09 Mayıs 2012, Çarşamba 11:47:38

3 METREDEN DÜŞTÜ

Ryanair'in Gothenburg - Londra seferini yapacak uçağının hostesi kapıyı kapatmaya çalışırken uçaktan düştü.
  • uçak teknisyenleri daha iyi bilir ama motorlu yapılamazmı bu kapılar ? otobüs kapıları gibi olsa tuşa basıldığında kendisi otomatik kapansa ?
  • 3 Metreden beton zemine düşmek korkunç. Düşen kabin memuru hanım muhakkak ki ağır yaralanmıştır. Allah yardımcısı olsun. Rüzgarlı havada kapı kapatmak herhalde kuvvet ve kilo gerektiriyor. Erkek kabin memuru bu görevi yapmalı . Hanım K/M düşmese bile muhakkakki çok zorlanır ve beli veya vucudunun bir yeri incinip sakatlanabilir. Evet bu hadise sık olduğuna göre muhakkak kalıcı bir tedbir alınması gerekli. Personeli korumak kişiye uygun iş yaptırmak gerek.
  • Airbus kapısı gibi olsun demiş bir arkadaş boeing kapısı tapa tipi kapıdır ve en güvenli kapı tasarımı diyebiliriz. Kapının kendisi oldukça ağır ve kapama esnasında oldukça güç isteyen bir kapıdır. Zayıf bir bayan kabin memurunun kapaması helede rüzgarlı havalarda oldukça zordur. Boeing 767, Dc-10 ve Md-11 gibi büyük jetlerde ki elektrik sistemi ile yukarı doğru açılan kapılar oldukça güzel kapı tasarımları hemde dışa doğru açılmadığı için güvenli bir kapı dizaynı. Geçmiş olsun kabin memuru arkadaşa.
  • KAPI KAPATIRKEN İLLA Kİ MERDİVEN OLMASI GEREKMİYOR. SERVİS KAPISINI İKRAM AYRILDIKTAN SONRA NASIL KAPATIYORSUNUZ? AYRICA TK'DA DA OLMUŞTU BU OLAY ABARTMAYA GEREK YOK. DENGEYİ SAĞLAYAMAMIŞ O KADAR.
  • boeing 737 serisinde ; on sag kapiyi tek basina acip kapatamayan k/m ye k/m demem ben ....ustalik belgesidir o kapi -onceki yoruma da katilmamak imkansiz -o nasil kapidir-airbus gibi daha kolay acilir/kapanir bir tasarim olabilirdi.
  • yaaa bir kapıyı kapatamayanlara can mı emanet edilir...gidin başka bir iş yapın
  • lanet olsun bu disiplinsizliğe ne bu yaa önce kaptan sonra hostes yeter artık kardeşim kapı kapanmadan çekmesinler şu merdiveni insan ya bu hayvan değil ya yeter artık okumak istemiyorum bu haberleri
  • Geçmiş olsun öncelikle, ciddi de olsa yine kırıkla atlatmış, onur air kaptanı bu kadar şanslı değildi, bu kazalardan bir ders alınmazsa gerçekten bu insanlara ve sonrakilere yazık olacak..burada öncelikle sorgulanması gereken prosedürdür bence, ve bu prosedürün nasıl uygulandıgı uygulanmadığı. Yoksa boeing in kapıları fln seklinde yaklasırsak olaya asağıdaki yorumdaki gibi bir sonuç elde etmek mümkün olmayacaktır. Örnek olarak onur air vakası.. Oradaki uçak airbus dı, o zaman airbus öldürür boeing süründürür gibi bir sonuca mı varacağız? Boarding tamamlanmadan araç neden ayrıldı oradan?
  • Uçaktan gönüllü inen yolculara eksik hostesden dolayı zorunlu olarak yolcu azaltıması gerektiği için para veya benzeri başka menfaatler teklif edilmiş olabilir mi?
  • otobüs kafalı insanlar mesleğimize laf ederlerdi. şimdi bir boş olmuş burası ne demişler gevezeyi cehenneme atmışlar odunlar kısa demiş yine konuşmuş konuşmuş. şimdi de başka yerlerde geyik yapıyorlardır.

 

İrlanda'lı low-cost havayolu şirketi Ryanair'in EI-DLD kuyruk tescilli B737-800 tipi uçağı, FR967 sefer sayılı uçuş öncesi ilginç bir olay yaşadı.

İsveç'in Gothenburg şehrinden Londra Stansted Havaalanı'na gitmek üzere hazırlanan uçak yolcu alımının ardından kapıyı kapatmaya çalışan hostesin 3 metre yükseklikten düştüğü belirtildi.

Yere düşen kabin memurunun başından ciddi şekilde yaralandığı, bazı yerlerinde kırıklar olduğu öğrenildi.

