21 Ağustos 2023, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Anadolujetin Personelleri THY kadrolu olduğu için pek de karlı olamıyordu..! imiş. Tüm kar pilotların maaşına gidiyormuş. Havayolu şirketi low-cost olunca uçucular da low-cost olmalı demek ki. Ozaman Ajet uçuracak pilotları da Alvertur dan, Gebze gardan falan bulurlar artık.
  • Şimdi Ajet ayri bir şirket olduğuna göre Thy çalışanlarının burada uçuş yapması ile pegasusta uçuş yapması arasında ne fark var? Bu durum yasal mı, ben neden başka şirkette uçuşa gideyim diyen thy kokpit kabin ekipleri ne derece haklı sayılır?
  • Nurettin Canikli bey Thy’de baya bi kişinin önünü açmış demek. Gelini (öz kardeşinin karısı) Canan Canikli’de THY’de başmüfettiş görevine getirildi. Hayat bunlara güzel :)
  • Zamanında mert başkanla aynı yemek masasına oturmak, vakit geçirmek, olurda o taraf kazanırsa yerim sağlam olsun için can hıraş uğraşan biri varmış tanıyan var mı?
  • TK ile IGA arasında mali anlaşmazlık var. Bence işletmeci, hizmet bedellerini gözden geçirmeli. Başka havalimanlarına kanalize ile, mahkûm olmadığını ispat etme imkânı var. Şimdilik sektör otoriteleri müdahil ise de, üst perdeye yansıtılabilir. İhtiyat her vakit lazım
  • Çok özel ve çoğunluğu ilgilendiren yazılarınızı ilgi ile takip ediyoruz, fakat sözünüz , takip edeceğim dediğiniz Onur Air iflas??? durumu , bu şirketin OMS şirketi ile bağını, bir çok bakım onarım malzeme, teçhizatının OMS yolu ile satılıp satılmadığını, OMS şirketinin ve ortaklarının son 5 yıllık servet değişimlerini araştırma hususu yapmanız, çalışmış ama ücretlerini alamamış , çok mağdur olmuş çoluk çocuk yüzlerce kişiyi inanın çok sevindirecek, ilgi ve güvenle inanıyoruz size.Yüce Allah'ımıza emanet olun.
  • Sayın Ali Kıdık, ayrıca kerem sarp’ın eniştesi Nurettin Canikli’nin, Ahmet Bolat’ın velinimeti olan abisi sayın bakan Ömer Bolat’la yakınlığı, kendisinin Yeni Şafak gazetesinin genel müdürü iken Caniklinin bahsi geçen gazetede yazarlık yapması ve Albayrak grubunda yöneticilik yapmasını da unutmamak gerekiyor. Söylenenler Kerem Sarp’ın eniştesi Nurettin Caniklinin ilişkileri ve Network ünü iyi kullandığı yönünde. Saygılar sunuyorum
  • Thy den daha düşük maaş veren lowcost şirket mi var Türkiye de. Artık şunun anlaşılması lazım. Thy hemen hemen tüm dünyada ki (birkaç afrikalı şirket hariç) şirketler içinde en düşük maaşı veren şirkettir.
  • Dünya malı için bu kadar tantanaya değer mi, azizim?
  • 4 yıllık pazar mesaisi davasında bilir kişiler affımızı istiyoruz diyerek davadan çektirilmişler gül kokuyor ortalık ince bıyıklılar iş başında

AnadoluJet mi Ajet mi?

AnadoluJet bir temsiliyet içeriyordu. Anadolumuzun adını taşıyordu. İçimde öyle kuşkular var ki ileriye dönük planların bir parçası olabilir diye düşünüyorum. Ama ondan önce Ajet’in başına genel müdür olarak atanan Kerem Sarp’tan bahsetmek isterim.

Taze genel müdür Kerem Sarp nasıl da yükseldi böyle! Arkasında kimler var?  Şöyle özetleyelim. Gelen bilgiler ışığında yazıyorum bunları. Kerem Sarp Ak Parti’nin önemli isimlerinden Nurettin Canikli ile çok yakınlar. Gelen bilgiye göre Nurettin Canikli’nin eşinin yeğeni oluyor Kerem Sarp.

