02 Ekim 2023, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Kadri sam. sıfır havacılık bilgisi ile geldi, ilk işi havacılık bilgisi olan kişileri şirketten ayırmak oldu. Verecek hesabı çok.
  • TGS de birlik beraberlik yok kaç kişiye sordum yarım saat çalışmayın ondan sonra olanları görsünler buradan istediğiniz kadar yorum yapın hiç birsy olmaz. Sadece yarım saat...
  • Kartını bırak git diyen tk mi degilmi kim bilmiyorum tazminatları versin en az 5000 kişi bırakır anında kartida bırakırım elbiseyide sana söz her yere otobüs ile gideceğim yıl şartını kaldırsınlar 4500 prim günü olan tazminat hakkını alsın yarın bırakırım kolaymı öyle istemeyen kartını bıraksın kapı orada demek 9.10 yıl çalış sonra bırak git cokmu zenginiz sadakami dağıtıyoruz kimse tazminat ini almadan gitmez millet hayrinami çalışıyor bu bırak git laflarını bırakın öyle kolay değil bir tek akıllı sizsiniz siz olmadan hiç bir iş olmaz bu yanlıştır yanlistir
  • O dediğiniz şahıs hiçbir hakkı olmamasına rağmen adana havalimanında vıp den giriş çıkış ve yolcu karşılıyor
  • TGS ye alım var mı?
  • Tgs nin maaşları içler acısı siz yönetim olarak susmaya devam edin bakalım kiralar artmış hersey atmış borçlar üst seviyede neyse ahirette gorusecegiz
  • Bu favori havalimanları enteresan bir kuruluş. Birden ortaya çıktı. Adam gibi bir ülkede de hizmeti yok. Takip etmekte fayda var. Çalışanları da enteresan isimler
  • Yine her haberin altına geldiniz yorumlarla.6 ay önce hüloo hülooo bağırıyordunuz ne oldu
  • Su ticaret mudurleri ile Ilgili yazi hangisiydi ?
  • Abi merhaba. Yazı basliginiz ile pek alakası yok ama. Biz çalışanlar gerçekten ekonomik olarak zor zamanlar geçiriyoruz. Yani sesimizi hangi mecrada duyurabiliriz bilmiyoruz. Şefler müdürler üç maymunu oynuyorlar. İşleri sadece bizlere zorunlu mesai yazmak ve gelmeyenleri tehdit etmek olmuş. Yani vasifsizlar. Sonraki hafta ki yazınızda bu konu hakkında desteğinizi ve sesimizi bir yerlere duyurmanizi rica ediyorm. Saygılar

İGA’da Keyfiyet Gitti, SAW’da da. Çukurova Kimlerin Elinde ve Unutmadıklarımız!

Bu hafta çok sayıda konumuz var. Hepsi birbirinden fena. Hangisini deşeleseniz altından neler çıkıyor neler! Ama büyükten küçüğe doğru gideceğiz. Bu arada Hava İş Yapı Kooperatifi’ni unutmadık. Cemil Acar yeniden DHMİ’ye çöreklenmiş. Hepsini anlatacağız.

Hiçbir zaman yan yana gelmedik. Bir kez uçakta tesadüfen karşılaşıp merhabalaştık. Hepsi o kadar. Kadri Samsunlu’dan bahsediyorum. Nasıl bana zıt gittiğini anlatarak başlayalım. Bir ticaret müdürleri vardı. İsmi lazım değil. Usulsüz işler yaptığını yazdığımda yer yerinden oynamıştı adeta.

“Ali bu nedir” demeden soluğu adliyelerde aldı. Ticaret müdürü pılını pırtısını toplayarak kaçtı. Ama Kadri Samsunlu şov yapmayı tercih etti. Tüm yöneticilerine adeta talimat vererek her biri doydukları değil de doğdukları şehirlerden mahkemeye verdiler beni.

Batman’dan Erzurum’a, Trabzon’dan Antalya’ya kadar 35 ayrı yerden mahkeme mahkeme dolandık. Ama şükürler olsun ki tamamına yakınını kazandık ve diğerleri halen devam ediyor.

