23 Şubat 2015, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • havacılık tazminatı sadece atc lere veriliyor? Yalannnnnnnnnnnnnnnn...doğrusunu yazzzzzzzzzzzzz ve atc çalışanlar diyorki bizim aldığımız parada gözünüz var buda yalannnnnn kimsenin alacağı parada gözümüz yok.. siz aldığınız tazminatın hakkını verin akşama kadar oturmakla hak verilmez... biz adalet istiyoruz...
  • torpil adam kayırma ayrımcılık eşitsizlik her zaman vardı ama bunların sayısı fazla değildi şimdi ise alanen korkmadan çelilmeden yapılıyor bu kurumda ise ortalamanın çok üstünde yapıldı CHP li Haluk Koç yakınların nerelere nasıl yerlere yerleştirildiğini resmi olarak yazılı listeyi açıkladı fakat o liste eksiktir eksik hazırlanmıştır dhmi gibi kurumlarda o listeye torpii ile nasıl havacılık tazminatında direk 1. gruba geçirilen kişiler de girmelidir eşi vip müdürü olup bilgi işlem de çalışıp 1. gruba girenlermi ararsınız başka kurumdan telekomdan teiaş dan elektronikçilerin 1.grup tan tazminat alsınlar diye ankara esenboğa havaalanında başlatılıp ilk maaş tan itibaren hiçbir eğitimi sertifikası olmadan istasyonların yerini bilmeden ballı kaymaklı maaş ile 1.gruptan başlatılanlarmı ararsınız hep bu kurumda kimse söylemese de biz söyleyeceğiz çünkü ÖZGÜR OLMANIN TEK YOLU GERÇEKLERİ SÖYLEMEKTİR
  • Son olarak, unutulmamasına gereken unsur şudur. Esasında vergisiz olan tazminatların vergilendirilerek, en büyük payın seyrüsefer meslek kollarından alınan vergilerden oluşturulduğu bir sistemle, diğer gruplara verilecek ücretler için de kaynak yaratılmış olmasıdır. Değil %500, %1500 oranında bir tazminat sürecinin bile YPK kararına bağlanabilme imkanının olduğu bir ortamda, DHMİ meslek grupları içerisindeki makasın çok fazla açılmaması için Seyrüseferin oranlarının da tıraşlanarak, iş kardeşliği unsurunun bozulmaması için gerekenin yapılmaya çalışıldığı aşikardır.Şimdi sorarım; 1. Tazminatlar vergiye tabi değilken, kaynak yaratmak için vergilendirilmiştir, 2. Oranlar daha yüksek iken, aşağıya çekilmiştir, 3.YPK sürecinde, değil iki sene, 2 ay bile geçmeden süreç karara bağlanabilecekken, bu kadar süre beklenilmiştir. Hiç bir SSH meslek grubu, bize ne diğer gruplardan, tazminatlar YPK nın izlediği yola göre verilsin dememişken, bu saldırganlık gerçek mağdurları açığa çıkarmaktadır.
  • Şimdi bu iki ana prensibe göre karar veren YPK organları, seyrüsefer dışındaki meslek kollarının her iki maddeye aykırı olmasından ötürü süreci askıya almış ve o malum 2 yıllık gecikme ve tıkanıklık süreci başlamıştır. Bu süreçte YPK seyrüsefere tazminatların serbest bırakılabileceğini bir çok görüşmede dile getirmiş, ancak DHMİ eski Gnl. Md.ü Sn. Birdal iş kardeşliği ve huzurunu ön plana çıkartarak bu öneriyi her defasında reddetmiştir. Eski UDH Bakanımız Sn. Binali Yıldırım'ın dahi YPK sürecinde son derece zorlandığı, devlet geleneklerini aşarak kararın bir an önce çıkarılması konusunda bu denli enerji harcadığı bir ortamda, bir KİT genel müdürünün sanki iki dudağı arasındaymış gibi, sanki istediği oranları istediği gruplara dağıtabilme yetkisi varmış gibi algılanması, tam bir bilgisizlik örneğidir.
