04 Eylül 2023, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Nevin colagin ismi neden upta rosterda cikiyor ! Maas mi aliyor hâla !
  • kooperatif işi tamamen bir aldatmaca yöntemidir yıllar boyu üyeleri sömürme yönteminin modern hâli dir. zamaninda pilvak denen dolandırıcı kuruluş da kendi mesai arkadaşlarını dolandirmadi mi ? yatırılan paralara ipotek koyacağız vermeyecegiz deyip ertesi gün paraları serbest bırakarak avantalarini almadılar mi ? pilvak in o zamanki yöneticileri halen gorevlerine devam etmekteler. M.E ve T.Y isimli kaptanlar dolandirip suçu baskalarinin üzerine attılar .sonuç kooperatif pişmanlıktır.
  • Pazar mesaileri ne oldu ? Ground time bir saatten yeni havalimanında bir saat on bes dakikaya cıkarıldı peki mesai kapatma otuz dakikadan neden kırkbeş dakikaya çıkarılmadı ? Bilen birisi var mı ?
  • Sayın Ahmet Bolat başkanım Tgs artık tk gerçek üyesi yapın bu üsten bakilmaktan kucumsenmekten bıktık yapılan iş belli kalemi tutan eldir işi yapan
  • Asıl kooperatif üyelerinin arkasından inşaat firması ile iş çevirip hem maliyetleri yükselten hem de işi yavaşlatan eski başkan Münireye tek kelime etmemeniz ne kadar sipariş bir yazı olduğunu gösteriyor. Şuan bataklığa girsiysek en büyüksebebi o kadın ve firmadır. Konudan haberi olmayan da size inanacak, yazık.
  • TGS personel artık gerçek TK olma vakti gelmiştir aradaki maaş farkı itibarsizlastirma değersiz görme üsten bakma bıktık AHMET BOLAT BAŞKANIM TGS ARTİK TK OLSUN BU ÇATIŞMA BİTSİN
  • Herkes müteahhit oldu bu kooperatifte görev alıp. Ceblerini doldurdu..hava iş biz yokuz dedi kaçtı milleti dolandırdilar . Allah korudu da girmedim şimdiye katil olmustum
  • İlk yönetim arsa alımlarından vurdu. Sonraki inşaattan vurdu. Şimdi gelenler eskisi ile birlikte aynı yerden arsa almış 7 8 yıldır bitmedi kaos kavga tartışma nasıl bir menfaatmiş ki sorguladıkça pislik çıkıyor. Ben ödediğim paranın karşılığını istiyorum. Ben üyeyim bana dairemi verin artık. Bizden sonra kurulan 2. Kooperatif iki siteyi bitirdi daireleri dağıttı. Yeter artık yapın verin dairelerimiz. Geçen sürede maliyetler kat ve kat arttı. Ne kadar ödeyeceğiz ödeyemeyen olursa ne olacak belli değil. Herkes gerçeklerden uzaklaşmış göz boyama peşinde. Ben dairemi istiyorum yeter artık.
  • İlk yönetim arsa alımlarından vurdu. Sonraki inşaattan vurdu. Şimdi gelenler eskisi ile birlikte aynı yerden arsa almış 7 8 yıldır bitmedi kaos kavga tartışma nasıl bir menfaatmiş ki sorguladıkça pislik çıkıyor. Ben ödediğim paranın karşılığını istiyorum. Ben üyeyim bana dairemi verin artık. Bizden sonra kurulan 2. Kooperatif iki siteyi bitirdi daireleri dağıttı. Yeter artık yapın verin dairelerimiz. Geçen sürede maliyetler kat ve kat arttı. Ne kadar ödeyeceğiz ödeyemeyen olursa ne olacak belli değil. Herkes gerçeklerden uzaklaşmış göz boyama peşinde. Ben dairemi istiyorum yeter artık.
  • Mevcut siyasal islamcı,din tüccarı iktidar döneminde heryer iyice bozuldu,kokuştu,çürüdü. Nereyi tutsan elinde kalıyor,güç zehirlenmesi yaşayıp hesap soran veren de olmayınca her türlü dümen olur haliyle. İyi ki bunlar dini bütün,alınları secdeye değenler ya aksi olsaymış neler olurmuş Allah bilir. Kandıran demişken de saraydaki kolayca kandırılabiliyorsa şükrü gibileri de kandırılabilir, fetocu denilen ama ne hikmetse sendikada görev verilen serdar da mevlam affetsin der olur biter hamdolsun.

