10 Temmuz 2023, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Yeni zamla ancak 2010 yılında ilk aldığım maaşı yakalamış durumdayım. Çok ilginç. Allah insanlara vicdan versin, merhamet versin. Adalet duygusu versin.
  • THY GİBİ Bİ ŞİRKETTE ÇALİŞIYORSUNUZ ŞİRKET SİZI ADAM ETTİ MAL MULK SAHİBİ ETTİ KAYMAK YEDIRDI. BİZ BU SENE YENİ TSS YE GEÇTİK ALLAH RAZI OLSUN DIYORUZ 17 SENEDİR BU ŞİRKETTE ÇALİSTİM DUA EDIYORUM SİZE YAZIKLAR OLSUN YEDIGINIZ KABI KIRLETIYORSUNUZ ANCA NANKÖR GÜRUH.
  • THY GİBİ Bİ ŞİRKETTE ÇALİŞIYORSUNUZ ŞİRKET SİZI ADAM ETTİ MAL MULK SAHİBİ ETTİ KAYMAK YEDIRDI. BİZ BU SENE YENİ TSS YE GEÇTİK ALLAH RAZI OLSUN DIYORUZ 17 SENEDİR BU ŞİRKETTE ÇALİSTİM DUA EDIYORUM SİZE YAZIKLAR OLSUN YEDIGINIZ KABI KIRLETIYORSUNUZ ANCA NANKÖR GÜRUH.
  • Bal parmak ahmet bolat ilker ayci'ya benzemeye basladi umarim biz yaniliriz Yoksa gecmis olsun hem ahmet beye hem bizi
  • Zamn istyiruz ayrımcılık yapılıyor
  • Hani ayni gemideydiik ne oldu şimdi ne değişti TKLİ kardeşlerin biz ne farkı var onlarda aynı gemide bizde aynı gemideyiz.alin teri döken kardeşler klima altında oturan tklilar bu hakkinizmi % 41 yoksa TSS KARGONUM MU GERCEK HAKKİ NERDE BU ADALET SAYİN AHMET BOLAT BİR DAHA DUSUNUN KARGO CALİSANLARİNİN ZAMMİNİ BOYLE OLMAZ İNŞALLAH BU YORUMU OKURSUN YADA TKLİ BİRİ OKUR SANA SOYLER SAYİN BOLAT
  • Bizim çalışma sistemimiz çok berbat bizde 2+2+2 çalışmak istiyoruz sesimizi duyurun.
  • Pazar mesaileri ne oldu? Unutmayın arkadaşlar, aramızda ne kadar çok konuşulursa o denli güncel kalır. Hadi 2 ikramiye gitti ama pazar mesailerini unutmayın, unutturmayın. Mahkeme kazanıldı, şirket karar sadık kalıcaz dedi. Bu konu hakkında sendika ne yapıyor?
  • Sayın yöneticilerimiz den istediğimiz biraz dinlenmek , gerçek anlamdagl gerek yer personeli gerek uçucu personeller çok yorgun çalışma saatlerinizi revize mi geliyor , bilmem fakat şu anda personel çok yorgun ekonomik olarak şirketinizin karlılığını destek olmak açısından tgs personelleri üzerine düşeni yapmakta asgari ücrete iyileştirmeler ile birlikte maaşların düsük olması filan bunlar asılır bu sene az alırız seneye daha çok alırız başkanımız 2024 kritik gecicek derken Tgs ailesi ve çalışanları her zaman taşın altına el koymustur önümüzdeki iki seneyi bay geçiyoruz diyebiliriz fakat çalışma ortamı git gide kötüye gitmekte her gün mesailer personeli yormakta , konuya bu açıdan bakarsak işçi arkadaşlarımız hastalanıp evlerine bakamaz duruma gelmeden bu duruma bir çözüm bulunması gerekli biz bir şekilde ev sahipleri ile kavga ederiz bakkala manava borç yapar bir sonraki ay öderiz ikramiye ayında duze çıkarız fakat şu anda bana göre paradan daha önemli konu apronda ter döken memur işçi çok yorgun haftanın 3/4 günü mesaide bu insanlar . Uçucu personelin çalışma düzenini bilmediğim için yorum yapamıyorum , Fakat Tgs de yemek yemeden gün kapanmakta .
  • Biz izin veriyoruz

Bal Parmak Ahmet Bolat...

Ahmet Bolat THY Yönetim Kurulu Başkanı olduğu günden beri personele verdikçe veriyor. Bu güzel bir davranış. Daha önce de belirtmiştim seçim yatırımları diye. Gel gör ki Ahmet Bolat’ın verdiği her zam ertesi gün eriyip gidiyor. Zira ülkemizdeki ekonomik kriz aldı başını giderken yaşamsal tüm ürünlere zam üstüne zam yapılıyor.

