09 Mart 2012, Cuma 16:33:10

ESENBOĞA HAVALİMANI’NA ÇAKILIYORDU

Adana’dan kalkan küçük bir uçak havada motor arızası yapınca Esenboğa Havalimanı’na iki mil mesafede evlerin arasınaki yola indi. Şans eseri uçaktakilerin burnu dahi kanamadı.
  • Yalçın Önal daha önce nerede çalışıyordu ve şimdi nerede çalışıyor?bir ara Tarkim de değil miydi
  • AMERİKADA ÖĞRETMENLİĞİ İNEK ŞABAN DA YAPAR DANGALAK AMERİKALI...ORADA MAHALLE İÇİNDEKİ SOKAK BİLE PİST GENİŞLİĞİNDE HER YER OTOBAN..İNECEK MİLYONLARCA ALAN VAR.. HER PİLOT BİR GÜN MECBURİ İNİŞ YAPAR...İLKİNDE HEPSİNİN DİZLERİ TİTRER UÇAĞIN MODELİNİN ÖNEMİ OLMAKSINIZ.. ONDAN SONRA TECRÜBE KAZANIR YAŞIYORSA EĞER... SEN AMERİKALI ÖĞRETMENİM GİT ORDA UÇ..BUNLAR AMATÖR PİLOT..ÖĞRETMEN DEĞİL...GEÇMİŞ OLSUN ÇOCUKLAR VERİLMİŞ SADAKANIZ VARMIŞ...
  • Yakıtın bitmesi başlıklı yorumu yazan arkadaşa : ne kadar önyargılı ve vicdansız bir yorum bu, elinizde hiçbir veri olmadan böyle bilimsellikten uzak bir yorum yazmak sizin eğitim durumunuzu ve kaza geçiren iki pilot arkadaşımıza geçmiş olsun dilemek yerine saldırı da bulunmak da ne kadar insanlıktan uzak olduğunuzu gösterir. Yaptığınız yorumdan da pilot olmadığınız veya yeni lisans almış iş arayan bir kişi olduğunuz anlaşılıyor.
  • Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.Kendilerini Astronot zanneden bu PPL sahibi iki acemi pilot belliki yakıt depo Kapaklarını sıkı kapatmadı.gevşeyip açılan bir depo kapağı venturi prensibi ile yavaş yavaş boşalmıştır.Bu da incelemede belli olur.Muhtemelen yola Flapları koymadan süratli iniş yaptıktan sonra uçağın takla atmasına neden olmuşlardır.
  • öncelilkle geçmiş olsun diyorum.ama BAKIMI kim yaptı hangi yetkili bakımcı yaptı shgm neden bakmıyor.gözden kaçırılan nokta farklı olabilir.
  • 1995 yılında tuzla askeri pistine yumuşak iniş yapan 3 kişi idi şu an ikisi hayattta, Allah uzun ömür versin ikisinede Diğer Arkadaşımız Daha sonra Çift motorla Bursaya giderken Bursa yakınında dağa çarptı ve rahmetli oldu.nur içinde yatsın .içindeki arkadaşların şütaş firmasıyla hiç alakaları yoktu.
  • Bu adamın iniş stili böyle ,yadırganacak birsey yok sıkıysa sizde bu stili deneyin
  • Hepimizin başına her an herhangi bir tip uçakta gelebilecek bir olay, önemli olan kimseye birşey olmaması. Yalçın Bey´e ve Alperen kardeşimize büyük geçmiş olsun diliyorum. Umarım bu hazin olay uçuş kariyerlerini zedelemez.
  • şu yorumlara bakıyorum da, yolda kaza görünce toplanıp boş yorumlar yapan cahil kalabalık burada da toplanmış. :) herkes top gun pilotu maşallah.
  • Pilot arkadaslar cok merak ediyorum bu kadar cahillik, kincilik neden? allah korusun bu herkesin basına gelebilir. insan olarak baksanız duruma.. herkes nedense ucak dusunce hemen prof. oluyor. siz iyi bilinde inişinizi ve pilot hand book' u nu iyi okuyun da bu durumlar olmasın.. bırakında shgm kaza-kırım cılar baksın yorum yapsın siz deil.. ama cidden utanç verici bir durum hangi okul yada kim kaza yapsa bu durumda herkes bos bos konusuyor. bence kendinize gelin geçmiş olsun demek yeterli.. Sizce????
Adana’dan kalkan TC-NSK Cessna 172 tipi eğitim uçağının havada motoru durdu. Yalçın Önal’ın kullandığı uçak Esenboğa Havalimanı’na iki mil mesafe kala süzülerek yola iniş yaptı.

Uçakta pilot Yalçın Önal ile birlikte yeğeni Alperen Aydın’ın da bulunduğu kaydedildi.

Pilot Önal’ın Pozantı üzerinde motorun hararetinin arttığı konusunda yere bilgi verdiği öğrenildi. Buna rağmen uçuşuna devam eden pilotun Ankara yakınlarında motorunun durduğu ve süzülerek evlerin arasına iniş yaptığı öğrenildi.