Hava İş Yapı Kooperatifi Üzerinde Tepinenler…

Tam bir yılan hikayesi. İçinden çıkmak oldukça zor. Tam bir kördüğüm olmuş durumda. Bir yanda yıllardır para ödeyen üyeler diğer yanda kavgalar, çıkar ilişkileri, bitmek tükenmek bilmeyen hırslar. Ama maliyetin sürekli üyelerin üzerine yüklendiği bir kan emici.

Ne menem bir hal almış bir kooperatif. Hava İş Sendikası’nın iyi niyetlerle üyelerine kazandırmak istediği yapı kooperatifi tam bir kaosun ortasında.

Geçen hafta bu konuyu işleyeceğime dair ipuçları verdim. Bazı soruları sıraladım ve bu soruların cevaplarını arayacağımı ifade ettim. Gerçeği söylemek gerekirse üyelerin işi oldukça zor. Tabi bizim de işimiz kolay değil.

Bu arada taze bir bilgiyi paylaşalım. Geçtiğimiz hafta SGK kooperatife baskın düzenleyerek çalışanları kontrol etmiş. Kaçak işçi çalıştırıldığı tespit edilerek yöneticilerin sisteme girişi engellenmiş. Nasıl ceza alırlar, yönetimin nasıl kusuru var bunları devletin ilgili birimleri gereğini yapar.

Başta da söylediğim gibi Hava İş Sendikası THY çalışanlarının ucuz yolla ve taksitle ev sahibi olması için kooperatif fikrini geliştirdiği vakit bizim övgümüze mazhar olmuştu. Halen aynı kanaatteyim ki Hava İş Sendikası mantık olarak güzel bir işe imza attı.

Ancak en başından gömleğin yakası yanlış iliklenmişti. Serdar Uygur kooperatifin başına geldi ve işler karıştıkça karıştı.

Öyle bir düzenek ki “şaibe yok” dememek için oldukça iyi niyetli olmak gerek. Kooperatif arsasının sınırında kooperatif başkanı kendisine arsa alıyor. Arsayı alırken bugün baskın karakter Şükrü Nenem için de hisse alıyor.

Daha doğrusu Şükrü Nenem kendi adına arsa alması için 75 bin dolar veriyor. Bunun adına ticaret mi denir, ticari uyanıklık mı denir bilemem ama kooperatif tarlası alınana kadar neden almamıştı sorgulamak gerekir.

Tabi sonra bu ikilinin arası sonradan açılıyor ve Şükrü Nenem kendi hissesini almak için Serdar Uygur ile hesaplaşıyor. Nenem’in ifadesine göre 30 bin dolar kazıklanmıştı Serdar Uygur tarafından.

Şimdi tam sırası gelmişken sormak gerekmez mi kendi ortağına kazık atan bir kişi ile nasıl işbirliği yapılabilir?

Ve yine sormak gerekir ki senin ortaklıkların hep böyle kandıran kişilerle mi olur?

İşte kooperatif hikayesine böyle bakmak gerekir. Üyelerin cebinden oluk gibi para giderken hesap sormayanlar sadece kendi derdine düşmüş olamaz mı? Döktüklerini toplamaya çalışıyor olabilir mi?

Toplamda 15 bloktan oluşan 516 daireden müteşekkil koskoca kooperatif kimlerin oyuncağı oluyor?

Kooperatifin kıymetli sermayedarları, yuvam olsun diye dişinden tırnağından artırıp kooperatife para yatıran üyeler, bu konuya parmak basacağımı yazdığım vakit birilerinin yorganını ateş aldı. Sağa sola iftira atıp kendi hayal dünyalarını başkalarının gerçekleri gibi görenleri panik havası aldı yürüdü.