THY’nin iç hatlarda para kazandığını düşünmüyorum. Bütün kazançlar yurtdışı dövizle yapılan bilet satışlarından. Yani dolarla/euro ile kazanıp TL zam veriyor. Yapsana dolar üzerinden zam. Versene dolar ile euro ile maaş. Veremezsin.

Görünürde yüksek zam gibi algılanabilir. Ama aslında milletin ağzına bal çalınıyor. Bolca dağıtılan primin karpuzcusu sonradan gelecek. Yani vergi dilimine girildiğinde o primlerin çoğu gitmiş olacak. Personel anlık mutlu olsa bile sonuçta alınan zamlar vergilere gidecek.

Maaşlarla birlikte gelir yüksek görülecek. Personelin şunu iyi bilmesi gerek. Vergi dilimine girildiğinde maaşları kuşa dönecek.

Bunu buraya koyalım ki zamanı geldiğinde “haklıymış” dediğinizde çok geç olduğunu anlayacaksınız.

Ahmet Bolat’ın tarzını, yapmak istediğini az çok görebiliyoruz.

Sendikanın açıklamalarına baktığınızda “Bizsiz iş yapamazsınız” yani "zam veremezsiniz bizimle antak kalmalısınız" anlamını çıkartıyorum. Aslında sendikanın bu düşüncesine katılıyorum.

Bir şirketin çalışanlarını patron korumaz, sendikalar/sendikacılar korur. Ahmet Bolat’ın bireysel uygulamalarından, sendikayı devre dışı bırakmak istemesinden anlıyorum ki THY’de sendika istemiyor.

Bu çok tehlikeli. THY sendikasızlaşırsa yandı gülüm keten helva. Çalışanlar, low cost şirketlerinde göremeyeceğiniz bir durumla karşı karşıya kalır. Ne disiplin kurulu kalır, ne denetim.  “Aldım/kovdum” dönemi başlar.

Çalışanları şimdiden bilgilendirmiş olayım. Aslına bakarsanız sendika, çalışanlar için beğenin ya da beğenmeyin bir sigortadır. Eğer sigorta patlarsa karanlıkta kalırsınız. Bugün ağzınıza çalınan bir parmak bal, yarın zehir olarak karşınıza çıkabilir.

Dikkat edilmesi gereken şey alacağınız günlük zam değil, ileride yaşayacağınız sorunları şimdiden görmek.

Bu arada Ahmet Bolat’ın kardeşinin bakan olmasından sonra çok tedirgin olduğunu duyuyorum. “Kardeşin bakan sen kenara çekil” denilmesinden kaynaklı endişesi olduğunu öğreniyorum. Olur mu bilemem ama bana çok gerçekçi gelmedi.

Şimdi mesele şu; önümüzde genel kurul var. Ahmet Bolat bu süreci kayıpsız, tartışmasız ve kendisine karşı oluşmayacak bir cephe üzerine dizayn ediyor. Hatta göreceksiniz ki, genel kurulda yönetime inanılmaz bir zam kararı çıkabilir.

Onlar da haklı. Personele verilirken yönetim niye aç kalsın.

Demem o ki, Ahmet Bolat iyi bir strateji izliyor. Tabi kendine göre. Kafasının içinde ne var kimse bilmiyor. Hem sendikayı yok hükmünde sayıyor hem de kendi bildiğini okuyor. Daha önce İlker Aycı da bu yolu denemişti. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “yapacaksın” talimatı ile sendikanın gerekliliğini kabullenmek zorunda kalmıştı.

Yakında Ahmet Bolat’a “sen nasıl bir yönetim kurulu başkanısın” zılgıtı gelirse şaşırmayın. Devlet Konukevi bu işler için uygun bir ortam. Hem de uluorta.

Benden söylemesi.

Tek başına davul çalan, gaydasına da kendisi oynar.

Bal parmak olmayın Ahmet Bey!

Bal Parmak Ahmet Bolat...