Bakın Kadri Samsunlu bu sayede iki türlü kaybettirdi İGA’ya. Hem tüm yöneticilerin avukat parasını şirkete ödetti, hem de kazandığımız davaların masrafları ile birlikte avukat parasını bize ödemek zorunda kaldı.

Oysa biz doğruyduk.

Ama mesele bu değil. Hiç havacılıktan anlamayan, havacılığın dilini konuşamayan bir kişinin bugün dünyanın en popüler havalimanını yönetmek her babayiğidin harcı değil. Üstelik patrona, patron olmak istersen işin daha da zordur.

“Para alan emir alır” bilmez misin Kadri bey.

Her neyse siz gittiniz biz hala buradayız. Algılarınız ne hukuk nezdinde karşılık buldu ne de yaptığınız işler(!) doğru bulundu.

Eğer Mehmet Kalyoncu gibi bir adam ile kavga edersen soluğu evinde alırsın. Unutma “Para alan emir alır”

Ve yeni gelen arkadaşa bir tavsiyem var. Şov peşinde koşma. O işler patronların yapacağı şeyler. Sen sadece işine odaklan.

SAW’da Berk Albayrak da başarısız bir profil çizdi. Türkiye’de işletilen bir havalimanını Malezya uygulamaları ile yönetmek istedi. Oysa şartlar farklı. Türk insanı sabırsızdır, bir an evvel sonuç almak ister.

Berk Albayrak bir konuyu bile komite/komite dolandırdı. Son zamanlarda havalimanı pislik içinde resmen farelere ev sahipliği yaptı. Etkin bir CEO olamadı. Deyim yerinde ise parasını alıp yan gelip yattı.

Bugün dünyanın en önemli havalimanlarından biri olması gereken Sabiha Gökçen Havalimanı yerinde saydı. Malezyalı profesyoneller ise artık fazla dayanamadı. Sen yoluna biz yolumuza denildi.

Şimdi yeni CEO gelecek. Umarım gelen kişi tam bir moderatör olur da SAW ciddi bir ivme kazanır.

Ben yine şoklardayım…

Cemil Acar en sonunda gelip etrafında tavaf edeceğim. Vallahi kapıdan atsalar bacadan, bacadan atsalar fare deliğinden giriyorsun içeri. Duydum ki DHMİ’den uzaklaştırılan Cemil Acar yeniden kapağı atmış içeri. Valla ne boncuklu adam. Yeni bakan marifetlerini bilmiyor anlaşılan adamın.

Bizzat gidip anlatmak lazım bu adamın marifetlerini. Adil Karaismailoğlu ulaştırma bakanlığı döneminde tek doğru iş yapmıştı. Anlaşılan gelen gidenin gönderdiklerini geri getirmek için özel çaba harcıyor.

Çukurova Havalimanı haberinden bir resim gözüme çarptı. Manken gibi arkadaş farklı bir imajla karşımıza çıktı. Uğur Hızal’dan bahsediyorum. Bir zamanlar takım elbise jilet gibi, havalar bin 500, Atatürk Havalimanı kralı gibiydi.

Sonra malum süreçlerde ortadan kayboldu. Biz ne olduğunu iyi biliyoruz. Ah be kardeşim bravo. Nasıl da pazarladın kendini. Özel uçaklardan inmiyordun şimdi bir yılan hikayesi havalimanının koordinatörü olmuşsun. Doğru mu bilemem de ben henüz bildiklerimi yazmadım. Anlaşılan Hüseyin Keskin ile aran çok iyi.

Hava İş Yapı Kooperatifi…

CEO önemli konuların arasında kayboldum sanma. Benim en büyük özelliğim fikri takip. Geçen hafta bilirkişi raporundan bahsedecektim. Ama anacığımın önemli bir sağlık sorunundan dolayı şehir dışındayım.

Ama bazı belgelerin tamamlanmasını bekliyorum. Şu kadarını bil. Bilirkişi raporunu bilirkişiye iftira atarak sulandırmak istemişsin.