Kendi platformlarında ön almaya, itibar suikastı yapmak için acele etmeye, ne yazacağımızı bilmeden senaryo üretmeye kalkışmasından anlayabiliyor musunuz buzdağının görünmeyen yüzünü.

Kitabın tam da ortasından yazacağımız şeyleri, gerçekleri gün yüzüne çıkartmamızdan neden rahatsız oldular ki!

Ben anlam veremedim siz verebildiniz mi?

Daha dün ofisime gelip yardım isteyen, İBB’de iptal edilen ruhsat için yardım isteyen kişilerin bugün bizleri farklı algılarla sizlere yem etmeye çalışanlar mı dürüst insanlar yoksa üyelerin hakkını savunan bizler mi?

Trollük mesleği galiba kooperatife de sıçramış. Süslü kelimeler, afili cümleler ile üyelerin kandırılmasına göz yumacağımızı sananlar yanlıyorlar.

Başlangıçtan bugüne kadar kooperatif üyelerinin cebini tırtıklayan, dün-bugün-yarın kavgası edenler önce başlangıçtaki arsa ortaklığına gidip aynaya bakmalı.

Daha yeni başlıyoruz. Kooperatif genel kurullarının ardından defterleri sağa sola kaçıranların belgede tahrifat yapmadıklarını nereden bileceğiz? Yeni belgeler üretilip üretilmediğini nasıl anlayacağız.

Bir çalışanın evi basılarak zorla imza attırılmasını nasıl izah edeceğiz?

Velhasıl kokuşmuş bir düzenin içinden çıkmanın üyeler açısından ne kadar elzem olduğunu anlamak için kayyum mu atanmalı bilemedim.

Ama bildiğim tek şey var ki hiçbir şey eskisi gibi değil.

Ve şu net olarak bilinmeli ki maliyetler her geçen gün artarken, üyeleri yeni maliyetler bekliyor.

Dediğimiz tek şey şuydu; gelin artılarla eksileri konuşup üyeleri bu mağduriyetten kurtarın.

Ama defans üstüne defans, olmaz üzerine olmaz ile başka bir plan var algısını doğuruyor. Sanmayın ki az çok belediye işlerini bilen bir kişi olarak İBB’de bu dosyalar kolay geçecek ve sizler de kolayca evleri yaptırıp içinde huzurla yaşayacaksınız.

Eylül ayından sonra ki aylarda seçim telaşına kapılacak İBB ve Arnavutköy Belediyesi kooperatifin işi aceleymiş hesabı yapmaz.

Formül basit. Ama uygulayacak, anlayacak kişi sayısı yok. Herkes bir yol tutmuş gidiyor. Oysa üyelerin sabrını sınarken ceplerindeki paralar her gün daha çok taleple artarak devam edecek.

Sınav sizin için soruların dağıtılması ile başladı. Cevapları üyelere nasıl verirsiniz bakıp göreceğiz.

Ama bu başlangıç. Haftaya süreci derinden anlatacağız.