Ve hatta Kerem Sarp’ın kardeşi Hanife Sarp da Nurettin Canikli’nin danışmanı.

Bunlar bana gelen bilgiler. Doğru ise bir kez daha anlaşılsın ki bu ülkede dayısı olan her kişi merdivenleri hızla çıkıyor.

Bu arada Kerem Sarp’ı tanımıyorum. Becerilidir, beceriklidir ve bu işi layıkıyla yapabilir.

Şimdi asıl içimdeki kuşkulara gelelim.

AnadoluJet Candan Karlıtekin döneminde THY’nin alt markası olarak kurulmuş ve THY kodu ile uçan bir marka idi. Asıl amaç Anadolu’da yolculara ucuz hizmet vermek için kurulmuş ve tabi Pegasus Havayolları’na alternatif olarak düşünülmüştü.

Personelleri THY kadrolu olduğu için pek de karlı olamıyordu. Şimdi nasıl olacak; pilotlar, hostesler, teknisyenler hangi şartlarda geçiş yapacaklar muğlak bir durum var. Şirketin henüz bir açıklaması yok. Yüzde yüz THY sermayesi olduğu için kimse bir kelam edemiyor.

Yeni şirket THY seviyelerinde mi maaş politikası uygulayacak yoksa tamamen low-cost bir şirket mi olacak belirsiz. Bu açıdan AnadoluJet yeni adıyla Ajet çalışanları fena tedirgin.

Şimdi gelelim Ajet şirketine.

Neden Ajet? AnadoluJet nasıl da Ajet oldu? Bir satış planı mı var?

Hepsi cevaplanmaya muhtaç sorular.

AnadoluJet markası Anadolumuzu temsil ediyordu. Global bir isim verilerek satışı mı kolaylaştırıldı bilemiyoruz. Son dönemde THY’yi Katarlılar aldı dedikoduları ayyuka çıkmışken, sağ gösterilip sol mu vurulacak açıkçası çok merak ediyorum.

Kanımca böyle niyet var. Yoksa ülkenin adını taşıyan bir markanın Ajet olarak yeniden adlandırılmasının bir anlamı olmalı.

Hep beraber izleyip göreceğiz.

Gelelim son dönemde Airporthaber’e uygulanan baskıya ve engellemelere.

Ne yaparsanız yapın, ne kadar engellerseniz engelleyin asla ve kat’a gerçeklerden kaçamazsınız. Siz engelleyin ben yazacağım. İsterseniz her türlü işkenceyi yapın. Bizim vatandaşa ulaşacağımız bir çok mecra var.

Ahmet Bolat bey, anılmazlar ve aranmazlar arasına girdiğinizde ilk arayacağınız kişi ben olacağım. O yanınızda takla atanlar yeni takla atacakları adamlarla yürürken siz kendi köşenizde yalnızları oynayacaksınız.

Ha anlatacak olduklarınızı ben yine yazarım. Şimdi seni övgülerle el üstüne alanlar o zaman sövgülerle bahsedecekler.

Mesela, Hamdi Topçu’ya methiye düzenler gittiği gün “Fırıncı mesleğine geri dönsün” diye yazmışlardı.

Hadi buyurun devam edin.