Adamı Florya’ya davet edip sonra da iftira atmak nasıl bir davranış bilimi ile izah edilir?

Ben belgesiz yazmayacağım. Ama sizin konuştuklarınız yere düşmesin Zarrap CEO’su

İyi haftalar.

İGA’da Keyfiyet Gitti, SAW’da da. Çukurova Kimlerin Elinde ve Unutmadıklarımız!

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Muhasebeci ~ 7 ay önce
Kadri sam. sıfır havacılık bilgisi ile geldi, ilk işi havacılık bilgisi olan kişileri şirketten ayırmak oldu. Verecek hesabı çok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS yarım saat yeter ~ 7 ay önce
TGS de birlik beraberlik yok kaç kişiye sordum yarım saat çalışmayın ondan sonra olanları görsünler buradan istediğiniz kadar yorum yapın hiç birsy olmaz. Sadece yarım saat...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS personel ~ 7 ay önce
Kartını bırak git diyen tk mi degilmi kim bilmiyorum tazminatları versin en az 5000 kişi bırakır anında kartida bırakırım elbiseyide sana söz her yere otobüs ile gideceğim yıl şartını kaldırsınlar 4500 prim günü olan tazminat hakkını alsın yarın bırakırım kolaymı öyle istemeyen kartını bıraksın kapı orada demek 9.10 yıl çalış sonra bırak git cokmu zenginiz sadakami dağıtıyoruz kimse tazminat ini almadan gitmez millet hayrinami çalışıyor bu bırak git laflarını bırakın öyle kolay değil bir tek akıllı sizsiniz siz olmadan hiç bir iş olmaz bu yanlıştır yanlistir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 7 ay önce
Yaw he he!..
Sayın kıdika ve dhmi ye ~ 7 ay önce
O dediğiniz şahıs hiçbir hakkı olmamasına rağmen adana havalimanında vıp den giriş çıkış ve yolcu karşılıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merhaba ~ 7 ay önce
TGS ye alım var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs işçi ~ 7 ay önce
Gel gel hımal arıyorlar 14 bine :))
timsah ~ 7 ay önce
evet
Adana ~ 7 ay önce
Tgs nin maaşları içler acısı siz yönetim olarak susmaya devam edin bakalım kiralar artmış hersey atmış borçlar üst seviyede neyse ahirette gorusecegiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahirette ~ 7 ay önce
Aynen ahirette iki dizine birer huri oturtur nehirden taze şarabını içerken yanlışlarını izlersin.
Favori ~ 7 ay önce
Bu favori havalimanları enteresan bir kuruluş. Birden ortaya çıktı. Adam gibi bir ülkede de hizmeti yok. Takip etmekte fayda var. Çalışanları da enteresan isimler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 7 ay önce
Yine her haberin altına geldiniz yorumlarla.6 ay önce hüloo hülooo bağırıyordunuz ne oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hangi yazi ~ 7 ay önce
Su ticaret mudurleri ile Ilgili yazi hangisiydi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 7 ay önce
Abi merhaba. Yazı basliginiz ile pek alakası yok ama. Biz çalışanlar gerçekten ekonomik olarak zor zamanlar geçiriyoruz. Yani sesimizi hangi mecrada duyurabiliriz bilmiyoruz. Şefler müdürler üç maymunu oynuyorlar. İşleri sadece bizlere zorunlu mesai yazmak ve gelmeyenleri tehdit etmek olmuş. Yani vasifsizlar. Sonraki hafta ki yazınızda bu konu hakkında desteğinizi ve sesimizi bir yerlere duyurmanizi rica ediyorm. Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yapma ~ 7 ay önce
Beğenmiyorsan sessizce kartını teslim edip ayrılabilirsin kardeş!.
Olsun bu site alışık ~ 7 ay önce
Her konunun altına tgs yorumuna
Yapma ~ 7 ay önce
Tam bir faşist zihniyeti. İşine gelmiyorsa imiş.parazit gibi sardiniz şirketi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000