  • DHMİ mensubu tüm çalışma arkadaşlarıma belirtmek isterim ki; Havacılık tazminatı sürecinde YPK kararına temel teşkil eden Maliye ve Hazine Müsteşarlıklarının ücretler konusunda prensipleri şu iki maddeye dayanmaktadır. 1.Ücret artışı Hazineye ilave bir yük getirecek midir? 2.Ücret artışı istenilen iş kollarının kamu sisteminde emsalleri var mıdır? Var ise, söz konusu artış emsaller arasında ücret dengesizliği yaratarak, diğer kamu kuruluşlarına da emsal teşkil ederek ücret artışı talebine dönüşecek midir? 1. madde den başlarsak. Eurocontrol mevzuatı, hava sahasını kullanan uçaklardan alınan kesintilerle oluşturulan havuzdan, hava seyrüfer hizmetleri adına yapılan bir çok giderin( personel eğitim ve ücretleri, her türlü seyrüsefer yatırımları v.b.)karşılanmasını sağlamaktadır. 2.maddeye geçtiğimizde ise, Seyrüsefer hizmetlerinin yerine getirilmesi anlamında özelleşmiş iş kollarından oluşan "hava seyrüsefer hizmetlerinin" kamunun diğer alanlarında bir emsali bulunmamaktadır.
  • arkdaslar herkes bırseyler yazıyor allah ıcın bılen konussun bılmeyen konusmasın tokat ıcın oncede havalımanı boklar ıcındeydı personelın oturmaya yerı yoktu sagolsun mudur bey adam ettı lımanı onu cekemıyen dıngıller yorum yapıyor erzıncanlı olabılır ama allah ıcın calısan bırısı ben yalakası degılım yalaka dıyen desın dıyene......... yazık utanıyom herkesın lımanına gıttıkce ımrenıyordum sımdı ne oldu artık benım calıştıgım lımanda aynısı ıyı oldu tesekkurler oncelıkle tokat personelıne emek sonrada bu ımkanını saglayan levent aydogana ve ımkanını saglayan aırporta
  • Yorum yazanlardan bu makama talip olan kimse yokmu.?yazilanlara bakinca epey bir potansiyel oldugu anlasiliyor. Bakan yeni atama yaparken zorlanmayacak.
  • Ali bey gercekleri soylebiliyosunuz her zaman bu sektorde kimsenin yapmadigini yapıyosunuz sizi gercekten tebrik ediyorum sizden bir ricada bulunucam .özel şirketlerin kabin memurlarına cektirdiklerini biliyorsunuzdur . Haklar bir tarafa en güvenligimiz bile saglanmıyor otel odalarında cifter kişi yatırıyor birbirini hiç tanımayan insanlari .lütfen buna biraz acıklık getirir misiniz bizlere bir yol gosterin en azından cunku siz bizim sesimizsiniz şimdiden teşekkür ederim .
  • Iyi gunlet dilegiyle bir insan gittikten sonra bu kadar konusulmazki yazik orhan birdala hakkiim varsa sonuna kadar helalediyorum.allaha emanet olsun dhmi icin aci bir kaylptlr.
  • mesaj gödermisin birdal.hakkınızı helal edin diye, varsa eğer hakkım haram ediyorum sana

