06 Nisan 2024, Cumartesi 09:30:25

Esenboğa Havalimanı inşaatında son durum ne?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Esenboğa Havalimanı'nda üçüncü pistin, yeni terminal binalarının ve apronların gerekli olduğunu belirterek, Ankara'nın yurt dışı uçuşlarını geliştireceklerini söyledi.
  • Niye kimse vatandaşı düşünmüyor? Yakın zamanda Sani Şener bunun nedenini devlete ödenen paralar olduğunu söylemiş. Devlete o kadar para ödeyip hem de milyar dolarlık şirket olabilmeyi başarmış ama. Devlet zaten vatandaşını yok sayan, görmezden gelen tavır sergilemeyi tercih ediyor. Cebinde 3 kuruşu olanların maddi imkanlarına muhtaç olacağınızı görmek nasip olsun
  • Heathrow Avrupa’da uçak hareketliliği açısından ilk ikide ve iki pist kullanıyor Ankara’da neden üçüncü pist gerekiyor? Bir bilen açıklasa iyi olur.
  • ABB başkanı Mansur bey ve Ulaştırma bakanlığıyla birlikte bir an önce kızılay-esenboğa metrosu yapılmadan bu havalimanı gerçek uluslararası bir havalimanı olmaz
  • Yurt dışına giden yolcudan 17 avro alınacakmış.Bugünkü kurla 600 tl.Bumu başarı? Yada İlk 5 yıl kiralama bedeli ödenmeyeckmiş.Nerdeyse ilk 5 yılda kiralama bedeli çıkıyor kalan 20 yıl işleten şirketin karı olacak.Bu mu başarı?Yoksa Dhm torpilli kişilerin şirkette çalışıyor olmasımı?Yorum sizin halkım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Esenboğa Havalimanı'nda üçüncü pistin, yeni terminal binalarının ve apronların gerekli olduğunu belirterek, Ankara'nın yurt dışı uçuşlarını geliştireceklerini söyledi. Uraloğlu, Esenboğa Havalimanı'ndaki inşaatları bitirdiklerinde Ankara'nın hava kapasitesinin daha da artacağını ifade etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Esenboğa Havalimanı'nda üçüncü pistin, yeni terminal binalarının ve apronların gerekli olduğunu belirterek, "Bu inşaatları bitirdiğimizde Ankara'mızdaki kapasiteyi daha da artıracağız. Ankara'nın yurt dışı uçuşlarına yoğun bir şekilde başladık. Bundan sonra da daha yoğun bir şekilde Ankara'nın yurt dışı uçuşlarını geliştireceğiz." dedi.

Uraloğlu, Esenboğa Havalimanı yeni pist alanı inşaatında çalışan işçilerle iftar programında bir araya geldi.

Burada konuşan Uraloğlu, seçimden sonraki süreçte bazı planlı iftar programları olduğunu ama Ankara'da bulunma durumunda olduklarını ifade ederek, "Nerede işçi kardeşlerimizle iftar yapabiliriz diye bir bakın dedik, hemen aklımıza Esenboğa Havalimanı'ndaki şantiyemiz geldi. Dolayısıyla bu akşam sizin sofranıza misafir olduk." diye konuştu.

Türkiye'nin çok hızlı geliştiğini, özellikle havacılık noktasında hızlı adımlar atıp birçok iş yaptıklarını anlatan Uraloğlu, Ankara'da ihtiyaçları giderme noktasında ne yapmaları gerektiğini planladıklarını söyledi.

Uraloğlu, Ankara'ya üçüncü bir pistin yanında yeni terminal binaları, yangınla ilgili birimlerin konuşlanacağı yerler, apronlar ve yeni taksi yolu gerektiğine işaret ederek, "2022 yılında bir süreç başlattık. 2023 yılının şubat ayında çalışmalara başladık. Burada yaklaşık 25 yıllık yap-işlet-devret ihalesini yaptık. Bir de 298 milyon avroluk devlet bir katkı sağladı. Bu inşaatları bitirdiğimizde Ankara'mızdaki kapasiteyi daha da artıracağız ve Ankara'nın yurt dışı uçuşlarına yoğun bir şekilde başladık. Bundan sonra da bittiği zaman daha yoğun bir şekilde Ankara'nın yurt dışı uçuşlarını geliştireceğiz." ifadesini kullandı.

Ülkenin her tarafına aynı hizmetleri yaptıklarının altını çizen Uraloğlu, hava yolunda yeterince rekabetin olduğunu ve bu rekabeti geliştirdiklerini, vatandaşlara nasıl hizmet edeceklerinin gayreti içerisinde olduklarını aktardı.

Uraloğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kadir Gecesi'ndeyiz, kıymetli bir gece. Yine önümüzde bir bayram var. İnşallah bayramı huzur, kardeşlik, birlik içerisinde geçirmeyi Allahutaala nasip etsin. Araçlarıyla memleketlerine gidecek olan kardeşlerim mutlaka trafik kurallarına uysunlar. Sağ salim ailelerine, sevdiklerine kavuşsunlar. Sizlerin ailelerinizin de eşlerinizin, anne ve babalarınızın, çocuklarınızın bayramını kutluyorum. Şimdiden bayramınız mübarek olsun."

Kuleyi ziyaret etti

Bakan Uraloğlu, iftardan önce telefonuyla özçekim yaparak tüm salonun fotoğrafını çekti. Yemeğin ardından da bazı işçilerle fotoğraf çektirdi. Havalimanındaki hava trafik kontrol kulesini de ziyaret eden Uraloğlu, hava kontrol görevlilerinin çalışmalarını inceleyerek bilgi aldı.

Esenboğa Havalimanı inşaatında son durum ne?

Yorumlar

Hava alanları çok pahalı ~ 23 gün önce
Niye kimse vatandaşı düşünmüyor? Yakın zamanda Sani Şener bunun nedenini devlete ödenen paralar olduğunu söylemiş. Devlete o kadar para ödeyip hem de milyar dolarlık şirket olabilmeyi başarmış ama. Devlet zaten vatandaşını yok sayan, görmezden gelen tavır sergilemeyi tercih ediyor. Cebinde 3 kuruşu olanların maddi imkanlarına muhtaç olacağınızı görmek nasip olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heathrow ~ 23 gün önce
Heathrow Avrupa’da uçak hareketliliği açısından ilk ikide ve iki pist kullanıyor Ankara’da neden üçüncü pist gerekiyor? Bir bilen açıklasa iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Metro ~ 24 gün önce
ABB başkanı Mansur bey ve Ulaştırma bakanlığıyla birlikte bir an önce kızılay-esenboğa metrosu yapılmadan bu havalimanı gerçek uluslararası bir havalimanı olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Milletin karı ne? ~ 24 gün önce
Yurt dışına giden yolcudan 17 avro alınacakmış.Bugünkü kurla 600 tl.Bumu başarı? Yada İlk 5 yıl kiralama bedeli ödenmeyeckmiş.Nerdeyse ilk 5 yılda kiralama bedeli çıkıyor kalan 20 yıl işleten şirketin karı olacak.Bu mu başarı?Yoksa Dhm torpilli kişilerin şirkette çalışıyor olmasımı?Yorum sizin halkım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000