30 Kasım 2010, Salı 13:03:49

GÖKKUŞAĞI HAREKETİ AĞZINDAKİ BAKLAYI ÇIKARDI

Gökkuşağı Hareketi Airport Otel’de yaptığı basın toplantısıyla Hava – İş sendikasını 12 Kasım itibariyle Olağanüstü Genel Kurul’a çağırdığını açıkladı.
  • YAZIK BAHADIR KAPTAN VE MUNZUR BEY ŞU DÜŞTÜĞÜNÜZ DURUMA ÇOK YAZIK NASIL OLURDA BİR İNSAN BU KADAR DEGİŞEBİLİR ANLAYAMIYORUM ETRAFINIZDAKİ İNSANLARA BİR BAKIN KİMLER BU ZAMANA KADAR KİMLERLE HAREKET ETTİLER VE SONUNDA KİRLİ İŞVEREN İŞBİRLİĞİ İLE SİZİ BULDULAR ÇOK YAZIK
  • olağan üstüne tabiiki gitmezler kaybedeceklerini biliyorlar tek şansları delegenin kredi kartı borcunu kapatıp öyle alabilirler başka careleri kalmadı çünkü gökkuşağı okumuş kültürlü insanlarla dolu ARİF OLAN ANLAR
  • engin düzene ayak uyduramadı NEDEN diye delege hic kendine sordu mu işine gider akşama kadar lak lak akşam harput maaşda iyi yan gel osman yat dürüstlüğünden hiç taviz vermeyen kimsenin kuruşunu yemeyen dik duruşu ile mücadeleci bir arkadaştır dostum seninle gurur duyuyoruz
  • patrona masa olacak bir baskan da istemiyoruz. kara renkli gokkusagi hareketine bir son verilmeli. arkadasin da dedigi gibi hep ayni zamanlarda zortluyorlar. amac kotu bir sozlesme olsada kullansak. pasamizsin aycin. sen bunlara pabuc birakmazsin
  • Sen mazeret izni alıp toplantıya katıldın bide poz vermişin.Ayıp degilmi sen toplantıda iken VİP de işler yogundu anamız agladı.Ayrıca sen orada isen bunu mevcut sendika yönetimine borçlusun.
  • Olagan üstü adından da anlaşılacagı üzre normalin dışında bir durum demektir.Öyleyse olagan üstü açıklaması yapılırken salonda büyük bir çoşku yaşanır ve gövde gösterisi düzenlenirdi diye düşünüyorum.Ama bakıyorumki Engin yok genel başkan adayı bayan yok genel kurulda gıtlagını yırtan arkadaş yok Sn.Altan dışında 7 tane etkisiz elemanla gövdenin olmadıgı gövde gösterisi olmazdı tabi.Haa birde CEM yok
  • PARA,MEVKİ,MAKAM,SALTANAT HIRSI NELERE KADİRMİŞ...EMEKÇİLER SENDİKA AĞASI VE EKİBİ SAYESİNDE ÖĞRENMİŞ OLDULAR..ÜYELERİ İŞDEN ATILDIĞINDA AĞA KENDİNİ DİKMEYE BAĞLAYACAKTI HANİ NERDE??? THY GENEL MÜDÜRLÜK ÖNÜNE ÇADIR KURACAKTI HANİ NERDE??? İŞVERENLE GÖRÜŞMELER BÜTÜN ÜYELERE AÇIK OLACAKTI HANİ NERDE??? ŞEFFAF OLACAKLARDI YEMEKLERİN VE DE OTELLERİN VS HESABINI VERECEKLERDİ HANİ NERDE???
  • benim tanıdığım AYÇİN BİR OYLA ORDA DURACAK KADAR GURURSUZ DEĞİLDİ HAYRETLER İÇİNDEYİM ADAM GİBİ GELİP ADAM GİBİ GİDECEKTİ OLMADI YAKIŞMADI ÇORBACILAR HAVAİŞ E MÜCADELECİLER GÖKKUŞAĞINA!
  • KOKUŞMUŞ,ÇÜRÜMÜŞ ,HER TARAFI VE HER YÖNETİCİSİ YOLSUZLUĞA BULAŞMIŞ MEVCUT HAVA İŞ YÖNETİMİNİ İSTEMİYORUZ...EMEKÇİ AİDATLARI İLE BELEŞE KRAL GİBİ HAYAT SÜRME DEVRİ ARTIK BİTMELİ...OCAKBAŞLARINDA,OTELLERDE VS EMEKÇİ AİDATLARI İLE YAPILAN HARCAMALARI AÇIKLAYAMAYAN YÖNETİM İSTEMİYORUZ...ÇOCUGUNU YURTDISINDA NASIL OKUTTUGUNU AÇIKLAYAMAYAN BAŞKAN İSTEMİYORUZ..SON SENELERDE HAVA İŞ DE GÖREVLİ OLUP DA İŞTEN ÇIKARILANLAR KİMLER VE SEBEPLERİ NEYDİ?? ORASI SENDİKA MI TİCARETHANE Mİ??BASKAN MI PATRON MU NE??
  • Bence olağanüstüye ayçin gidemez..kendi oyuyla kıl payı başkan olan bir insan ayda 300 bin geliri olan bi dükkanı kaptırmamak için her türlü çabayı sarfeder.Gökkuşağı bu işi avrupa insan hakları mahkemesine taşımalı..
Airport Otel’de düzenlenen basın toplantısına katılan Gökkuşağı Hareketi sözcüsü Kaptan Pilot Bahadır Altan, bir yıl aradan sonra bir genel kurul süreci başladığını bu günün sendikal örgütlenme açısından önemli olduğunu ifade etti.