BİRDAL'IN GİDİŞİ ÜZERİNE DAVUL ÇALMAYACAĞIM...

Ben sivri dilliyim, gördüğümü, doğruluğundan emin olduğum her şeyi yazmak isterim. Bazen ölçüyü de kaçırabilirim. Lakin bunlar sektörüm adına, havacılık çalışanlarının ezilmemesi adına, bu sektöre milyonlarca dolar döken işverenlerin çektiği zulümler adına yazılmış yazılardır.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal'ın kararname ile görevinden alınarak müşavir yapılmasından sonra şöyle geçmişi gözümün önüne getirdim.

Orhan Birdal DHMİ Genel Müdürlüğü'ne atandığında "Orhan Birdal'ın yüzü hiç gülmüyor. İletişim kurması için yüzünün gülmesi gerekir" şeklinde bir yazı kaleme almıştım. Tam o yazımın yayınlandığı gün WOW Otel'de bir organizasyon vardı ve Orhan Birdal, DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Funda Ocak ile birlikte o toplantıya gelmişlerdi ki kapıda karşılaştık.

Funda Ocak yazımı okumuş olmalı ki; "Genel müdürüm yüzünüz gülsün Ali Bey yüzünüzün gülmediğini yazmış" diyerek şakalaşmıştık.

Gazeteciliğin en temel prensiplerinden birisi de fikri takiptir. Biz böyle yetiştirildik ve üstadlarımızdan öyle dersler aldık.

Bizim görevimiz bu sektörü havacılık haberi açısından bilgilendirmektir. Kim olursa olsun, yanlışını da yazdık, doğrusunu da.

O kadar çok yanlışlar oldu ki, biz bunları sindirip kendimizi işimize adadık. Orhan Birdal, bizim haberciliğimizi "yalakalık" yapmak olarak düşünmüş olmalı ki biat etmemizi, her şekilde sadece onun istediklerini yazmamızı istedi. Ama biz bunları ne kendimize yakıştırırız ne de hizmet ettiğimiz sektör adına bu tür davranış içinde yer alırız.

Havacılık tazminatını yazarken başlayan düşmanlığı, olumsuzlukları, kayırmaları, özel önem vermeleri yazdığımızda ise "Tükürürüm senin personelinin ağzına" derecesine kadar getirdi. Biz ne edebimizden ne de edebiyatımızdan vazgeçmedik. Sakinlik ve vakur içinde hareket ederek işimizi yapmayı sürdürdük.

Değerli DHMİ çalışanlarının her gün nasıl da isyanda olduğunu biliyoruz. Haksızlıklar karşısında tek seslerinin biz olduğumuzu da biliyoruz. Lakin Orhan Birdal, o iletişimlerini de kesti. Kendisi iletişim mezunu olan bir genel müdürün takındığı tavır Airporthaber'i DHMİ sisteminde yasaklamak oldu. Oysa çağ o kadar gelişti ki artık akıllı telefonlar olduğunu aklına getiremedi.

Orhan Birdal'ın yanlışlarını yazdık. Bu bizim görevimizdi.

Hiç kimseye yar olmayan koltukların o'na da yar olmayacağını eninde sonunda gideceğini biliyorduk. Halen yazamadığım şeyler var. Artık gitti. Çok fazla söze gerek yok. Günahları veya sevapları kendisine ait. Umarım personelinin gözünde hoş seda ile gitmiş olsun.

"Kar oldu yollar kapandı, sis oldu görüş mesafesi azaldı" gibi eften püften mazeretlerle görevinden alındı söylemlerine hiç mi hiç katılmıyorum.

Demem o ki; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Orhan Birdal ile çalışmak istemiyordu. Ta en başından beri. Her ne kadar Orhan Birdal, bakanın bu tavrını yansıtmamaya çalışsa bile işin özü bu idi.

Benim bildiğim, Birdal milletvekili adayı olmak üzere istifa edecekti. Lakin vekilliği garantiye alamayınca bu düşüncesinden vazgeçti.

Şimdi bu gidişin faturasını Hamdi Topçu'ya bile kesenler olacak. Zira Hamdi Topçu fobisi oluşmuş  insanlar bunun böyle olduğunu iddia edecekler.

Orhan Birdal'ın hayrına olacak şeyi söylüyorum. Çok geç değil. Hemen emekliye ayrılıp milletvekilliğini denemeli. Bu arada çocuklarına havalimanlarında hazırladığı gelecek hem ona yeter hem de bütün sülalesine. Çok fazlasını yazmaya gerek yok.

Eminim bundan sonra müfettişler didik didik edip bütün işlerini mercek altına alacak.

Görün bakın neler çıkacak neler. Tabi "kol kırılır yen içinde kalır" denilip kamuoyu ile paylaşılmazsa kimseler bir şey duyamayacak.