Hava İş Yapı Kooperatifi Üzerinde Tepinenler…

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Haber niteligi ~ 8 ay önce
Nevin colagin ismi neden upta rosterda cikiyor ! Maas mi aliyor hâla !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilvak ~ 8 ay önce
kooperatif işi tamamen bir aldatmaca yöntemidir yıllar boyu üyeleri sömürme yönteminin modern hâli dir. zamaninda pilvak denen dolandırıcı kuruluş da kendi mesai arkadaşlarını dolandirmadi mi ? yatırılan paralara ipotek koyacağız vermeyecegiz deyip ertesi gün paraları serbest bırakarak avantalarini almadılar mi ? pilvak in o zamanki yöneticileri halen gorevlerine devam etmekteler. M.E ve T.Y isimli kaptanlar dolandirip suçu baskalarinin üzerine attılar .sonuç kooperatif pişmanlıktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KABİN EKİBİ ~ 8 ay önce
Pazar mesaileri ne oldu ? Ground time bir saatten yeni havalimanında bir saat on bes dakikaya cıkarıldı peki mesai kapatma otuz dakikadan neden kırkbeş dakikaya çıkarılmadı ? Bilen birisi var mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs personel ~ 8 ay önce
Sayın Ahmet Bolat başkanım Tgs artık tk gerçek üyesi yapın bu üsten bakilmaktan kucumsenmekten bıktık yapılan iş belli kalemi tutan eldir işi yapan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sus sıfır ~ 8 ay önce
Ezikler düşün artık TK nin yakasından...
Yapma!.. ~ 8 ay önce
Beğenmiyorsan kapı orada kardeş!..
Km2 ~ 8 ay önce
Kapi orda ucagin kapisi degil gate in kapisi
Üye ~ 8 ay önce
Asıl kooperatif üyelerinin arkasından inşaat firması ile iş çevirip hem maliyetleri yükselten hem de işi yavaşlatan eski başkan Münireye tek kelime etmemeniz ne kadar sipariş bir yazı olduğunu gösteriyor. Şuan bataklığa girsiysek en büyüksebebi o kadın ve firmadır. Konudan haberi olmayan da size inanacak, yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 8 ay önce
TGS personel artık gerçek TK olma vakti gelmiştir aradaki maaş farkı itibarsizlastirma değersiz görme üsten bakma bıktık AHMET BOLAT BAŞKANIM TGS ARTİK TK OLSUN BU ÇATIŞMA BİTSİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Qq ~ 8 ay önce
Herkes müteahhit oldu bu kooperatifte görev alıp. Ceblerini doldurdu..hava iş biz yokuz dedi kaçtı milleti dolandırdilar . Allah korudu da girmedim şimdiye katil olmustum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üye ~ 8 ay önce
İlk yönetim arsa alımlarından vurdu. Sonraki inşaattan vurdu. Şimdi gelenler eskisi ile birlikte aynı yerden arsa almış 7 8 yıldır bitmedi kaos kavga tartışma nasıl bir menfaatmiş ki sorguladıkça pislik çıkıyor. Ben ödediğim paranın karşılığını istiyorum. Ben üyeyim bana dairemi verin artık. Bizden sonra kurulan 2. Kooperatif iki siteyi bitirdi daireleri dağıttı. Yeter artık yapın verin dairelerimiz. Geçen sürede maliyetler kat ve kat arttı. Ne kadar ödeyeceğiz ödeyemeyen olursa ne olacak belli değil. Herkes gerçeklerden uzaklaşmış göz boyama peşinde. Ben dairemi istiyorum yeter artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üye ~ 8 ay önce
İlk yönetim arsa alımlarından vurdu. Sonraki inşaattan vurdu. Şimdi gelenler eskisi ile birlikte aynı yerden arsa almış 7 8 yıldır bitmedi kaos kavga tartışma nasıl bir menfaatmiş ki sorguladıkça pislik çıkıyor. Ben ödediğim paranın karşılığını istiyorum. Ben üyeyim bana dairemi verin artık. Bizden sonra kurulan 2. Kooperatif iki siteyi bitirdi daireleri dağıttı. Yeter artık yapın verin dairelerimiz. Geçen sürede maliyetler kat ve kat arttı. Ne kadar ödeyeceğiz ödeyemeyen olursa ne olacak belli değil. Herkes gerçeklerden uzaklaşmış göz boyama peşinde. Ben dairemi istiyorum yeter artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali abi ~ 8 ay önce
Mevcut siyasal islamcı,din tüccarı iktidar döneminde heryer iyice bozuldu,kokuştu,çürüdü. Nereyi tutsan elinde kalıyor,güç zehirlenmesi yaşayıp hesap soran veren de olmayınca her türlü dümen olur haliyle. İyi ki bunlar dini bütün,alınları secdeye değenler ya aksi olsaymış neler olurmuş Allah bilir. Kandıran demişken de saraydaki kolayca kandırılabiliyorsa şükrü gibileri de kandırılabilir, fetocu denilen ama ne hikmetse sendikada görev verilen serdar da mevlam affetsin der olur biter hamdolsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000