Şans eseri ucuz atlatılan kazada pilotun ve yanındaki yolcunun burnu dahi kanamadı. Ters dönen uçağın ön dikmesinin ağır hasar aldığı belirtildi.

Airporthaber’e bilgi veren bazı kaynaklar pilot Önal’ın uçmasının uygun olmadığı şeklindeki ısrarlara rağmen uçuşta ısrar ettiğini bildirdi. 

Yalçın Önal’ın emekli astsubay olduğu ve uçuş eğitimi veren okullara uçak kiraladığı, kazaya karışan uçağın da kendisine ait olduğu öğrenildi.

Öte yandan Adana'dan kalkan uçağın yakıtının bitmiş olabileceği de iddia edildi.

©AirportHaber.com ÖZEL



ESENBOĞA HAVALİMANI’NA ÇAKILIYORDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (57)

Misafir ~ 12 yıl önce
Yalçın Önal daha önce nerede çalışıyordu ve şimdi nerede çalışıyor?bir ara Tarkim de değil miydi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
AMERİKADA ÖĞRETMENLİĞİ İNEK ŞABAN DA YAPAR DANGALAK AMERİKALI...ORADA MAHALLE İÇİNDEKİ SOKAK BİLE PİST GENİŞLİĞİNDE HER YER OTOBAN..İNECEK MİLYONLARCA ALAN VAR.. HER PİLOT BİR GÜN MECBURİ İNİŞ YAPAR...İLKİNDE HEPSİNİN DİZLERİ TİTRER UÇAĞIN MODELİNİN ÖNEMİ OLMAKSINIZ.. ONDAN SONRA TECRÜBE KAZANIR YAŞIYORSA EĞER... SEN AMERİKALI ÖĞRETMENİM GİT ORDA UÇ..BUNLAR AMATÖR PİLOT..ÖĞRETMEN DEĞİL...GEÇMİŞ OLSUN ÇOCUKLAR VERİLMİŞ SADAKANIZ VARMIŞ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yakıtın bitmesi başlıklı yorumu yazan arkadaşa : ne kadar önyargılı ve vicdansız bir yorum bu, elinizde hiçbir veri olmadan böyle bilimsellikten uzak bir yorum yazmak sizin eğitim durumunuzu ve kaza geçiren iki pilot arkadaşımıza geçmiş olsun dilemek yerine saldırı da bulunmak da ne kadar insanlıktan uzak olduğunuzu gösterir. Yaptığınız yorumdan da pilot olmadığınız veya yeni lisans almış iş arayan bir kişi olduğunuz anlaşılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.Kendilerini Astronot zanneden bu PPL sahibi iki acemi pilot belliki yakıt depo Kapaklarını sıkı kapatmadı.gevşeyip açılan bir depo kapağı venturi prensibi ile yavaş yavaş boşalmıştır.Bu da incelemede belli olur.Muhtemelen yola Flapları koymadan süratli iniş yaptıktan sonra uçağın takla atmasına neden olmuşlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
öncelilkle geçmiş olsun diyorum.ama BAKIMI kim yaptı hangi yetkili bakımcı yaptı shgm neden bakmıyor.gözden kaçırılan nokta farklı olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
1995 yılında tuzla askeri pistine yumuşak iniş yapan 3 kişi idi şu an ikisi hayattta, Allah uzun ömür versin ikisinede Diğer Arkadaşımız Daha sonra Çift motorla Bursaya giderken Bursa yakınında dağa çarptı ve rahmetli oldu.nur içinde yatsın .içindeki arkadaşların şütaş firmasıyla hiç alakaları yoktu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu adamın iniş stili böyle ,yadırganacak birsey yok sıkıysa sizde bu stili deneyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hepimizin başına her an herhangi bir tip uçakta gelebilecek bir olay, önemli olan kimseye birşey olmaması. Yalçın Bey´e ve Alperen kardeşimize büyük geçmiş olsun diliyorum. Umarım bu hazin olay uçuş kariyerlerini zedelemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
şu yorumlara bakıyorum da, yolda kaza görünce toplanıp boş yorumlar yapan cahil kalabalık burada da toplanmış. :) herkes top gun pilotu maşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Pilot arkadaslar cok merak ediyorum bu kadar cahillik, kincilik neden? allah korusun bu herkesin basına gelebilir. insan olarak baksanız duruma.. herkes nedense ucak dusunce hemen prof. oluyor. siz iyi bilinde inişinizi ve pilot hand book' u nu iyi okuyun da bu durumlar olmasın.. bırakında shgm kaza-kırım cılar baksın yorum yapsın siz deil.. ama cidden utanç verici bir durum hangi okul yada kim kaza yapsa bu durumda herkes bos bos konusuyor. bence kendinize gelin geçmiş olsun demek yeterli.. Sizce????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000