Müşavirlik hayatında başarılar diliyorum Orhan Bey. Benim çalışma arkadaşlarımın ağzına tükürmek için havacılığın başka makamlarına gelmeniz gerekecek. Önerim şu ki müşavirlik döneminizde biraz empati yapın ve kimlere neler çektirdiğinizi düşünün.

Biraz da iletişim konusunda kitap okuyun.

BİRDAL'IN GİDİŞİ ÜZERİNE DAVUL ÇALMAYACAĞIM...

Yorumlar Tüm Yorumlar (67)

arff ~ 9 yıl önce
havacılık tazminatı sadece atc lere veriliyor? Yalannnnnnnnnnnnnnnn...doğrusunu yazzzzzzzzzzzzz ve atc çalışanlar diyorki bizim aldığımız parada gözünüz var buda yalannnnnn kimsenin alacağı parada gözümüz yok.. siz aldığınız tazminatın hakkını verin akşama kadar oturmakla hak verilmez... biz adalet istiyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
T O R P İ L ~ 9 yıl önce
torpil adam kayırma ayrımcılık eşitsizlik her zaman vardı ama bunların sayısı fazla değildi şimdi ise alanen korkmadan çelilmeden yapılıyor bu kurumda ise ortalamanın çok üstünde yapıldı CHP li Haluk Koç yakınların nerelere nasıl yerlere yerleştirildiğini resmi olarak yazılı listeyi açıkladı fakat o liste eksiktir eksik hazırlanmıştır dhmi gibi kurumlarda o listeye torpii ile nasıl havacılık tazminatında direk 1. gruba geçirilen kişiler de girmelidir eşi vip müdürü olup bilgi işlem de çalışıp 1. gruba girenlermi ararsınız başka kurumdan telekomdan teiaş dan elektronikçilerin 1.grup tan tazminat alsınlar diye ankara esenboğa havaalanında başlatılıp ilk maaş tan itibaren hiçbir eğitimi sertifikası olmadan istasyonların yerini bilmeden ballı kaymaklı maaş ile 1.gruptan başlatılanlarmı ararsınız hep bu kurumda kimse söylemese de biz söyleyeceğiz çünkü ÖZGÜR OLMANIN TEK YOLU GERÇEKLERİ SÖYLEMEKTİR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tazminatlar ~ 9 yıl önce
Son olarak, unutulmamasına gereken unsur şudur. Esasında vergisiz olan tazminatların vergilendirilerek, en büyük payın seyrüsefer meslek kollarından alınan vergilerden oluşturulduğu bir sistemle, diğer gruplara verilecek ücretler için de kaynak yaratılmış olmasıdır. Değil %500, %1500 oranında bir tazminat sürecinin bile YPK kararına bağlanabilme imkanının olduğu bir ortamda, DHMİ meslek grupları içerisindeki makasın çok fazla açılmaması için Seyrüseferin oranlarının da tıraşlanarak, iş kardeşliği unsurunun bozulmaması için gerekenin yapılmaya çalışıldığı aşikardır.Şimdi sorarım; 1. Tazminatlar vergiye tabi değilken, kaynak yaratmak için vergilendirilmiştir, 2. Oranlar daha yüksek iken, aşağıya çekilmiştir, 3.YPK sürecinde, değil iki sene, 2 ay bile geçmeden süreç karara bağlanabilecekken, bu kadar süre beklenilmiştir. Hiç bir SSH meslek grubu, bize ne diğer gruplardan, tazminatlar YPK nın izlediği yola göre verilsin dememişken, bu saldırganlık gerçek mağdurları açığa çıkarmaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tazminatlar ~ 9 yıl önce
Şimdi bu iki ana prensibe göre karar veren YPK organları, seyrüsefer dışındaki meslek kollarının her iki maddeye aykırı olmasından ötürü süreci askıya almış ve o malum 2 yıllık gecikme ve tıkanıklık süreci başlamıştır. Bu süreçte YPK seyrüsefere tazminatların serbest bırakılabileceğini bir çok görüşmede dile getirmiş, ancak DHMİ eski Gnl. Md.ü Sn. Birdal iş kardeşliği ve huzurunu ön plana çıkartarak bu öneriyi her defasında reddetmiştir. Eski UDH Bakanımız Sn. Binali Yıldırım'ın dahi YPK sürecinde son derece zorlandığı, devlet geleneklerini aşarak kararın bir an önce çıkarılması konusunda bu denli enerji harcadığı bir ortamda, bir KİT genel müdürünün sanki iki dudağı arasındaymış gibi, sanki istediği oranları istediği gruplara dağıtabilme yetkisi varmış gibi algılanması, tam bir bilgisizlik örneğidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tazminatlar ~ 9 yıl önce
