12 Haziran 2023, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • uganda değil o hurgada. Kulaktan dolma bilgilerle söyleneni yazıyorsun. Allah bilir ne yaptında atıldın.
  • Elinde tespih belinde silahla yöneticilik taslayanlar için bir önlem alınmalı.şirkette 10 yılımı aşmış şef ve müdürler grup olmuşlar.bu hegomonya bitmelidir
  • TSS gecmeden 5 m çalışanlarına işten cıkarılma yok diyen TSS neden secimlerden bir hafta sonra işçileri çıkardı ve cıkardıkları işçiler verimsiz diyerik çıkarmişlar bu verimsiz dedikleri arkadaşla 2 senedir çalışıyolar. O kadar liyakatsizlerki. Bir insanın verimsiz olup olmadını 2 sene sonra anlayabiliyorlar kamil müdür sana duyrulur bu dedim ve yanındaki yakup yalakasına duyrulur
  • Tokyo’daki teftişten hiç birşey çıkmaz. Bol at etrafına teftişi usulen gönderdik demiş. Herkes Bol at’ı gözünde çok büyütüyor. Para dağıttığı için Tgs personeli seviyor ancak Thy personeli için durum tam tersi. Miami’deki Müdürü koruyor, çünkü arkası sağlam. İlker Aycı’ya selam verdi diye bir sürü kişiyi işten attılar, uzman çektiler. Aycı döneminde Müdür olan Miami ve Londra md lerine kimse dokunamıyor. Bol at bu şirketin en adaletsiz chairman’ı dır.
  • mobbing var mı yok mu anlamak isteyenler sendikadan bir istifa etsin bakalım neler oluyor?
  • Mobbingin merkezi thy özel büro müdürlüğüdür
  • Rahmetli arkadaşımız zaten Türk Hava Yollarında hiç çalışmamaış 4 yıl önce tgs den istifa etmiş Tokyo da iş bulmak amacıyla nasıl mobbing yapılmış anlayamadım.THY de çalışmayan biri nasıl sorun yaşar sıkıntı çeker ve bunları THY ye mal eder halen anlamış değilim
  • Başarılı Okadar insan vardı şu Tgs de . Ama cemaat ve parti ayağına ; bırak yabancı dili , turkce konuşmakdan aciz okadar mahluk yönetici yapıldı ki . Seneleri çöpe gitti çalışan insanların . 13 senedir çalışıp sadece sorumlu memur olabilen çalışanlar ,ve bunların başına başka birimden , şuttan , kargo terminalinden getirilip kayıp eşyada yönetici yapılanlar . Terminali bilmeyen yöneticiler , dil bilmeyen yöneticiler yapıldı bu kayıp eşyada . Yapan kim ? Hak hukuk din iman diyen , cumalara gövde gösterisiyle giden minibüsçü ve tayfası … Aldığınız ahlar cıkmayacakmı zannediyorsunuz . ? Şef , koordinasyon şefi , müdür . Adam roman yazdı ve gitti . Hala düzeni devam ediyor ne yazıkki…
  • İnsan kaynakları ve avaneleri sonunuz yakındır inşallah.
  • HAVA YOLLARI! BÜTÜN ÇALIŞANLARINA YAPIYOR!

Başlık Atamayacağım Bir Yazı…

Ömer Koray Özbay, kısacık hayatına ne acılar, ne zorbalıklar, ne baskılar sığdırdı bilemiyoruz. Anlattıkları ile sınırlı hafızamız. Cenazesine gittim, yüzüne baktım. İntihar eden bir gencin yüzü nasıl olabilirdi. Bir çizik dahi yoktu, bir morarma dahi yoktu, cennet yüzüydü sanki.

Evet, bir haftadır Ömer Koray Özbay’ı konuşuyoruz. Aslında onun hayatına mal olan mobbing denen baskıcı düzenin hayallere ve hayatlara getirdiği sonuçları konuşuyoruz.

Arkadaşlarının anlattıklarından yola koyularak şu satırları yazıyorum. Öyle bir havacılık aşığı ki akıl almaz zorlukların, katlanılamaz baskıların bile üstesinden gelecek bir karaktere sahipti o.

Uzun süre TGS’de çalışmış ve TGS’de uçağa çıkan herkesin kaydını tutacak sistemin bile uygulayıcısı bir kardeşimizdi o.

