11 Ağustos 2015, Salı 13:35:05

Germanwings mağdurları ABD'de dava açacak

Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken Fransa'da düşen Germanwings uçağında ölenlerin yakınları, tazminat miktarını düşük buldukları için ABD'de dava açmaya hazırlanıyor.
  • Herhalde. Iyi bir miktar hak ediyorlar
  • ABD'de hava kazalari icin acilan davalarin iddianameleri genellikle komiktir. Denver'da bir Continental 738'i kalkmak icin hizlandigi sirada kuvvetli yan ruzgari sebebi ile runway'den savrulmustu. Ayni avukatlik burosu Chicago'da iki dava acmisti bu kaza hakkinda, birisi Continental'a pilotlari iyi yetistirmedigi icin, oburu Boeing'e kontrol etmesi zor ucak urettigi icin.
  • Ne 25 i la almanlar en az 100.000 almadan bırakmaz
  • O yuzden koparin koparabildiginiz kadar

Bild am Sonntag gazetesinde yer alan habere göre yardımcı pilotun bilinçli olarak düşürdüğü Germanwings uçağında yakınlarını kaybedenler tazminat miktarını düşük buldu. 39 kurban ailesini temsil eden avukat Elmar Giemulla, ABD'de dava açmaya hazırlandıklarını belirtti.

ABD'de yasaların, mahkeme dışında da kanıt toplamayı mümkün kıldığını, bu durumun özellikle yardımcı pilotun neden psikolojik sorunlarına ve daha önce yaşadığı sıkıntılara rağmen uçmasına izin verilmesi gibi soruların aydınlatılmasında büyük önem taşıdığını vurguladı.

Avukat Giemulla bunun için New York'ta bu tür kazalarda uzman bir avukatlık bürosuyla çalışacaklarını söyledi. ABD'de bu gibi kazalarda kurbanlara verilen tazminatın çok yüksek olduğunu belirten Giemulla, 'Lufthansa kurban yakınlarına 25'er bin euro tazminat teklif etti. ABD'de bu miktarın on katı söz konusu olabiliyor' dedi.

Germanwings ABD'de dava açılması hazırlığıyla ilgili açıklama yapmadı. Germanwings'ten bir sözcü AFP'ye verdiği demeçte, 'Bizim isteğimiz kurban yakınlarının mümkün olduğunca kısa süre içinde onlara sunduğumuz tazminatı almalarıdır' dedi.

Germanwings uçağı 24 Mart'taki Barcelona-Düsseldorf seferi sırasında 150 yolcu ve mürettebatla Fransa'da düşmüştü. Yardımcı pilotun kazadan önce kokpitin kapısını kilitleyerek pilotu içeri almadığı ve uçağı bilinçli olarak düşürdüğü ortaya çıkmıştı.

Germanwings mağdurları ABD'de dava açacak

Yorumlar

İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Herhalde. Iyi bir miktar hak ediyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kontrolu zor ~ 9 yıl önce
ABD'de hava kazalari icin acilan davalarin iddianameleri genellikle komiktir. Denver'da bir Continental 738'i kalkmak icin hizlandigi sirada kuvvetli yan ruzgari sebebi ile runway'den savrulmustu. Ayni avukatlik burosu Chicago'da iki dava acmisti bu kaza hakkinda, birisi Continental'a pilotlari iyi yetistirmedigi icin, oburu Boeing'e kontrol etmesi zor ucak urettigi icin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
what ~ 9 yıl önce
Ne 25 i la almanlar en az 100.000 almadan bırakmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ölenle ölunmez ~ 9 yıl önce
O yuzden koparin koparabildiginiz kadar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000