DHMİ mensubu tüm çalışma arkadaşlarıma belirtmek isterim ki; Havacılık tazminatı sürecinde YPK kararına temel teşkil eden Maliye ve Hazine Müsteşarlıklarının ücretler konusunda prensipleri şu iki maddeye dayanmaktadır. 1.Ücret artışı Hazineye ilave bir yük getirecek midir? 2.Ücret artışı istenilen iş kollarının kamu sisteminde emsalleri var mıdır? Var ise, söz konusu artış emsaller arasında ücret dengesizliği yaratarak, diğer kamu kuruluşlarına da emsal teşkil ederek ücret artışı talebine dönüşecek midir? 1. madde den başlarsak. Eurocontrol mevzuatı, hava sahasını kullanan uçaklardan alınan kesintilerle oluşturulan havuzdan, hava seyrüfer hizmetleri adına yapılan bir çok giderin( personel eğitim ve ücretleri, her türlü seyrüsefer yatırımları v.b.)karşılanmasını sağlamaktadır. 2.maddeye geçtiğimizde ise, Seyrüsefer hizmetlerinin yerine getirilmesi anlamında özelleşmiş iş kollarından oluşan "hava seyrüsefer hizmetlerinin" kamunun diğer alanlarında bir emsali bulunmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TOKAT ~ 9 yıl önce
arkdaslar herkes bırseyler yazıyor allah ıcın bılen konussun bılmeyen konusmasın tokat ıcın oncede havalımanı boklar ıcındeydı personelın oturmaya yerı yoktu sagolsun mudur bey adam ettı lımanı onu cekemıyen dıngıller yorum yapıyor erzıncanlı olabılır ama allah ıcın calısan bırısı ben yalakası degılım yalaka dıyen desın dıyene......... yazık utanıyom herkesın lımanına gıttıkce ımrenıyordum sımdı ne oldu artık benım calıştıgım lımanda aynısı ıyı oldu tesekkurler oncelıkle tokat personelıne emek sonrada bu ımkanını saglayan levent aydogana ve ımkanını saglayan aırporta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yorum yazanlardan bu makama talip olan kimse yokmu.?yazilanlara bakinca epey bir potansiyel oldugu anlasiliyor. Bakan yeni atama yaparken zorlanmayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ali bey gercekleri soylebiliyosunuz her zaman bu sektorde kimsenin yapmadigini yapıyosunuz sizi gercekten tebrik ediyorum sizden bir ricada bulunucam .özel şirketlerin kabin memurlarına cektirdiklerini biliyorsunuzdur . Haklar bir tarafa en güvenligimiz bile saglanmıyor otel odalarında cifter kişi yatırıyor birbirini hiç tanımayan insanlari .lütfen buna biraz acıklık getirir misiniz bizlere bir yol gosterin en azından cunku siz bizim sesimizsiniz şimdiden teşekkür ederim .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nil ~ 9 yıl önce
Iyi gunlet dilegiyle bir insan gittikten sonra bu kadar konusulmazki yazik orhan birdala hakkiim varsa sonuna kadar helalediyorum.allaha emanet olsun dhmi icin aci bir kaylptlr.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haram ~ 9 yıl önce
mesaj gödermisin birdal.hakkınızı helal edin diye, varsa eğer hakkım haram ediyorum sana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne olur et ~ 9 yıl önce
Ne olur et ya gece gözüne uyku girmiyormuş Orhan Birdalın. Kesin bilgi yayalım.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000