12 Eylül 2012, Çarşamba 10:25:26

KAAN AIR HIZ KESMİYOR

AgustaWestland, iki adet çift motorlu orta sınıf AW169 ve bir adet çift motorlu orta sınıf AW139 helikopter için Kaan Air ile ön satış sözleşmesi imzaladı.
  • Hala Turkiye'de helikoptere mi binilir? :)))

Sözleşme ile AW169 ilk kez Türk helikopter pazarına giriyor. AW139 modeli helikopterin satışı ise bu modelin Türk VIP/kurumsal taşımacılık pazarında tercih edilmeye devam ettiğini ve başarısının sürdüğünü gösteriyor.

AgustaWestland Ticari Faaliyetler Kıdemli Başkan Yardımcısı Emilio Dalmasso, yaptığı açıklamada, “İmzalanan anlaşma, helikopter pazarı giderek büyüyen ve AgustaWestland olarak türbin pazarında yüzde 60'tan fazla pay sahibi olduğumuz Türkiye’de AW169 için oldukça umut veren bir potansiyel müşteri hacmi olduğunu gösteriyor" dedi ve şunları ekledi: "Yeni bir AW139 için imzalanan anlaşma ise, mevcut modelin VIP/kurumsal taşımacılık pazarındaki başarısının devam ettiğini göstermektedir. Yüksek performans, kabin genişliği ve modern güvenlik gibi bazı temel özelliklerinin rekabet anlamında büyük avantajlar sunduğu bilinen Türkiye pazarında başarıyla kullanılmakta olan üç adet AW139 mevcuttur. Dördüncü AW139 ise, 2012 yılı sonlarına doğru kurumsal bir müşterimize teslim edilecektir."

Kaan Air Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Yıldız ise, "Türkiye'deki zorlu işletme koşullarına en uygun helikopterleri satın aldığımız için büyük bir gurur duyuyoruz. AgustaWestland helikopterleri sınıfının en hızlı ve en güçlü helikopterleri ve bu da onları Türkiye havacılık pazarında tercih edilen bir aktör haline getiriyor," dedi.

AgustaWestlan AW169

Hava ambulansı, güvenlik, kurumsal taşıma, destek ve açık deniz taşımacılığı gibi çok çeşitli görevler için 60'tan fazla AW169 helikopter siparişi verilmiş durumda. AW169 ilk uçuşunu planlanan takvime uygun olarak 10 Mayıs 2012 tarihinde gerçekleştirdi. Sivil amaçlı kullanım belgesinin 2014 yılında verilmesi, teslimatların da 2015 yılında başlaması planlanıyor.

AW169 kabini 10 yolcu veya VIP yerleşim düzeninde 7 yolcu alabiliyor. AW169 kabin gürültüsü ve titreşimi azaltma sistemi ve bir dizi gelişmiş eğlence ve kabin ışıklandırma sistemleriyle donatılabiliyor. En iyi el yapımı malzemeler ile AW169 kabini yolcular için üst düzey konfor sunacak.

AW169, 140 deniz milinden hızlı yol almasını ve sıcak hava koşullarında dahi azami uçuş ağırlığı ile dikey Cat.A/Sınıf 1 kapasitesi sunmasını sağlayan iki adet 1000 shp sınıfı PW210A turboşaft motorla çalışıyor. AW169, EASA CS-29 / FAR Bölüm 29 yeni Tadiller'e uygun olarak belgelenmekte olup sınıfında en yeni güvenlik standartlarını karşılayan yegane helikopter olacak.

AgustaWestlan AW139

AW139, üst düzey yönetici helikopteri için yeni karşılaştırma ölçütünü temsil ediyor. Her zaman en iyisini isteyenlerin son derece yüksek standartlarını karşılamak için tasarlanan AW139, diğer tüm orta sınıf çift motorlu helikopterleri kabiliyet, hız, sürüş kalitesi ve yolcu kabin alanı bakımından geride bırakıyor. Helikopter şık tasarımı, son model uçuş teçhizatı, konforlu koltukları ve düşük gürültü seviyesi ile pazarda yeni standartları belirliyor.

Sınıfında en iyi performansa sahip olan AW139, saatte 165 knot (306 km) uçuş süratine ve 500 deniz mili (927 km) menzile ulaşabiliyor; 5 saat havada kalabiliyor ve üstün bir havada sabit kalma performansı sergileyebiliyor. Yedek gücü sayesinde, AW139, maksimum kalkış ağırlığında helikopter pistinden (yüksek bir platformdan veya yer zemininden) kalkış sırasında üstün Kategori "A" (Sınıf 1) performansı gösteriyor.

KAAN AIR HIZ KESMİYOR

Yorumlar

Turkiye'de helikopter ~ 12 yıl önce
Hala Turkiye'de helikoptere mi binilir? :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000