Gothenburg Havalimanı CEO'su Annika Nyberg yaptığı açıklamada, merdivenin kapı kapanmadan önce çekildiği, kabin memurunun rüzgar nedeniyle kapıyı kapatmaya çalışırken düştüğünü ve hayatı boyunca böyle bir olayı ilk defa gördüğünü ifade etti.

Kabin memurunun düşmesi sonucu uçaktan bazı yolcuların gönüllü olarak indiği, seferin bir hostes eksik olarak 4.5 saat gecikmeyle yapıldığı öğrenildi.

©AirportHaber

3 METREDEN DÜŞTÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

yorumcu ~ 12 yıl önce
uçak teknisyenleri daha iyi bilir ama motorlu yapılamazmı bu kapılar ? otobüs kapıları gibi olsa tuşa basıldığında kendisi otomatik kapansa ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GEÇMİŞ OLSUN ~ 12 yıl önce
3 Metreden beton zemine düşmek korkunç. Düşen kabin memuru hanım muhakkak ki ağır yaralanmıştır. Allah yardımcısı olsun. Rüzgarlı havada kapı kapatmak herhalde kuvvet ve kilo gerektiriyor. Erkek kabin memuru bu görevi yapmalı . Hanım K/M düşmese bile muhakkakki çok zorlanır ve beli veya vucudunun bir yeri incinip sakatlanabilir. Evet bu hadise sık olduğuna göre muhakkak kalıcı bir tedbir alınması gerekli. Personeli korumak kişiye uygun iş yaptırmak gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kapılar ~ 12 yıl önce
Airbus kapısı gibi olsun demiş bir arkadaş boeing kapısı tapa tipi kapıdır ve en güvenli kapı tasarımı diyebiliriz. Kapının kendisi oldukça ağır ve kapama esnasında oldukça güç isteyen bir kapıdır. Zayıf bir bayan kabin memurunun kapaması helede rüzgarlı havalarda oldukça zordur. Boeing 767, Dc-10 ve Md-11 gibi büyük jetlerde ki elektrik sistemi ile yukarı doğru açılan kapılar oldukça güzel kapı tasarımları hemde dışa doğru açılmadığı için güvenli bir kapı dizaynı. Geçmiş olsun kabin memuru arkadaşa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MERDİVEN ~ 12 yıl önce
KAPI KAPATIRKEN İLLA Kİ MERDİVEN OLMASI GEREKMİYOR. SERVİS KAPISINI İKRAM AYRILDIKTAN SONRA NASIL KAPATIYORSUNUZ? AYRICA TK'DA DA OLMUŞTU BU OLAY ABARTMAYA GEREK YOK. DENGEYİ SAĞLAYAMAMIŞ O KADAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boeing on sag kapi 1R ~ 12 yıl önce
boeing 737 serisinde ; on sag kapiyi tek basina acip kapatamayan k/m ye k/m demem ben ....ustalik belgesidir o kapi -onceki yoruma da katilmamak imkansiz -o nasil kapidir-airbus gibi daha kolay acilir/kapanir bir tasarim olabilirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hrm ~ 12 yıl önce
yaaa bir kapıyı kapatamayanlara can mı emanet edilir...gidin başka bir iş yapın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
renay ~ 12 yıl önce
lanet olsun bu disiplinsizliğe ne bu yaa önce kaptan sonra hostes yeter artık kardeşim kapı kapanmadan çekmesinler şu merdiveni insan ya bu hayvan değil ya yeter artık okumak istemiyorum bu haberleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geçmiş olsun ~ 12 yıl önce
Geçmiş olsun öncelikle, ciddi de olsa yine kırıkla atlatmış, onur air kaptanı bu kadar şanslı değildi, bu kazalardan bir ders alınmazsa gerçekten bu insanlara ve sonrakilere yazık olacak..burada öncelikle sorgulanması gereken prosedürdür bence, ve bu prosedürün nasıl uygulandıgı uygulanmadığı. Yoksa boeing in kapıları fln seklinde yaklasırsak olaya asağıdaki yorumdaki gibi bir sonuç elde etmek mümkün olmayacaktır. Örnek olarak onur air vakası.. Oradaki uçak airbus dı, o zaman airbus öldürür boeing süründürür gibi bir sonuca mı varacağız? Boarding tamamlanmadan araç neden ayrıldı oradan?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim ~ 12 yıl önce
Uçaktan gönüllü inen yolculara eksik hostesden dolayı zorunlu olarak yolcu azaltıması gerektiği için para veya benzeri başka menfaatler teklif edilmiş olabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KKM ~ 12 yıl önce
otobüs kafalı insanlar mesleğimize laf ederlerdi. şimdi bir boş olmuş burası ne demişler gevezeyi cehenneme atmışlar odunlar kısa demiş yine konuşmuş konuşmuş. şimdi de başka yerlerde geyik yapıyorlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000