AnadoluJet mi Ajet mi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

Uçmayan kalmasın ~ 8 ay önce
Anadolujetin Personelleri THY kadrolu olduğu için pek de karlı olamıyordu..! imiş. Tüm kar pilotların maaşına gidiyormuş. Havayolu şirketi low-cost olunca uçucular da low-cost olmalı demek ki. Ozaman Ajet uçuracak pilotları da Alvertur dan, Gebze gardan falan bulurlar artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ajet ~ 8 ay önce
Şimdi Ajet ayri bir şirket olduğuna göre Thy çalışanlarının burada uçuş yapması ile pegasusta uçuş yapması arasında ne fark var? Bu durum yasal mı, ben neden başka şirkette uçuşa gideyim diyen thy kokpit kabin ekipleri ne derece haklı sayılır?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Canan Canikli hanım ~ 8 ay önce
Nurettin Canikli bey Thy’de baya bi kişinin önünü açmış demek. Gelini (öz kardeşinin karısı) Canan Canikli’de THY’de başmüfettiş görevine getirildi. Hayat bunlara güzel :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mert The Dorman ~ 8 ay önce
Zamanında mert başkanla aynı yemek masasına oturmak, vakit geçirmek, olurda o taraf kazanırsa yerim sağlam olsun için can hıraş uğraşan biri varmış tanıyan var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 8 ay önce
TK ile IGA arasında mali anlaşmazlık var. Bence işletmeci, hizmet bedellerini gözden geçirmeli. Başka havalimanlarına kanalize ile, mahkûm olmadığını ispat etme imkânı var. Şimdilik sektör otoriteleri müdahil ise de, üst perdeye yansıtılabilir. İhtiyat her vakit lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güveniyoruz ~ 8 ay önce
Çok özel ve çoğunluğu ilgilendiren yazılarınızı ilgi ile takip ediyoruz, fakat sözünüz , takip edeceğim dediğiniz Onur Air iflas??? durumu , bu şirketin OMS şirketi ile bağını, bir çok bakım onarım malzeme, teçhizatının OMS yolu ile satılıp satılmadığını, OMS şirketinin ve ortaklarının son 5 yıllık servet değişimlerini araştırma hususu yapmanız, çalışmış ama ücretlerini alamamış , çok mağdur olmuş çoluk çocuk yüzlerce kişiyi inanın çok sevindirecek, ilgi ve güvenle inanıyoruz size.Yüce Allah'ımıza emanet olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kerem Sarp ilişkiler ~ 9 ay önce
Sayın Ali Kıdık, ayrıca kerem sarp’ın eniştesi Nurettin Canikli’nin, Ahmet Bolat’ın velinimeti olan abisi sayın bakan Ömer Bolat’la yakınlığı, kendisinin Yeni Şafak gazetesinin genel müdürü iken Caniklinin bahsi geçen gazetede yazarlık yapması ve Albayrak grubunda yöneticilik yapmasını da unutmamak gerekiyor. Söylenenler Kerem Sarp’ın eniştesi Nurettin Caniklinin ilişkileri ve Network ünü iyi kullandığı yönünde. Saygılar sunuyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sasirdikmi ? ~ 8 ay önce
Tabiki hayir!!!zaten arkalarinda torpil olmasa esnaflik yapamayacak adamlar bunlar,arkalarindaki enisteleri abilerisayesinde ustduzey yonetici olup cuvalla para alip kendilerini birsey saniyorlar, bakkal yonetemezler normalde!!!yanlarinada tarikatten yalamalari alip bizdensin,bizden degilsin diye kisinin isine bakmaksizin kendilerine bagliligina bakarak mobing yaparlar…ali bey bu kadar yorum yapiliyor,itiraflarda bulunuluyor.Allah askina bunlari denetleyecek kimse yokmu,?bunlar kendi aralarinda tebiri caizse cete olmuslar!!bunlarin onune gececek kimse yokmu!?bekleyin gorun mahmut yayla da kerem in altina gen mud yrd olarak gider ve yeni sirketi menzil tarikat uyeleri ile doldurur mahmut yayla…
Kokpit ~ 9 ay önce
Thy den daha düşük maaş veren lowcost şirket mi var Türkiye de. Artık şunun anlaşılması lazım. Thy hemen hemen tüm dünyada ki (birkaç afrikalı şirket hariç) şirketler içinde en düşük maaşı veren şirkettir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nerede Kaldı ~ 9 ay önce
Dünya malı için bu kadar tantanaya değer mi, azizim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zaman zaman ~ 8 ay önce
Dava denilen şey onyılların özlemi. Bundan dolayıdır ki biraz zaman gerekli!
Pazar ~ 9 ay önce
4 yıllık pazar mesaisi davasında bilir kişiler affımızı istiyoruz diyerek davadan çektirilmişler gül kokuyor ortalık ince bıyıklılar iş başında

Yanıtla

Kalan karakter 1000
değişik bir dinleri var ~ 8 ay önce
her türlü yalan dolan kul hakkı falan bir besmele ile helale dönüşüyormuş. ne güzel mis gibi din.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000