Yorumlar Tüm Yorumlar (116)

Zam ~ 10 ay önce
Yeni zamla ancak 2010 yılında ilk aldığım maaşı yakalamış durumdayım. Çok ilginç. Allah insanlara vicdan versin, merhamet versin. Adalet duygusu versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NANKÖRLER ~ 10 ay önce
THY GİBİ Bİ ŞİRKETTE ÇALİŞIYORSUNUZ ŞİRKET SİZI ADAM ETTİ MAL MULK SAHİBİ ETTİ KAYMAK YEDIRDI. BİZ BU SENE YENİ TSS YE GEÇTİK ALLAH RAZI OLSUN DIYORUZ 17 SENEDİR BU ŞİRKETTE ÇALİSTİM DUA EDIYORUM SİZE YAZIKLAR OLSUN YEDIGINIZ KABI KIRLETIYORSUNUZ ANCA NANKÖR GÜRUH.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NANKÖRLER ~ 10 ay önce
THY GİBİ Bİ ŞİRKETTE ÇALİŞIYORSUNUZ ŞİRKET SİZI ADAM ETTİ MAL MULK SAHİBİ ETTİ KAYMAK YEDIRDI. BİZ BU SENE YENİ TSS YE GEÇTİK ALLAH RAZI OLSUN DIYORUZ 17 SENEDİR BU ŞİRKETTE ÇALİSTİM DUA EDIYORUM SİZE YAZIKLAR OLSUN YEDIGINIZ KABI KIRLETIYORSUNUZ ANCA NANKÖR GÜRUH.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bal parmak ~ 10 ay önce
Bal parmak ahmet bolat ilker ayci'ya benzemeye basladi umarim biz yaniliriz Yoksa gecmis olsun hem ahmet beye hem bizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kargo ~ 10 ay önce
Zamn istyiruz ayrımcılık yapılıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tss kargo ~ 10 ay önce
Hani ayni gemideydiik ne oldu şimdi ne değişti TKLİ kardeşlerin biz ne farkı var onlarda aynı gemide bizde aynı gemideyiz.alin teri döken kardeşler klima altında oturan tklilar bu hakkinizmi % 41 yoksa TSS KARGONUM MU GERCEK HAKKİ NERDE BU ADALET SAYİN AHMET BOLAT BİR DAHA DUSUNUN KARGO CALİSANLARİNİN ZAMMİNİ BOYLE OLMAZ İNŞALLAH BU YORUMU OKURSUN YADA TKLİ BİRİ OKUR SANA SOYLER SAYİN BOLAT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 10 ay önce
İşte bu yazdığına inandığın için tssdesin
Cpt ~ 10 ay önce
Sana fazla verince öyle demiyordun
Doco ~ 10 ay önce
Bizim çalışma sistemimiz çok berbat bizde 2+2+2 çalışmak istiyoruz sesimizi duyurun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pazar? ~ 10 ay önce
Pazar mesaileri ne oldu? Unutmayın arkadaşlar, aramızda ne kadar çok konuşulursa o denli güncel kalır. Hadi 2 ikramiye gitti ama pazar mesailerini unutmayın, unutturmayın. Mahkeme kazanıldı, şirket karar sadık kalıcaz dedi. Bu konu hakkında sendika ne yapıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 10 ay önce
Merak etmeyin biz tgs liler toplar veririz pazar mesailerinizi
Tgs ~ 10 ay önce
Merak etmeyin biz tgs liler toplar veririz pazar mesailerinizi
Yorum ~ 10 ay önce
Sayın yöneticilerimiz den istediğimiz biraz dinlenmek , gerçek anlamdagl gerek yer personeli gerek uçucu personeller çok yorgun çalışma saatlerinizi revize mi geliyor , bilmem fakat şu anda personel çok yorgun ekonomik olarak şirketinizin karlılığını destek olmak açısından tgs personelleri üzerine düşeni yapmakta asgari ücrete iyileştirmeler ile birlikte maaşların düsük olması filan bunlar asılır bu sene az alırız seneye daha çok alırız başkanımız 2024 kritik gecicek derken Tgs ailesi ve çalışanları her zaman taşın altına el koymustur önümüzdeki iki seneyi bay geçiyoruz diyebiliriz fakat çalışma ortamı git gide kötüye gitmekte her gün mesailer personeli yormakta , konuya bu açıdan bakarsak işçi arkadaşlarımız hastalanıp evlerine bakamaz duruma gelmeden bu duruma bir çözüm bulunması gerekli biz bir şekilde ev sahipleri ile kavga ederiz bakkala manava borç yapar bir sonraki ay öderiz ikramiye ayında duze çıkarız fakat şu anda bana göre paradan daha önemli konu apronda ter döken memur işçi çok yorgun haftanın 3/4 günü mesaide bu insanlar . Uçucu personelin çalışma düzenini bilmediğim için yorum yapamıyorum , Fakat Tgs de yemek yemeden gün kapanmakta .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bal parmak başkanımız da bir suç yok ~ 10 ay önce
Biz izin veriyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000