Belki de THY’yi bu sebeple milyonlarca lira/dolar kara geçirmiş olabilir. Şimdi kendisi konuşamadığı için, yaptıklarını anlatamadığı için onun ağzından değil de arkadaşlarının ağzından yazmak zorundayız.

Ölen öldükten sonra kıymete biner diye bir gerçeğimiz var bizim. Ömer Koray Özbay da öyle oldu.

Bütün Türkiye’nin konuştuğu bir gidiş oldu. Ama yürek sadece annede, babada yandı. Çünkü gerçekten ateş tam da oraya düştü. O ailenin tek fidanı da Ömer Koray idi.

Bir de bahsetmeden geçemem. O videoda bahsedilen Zafer denen arkadaşıyla tanıştık. Soyadını bile sormadım üzüntüden. İşte o ve cenazeye iştirak eden arkadaşlarının yüreğine de düşmüş o ateş. İyi gün, kötü gün kardeşliği, dostluğu da bu olmalıydı.

Şimdi Ömer Koray Özbay neden intihar etti sorusuna cevap arayalım.

THY’nin Tokyo Müdürü üzerinde yoğun bir iddia var. Bu kişinin ismini yazmayacağım. Koray Özbay’ı türlü bahanelerle, vaatlerle ikna edip Japonyalara kadar getiren bu kişi aynı zamanda THY’de işe başlatmayı da garanti ediyor.

Elbette bundan sonra o Tokyo müdürünün doğruları söylemeyeceğine adım kadar eminim. Zira cevap verecek Ömer Koray Özbay, hepimizin sonu olan kara toprağa yatırıldı.

Türk Hava Yolları’nın göstermelik de olsa gönderdiği müfettişin raporuna da inanmayacağım. Zira japonya’ya giden müfettişin İngilizcesinin bile yetersiz olduğu, yerel halkla konuşması için Japon dilinde de konuşamadığını net.

O halde sonuç Tokyo müdürünün istediği şekilde gelecek ve yine olan ölene olacak.

Bunun gibi bir çok örneği var. Hatta Miami ofiste olan bitenlerden haberi olmayan kalmadı. Ama örtbas edildi.

Güçlülerin egemen olduğu bir dünyada nice Koray’lar baskı altında. Bakın benim twitter hesabımda yayınladığım bir mobbing hikayesi daha var.

Bu hikaye de THY Teknik’te geçiyor. Ama “işçinin teri soğumadan emeğiniz verin” inancımız, “işçinin emeğinin üzerine çökün” olarak algılandığı bir Türkiye’de maalesef benim gibi cesurları bulmanız imkansız.

Mama ile moneyin yaşam stili haline geldiği ülkemizde İslami Komünizm veya İslami Kapitalizm yaşanıyor desem yeridir.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat’ın teftiş aksiyonunu en azından olumlu buluyorum. Umarım gerçeklere ulaşma konusunda kamuoyunu bilgilendirir ve cezasız kalmaz.

Ve Ömer Faruk Özbay’ın annesi Kader Hanım ile babası Ayhan bey bu konunun peşini bırakmayacaklarını çok sayıda gönüllü avukatın da bu işe destek vereceklerinin bilinmesini isterim.

Bu arada Ömer Koray Özbay’ın cenazesine katılan, gözlerinden sessiz yaş akan çalışma arkadaşlarını da anmak isterim. Allah Ömer Koray Özbay’dan razı olsun dost biriktirmiş.

Bir teşekkürü de TGS firmasına yapmak isterim. Her ne kadar eski personelleri olsa bile cenaze merasimlerindeki kültürümüz olan ikram konusunu üstlenen TGS’ye de aile adına teşekkür etmek gerek. Hassas bir düşünce. Bu arada TGS Eskişehir Havalimanı’ndan da istasyon açmış.

Ömer Koray Özbay’ın cenazesi bize onu da öğretmiş oldu.

Son cümle…

Onlarca mobbing ihbarları alıyorum. Yöneticilere şiddetle önerim şudur. Bana ulaşan tüm mobbing ihbarlarını takip ediyorum ve mobbinge uğrayanlara mutlak kanıt toplayın bana gönderdin diyorum. Ses kaydı yasak olmasına rağmen “ses kaydı alın” diyorum, görüntü kaydı yasak olmasına rağmen “görüntü alın” diyorum.

Mobbing yapanların hepsini ifşa edeceğim. Hiçbir kardeşimin hayatı, mobbing yapanın keyfinden daha önemsiz değil.