İşçilerin ellerindeki en önemli silahının sendika olduğunu ifade eden Altan, Hava-İş’in genel kurulunda geçen sene kuruldan üç ay öncesinde birçok sendikanın yönetiminde, neredeyse ömür boyu saltanat süren "profesyonel" yapıların artık sonu geldiğini düşünerek gruplarını kurduklarını ifade etti.

Gökkuşağı Hareketi’nin Hava İş sendikasında eksik olan 10 temel ilke edindiğini belirten Altan, geçtiğimiz sene yapılan kurulda 146 – 146 eşitliğini sağladıklarını belirterek Hava –İş tarafından atanan iki sandık görevlisinin geçtiğimiz seçimlerde taraflı olmaları nedeniyle seçimi kaybettiklerini söyledi.

Altan, şu anda ana birim delegelerinin bir çoğunun kendi hareketlerine destek verdiklerini ifade ederken, “Hava İş'te de değişim kaçınılmaz hale gelmiştir" dedi.

İlk ilkenin “İş güvencesi“ olduğunu ifade eden Altan, sendika yönetiminin içinde hiyerarşik bir yapı olmaması gerektiğini bunu değiştirmek amacıyla bir piramit hazırladıklarını ifade ederken şunları söyledi; “Bizim grubumuzda başkanlık olmayacak, bizim kafamızdaki düşünce kollektif liderlik ve sözcülük sistemini yaratmaktır." Sendikaların başındaki insanların zamanında işçi olduklarını şimdi patron haline geldiklerini belirten Altan bu özelliğinde değiştirilmesi gerektiğini savundu. Başkan, Yönetim Kurulu, Atanmış Temsilciler ve Sürecin dışına itilmiş İşçi kitlesi olan piramitte kendi hareketlerinin başında İşçi Meclisi(Temel Karar Organı), Seçilmiş Temsilciler, Yönetim Kurulu, Yürütme Kurulu olacağını ifade etti.

Hava-İş yönetimine gelirlerse Yönetim Kurulu toplantılarının tamamını iş yerlerinde yapacaklarını belirten Altan, herkesin fikrini söyleyebileceği bir ortam yaratılacağını, patron korkusunun yaşanmayacağını belirtirken, kadın işçilerin maruz kaldıkları tacizlere disiplin suçu sayarak büyük ceza vereceklerini açıkladı.

Hava – İş sendikasının artık patronlar grubu olduğunu ifade eden Altan, “Bakın geçtiğimiz günlerde işçi çıkarmalarında kapıya siyah çelenk bırakan Hava-İş yönetimine Hamdi Topçu “Biz bu sözleşmeyi onlarla birlikte imzaladık. Şimdi kalkıp bizi protesto ediyorlar. Hem herşeyi kabul et ondan sonra protesto et. Bu çok şaşırtıcı“ dedi. Biz işte işçiye farklı, yönetime farklı konuşan bu sendikanın artık yetkilerini ve gücünü kaybettiğini düşünerek, Genel Kurul isteğimizi normalde 60 imzanın yeterli olmasına rağmen 95 imzayla belirttik. İmzalar gelmeye devam ediyor ve şu anda imza sayısı 100’ü geçti“ diye konuştu.

Hava – İş Sendika tüzüğü 16. maddesine göre Gökkuşağı Hareketinin 12 Kasım’da yapılan Olağanüstü Genel Kurul başvurusuna Hava – İş yönetiminin 1 ay içerisinde cevap vermesi gerekiyor.







