabahat. Bunun altında yaptıkları işin adamı olmamaları yatıyor. Yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
suç kimde'ye ~ 3 ay önce
İşte doğru ve düzgün yorum bu?
Sn.Yazar ~ 3 ay önce
sizi takip etmemizin nedeni tabii ki yazılarınızı okumak. Bu tür sızısı olan eski çalışanların veya trol yaradılışlıların size karşı olan nefretlerini okumak istemiyoruz. Bunlar cin. Başlığın iki kelimesi ile de mesaj vermeğe çalışıyorlar. Ve de yorumlarını sansürleyince bile başlıkları okunabiliyor. Bu çirkinlikleri hesap ediyorlar buna inanın. Sizi yerinizde olsan bunların yazdıklarını sansürlemem. Direk çöpe atarım. Yazdıkları başlıkları bile okuyan olmaz. Varlıklarından kimsenin haberi de olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP Sn.Yazar ~ 3 ay önce
SİZİ DİNLEYECEĞİM. TEŞEKKÜRLER
çetin bey'e ~ 3 ay önce
Tanıyorsan, beraber çalıştınsa yalan söylüyorsunuz. Eğer çalışmadınız ise ve tanımayıp birinin sözü ile bunu yazıyorsanız bu yalan yalan söylemekten daha kötü, eğer hıncınız var da uyduruyorsanız en kötüsü bu karakter yoksunusunuz demektir. Hangisi siniz? hangisi olursanız olun adam değilsiniz demem bu durumda ayıp sayılmaz. Çünkü o adamı bizde tanırız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÇETİN BEY'E ~ 3 ay önce
TEŞEKKÜRLER EDİYORUM. SAĞOLUNUZ
İsteyen istediğini söylesin . Nerden nereye gelmişim sefKypesy ~ 3 ay önce
Dediğiniz gibi Is kaybı , itibar kaybi risklerini niye göze alayım . Zaten iscilikden yükselmiş koordinasyon şefi olmuşum . Biraz daha durusumdan taviz veririm . Sonuç odaklıyım kimleri ispiyonladigim veya kime göre şekil aldığımın bir onemi yok , salla başı al maaşı . Senelerdir dik duruş , iş bilirlik , yabancı dil vb özellikleri olan vasıflı memurlara şeflik yapıyorum . Onlarda title almayı bekliyor .eski mudurlerim TK ÖP ve Tgs İA yedigimiz haklar bizimle nerede karşılaşır acaba .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çetin Bey ~ 3 ay önce
Çetin bey yazınızı beğendim ancak sizde THY de çalıştığınızda etrafınızda bir sürü ispiyoncularınız vardı …Kendi hatalarınızdan hikayeler yazıyorsunuz ,tebrik ediyorum sizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÇETİN BEY ~ 3 ay önce
BERABER Mİ ÇALIŞIYORDUK? BİLDİĞİNİZE GÖRE. SİZ DE ONLARDAN BİRİMİYDİNİZ YOKSA.
Çetin Bey'e ~ 3 ay önce
Bizde çetin beyle çalıştık. 3 kişiyiz ve halen görüşüyoruz. Bu insan ispiyonla neler yapmış. bir anlatsanız da öğrensek.
salkımcı çetin ~ 3 ay önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
salkımcı'ya ~ 3 ay önce
bir de VPN kullanmadan zehrinizi akıtsanız bu çetin özbey sizin için neler anlatırdı kim bilir. Ne kadar saygıdeğer biri olduğunuzla başlardı söze(?) Bu kadar açık yazdığınıza göre siz eski karın ağrılarından birisiniz. İnsanları aptal yerine koymayın. Siz adi bir trolsünüz belli ki.
salkımcı ~ 3 ay önce
bu adam yer alan yazıdaki tariflerde bulunan müfteri'ye benzemiyor mu.
TGS BAGAJ HİZMETLERİ DİKTATÖRLÜĞÜ ~ 3 ay önce
ACİL OLARAK TGS BAGAJ HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETİCİLERİ ARAŞTIRILSIN CEMAAT YAPILANMASI VE ÖRGÜT İÇGÜDÜSÜ İLE KENDİLERİNDEN OLMAYAN HERKESE ZULÜM EDİYORLAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biri gider biri gelir mi acaba ? ~ 3 ay önce
Ö.P. Tk Dan gitti, sahip cıktıgı TGS iSo Iga’ya geçti . Ama bu cemaatin getirdiği isonun kurduğu düzen hala devam etmekte . Şefler , müdürler bi araştırılsa veya dyned e sokulsalar . Ne oldukları ortaya çıkacak . Kargodan gelen şefler müdürler , harekattan gelenler , işçilikten koordinasyon şefliğine uçanlar . Ve hakkı yenen kendi biriminde şef olamayanlar…
ASGARİ ÜCRET Lİ TGS LİLERDEN AHMET BOLAT A ~ 3 ay önce
SAYIN AHMET BOLAT GEÇEN ZAM ORANINI VERİLEN PRİME EKLEYİP O ŞEKİLDE HESAPLAYIP NET MAAŞLARI ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNDE TUTMA BAŞARISINI GÖSTERMİŞTİNİZ SİZİN BU KONUDA BAŞARINIZ TARTIŞILMAZ BU YILDA BUNA BENZER BİR ŞARK KURNAZLIĞINA HAZIRIZ BİZİ YANILTMAYACAKSINIZ EMİNİM, BİRAZ ANKARA BELEDİYE BAŞKANINDAN HAK NASIL VERİLİR ÖĞRENİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS DEN AHMET BOLAT A ~ 3 ay önce
SAYIN AHMET BOLAT GEÇEN ZAM ORANINI VERİLEN PRİME EKLEYİP O ŞEKİLDE HESAPLAYIP NET MAAŞLARI ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNDE TUTMA BAŞARISINI GÖSTERMİŞTİNİZ SİZİN BU KONUDA BAŞARINIZ TARTIŞILMAZ BU YILDA BUNA BENZER BİR ŞARK KURNAZLIĞINA HAZIRIZ BİZE YANILTMAYACAKSINIZ EMİNİM, BİRAZ ANKARA BELEDİYE BAŞKANINDAN HAK NASIL VERİLİR ÖĞRENİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir birim düşünün bunlar şart yönetici olmak için baGajist ~ 3 ay önce
Çok güzel yazmışsınız . Fakat haddini bilen bir yöneticiye o kadar hasret birimde çalışıyoruz ki .senelerdir burada bahsettiğiniz hastaliklara sahip olmayan kayıp eşya biriminde yönetici olamaz . Ispiyonculuk en baş şartlardan birisi . Hocanın minibüsçü talebesi ve adamları ne derse o . Haddini bilmeyeceksin . Onların istediği karakterde birey olup yönetici maaşı alacaksın .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000