Yazmaktan, ihbar etmekten çekinmeyin. Söz ki asla sizleri ifşa etmeyeceğiz. Ama mobbing yapanlar uyumasın.

Kalın sağlıcakla.

Başlık Atamayacağım Bir Yazı…

Yorumlar Tüm Yorumlar (45)

ugandamı? ~ 11 ay önce
uganda değil o hurgada. Kulaktan dolma bilgilerle söyleneni yazıyorsun. Allah bilir ne yaptında atıldın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 11 ay önce
Elinde tespih belinde silahla yöneticilik taslayanlar için bir önlem alınmalı.şirkette 10 yılımı aşmış şef ve müdürler grup olmuşlar.bu hegomonya bitmelidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
616161 ~ 11 ay önce
TSS gecmeden 5 m çalışanlarına işten cıkarılma yok diyen TSS neden secimlerden bir hafta sonra işçileri çıkardı ve cıkardıkları işçiler verimsiz diyerik çıkarmişlar bu verimsiz dedikleri arkadaşla 2 senedir çalışıyolar. O kadar liyakatsizlerki. Bir insanın verimsiz olup olmadını 2 sene sonra anlayabiliyorlar kamil müdür sana duyrulur bu dedim ve yanındaki yakup yalakasına duyrulur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 11 ay önce
Tokyo’daki teftişten hiç birşey çıkmaz. Bol at etrafına teftişi usulen gönderdik demiş. Herkes Bol at’ı gözünde çok büyütüyor. Para dağıttığı için Tgs personeli seviyor ancak Thy personeli için durum tam tersi. Miami’deki Müdürü koruyor, çünkü arkası sağlam. İlker Aycı’ya selam verdi diye bir sürü kişiyi işten attılar, uzman çektiler. Aycı döneminde Müdür olan Miami ve Londra md lerine kimse dokunamıyor. Bol at bu şirketin en adaletsiz chairman’ı dır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
screwdriver ~ 11 ay önce
mobbing var mı yok mu anlamak isteyenler sendikadan bir istifa etsin bakalım neler oluyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saadet ~ 11 ay önce
Mobbingin merkezi thy özel büro müdürlüğüdür

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 11 ay önce
Rahmetli arkadaşımız zaten Türk Hava Yollarında hiç çalışmamaış 4 yıl önce tgs den istifa etmiş Tokyo da iş bulmak amacıyla nasıl mobbing yapılmış anlayamadım.THY de çalışmayan biri nasıl sorun yaşar sıkıntı çeker ve bunları THY ye mal eder halen anlamış değilim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy yazana ~ 11 ay önce
Tgs Thy'nin ortağı olduğu bir şirket ve rahmetli Tgs'den ayrılıp Thy'nin Tokyo müdürü tarafından işe alınmış ve orada çalışmış,o şahıstan da baskı gördüğü için de işten ayrılmak zorunda kalmış ve intihar etmiş, bunu anlamayacak kadar zekan yoksa yorum yapma!
Okudugunu anlama ozurlusu ~ 11 ay önce
Nerenle okudun yaziyi anlamak mumkun degil.
K/m Q ~ 11 ay önce
Birader sen videoyu izledinmi? İzlediysen kulağınla dinlemeni öneririm başka yerinle değil
Parti ve cemaat katletti ~ 11 ay önce
Başarılı Okadar insan vardı şu Tgs de . Ama cemaat ve parti ayağına ; bırak yabancı dili , turkce konuşmakdan aciz okadar mahluk yönetici yapıldı ki . Seneleri çöpe gitti çalışan insanların . 13 senedir çalışıp sadece sorumlu memur olabilen çalışanlar ,ve bunların başına başka birimden , şuttan , kargo terminalinden getirilip kayıp eşyada yönetici yapılanlar . Terminali bilmeyen yöneticiler , dil bilmeyen yöneticiler yapıldı bu kayıp eşyada . Yapan kim ? Hak hukuk din iman diyen , cumalara gövde gösterisiyle giden minibüsçü ve tayfası … Aldığınız ahlar cıkmayacakmı zannediyorsunuz . ? Şef , koordinasyon şefi , müdür . Adam roman yazdı ve gitti . Hala düzeni devam ediyor ne yazıkki…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İk ~ 11 ay önce
İnsan kaynakları ve avaneleri sonunuz yakındır inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY BOBİNG ~ 11 ay önce
HAVA YOLLARI! BÜTÜN ÇALIŞANLARINA YAPIYOR!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000