GÖKKUŞAĞI HAREKETİ AĞZINDAKİ BAKLAYI ÇIKARDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (60)

Misafir ~ 13 yıl önce
YAZIK BAHADIR KAPTAN VE MUNZUR BEY ŞU DÜŞTÜĞÜNÜZ DURUMA ÇOK YAZIK NASIL OLURDA BİR İNSAN BU KADAR DEGİŞEBİLİR ANLAYAMIYORUM ETRAFINIZDAKİ İNSANLARA BİR BAKIN KİMLER BU ZAMANA KADAR KİMLERLE HAREKET ETTİLER VE SONUNDA KİRLİ İŞVEREN İŞBİRLİĞİ İLE SİZİ BULDULAR ÇOK YAZIK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
olağan üstüne tabiiki gitmezler kaybedeceklerini biliyorlar tek şansları delegenin kredi kartı borcunu kapatıp öyle alabilirler başka careleri kalmadı çünkü gökkuşağı okumuş kültürlü insanlarla dolu ARİF OLAN ANLAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
engin düzene ayak uyduramadı NEDEN diye delege hic kendine sordu mu işine gider akşama kadar lak lak akşam harput maaşda iyi yan gel osman yat dürüstlüğünden hiç taviz vermeyen kimsenin kuruşunu yemeyen dik duruşu ile mücadeleci bir arkadaştır dostum seninle gurur duyuyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
patrona masa olacak bir baskan da istemiyoruz. kara renkli gokkusagi hareketine bir son verilmeli. arkadasin da dedigi gibi hep ayni zamanlarda zortluyorlar. amac kotu bir sozlesme olsada kullansak. pasamizsin aycin. sen bunlara pabuc birakmazsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sen mazeret izni alıp toplantıya katıldın bide poz vermişin.Ayıp degilmi sen toplantıda iken VİP de işler yogundu anamız agladı.Ayrıca sen orada isen bunu mevcut sendika yönetimine borçlusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Olagan üstü adından da anlaşılacagı üzre normalin dışında bir durum demektir.Öyleyse olagan üstü açıklaması yapılırken salonda büyük bir çoşku yaşanır ve gövde gösterisi düzenlenirdi diye düşünüyorum.Ama bakıyorumki Engin yok genel başkan adayı bayan yok genel kurulda gıtlagını yırtan arkadaş yok Sn.Altan dışında 7 tane etkisiz elemanla gövdenin olmadıgı gövde gösterisi olmazdı tabi.Haa birde CEM yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
PARA,MEVKİ,MAKAM,SALTANAT HIRSI NELERE KADİRMİŞ...EMEKÇİLER SENDİKA AĞASI VE EKİBİ SAYESİNDE ÖĞRENMİŞ OLDULAR..ÜYELERİ İŞDEN ATILDIĞINDA AĞA KENDİNİ DİKMEYE BAĞLAYACAKTI HANİ NERDE??? THY GENEL MÜDÜRLÜK ÖNÜNE ÇADIR KURACAKTI HANİ NERDE??? İŞVERENLE GÖRÜŞMELER BÜTÜN ÜYELERE AÇIK OLACAKTI HANİ NERDE??? ŞEFFAF OLACAKLARDI YEMEKLERİN VE DE OTELLERİN VS HESABINI VERECEKLERDİ HANİ NERDE???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
benim tanıdığım AYÇİN BİR OYLA ORDA DURACAK KADAR GURURSUZ DEĞİLDİ HAYRETLER İÇİNDEYİM ADAM GİBİ GELİP ADAM GİBİ GİDECEKTİ OLMADI YAKIŞMADI ÇORBACILAR HAVAİŞ E MÜCADELECİLER GÖKKUŞAĞINA!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KOKUŞMUŞ,ÇÜRÜMÜŞ ,HER TARAFI VE HER YÖNETİCİSİ YOLSUZLUĞA BULAŞMIŞ MEVCUT HAVA İŞ YÖNETİMİNİ İSTEMİYORUZ...EMEKÇİ AİDATLARI İLE BELEŞE KRAL GİBİ HAYAT SÜRME DEVRİ ARTIK BİTMELİ...OCAKBAŞLARINDA,OTELLERDE VS EMEKÇİ AİDATLARI İLE YAPILAN HARCAMALARI AÇIKLAYAMAYAN YÖNETİM İSTEMİYORUZ...ÇOCUGUNU YURTDISINDA NASIL OKUTTUGUNU AÇIKLAYAMAYAN BAŞKAN İSTEMİYORUZ..SON SENELERDE HAVA İŞ DE GÖREVLİ OLUP DA İŞTEN ÇIKARILANLAR KİMLER VE SEBEPLERİ NEYDİ?? ORASI SENDİKA MI TİCARETHANE Mİ??BASKAN MI PATRON MU NE??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bence olağanüstüye ayçin gidemez..kendi oyuyla kıl payı başkan olan bir insan ayda 300 bin geliri olan bi dükkanı kaptırmamak için her türlü çabayı sarfeder.Gökkuşağı bu işi avrupa insan hakları mahkemesine taşımalı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000